• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşından sonra üniversiteye gitmek isteyen ablam...

merhaba kızlar belki çok ufak bi problem diye düşünürsünüz fakat işin içinden çıkamayınca bir karar veremeyince bu tür şeyler de sorun haline gelebiliyor. Benim ablam 39 yaşında ve üniversiteye gitmek istiyor edebiyat fakültesinden coğrafya türk dili edebiyatı ya da tarih gibi bir bölüm okumak istiyor fakat daha sonra öğretmenlik yapmak istese devlete atanamıycak yaş sorunundan dolayı.. özelde de iş bulamam diyerek karamsarlığa kapılıyor yaşından ötürü..Sizin bu konularla ilgili tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız:KK51:

bence universite okumayı iş için istiyor.ögretmen olursa rahat ederim diye dusunuyor.

İş konusunda pek ümitli konuşamayacağım ama belli de olmaz bu işler. ALLAH bir kapı açar , ablanız kalbini ferah tutsun , yolunu çizsin okusun derim ben. :KK51:

İş bulmasa bile artık daha da bilinçli bir birey olur , üniversite bu demek bence :KK23: ve cesaretinden dolayı ablanı tebrik ediyorum :KK52:

26 yasindayim evliyim devlet memuruyum bu yil 2. Üniversiteme başladım sinif arkadaslarimm 18 yasinda..
Bazen de rahatsiz oldugum oluyor ama ne olursa olsun ben cocuklarima daha bilgili daha entelektüel bir anne olabilmek istiyorum. . Ilim Cin de olsa gidip aliniz diyen bir peygamberin ummetiyiz yani bence okumali ablaniz..
Bu arada okumasin diyenlere de hayret ediyorum dogrusu hayat cekirdek yiyip televizyon izlemekten ibaret degil ...

Biraz uç bir örnek olabilir bahsedeceğim kişi, benim ilham kaynaklarımdan biri. Fikir vermesi açısından söylüyorum, olmaz diye birşey yok yani bu hayatta.

Avrupada tanıdığım profesörlerden biri, adam kendi halinde bir hayat yaşarken 34 yaşındaüniversite okumaya karar veriyor. Alanında en iyi üniversitelerden birine kabul alıyor 34 yaşında, lisans, master doktora vs herşeyi tamamlıyor ve şu an profesör, ayrıca bağlı bulunduğu fakültenin dekanı ve alanında parmak ile gösterilen profesörlerden biri. Dediğim gibi uç bir örnek ama okumanın yaşı yok, ne getirir hayat belli olmaz :)

iyi 40 yaşındakiler ölsün o zaman, 40 yaş be, ne kadar yaşlı yaşamalarının dünyada yer kaplayıp dünya kontenjanını boşa harcamalarının anlamı yok BENCE

:KK70: Mezarımı kaz chess.
Bir zamanlar bir ünlü 30 yaş için yaşlı demişti, bu laf o sıra sansasyon olmuştu, 30 yaş ve üzeri ünlü kadınlar hala genç, alımlı ve bakımlıyım mesajı vermişti:KK70:
O sözü söyleyen ünlü hatun şimdilerde 40'a merdiven dayadı, o beyana göre bugün o ünlü epey bir ihtiyar oluyor:cool:
Yaş konusuna o kadar takılmayın bence, 90 yaşındaki dedeme sorsan o da kendini genç hissediyor, 130 yaşına kadar yaşama planı var, 2 evlilik yaptı, bu hanımı da vefat ederse 3. yü alır, karısı dedemden 13 yaş küçük olmasına rağmen dedem 70 kadın 90 gibi duruyor:KK59:

Vallaha canim ben 40 yasindan sonra universiteye gidip genc bir insanin hakkini gaspedenleri anlamiyorum..Okumanin yasi yok su budemeyin bosuna..5 sene de okusa oldu mu 45..is arasa 2 sene bir de deneyimsiz oldumu 47..47 ysinda deneyimsiz ogretmen kim alir ise gencecik zıpkın gibi insanlar varken? Dogru ozelde is bulamaz..Onun icin kontenjanda yer kaplamasin yok yere : S BENCE !!!

