• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4+4+4 de 1. sınıf okutan öğretmenler buyrun..

pumay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
283
1
66
İzmir
başlıkta da yazdığım gibi bu sene birinci sınıfı okutan arkadaşlar gelin neler yaptığımız buradan paylaşalım ..
bu sene böyle paylaşımlara çok ihtiyacımız olacak besbelli.....

1. Sınıf oktmuyorum bu yıl çoook şükür. Bizim okulda 3 tane küçük 4 tane büyük 1. sınıf var. Ayrılması avantaj oldu ama kurada küçük sınıfları çeken arkadaşlar çok zorlanıyorlar. Bıcır bıcırlar. Büyükleri okutanlar da eski usül okuma yazma çalışmalarına devam edecekler sanırım. Şimdiden sıkılmış çocuklar yeni programdan. Allah yardımcınız olsun

1. Sınıf oktmuyorum bu yıl çoook şükür. Bizim okulda 3 tane küçük 4 tane büyük 1. sınıf var. Ayrılması avantaj oldu ama kurada küçük sınıfları çeken arkadaşlar çok zorlanıyorlar. Bıcır bıcırlar. Büyükleri okutanlar da eski usül okuma yazma çalışmalarına devam edecekler sanırım. Şimdiden sıkılmış çocuklar yeni programdan. Allah yardımcınız olsun

cnm ya neden heryerde farklı kı mesela benım bulundugum şehırde karma aslında hepsı ayrılsa cok daha ıyı olur mesela yarenın anaokulunu okudugu okulda 11 sınıf var mevcut 25 30 kişi arası ama karma onu n yerıne ayırsalar dahada ıyı olcak hem 2006 lı hem 2007 lıler ıcın

amin amin....
çok şanslı gördüm sizi en azından zümrelerinizle aynı okuldasınız.. okulumda tek sınıf mevcut 30 neredeyse yaş grubu oranı yarı yarıya... 66 aydan küçük çocuğunu yazdıran var .. yazdırması sorun değil de geçsin diye dua edecekmiş...duayla sorunu çözmüş yani.....
güzel ülkemin güzel insanları zaten böyleydi de ben mi göremedim acaba.... beynimden vurulmuşa döndüm desem yeridir..

mrb,reytingi yükseltmeye çalışalım.ben de 1.sınıf okutuyorum 24 öğrencim var okulda 4 şubeyiz,sınıflarımız karma 7-8er 60-66 arası öğrenci var.eylül 2007li 3 öğrencim varr düşünün artık 2si daha kalem bile tutamıyo,ailelerini ikna edip ansınıfına gönderdim,1 hafta sonra geri gelidler,çocuğumuzun 1 yıl kaybına neden olamayız dediler,,mantığa bak ya,,belki sınıfta kalcak psikolojik kaybı hiiiç umurlarımnda değil....sınıflareın karma olması da güğzel değil çünkü 7 yaşındakiler ya da ansınıfına gelmiş olanlar hemen bitriyo diğerleri çok yavaş kalıyoo,sıkılan öğrencileirmm çoookk.....innanın eve gelince en geç 10da yatıyorum...

mrb,reytingi yükseltmeye çalışalım.ben de 1.sınıf okutuyorum 24 öğrencim var okulda 4 şubeyiz,sınıflarımız karma 7-8er 60-66 arası öğrenci var.eylül 2007li 3 öğrencim varr düşünün artık 2si daha kalem bile tutamıyo,ailelerini ikna edip ansınıfına gönderdim,1 hafta sonra geri gelidler,çocuğumuzun 1 yıl kaybına neden olamayız dediler,,mantığa bak ya,,belki sınıfta kalcak psikolojik kaybı hiiiç umurlarımnda değil....sınıflareın karma olması da güğzel değil çünkü 7 yaşındakiler ya da ansınıfına gelmiş olanlar hemen bitriyo diğerleri çok yavaş kalıyoo,sıkılan öğrencileirmm çoookk.....innanın eve gelince en geç 10da yatıyorum...

Bir şey sorabilir miyim?
Biraz konu dışı sayılabilir ama soracaklarım kusuruma bakmayın lütfen.
Çok konuşuldu, tartışıldı ama açıkcası aklıma yatan cevapları kimse veremedi bu konuda.
Çevremde de bu sistemde okula başlayan bir evladı bulunan kimse olmadığı için uzak kaldık meseleye.
Siz bir öğretmen olarak bu yeni sistemin avantaj ve dezavantajlarını birazcık açıklayabilir misiniz?
Hem öğretmenlerin hem de öğrenciler açısından..

elimden geldiğince açıklarım tabiki.çocukların okumaya geçmesi uzun süreye yayıldı gibi gösterilse de,çevremedeki çoğu arkadaş ses vermeye başldı,yani eski tas eski hamamm devam ediyolar,dezavantajı mmaleseff çok çok:1.karma olan sınıflarda öğrenciler arasında 2 yaş gibi uçurum olabiliyoo,bu da gelişimleri farklı olduğu için öğretmeni paramparça ediyo,tüm öğrencilere hakim olmak zorlaşıyo+sınıf mevcutları kalabalıklaştı+çoğu çocuk mamalesf yaşı küçük olduğunda ve geçen yıla nasınıfına gelmeiğinden tuvalaet eğitimi bile almadan geliyo,benim 3 haftda 5 öğrencim altına kaçırdı..10 yıllık öğretmenim ,3 kere 1.sınıf okutmuştum sadece 1 öğencim kaçırmıştı,şimdi düşünün 5 öğrenci:)+sisitem yeni olduğu için mamalesef henüz materyalalerimişz yokkkk,sözde heryere kitaplar oyun kartları,cd ler gitmiş amaa,biz anadolunun bağrında ,kasabamızdahenüz tanışamadık meb in materyalleriyle,sistemli bir çalışmammız yok ne yazıkki....+bu sisitemden dolayı öğretmenler yerle bir edildii,ordan oraya geçişler başladı ve bir sürüü okulda öğretmen sıkıntısıı başladıı...saçma sapan bişey bencee.....

en vahimi de ne yazıkki sınıf öğretmenelrinin çalışma isteğini yerle bir ettiler......

kızlar sanki on sınıfı bir anda okutuyorum.
yok yok 24 saat yetmiyor bana anladım:((((((

Back
X