• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

39 yaşından sonra üniversiteye gitmek isteyen ablam...

Okumanın yaşı yoktur,eğer teyzeniz bir yerde çalışıyorsa okulunu ona göre seçsin, iş imkanı olabilir;) Benim çok yakın bir akrabam,engelli ve kimsesiz çocukların barındığı bir devlet kurumunda bakıcıydı..evli 2 çocuk sahibi bir anne kendisi sonra azmetti önce lise sonra üni okudu 30'unu çoktan geçmişti bunları yaparken.. şimdi bakıcı olduğu kurumda yönetici pozisyonunda..demek ki neymiş gerçekten okumanın yaşı yokmuş ,kimse kimsenin önünü kapatmıyormuş :KK52:

Vallaha canim ben 40 yasindan sonra universiteye gidip genc bir insanin hakkini gaspedenleri anlamiyorum..Okumanin yasi yok su budemeyin bosuna..5 sene de okusa oldu mu 45..is arasa 2 sene bir de deneyimsiz oldumu 47..47 ysinda deneyimsiz ogretmen kim alir ise gencecik zıpkın gibi insanlar varken? Dogru ozelde is bulamaz..Onun icin kontenjanda yer kaplamasin yok yere : S BENCE !!!

Siz kim oluyorsunuz ki böyle bir yorumda bulunabiliyorsunuz!
Kuyruk acısı var gibi geldi sanki :)

35 yaşındayım bu sene öğretmenlik kazandım çok şükür.Neden daha önce denemedim diye çok kızıyorum kendime.Bu saatten sonra yapamazsın, senelerce dersanelere giden gençler bile kazanamıyor, evliyken okunurmu diyenlere inat sınava girdim ve kazandım.İş meselesine gelince inşaallah olur, olmazsada çocuğumun öğretmen annesi olurum.

Canım ablanı tebrik ederim önce okumak istiyorsa ne kadar güzel okusun benim annemde geçen sene üniversteye başladı 2. sınıfa geçti şimdi üniverste bitirmiş olmasına rağmen kadında okuma aşkı var nabarsın :) Ablanda girsin sınava umarım istediği yeri kazanır başarılı olur :)

Tabii ki okusun. Bu işlerin yaşı yok. Okumak, yeni şeyler öğrenmek dünyanın en keyif verici şeyi. Ama diplomasına iş fırsatı olarak bakmasın. Çünkü hiçbir diploma insana iş garantisi vermez. O yuzden de mezun olunca kesin okuduğum bölümle ilgili bir iş yapacağım, tüm işler beni bekliyor gibi düşüncelere kapılmasın bence. Okumak için okusun. Öncellikli amaç bu olmalı :KK37:

Okumanın yaşı yoktur,eğer teyzeniz bir yerde çalışıyorsa okulunu ona göre seçsin, iş imkanı olabilir;) Benim çok yakın bir akrabam,engelli ve kimsesiz çocukların barındığı bir devlet kurumunda bakıcıydı..evli 2 çocuk sahibi bir anne kendisi sonra azmetti önce lise sonra üni okudu 30'unu çoktan geçmişti bunları yaparken.. şimdi bakıcı olduğu kurumda yönetici pozisyonunda..demek ki neymiş gerçekten okumanın yaşı yokmuş ,kimse kimsenin önünü kapatmıyormuş :KK52:

Bu pozitif ve nantıklı yorumlarınızı çok beğeniyorum belirtmek istedim ;)

Ablanıza gelince de okumanın yaşı yok belli mi olur belki kariyer bile yapar. Kızmayın ona.

merhaba kızlar belki çok ufak bi problem diye düşünürsünüz fakat işin içinden çıkamayınca bir karar veremeyince bu tür şeyler de sorun haline gelebiliyor. Benim ablam 39 yaşında ve üniversiteye gitmek istiyor edebiyat fakültesinden coğrafya türk dili edebiyatı ya da tarih gibi bir bölüm okumak istiyor fakat daha sonra öğretmenlik yapmak istese devlete atanamıycak yaş sorunundan dolayı.. özelde de iş bulamam diyerek karamsarlığa kapılıyor yaşından ötürü..Sizin bu konularla ilgili tecrübeleriniz varsa paylaşır mısınız:KK51:
Anadolu üniversitesi aöf de tarih ve edebiyat okuyabilir açıktan 4 yıllık bu bölümler.