Düşünceniz çok yanlış ve kaba.
Bu ülkede yaşayan herkes eğitim hakkına sahiptir, ister 20 yaşında olsun ister 60.
Evet iş bulma konusu sıkıntılı, dershanelerde çalışabilir, onlar da kalkacak deniyordu.
Ama okuma hakkına kimse de laf edemez hele hele gasp ediyor diye çirkin bir kelimeyle, o kadın üniversiteyi kazanırsa hak ettiğinden kazanacak, gençler de hak etseydi kazansaydı o zaman.

benim ablam açıktan ilahiyatı bitirdi bu yıl imam hatipte öğretmenliğe başladı
kadrolu değil
şu an 35 yaşında,paraya gelince çok az bi miktar
paraya ihtyacı yok,can sıkıntısından bişeyler yapmaya karar verdi
ablanız atanamayabilir,para çok alamaz
ama evde durmak istemiyorum,bişeyler yapmak istiyorum derse
neden olmasın...

:KK70: Mezarımı kaz chess.
Bir zamanlar bir ünlü 30 yaş için yaşlı demişti, bu laf o sıra sansasyon olmuştu, 30 yaş ve üzeri ünlü kadınlar hala genç, alımlı ve bakımlıyım mesajı vermişti:KK70:
O sözü söyleyen ünlü hatun şimdilerde 40'a merdiven dayadı, o beyana göre bugün o ünlü epey bir ihtiyar oluyor:cool:
Yaş konusuna o kadar takılmayın bence, 90 yaşındaki dedeme sorsan o da kendini genç hissediyor, 130 yaşına kadar yaşama planı var, 2 evlilik yaptı, bu hanımı da vefat ederse 3. yü alır, karısı dedemden 13 yaş küçük olmasına rağmen dedem 70 kadın 90 gibi duruyor:KK59:

aynen, zıpkın gibiyim, ışıldak beyinliyim, nöronlarım şekil önümden çekil, diyenler sanki hiç "yaş almayacak" ya:KK48::KK48:

aynen, zıpkın gibiyim, ışıldak beyinliyim, nöronlarım şekil önümden çekil, diyenler sanki hiç "yaş almayacak" ya:KK48::KK48:
Kızkardeşim 39 yaşında, birkaç yıl önce aftan yararlanıp üniversite hayatına geri döndü, ev işleri, eş, çocuklar, çalışma hayatı, dersane ve üniversiteyi aynı anda yürütüyor, alttan tek bir dersi bile yok, son sınıfa başlayacak bu dönem, aldığı notları hiç söylemeyeyim, ya da söyleyeyim en hazırlanamadım, çalışmadım dediği zamanlar bile matematik'ten 80 aldığını biliyorum, birde çalışsa uçacak hatun, dersanedekiler bile enerjisine hayran:KK14:
Bu azimle 2 üniversite daha bitirir o kadar diyeyim:KK70:Okumak güzeldir, keşke tembellik yapmasamda bende okusam
:KK59:

Böyle örneklerin konu sahibesinin ablasını motive edeceğini düşünüyorum, insan kendinde o kudreti bulduktan sonra yaşamının herhangi bir döneminde hayatına yeniden yön verebilir.

Ablanızı taktir ettim doğrusu. Bende şuan örgün eğitim görüyorum bir üniversitede bu sene açıktan bir bölüme daha başlayacağım. İnsan kaç yaşında olursa olsun içinde ki öğrenme aşkı bitmemeli bana göre. Hatta şu iki bölümü doğru düzgün bitirirsem bir bölüm daha düşünüyorum:KK49: İş konusunda pek iç açıcı şeyler söylemem. Ancak uğraşırsa okulda akademisyen olarak kalabilir.

