• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşından sonra üniversiteye gitmek isteyen ablam...

[E="breakingbadd, post: 36484323, member: 616269"]Sizin üslubunuz tuhaf ama hak yiyor falan diyorsunuz,emekle kazanılan başarıya hak yeme derseniz herkes size tepki gösterir
Benim fikrim sabit bu konuda..Eger bir is olanagi olmayacaksa, umutlari olan gencecik birinin yerine gecmek iş degil..Istediginiz tepkiyi verin dusunce ozgurlugu denen birsey var..Hani egitim ozgurlugu diyorsunuzya dakikada benim ozgurlugumu hic ettiniz dusuncemi astiniz yargiladiniz..Amma ozgurlukcu ciktiniz masallah.. : )ileride bir gun cocugunuzun kontenjan dolulugundan giremedigi uuniversitede 50 yasinda amacsiz birini elinde kitap dolanirken gormeyesiniz insallah..sevgi saygi sunar bu konuda ki yorumlarima son veririm : )[/QUOTE]
bence :) bu kadar ünivesite bolluğu varken eger cocugunuz kazanamayıp ablam kazanırsa gerçekten gülerim :)) arkadaşlar lütfen cevap yazmayalım kendisi de zaten son mesajı olduğunu söylemiş

Sınıf arkadaşım sanırım 50 yaşındaydı.
Gelemediğimiz gün kadından not istesek bile paylaşmazdı notlarını(geçişliydim, derslerim çakışıyodu)
Her neyse teyze bölüm birincisi oldu.
Ancak işe girerken beni değil de onu tercih ederlerse ben de üzülürüm gibi geliyo.

İş yerleri genelde genç, dinamik insanları tercih ediyolar. Hele ki özelde hiç sanmıyorum.

[E="breakingbadd, post: 36484323, member: 616269"]Sizin üslubunuz tuhaf ama hak yiyor falan diyorsunuz,emekle kazanılan başarıya hak yeme derseniz herkes size tepki gösterir
Benim fikrim sabit bu konuda..Eger bir is olanagi olmayacaksa, umutlari olan gencecik birinin yerine gecmek iş degil..Istediginiz tepkiyi verin dusunce ozgurlugu denen birsey var..Hani egitim ozgurlugu diyorsunuzya dakikada benim ozgurlugumu hic ettiniz dusuncemi astiniz yargiladiniz..Amma ozgurlukcu ciktiniz masallah.. : )ileride bir gun cocugunuzun kontenjan dolulugundan giremedigi uuniversitede 50 yasinda amacsiz birini elinde kitap dolanirken gormeyesiniz insallah..sevgi saygi sunar bu konuda ki yorumlarima son veririm : )[/QUOTE]

Tahmin etmiştim. Kontenjan dolu olduğundan değil çocuğunuz puan sıralamasında en yüksekten başlayarak alan bölüme yeterli olmadığı için alınmadığında demek istediniz herhalde.

Şahsen ben 50 yaşına gelmiş tek ayağı çukurda olan birini (tabii bu işler belli olmaz.. Yolun yarısı anlamında kullandım bu tabiri..) elinde kitapla kampüsümde gördüğüm zaman, okula gitmediğim sınavlarıma girmediğim için uzattığım koca bir döneme acıyorum. Kendime de çok kızıyorum. 50 YAŞINDA "AMAÇSIZ" olana değil, gencecik yaşında 50 yaşındaki kadar olamayana.

Canim sevkini kirmak istemem ama 40 yas ustu universite arkadaslarim neredeyse hocanin bilgisini kat be kat zorlayacak duzeydelerdi. Hele ki ; 55 yasinda bir adam vardi, hep 90 ustu alirdi hocayi da sorulariyla ters koseye yatirirdi. :KK53:

Dedigin gibi iyi olan kazansin, iyi olan okusun. :D
Benim şevkim kırılmaz çünkü ben karşı tarafın azmini vurgulamak için iyi olan kazansın dedim :) iyi olan konu sahibinin ablası çünkü azimli:) hani genç yaşlı ayrımına iyi kötü ayrımıyla tepkiyi amaçlamıştım ;)

Benim şevkim kırılmaz çünkü ben karşı tarafın azmini vurgulamak için iyi olan kazansın dedim :) iyi olan konu sahibinin ablası çünkü azimli:) hani genç yaşlı ayrımına iyi kötü ayrımıyla tepkiyi amaçlamıştım ;)

Ben de sevkini kirmak icin soylememistim. Asil sen bu yasi buyuklerden korkacaksin. Ne inektir onlar:KK53:.(Kotu anlamda degil tabi.:KK48:) Cok bilincli bir kizsin tebrik ederim. :D

Ben de sevkini kirmak icin soylememistim. Asil sen bu yasi buyuklerden korkacaksin. Ne inektir onlar:KK53:.(Kotu anlamda degil tabi.:KK48:) Cok bilincli bir kizsin tebrik ederim. :D
Benim üni.de de var böyle bir ablamız.45 yaşında diyetisyenlik okuyor öyle bir çalışıyor ki..Çünkü yaş fazla olduğu için olgun oluyorlar ve bizim gibi kalmalara vs tahammülleri yok.:)

Sorma valla bizde de var :KK53: Çook teşekkür ederim :KK19:Bilincimi izlediğim belgesellere borçluyum:KK53:Böylece öğrenirken eğleniyor, eğlenirken öğreniyor kültürümü arttırıyorum :p okulu bırakıp puanı kötü olanların önünü açıcam:KK53::KK53::KK53:

