3üzlerime hamileyim.. beslenme konusunda yardım!!!

sevdelinka

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Temmuz 2012
191
3
116
Kütahya
Arkadaşlar merhaba.. 7+1 günlük 3üz gebeliğim var.. geçen hafta kalp atışlarını duydum, maşallah sağlıklı ilerliyorlar şimdilik. Hepte öyle devam ederler inşallah..Ben bu beslenme işini çok kafaya takıyorum.. Şimdi ben günlük tek bebeğe hamile kalanların aldığı kadar mı protein, kalsiyum vs alıcam yoksa 3le mi çarpıp tüketicem bunları.. yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar merhaba.. 7+1 günlük 3üz gebeliğim var.. geçen hafta kalp atışlarını duydum, maşallah sağlıklı ilerliyorlar şimdilik. Hepte öyle devam ederler inşallah..Ben bu beslenme işini çok kafaya takıyorum.. Şimdi ben günlük tek bebeğe hamile kalanların aldığı kadar mı protein, kalsiyum vs alıcam yoksa 3le mi çarpıp tüketicem bunları.. yardımcı olur musunuz?

öncelikle hayırlı olsun allah kucağına almayı nasip etsin beslenme konusunda doktoruna danışsan senin için daha iyi olacak ben tek çocuğuma hamileyken doktorum bana günde 2 bardak süt tüketmemi söylemişti şimdi ikizlere hamileyim doktorum günde 1 litre süt tüketmemi söyledi bol bol süt iç peynir ve yoğurt ye birde doktorun sana folik asit vermeli ama yok üçüz gebelik geçiriyorum daha fazla yemeliyim hatasına düşme sadece besleyici ürünleri tüket bol bol meyve ye

merhaba canım benim üçüzler 29. haftamda ilk 3 ayda fazla fazla yemem gerektiğini düşünmüştüm ve çok kilo aldım sen bu hataya düşme sonra beslenmemi düzene koydum ama
biraz geç oldu sana tavsiyem kızartma ve hamur işlerini fazla tüketme bol kalsiumlu proteinli gıdaları tüket az az ve sık sık yemeye çalış
mesela ben
hergün 1 yumurta
kibrit kutusundan biraz büyük lor peyniri
sabah akşam büyük bir bardak süt
bol bol sebze yemeği
haftada en az 3 gün siyah veya beyaz et
tüketiyorum
ve bol bol meyve
bu mevsimde şeftali, kayısı, karpuz
bide günlük 2,5 3 lt su içiyorum
su bizim için çok önemli faydalı olduysam ne mutlu........inşallah rabbim bebişlerini sağlıklı bişekilde kucağına almayı nasip edr

amin kızlar sağolun..
bende artık diyetisyene gitmeyi düşündüm ama bulunduğum şehirde diyetisyen bulamadım henüz.. çünkü mesela süt içmeme gerekiyor. 2 gün güzel içiyorum 3. gün tiksiniyorum.. herşeyde böyleyim.. sonra bi daha ağzıma süremiyorum.. ilk zamanlar bol bol ceviz yiyordum mesela sağlıklı diye, artık cevizden de tiksiniyorum.. onlardan alacağım aynı besinlere eş değer başka yiyecek alternatiflerim olsun istiyorum.. bugün süt içtiysem yarın yoğurt yiyeyim gibi.. öyle olursa en azından o yiyecekten tiksinmem diye düşündüm..
muzari43 ilk 3 ay önemli midir peki? yoksa sonraki aylar mı beslenme konusunda daha yoğunluk vermek gerekir canım?
tşk ediyorum Allah hepimize nasip etsin o mutlu anı inşallah sağlıkla sıhatle kızlar ;)

Back
X