Bu arada mesajım yanlış mı algılanmış bilemiyorum ama iyi olan kazansındaki iyi sıfatı konu sahibinin ablası için ;) genç beyin mevzusuna tepki amaçlı :)

Devlete neden giremesin onu anlamadım merkezi alımlarda yaş sınırı yok
ama eğer kpss kalkarsa kurum sınavlarına girebilir mi bilmiyorum
mebin şartları farklı olabilir ihtimal dahilinde
tabi bide fef mezunlarının formasyon derdi var
eğer formasyon kalkarsa kendi bölümünden atanması için çok çaba sarfetmesi gerekir
yine de bilemiyorum yl, doktora seçeneklerini deneyebilir
kendi kararı bence okumak istiyorsa okusun tabi
günümüz şartlarında okuduğu mesleği yapmanın ne kadar zaman ve çaba istediğini göz önünde bulundurmalı
ha dese ki özelde falan sağlık okumak istiyorum
o zaman işsiz kalması söz konusu bile değil

[E="breakingbadd, post: 36484323, member: 616269"]Sizin üslubunuz tuhaf ama hak yiyor falan diyorsunuz,emekle kazanılan başarıya hak yeme derseniz herkes size tepki gösterir
Benim fikrim sabit bu konuda..Eger bir is olanagi olmayacaksa, umutlari olan gencecik birinin yerine gecmek iş degil..Istediginiz tepkiyi verin dusunce ozgurlugu denen birsey var..Hani egitim ozgurlugu diyorsunuzya dakikada benim ozgurlugumu hic ettiniz dusuncemi astiniz yargiladiniz..Amma ozgurlukcu ciktiniz masallah.. : )ileride bir gun cocugunuzun kontenjan dolulugundan giremedigi uuniversitede 50 yasinda amacsiz birini elinde kitap dolanirken gormeyesiniz insallah..sevgi saygi sunar bu konuda ki yorumlarima son veririm : )[/QUOTE]

Kırk yaşında türlü sorumlulukları olan biri kazanırken çocuğum kazanamıyorsa kendisi sonuçlarına katlanır. Kontenjan doluluğu diyorsunuz da sanki yaşlı insanlar sabah ezanıyla koşup yer kapıyorlar. Çalışıp sınava girip hak kazanıyorlar sonuçta. Ayrıca belgesel izlemekle eğitim almak, üniversite atmosferini yaşamak aynı şey mi?

Vallaha canim ben 40 yasindan sonra universiteye gidip genc bir insanin hakkini gaspedenleri anlamiyorum..Okumanin yasi yok su budemeyin bosuna..5 sene de okusa oldu mu 45..is arasa 2 sene bir de deneyimsiz oldumu 47..47 ysinda deneyimsiz ogretmen kim alir ise gencecik zıpkın gibi insanlar varken? Dogru ozelde is bulamaz..Onun icin kontenjanda yer kaplamasin yok yere : S BENCE !!!
Isterseniz belli bir yasin ustundekileei oldurelim issizlik sorununa da cozum olur. Hayret ediyorum bazi yorumlara.

annemin bir arkadaşı, eşinden genç yaşta ayrılmış iki çocuklu bir hanım, kendi çocukları üniversite bitirdikten sonra 40 küsür yaşında öğretmenlik diplomasını aldı. iş bulur bulamaz o ayrı da, kimin hangi yaşta hangi bölüme girip giremeyeceğine karar veren bir merci mi varmış yahu? adaletsizlikten, genç bir insanın hakkının yenmesinden bahsedilmesine epey güldüm, mevzu adaletsizlikse sınavsız üniversite eğitimi hakkı verilen suriyelileri oturup konuşmalı, yıllardır görmediği müfredattan sınava girip de kazanan türk vatandaşını değil. ; -)

Bir bayan kac yasinda olursa olsun okumalidir, okumaya hakkı vardir. Yok bosuna okumasin genclerin önünü kapatmasin diyenler, eğer genç beyinler 40 yaşlarındaki insanlardan daha iyi basari saglayamiyorlarsa kendi sorunlari.
Ablanizi tebrik ediyorum. Hakkinda hayırlısı olur inşallah.

bende geç gittim 30 yaşımda mezun oldum iyiki de okumuşum dinimiz cahil kalmayın diyor oku ilk emri değil mi dünyaya yeme içmeye üremeye gelmedik sadece bi insana bile faydamız olsa ne güzel ..ama iş garantili olsun isterse öğretmenlik değilde farklı bölum okuyabilir kuzenim de aynı 39 yaşında gitti ama 2 yıllıktı hem çalışıyo hem okuyor şimdi

Back
X