Ya böyle salak salak adamlar gelip böyle platformlarda saçmalamasın lütfen. Sorunuzun cevabını da vereyim. Kesinlikle okusun. İstediği bölüm çok güzel. Umarım kazanır.
Motivasyonu artsın diye söyleyeyim ben de bu sene hazırlanacam. 26-27 yaşında odtüde okumak gibi bir niyetim var :-)
Şu an inşaat mühendisliği okuyorum ama hedefim odtü. Umarım ablanız da sınavda çoook başarılı olur

dizilerden kafasını kaldırmayan yurdumun, belgesel seyrederek kültürleneceğini düşünen insanları, insanlarımız..

konu sahibi, hiç durmasın okusun.. okumak isteyene kontenjan da çok, bölümde, üniversite de.. amcam kadar sevdiğim bir insan 50 küsur yaşında ve 3. üniversitesini okuyor.. okumayla evde belgesel seyretmeyi aynı kefeye koyanların azalması için EĞİTİM ŞART!!

Siz kim oluyorsunuz ki böyle bir yorumda bulunabiliyorsunuz!
Kuyruk acısı var gibi geldi sanki :)
: ) Allah Allah bir tutturmuşsunuz kim oluyorsun kim oluyorsun çok ilginç..Bir konu hakkında fikir sahibi olmadan önce sizden izin mi almam gerek ? Neden sizden farklı düşünenleri kabullenemiyorsunuz ? Neden vatana hainlik etmişim gibi şiddetli tepkiler veriyorsunuz ki hainlere bu tepkileri verebilseydiniz bugün hakkımızda karar verenler bitli imamlar olmazdı .. Bir acım yok veteriner hekimim ben.Fakülteyi kazandığımda yaşım 19 du..Balya balya kitap ezberledim öyle bitirdim okulu..Sizin veterinerlik fakültesini bitirmek hakkında bir fikriniz var mı ? Öyle ziraat mühendisliğine,su ürünlerine benzemez ! Geceleri internette dedikodu yaptığımı ima eden arkadaşım,benim Ankara nın en nezih semtinde 150 m2 muayenehanem var..Gitmiyorum.Gitmeyeceğim geceleri internette dedikodu yapacağım..Buna da mı karışacaksınız izin alsaydım keşke önce sizden : ) Yok neymiş belli bir yaşın üzerindekileri öldürelimmiş..Benim ötenaziyi ya da bu dediğinizi savunmaya da hakkım var karışamazsınız ! Tüm dünyayı yakalım derim ! Karışamazsınız ! Dünya yumurta değil tepsi derim!Karışamazsınız!Bir şeyi savunuyorsanız düzgün savunun sen kim oluyorsun çok komik bir savunma şekli 5 yaşında ki bebeler diyor bunu : ) Zira bu konuda ki mahalle tartışmasından sonra (savunduğunuz şeyle ilgili bir sıkıntım yok ama savunduğunuz bir şey yok tek yaptığınız saldırmak) çıkıp konu komşumla evimin kapısında sakız çiğneyip çekirdek çitlemek bile daha kaliteli bir iş gibi göründü gözüme . İnsan bazen kenara çekilmeyi bilmeli..Benim ödediğim vergiyle 50 yaşında okuyup ta vatana bir faydası olmadan ölüp gitmemeli ! İsteyen okuuuur isteyen okumaaz ama belli bir yaştan sonra üniversite bitirme aşkına düşenlere ben ancak yuh derim .. Hadi bakalım siz haydeee hurraaa devam edin ben çekirdek çitlemeye gidiyorum : ) Bu arada,sizi bir açık oturumda falan düşünemiyorum biliyor musunuz : ) Tek söylediğiniz sen kim oluyorsun sen kimsin kimsin sen sen de kimsin kimsiniz olurdu : )

bu konu hala neden devam ediyor ilginç

ayrıca insanlar istediği yaşta istediği bölümü bitirir kimseyi ilgilendirmez
zamanında kullanmadığı eğitim hakkını şimdi kullanmış oluyo
kimsenin de hakkını yemiş olmuyo bu çok saçma bi düşünce bence
illa ki bi yerde çalışma maksatlı da okuması gerekmiyo
ilgisi vardır okur kime ne yani

