3lü test sonucu

utkumuz

Üç prens annesi
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2010
2.800
1.545
333
merhaba arkadaşlar 3lü test sonucum 1/195 çıktı dpoktor riskli dedi,istersen aldırabilirsin bebeği deddi ama benim eşimin de sonucu kötüydü bebeğimiz sağlıklı doğdu deddi,karar senin dedi.ben kesinlikle aldırmayı düşünmüyorum rabbim nasıl uygun gördüyse öyle olur diyorum.sizlere sorum değeri yüksek çıkıp bebeği normal doğan var mı?başka bi hastaneye de yaptıracam tekrar 3lü testi.bi de ayrıntılı ultrasonda herşeyi normal çıktı 17.haftaadyız.

Bu nasıl doktor ya istersen adırabilirsin ne demek hem de 3lü test sonucuna göre.Bu tür testlerin sadece risk hesapladığını 3lü testin 2li teste oranla daha az güvenilir olduğunu artık bilmeyen yok ama senin doktor unutmuş anlaşılan.Ayrıntılı ultrason var amniyosentez var kordosentez var...var da var yani.İş aldırmaya gelene kadar yapılacak bir sürü şey var.Ayrınıtlı da iyi diyosun zaten.Bence böyle olumsuz bir doktorla devam edeceğine kendine sana moral verecek pozitif birini bul.Bebeğinin de bişeyi yoktur kendini üzme.Sağlıkla alırsın bebeğini kucağına inşallah.

Merhaba canım...
İçin rahat olsun,eminim bebeğin çok sağlıklıdır.
Benim ikili test sonucum gayet normal çıkmıştı fakat üçlü sonucumu iki kez tekrarlatmama rağmen risk 65/1 çıktı.
Bunun üzerine doktor acil amniyosentez önerdi fakat ben kabul etmedim.17+6 iken detaylı ultrasona girdim ve bebeğimin son derece sağlıklı olduğunu öğrendim.Bir kez daha hamile kalırsam asla üçlü test yaptırmayı düşünmüyorum.Ömrümden ömür gitti resmen.
Önerim detaylı ultrason yaptırıp rahatlamandır

bencede aldırmaya gelene kadar bir sürü bebeğin saglıgını belırleyecek bır suru yöntem var

yaarın başka bi doktora gidecem ayrıntılı ultrason için ve tekrar yaptıracam 3lü testi farklı bi hastanede bakalım ne çıkacak sonuç.çok tedirgin oldum zaten 2 gecedir uyku uyuyamıyorum aldırmak fi,kri kesinlikle aklımda yok bebeğim nasıl olursa olsun rabbim öyle uygun görmüştür ama bu çelişki mahvediyor beni,dualarıızı eksik etmeyin nolur

Tatlım eminim ki çok güzel haberlerle döneceksin.Benimde 2-3 günüm kabus gibi geçti ama detaylıdan sonra çok rahatladım.
Sende inşaallah detaylıdan sonra derin bir oh çekeceksin.
Güzel haberlerini bekliyorum

iyi dileklerin için çok teşekür ederim canım.dün gittiğim doktor 3 boyutlu ultrasonda da inceledi hiçbir anormallik görünmüyor dedi,3lü testi tekrar yaptı sonucu yarın alacam inşallah sonucum iyi çıkar,ayrıntılı ultrason için de 1 şubata gün verdiler.inşallah ben de senin gibi sevinirim sonunda

inşallah iyi çıkar sonucun ama moralini yüksek tutmaya çalış. ikili test sonucun nasıl çıkmıştı? benim ikili test sonucum gayet iyiyken üçlü testim kötü oldu detaylı ultrasona girdim herşey normaldi amniyo sentez yaptırmaya gerek duymadım ama insanın ömründen ömür gidiyor. günler boyunca ağladım ve bu dediğim bayramda oldu zehir oldu bana günler. tabi allahtan gelene diyecek bişey yok. bişey anladım ki aslında herşey boş tek önemli olan bu dünyaya sağlıklı bi bebek getirmek, allah cümlemize bunu nasip etsin inşallah.

Ne kadar kolay aldır istersen..pazardan elmamı aldırıyorsun.. Bu ne kadar kolay bir cevaptır..

Bu doktorlar yüzünden bebeklerimiz doğduğunda sinirli asabi oluyor .. Çünkü doktorların verdikleri stres bize yetiyor.. Canım karar senin tabi kide üçlü testimin sonucunu aldığımda yılbaşının bir gün öcesiydi 1/57 çıktı sonucum düşünün yeni yıla nasıl girdiğimi eşim bile belli etmesede içten içe yedi bitirdi kendini.. Ben bir umuttur bekliyorum 23 ocağı ...Doktorumun bana yaklaşımı olmasa mutsuz olmaya devam edecektim. Bu bir risk dedi...Sonuçlarımızı alalım Allah çok büyüktür..

başka bi hastanede tekrar yaptırım 3lü testi,sonuc 1/1200 çıktı,önceki 1/195ti,arada ne kadar fark var.doktor herşey normal hiçbir sorun yok dedi,saece nöral tüf ddefekti 1/125 çıktı o da risk grubunda değilmiş ama ayrıntılı ultrasonda radyolog iyi incelesin sonucu söyleyin ddedi.sizlere tavsiyem tek doktora bağlı kalmayın,neler çektiğimi bi ben bi allah bilir.rabbim hepimizin yavrusunu sağlıklı şekilde kucağına almayı nasip etsin inşallah

Kızlarrrrrrrr bnim de 1/ 386 çıktı amniyosentez dedi doktor riskli dedi kafam allak bullak detaylı ultrasondan sonra karar vereceğim çok kötüyüm çok mu kötü sonuc anlayamıyorum kafam bulandı resmen berbatım bebeğimin kalbinde de beyaz leke nokta gördü ultrasonda riski artırıor bu durum napcam ben

hafta sonunda normal rutin doktor kontrolüne gittim.. O kadar umut dolu ayrıldım ki.Doktorum 3 lü test sonucun sadece risk evet yüksek çıktı oranlar ama biz emin olmak için seni bizden daha da iyi olan sadece bu işle ilgilenen hocamıza yönlendiriyoruz dedi.Bu arada benimde içimde umutsuzluk kalmasın diye kendileride baktı tam detay olmasa da. Açık nöral tüp defekti riski çok yüksekti ..Kızımın sırtı kapanmış beyin üst kısmı kapanmış çok şükür ki karnında da her hangi bir sıkıntı yoktu. Ama evet kesin tanıyı koymak için bizi hocalarına yönlendirdiler. Doktor çok önemli... Keyifle doktora gitmek gerçekten güzel bir şey.. Umarım ayın 23 de kesin tanıyı koyar ve huzurla bebişimin gelişini beklerim..

canım nöral tüp defekti riskin kaç çıkmıştı?ben bi kere yaptırdım 1/10000 çıktı bi kere yaptırdım 3lü testi 1/150 çıktı ntf.doktor ayrıntılı ultrasona yönlendirdi ama 2 farklı doktora gittim kemik gelişimi çok güzel dediler 2side.ayrıntılı ultrasona da 1 şubatta girecem,inşallah iyi haberler alırım.rabbim evlatlarımızı bize bağışlar inşallah sağlıklı şekilde.

1:/ 57 çıktı çok çok yüksek direkt kendi doktorum beni hocasına yönlendirdi ikinci düzey ultrasın için .. Ordaki duruma göre netleşicek hafta sonu gittiğimde çok şükür herhangi bir sıkıntı göremedi .. Amin canım inşaallah sağlıkla sıhhatla alalım kucağımıza başka bişi istemem :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…