Benim üni.de de var böyle bir ablamız.45 yaşında diyetisyenlik okuyor öyle bir çalışıyor ki..Çünkü yaş fazla olduğu için olgun oluyorlar ve bizim gibi kalmalara vs tahammülleri yok.:)
peki onun 45 yaşında bi umudu varmı çalışabilme konusunda ..Ben ablamı cok destekliyorum fakat bi takım ufak ayrıntılara takılıp zamanını da zehir ediyor kendine buraya yazıp okutucaktım yorumları kendsine :)

peki onun 45 yaşında bi umudu varmı çalışabilme konusunda ..Ben ablamı cok destekliyorum fakat bi takım ufak ayrıntılara takılıp zamanını da zehir ediyor kendine buraya yazıp okutucaktım yorumları kendsine :)
Var canım ama diyetisyenlikle öğretmenlik biraz farklı.Diyetisyenlikte yaş sınırı pek yok.

Ya birde o yastan sonra askmis evlilikmis cocukmus dertleri yok. Tek dertleri ders oldugu icin, tadina vara vara ogreniyorlar .

Sorma valla bizde de var :KK53: Çook teşekkür ederim :KK19:Bilincimi izlediğim belgesellere borçluyum:KK53:Böylece öğrenirken eğleniyor, eğlenirken öğreniyor kültürümü arttırıyorum :p okulu bırakıp puanı kötü olanların önünü açıcam:KK53::KK53::KK53:

Insan basarisiz oldugunda baskasini suclamak cok kolaydir. Yok o iyiydi kazandi, hayir efendim sen iyi degildin kazanamadin. Bu kadar basit.

Calisma konusunda iyimser olamayacagim, zira cogu is ilaninda da yas kisitlamasi var ama yine de belli olmaz.

Yani is bulamaz tabi ki. 45 yasinda yeni mezun biri ne devlete girebilir ne ozel alir. Is icin okuyacaksa okumasin. Yok derdi kultur birikimine katki sunmaksa bir nosyon edinip kendini gelistirmekse, okusun..

Süt ürünleri var, bebek bakımı ve gelişimi ile ilgili bölümler var, sekreterlik ve büro yönetimi var hem de 2 yıllık. Aklıma hemen gelenler bunlar ama burada üni okuyan kızlar daha iyi bilirler, onlara sormak gerekir. Ben mezun olalı 12 sene oldu canım :)

merhaba kızlar belki çok ufak bi problem diye düşünürsünüz fakat işin içinden çıkamayınca bir karar veremeyince bu tür şeyler de sorun haline gelebiliyor. Benim ablam 39 yaşında ve üniversiteye gitmek istiyor edebiyat fakültesinden coğrafya türk dili edebiyatı ya da tarih gibi bir bölüm okumak istiyor fakat daha sonra öğretmenlik yapmak istese devlete atanamıycak yaş sorunundan dolayı.. özelde de iş bulamam diyerek karamsarlığa kapılıyor yaşından ötürü..Sizin bu konularla ilgili tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız:KK51:
Sayisal bi bolum istese cok rahat evden ozel ders verebilirdi.

evet sevdiği için okumak istiyor fakat bi işte de çalışsın istiyor aynı zamanda yani verdiği harcadığı emeğin de ekmeğini yemek istiyor haklı olarak ..Sizce 39 yaşında başlasa 43 44 yaşlarında bi iş bulabilir mi acaba hiç mi ümit yok :KK64:

Ablanızı tebrik ederim, okumanın yaşı yoktur, iş bulur mu nasip kısmet, bulabilirde bulamayabilirde ama madem idealleri var, gerçekleştirmesi için yüreklendirin, benim bir akrabam 50 yaşından sonra başladı üniversiteye, önce açıktan liseyi bitirdi, şimdi de üniversite okuyor, onunda amacı öğretmen olmak, ömrüm vefa ederse 1 yıl dahi olsa öğretmenlik yapabilmeyi çok istiyorum diyor.
Azimli ve idealist insanlara saygı duyulmalı.

Ayrıca lütfen polemiğe girilmesin, konu sahibesi size ablam üniversiteye girsin mi girmesin mi diye sormamış.

Vallaha canim ben 40 yasindan sonra universiteye gidip genc bir insanin hakkini gaspedenleri anlamiyorum..Okumanin yasi yok su budemeyin bosuna..5 sene de okusa oldu mu 45..is arasa 2 sene bir de deneyimsiz oldumu 47..47 ysinda deneyimsiz ogretmen kim alir ise gencecik zıpkın gibi insanlar varken? Dogru ozelde is bulamaz..Onun icin kontenjanda yer kaplamasin yok yere : S BENCE !!!
Zeki olan, caliskan insan okusun sonrada is bulsun. Bunun genci yaslisi yok. Dusuncelerinize hic katilmiyorum. Bizim ulkemizde genc- yasli, bayan-erkek, su-bu ayrimi yapilmadan calisan insana hak ettigi isi verseydik, su an dunyanin en iyi ulkelerinden biri olurduk.

Bana sorarsaniz ablaniz okusun, hayallerimizin pesinden gitmemiz lazim..

Bence bütün gün dedikodu ve anlamsız işlerle vaktini öldüreceğine ünide bilgilenmek
.çok asaletli bir iş ben hangi yaşta okursa okusun küçümsemem
bir sürü iş dalı var özel sektörde ,makale dahi evden yazabilir yanındada çayını yudumlar ben o kadar karamsar değil bir sürü lnternet siteleri var ve bunlara yazar aranmaktatır , bakarsın gayet tanınmış bir makalae yazarı olur

Back
X