Ya böyle salak salak adamlar gelip böyle platformlarda saçmalamasın lütfen. Sorunuzun cevabını da vereyim. Kesinlikle okusun. İstediği bölüm çok güzel. Umarım kazanır.
Motivasyonu artsın diye söyleyeyim ben de bu sene hazırlanacam. 26-27 yaşında odtüde okumak gibi bir niyetim var :-)
Şu an inşaat mühendisliği okuyorum ama hedefim odtü. Umarım ablanız da sınavda çoook başarılı olur
Eh üniversitenin eğitimle bir alakası yok !! Öğrenimle alakası var..Eğitim aileden alınır .. Alamamışsınız ne acı ...Salağım ben evet şükür ki siz akıllıysanız ben salağım : ) Akıllı olup ta saygısız olacağıma salak olurum .. Bakın onca tepkiye karşı tek bir hakaret yok sözlerimde .. Ne kadar yazık sizin gibi odtü falan düşünen bir insanın uslubunun bu olması içler acısı ..

Vallaha canim ben 40 yasindan sonra universiteye gidip genc bir insanin hakkini gaspedenleri anlamiyorum..Okumanin yasi yok su budemeyin bosuna..5 sene de okusa oldu mu 45..is arasa 2 sene bir de deneyimsiz oldumu 47..47 ysinda deneyimsiz ogretmen kim alir ise gencecik zıpkın gibi insanlar varken? Dogru ozelde is bulamaz..Onun icin kontenjanda yer kaplamasin yok yere : S BENCE !!!
Bu ne kapalı bir penceredir böyle. Bence ufkunuzu biraz genişletin ve dünyaya sadece tek bir pencereden bakmaktan vazgeçin. Şu forumda bu zamana kadar çok fazla sayıda saçma yorum okudum ama böylesi itici bir bakış açısıyla ilk defa karşılaştım. Allah yardımcınız olsun.

: ) Allah Allah bir tutturmuşsunuz kim oluyorsun kim oluyorsun çok ilginç..Bir konu hakkında fikir sahibi olmadan önce sizden izin mi almam gerek ? Neden sizden farklı düşünenleri kabullenemiyorsunuz ? Neden vatana hainlik etmişim gibi şiddetli tepkiler veriyorsunuz ki hainlere bu tepkileri verebilseydiniz bugün hakkımızda karar verenler bitli imamlar olmazdı .. Bir acım yok veteriner hekimim ben.Fakülteyi kazandığımda yaşım 19 du..Balya balya kitap ezberledim öyle bitirdim okulu..Sizin veterinerlik fakültesini bitirmek hakkında bir fikriniz var mı ? Öyle ziraat mühendisliğine,su ürünlerine benzemez ! Geceleri internette dedikodu yaptığımı ima eden arkadaşım,benim Ankara nın en nezih semtinde 150 m2 muayenehanem var..Gitmiyorum.Gitmeyeceğim geceleri internette dedikodu yapacağım..Buna da mı karışacaksınız izin alsaydım keşke önce sizden : ) Yok neymiş belli bir yaşın üzerindekileri öldürelimmiş..Benim ötenaziyi ya da bu dediğinizi savunmaya da hakkım var karışamazsınız ! Tüm dünyayı yakalım derim ! Karışamazsınız ! Dünya yumurta değil tepsi derim!Karışamazsınız!Bir şeyi savunuyorsanız düzgün savunun sen kim oluyorsun çok komik bir savunma şekli 5 yaşında ki bebeler diyor bunu : ) Zira bu konuda ki mahalle tartışmasından sonra (savunduğunuz şeyle ilgili bir sıkıntım yok ama savunduğunuz bir şey yok tek yaptığınız saldırmak) çıkıp konu komşumla evimin kapısında sakız çiğneyip çekirdek çitlemek bile daha kaliteli bir iş gibi göründü gözüme . İnsan bazen kenara çekilmeyi bilmeli..Benim ödediğim vergiyle 50 yaşında okuyup ta vatana bir faydası olmadan ölüp gitmemeli ! İsteyen okuuuur isteyen okumaaz ama belli bir yaştan sonra üniversite bitirme aşkına düşenlere ben ancak yuh derim .. Hadi bakalım siz haydeee hurraaa devam edin ben çekirdek çitlemeye gidiyorum : ) Bu arada,sizi bir açık oturumda falan düşünemiyorum biliyor musunuz : ) Tek söylediğiniz sen kim oluyorsun sen kimsin kimsin sen sen de kimsin kimsiniz olurdu : )
Ay şu benim ödediğim vergiler muhabbetine girdiniz ya tebrikler yani.Sen veriyorsun okuyan vermiyor sanki...:KK62: Ay ben çok kültürlüyüm,çalıştım yaptım beyin bedava,vergi veriyorum ben okuduysan çalış sebastian!:KK45:75 milyon kişinin adına konuşuyorsunuz resmen.Ben de vergi veriyorum konuya yazanlar da vergi veriyor onlar bizim vergimizle okur.Bu arada veteriner fk. gerçeken okunulması zor bölüm ama siz 'Ne kadar zor bölüm biliyormusun sen yeaa,sizin kıçı kırık bölümünüze benzemez.' tandansında konuşunca hava atmak için okul okuyormuşsunuz gibi geliyor..Açık oturumda belli bilgiler ve mantık ön plandadır: 'Bizim hakkımızı yiyorlar,evde belgesel izlesin ordan öğrensin yaa.' gibi mastermind fikirlerle bir açık oturuma katılın bakalım ne diyecekler size? Kendinizce şöyle afilli bir açıklama yapayım düşünce özgürlüğü falan filan diye düşünmüşsünüz,biri sizin yorumunuzu mu sildi tavrınız yüzünden,banlandınız mı? Siz görüşünüzü belirttiniz biz de karşı görüş belirttik bu kadar basit.Bence kendinizi üst tabaka olarak görüyorsunuz ve egonuz renkli olarak belirttiğim yerlerde sazı eline almış resmen.Ben bu konuda sizin görüşlerinize katılmıyorum,katılanlar da olabilir ama bence düşünceniz yanlış.Eleştirilerle yaşamayı öğrenin...:KK50:

