4+2 sistemi mağdurlari.

Deve tabani

*
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2018
3.125
10.534
208
Iyi aksamlar hanimlar.

Yillarca emek verdim zorluklarla okudum. Okulum bitince esnaf olan esimle tanistim evlendim guzel gidende bir evliligimiz var cok sukur.
Ev hanimi olarak hayatima devam etmek istemedim ve kpssye girerek atandim. Zor bi surecti oğlum kücüktu falan ama nasip oldu ve atandim. Antalyada ikamet ediyodum ve ben Bursaya atandim. Eş durumu yok esim esnaf oldugu icin 6 yil. Tahmin edersiniz ki cok uzun bi sure.
Hersey zor.
Belki diyorum secim onu yonetmelik falan degisir gidip sabredeyim biraz.
Kendi kendime vazgec begonfil 2 cocukla kalkip gidiceksin kocan burda kalicak nasil olucak diyorum. Esim pek olumlu bakmiyo ama cok emek verdigim icin pek ses de cikarmiyo. Oglum anaokulunda kizim 5 aylik.

×× kuruma yerlestiniz yazisini gorunce ne sevinmistim aglamaktan icim dısima cikmisti. Simdi hayat ne getirir bilemiyorum. Bu cakıli memur sistemi bizi mahfetti.

Canım nakil oluyor bildiğim kadarıyla. Benim çalıştığım kurumdaki biri eşini markette çalışıyor olarak göstermiş (yani sigortası da yatıyor, heralde 2 yıl aynı yerde çalıştığını gösterdi) ve nakil gitti

4+2 nedir tam olarak? Öğretmen olarak mı atandınız? Orası net olmamış. Öğretmen değilseniz eğer eş durumundan tayin hakkınız var zaten.

Canım nakil oluyor bildiğim kadarıyla. Benim çalıştığım kurumdaki biri eşini markette çalışıyor olarak göstermiş (yani sigortası da yatıyor, heralde 2 yıl aynı yerde çalıştığını gösterdi) ve nakil gitti
Muhtelemen kadtolu memurdu arkadasiniz. Eger devlet kadrolu alimi durdurmasaydi bende atanirdim muhtelemen kadtolu ve coktan gelmis olurdum. Iki arada bi derede cok caresizim. Tesekkurler yorumun icin.

6 sene gerçekten zor. Ama belki eşinizin kendi işi ise yanına bir yardımcı alabilir zaman zaman yanınızda kalabilir . Bu devirde memur olmak çok zor. Eğer görev yerine gitmezseniz emekleriniz boşa gidecek. Bu durum sizi üzmeyecekse, öğretmenlik yapmak içinizde kalmayacaksa gitmeyin o zaman. Ne hissettiğiniz önemli.

6 sene gerçekten zor. Ama belki eşinizin kendi işi ise yanına bir yardımcı alabilir zaman zaman yanınızda kalabilir . Bu devirde memur olmak çok zor. Eğer görev yerine gitmezseniz emekleriniz boşa gidecek. Bu durum sizi üzmeyecekse, öğretmenlik yapmak içinizde kalmayacaksa gitmeyin o zaman. Ne hissettiğiniz önemli.
Ögretmen degil saglikcıyim. Calisanlarimiz var ama dukkan cok yogun oyle ha diyince gelemez.
Icim de kalmaz mi hic ? Formalarimi giymeyi özledim. Kendimi ise yaramaz hissediyorum. Ama 6 yil cok uzun. Cocuklarim kucuk. Mesafe desen bide o var.

Ögretmen degil saglikcıyim. Calisanlarimiz var ama dukkan cok yogun oyle ha diyince gelemez.
Icim de kalmaz mi hic ? Formalarimi giymeyi özledim. Kendimi ise yaramaz hissediyorum. Ama 6 yil cok uzun. Cocuklarim kucuk. Mesafe desen bide o var.
Çok haklısın zor bir durum. Peki şimdi gitmezsen tekrar bir tercih hakkın var mı?

Eşinde senin gittiğin yere gidemezmi evli insanlar 6 yıl ayrı kalırımı ya bide coxuk var
Eşime kalsa onun fikri halimiz vaktimiz yerinde cocuklarimiz kucuk 2 yil olsa hadi neyse diyo da 6 yil yapamayiz ayri kaldigimizla kaliriz diyo. Adam da hakli.

Ama benim isime duydugum özlemim giymekten gurur duydugum formalarim vardi. Cocuklarim annem hemsire diyebilcekken neden ev hanimi desinki diyorum. Ama esim de hakli ne diyim ki. Iki arada bi derede.

Ayyy ben buradan çok üzüldüm size yaa... sanırım bu sistemle en makul olan eşinizi ikna etmek gelmek için aslında öylede güzel yere atamanız olmuş ki bursa..öğretmenlerde aynen bu şekilde şu an ve bir düzenlemede yok benim bildiğim ama sanırım yapılacakmış süre kısalacak vs diyorlar ama söylenti ile de kalabilir bunlar..

Ara dönem ataması bekleseniz. Çok saçma gelecek belki ama biraz daha kasıp Antalyaya atanmaya uğraşsanız.. hoş kadro bile açılmıyor olabilir ama gerçekten çok zor bir karar..

Sizi tebrik etmek istedim harika bir şey başarmışsınız! İnşallah gönlünüze göre bir çıkar yol bulursunuz.

Back
X