Hic bir bolumu kucumsemem ama siz ziraat muhendisligini kucumsediginiz icin soruyorum. Zamaninda veterinerligi istediginiz icin mi okudunuz, yani birinci tercihiniz miydi? Hani olur ya bilincaltinizda; 40 yaslarinda birinin birinci tercihinizi elinizden mi aldigini dusunuyorsunuz.

Baskasinin okuma hakkina karismak ve onun sevkini kirmak sizin keyfi yaptiginiz cekirdek citmetlemenize benzemez. Sizin tarzinizda insanlar yuzunden insanlar okumaya calisacakken, cok istedikleri halde ya biri bana bir sey derse diye 40 kere dusunuyor. Buna hakkiniz yok. Dunya yumurta da degildir , tepsi de degildir o yuzden o universite kivaminda onerdiginiz belgeselleri biraz da siz izleyin.

ben tarih mezunuyum. 26 yaşındayım eğer çok iyi bir üniyi bitirmezsen, gençlere bile önü açık değil çoğu bölümün. zaten ülkedeki üniversitelerin hali ortada. bu sene 2. üniyi kazandım,becerebilirsem psikoloji okuyacağım. hiç de gocunmuyorum. 50 yaşında olsam yine okurdum. üniversite sadece iş için okunmaz vizyon kazandırır, sosyal ortam,statü vs. kazandırır. iş bulamasa da evde olmaktansa bi konuda uzmanlaşması tabii ki daha iyi. okumazsa alternatif ne? siz bu kahvehane muhabbeti yapan arkadaşı takmayın. vergisiyle okuyacakmış pehh.

ben tarih mezunuyum. 26 yaşındayım eğer çok iyi bir üniyi bitirmezsen, gençlere bile önü açık değil çoğu bölümün. zaten ülkedeki üniversitelerin hali ortada. bu sene 2. üniyi kazandım,becerebilirsem psikoloji okuyacağım. hiç de gocunmuyorum. 50 yaşında olsam yine okurdum. üniversite sadece iş için okunmaz vizyon kazandırır, sosyal ortam,statü vs. kazandırır. iş bulamasa da evde olmaktansa bi konuda uzmanlaşması tabii ki daha iyi. okumazsa alternatif ne? siz bu kahvehane muhabbeti yapan arkadaşı takmayın. vergisiyle okuyacakmış pehh.

Tebrik ederim tüm içtenliğimle... Bu forumda böyle aydın kafalı insanlar gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum çünkü gerçekten sayısı az.

Tebrik ederim tüm içtenliğimle... Bu forumda böyle aydın kafalı insanlar gördüğüm zaman çok mutlu oluyorum çünkü gerçekten sayısı az.

teşekkür ederim. sizin gibi takdir eden de az. çünkü her türlü olumlu düşünceyi baltalamak,şevk kırmak zevk veriyor küçük insanlara.

Back
X