Açılmak istiyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen de onun gözünün önünde erkek fotoğraflarına videolarına baksan içinden nasıl biri çıkardı. Yaptığı saygısızlıktır.
o da biliyor bende açılırsam bana onun diğer kadınlara baktığı gibi bakacaklarını.
Hem böyle kirli düşünür hem de nereye gidiyorsun ne yapıyorsun diye üstüne düşmeye başlar. Ama karar senin iyice düşün neyi istediğine tam olarak karar ver sonrası da sana kalmış

Maddi durumunuzla ve eşinizin izledikleriyle ne ilgisi olduğunu anlayamadım. Onlara bakacağına bana baksın gibi bi düşünceniz varsa bu çok yanlış. Yaptığı ve size söylediği şey ("sanki bana mı bakacaklar" demesi) yanlış ve içinde varsa eğer yine bakmaya devam edecek.
Ya bide evlenince kocanız her halinizi görüyor. Şimdi ben kapalı olmak istemediğim için çok fazla giysi almadım kendime. Doğumdan sonra da kilo aldım veremedim. Yani kendimi ben bile tanıyamıyorum. Hbirşey yapmak içimden gelmiyor. Sadece en mutlu olduğum anım ayna karşısında saçlarımı taradığım ve kendime zaman ayırıp bir iki krem sürdüğüm andır. Kendimi böyle görmek istiyorum artık. Eşimde muhtemelen bu sebeple izliyor bu kadınları. Ama ben mutlu değilim ve sizde bilirsiniz ki kadınlar mutsuzken hiçbirşey yapmak istemez..

Böyle bişey yapacak olsam düşüneceğim son şey eşimin ailesi olurdu.burda eşiniz ve sizin fikriniz önemli.evet hepimiz özgür bireyleriz ama bence eşin fikri de önemli.bu kadar takıntılı biriyse problem çıkarabilir.

Bu kadar dinine bağlı madem gül gibi karısı varken neden göz zinası yapıyor geçsinler şu muhafazakar halleri.. sizde ne istiyorsanız onu yapın Allah rızası için örtünülür sonuçta başka bir şey için değil..sorunuza gelirsek açıkken hazırlanmak zor değil

Bu kadar dinine bağlı madem gül gibi karısı varken neden göz zinası yapıyor geçsinler şu muhafazakar halleri.. sizde ne istiyorsanız onu yapın Allah rızası için örtünülür sonuçta başka bir şey için değil..sorunuza gelirsek açıkken hazırlanmak zor değil
Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız bana moral oluyor. Çok fazla örnek verebiliriz yani mesela çarşaf giyip günah işleyen veya balı açık ama 5 vakit namazında olan insanlar var. Sadece eşimi ikna etmek zorunda olmak beni geriyor ama halledicem artık neler yaşamadık şu hayatta

Böyle bişey yapacak olsam düşüneceğim son şey eşimin ailesi olurdu.burda eşiniz ve sizin fikriniz önemli.evet hepimiz özgür bireyleriz ama bence eşin fikri de önemli.bu kadar takıntılı biriyse problem çıkarabilir.
Aslında kimse ne der diye düşünmüyorum hepsine cevap veririm ama şu kafamın içinde bana bakan o gözler varya.. hiç gitmiyor gözümün önünden. Neyse sakin kafayla tekrar konuşacağım eşimle. Cevabınız için teşekkür ederim bana çok moral oluyor bu cevaplar

İnstagram keşfeti benim açılmak istemediğin sebebim değil aslında, sadece benim açılmamı istemiyor çünkü onun gibiler açık kadınlara çok bakıyor ve o da biliyor bende açılırsam bana onun diğer kadınlara baktığı gibi bakacaklarını. Kendisinden biliyor yani. Benim bu düşüncem 2 senedir var ve artık bana saygı duymazsa işin ucu başka yerlere gidecek gibi
Nasıl yaşamak istediğiniz tamamen sizin tercihiniz olmalı. Eşiniz kabul etmezse boşanabilecekseniz hiç kimseyi dinlemeyin içinizden nasıl geliyorsa öyle devam edin.

Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız bana moral oluyor. Çok fazla örnek verebiliriz yani mesela çarşaf giyip günah işleyen veya balı açık ama 5 vakit namazında olan insanlar var. Sadece eşimi ikna etmek zorunda olmak beni geriyor ama halledicem artık neler yaşamadık şu hayatta
Aynen öyle kimde iman var kimse bilemez bir tek Allah bilir kimsede bu kişi kapalı cennetlik bu kişi açık cehennemlik diyemez Allah ın işine karışmak gibi olur. Eşiniz keşke anlayışlı olsa sizi siz olduğunuz için kabul edip sevse 🙏🏼

Herkese merhaba. Belki bu konuyu yazıp fikir almak iyi gelir diye paylaşmak istedim. 4 senelik evliyim ve 2 yaşında bir bebeğim var. Eşim tarafı çok muhafazakar ama geçmişlerinde ne ararsan olan tiplerden. Hala bile var ama kimse konu etmek istemiyor tabi. Benim ailem o kadar değil hatta arada epey fark var diyebilirim. Yalnızca başlıktan da anlayacağınız üzere konu açılmak olunca işler biraz değişiyor. Bu konuyu yaklaşık 4-5 ay önce eşime sakin bi şekilde anlattım. O da günah olduğunu ve istemediğini söyledi. Ama instagram keşfeti sırf araba ve dans eden kadınlarla dolu. Biliyorsunuz ki algoritma siz en çok neye ilgi duyuyorsanız, neyi en çok izliyorsanız sizin önünüze onu çıkarır. Hatta bir gün eşime dedim ki sen neden sürekli bu kadınları izliyorsun? Bana cevabı şöyle oldu : sanki bana bakacaklar... Benim ilk tesettüre girmem 9. Sınıfta kendi isteğimle olmuştu ve 10. Sınıfta açılmıştım çünkü şallar resmen beni boğuyordu. Sonra aradan 1 sene geçti ve bu sefer kendi isteğimle tekrar kapandım. O zaman da eşimle sevgiliydik. Çok sevinmişti. Neyse artık aradan 10 sene geçti şuanda 26 yaşındayım. Ve neredeyse her gün her saat açılmayı düşünüyorum. Maddi bir birikimim de yok ve en çok eşimin ailesinin bakışları geliyor gözümün önüne. İnanın dışarı çıkmak istemiyorum eskiden şen şakrar biriydim şimdi içime kapandım psikolojim bozuldu resmen. Ne yapıcam bilmiyorum..

Birde sorum olacak size. Açık olmak zor mu yani dışarı çıkarken saçları yapmak üst baş giyinmek ne bileyim merak ediyorum ?
Ne istediğini bilmiyorsun. Kocan senden de beter. Kafaya bak. Sanki bana bakacaklar....Haa baksalar naneleri yiyeceksin yani. Senin açılıp kapanmanın hiçbir önemi yok canım. Kocanın aklı başka yerlerde.. Başörtü,dondurma şemsiyesi değil ki bir açıp bir kapatasın.
Bence böyle saçmalık bizim ülkemizde oluyor.

Yalnız atladığınız bir şey var. İşlenen bir günah yapılan başka bir ibadeti yok etmez. Açık olup 5 vakit namaz kılan var demişsiniz de. Tesettür ayrı bir ibadettir. Namaz ayrı bir ibadet. Her ibadetin mükafatı farklıdır. Kişilerin ne yaptığına değil Allah'ın ne dediğine bakarsanız olayı daha doğru kavrarsınız.

Yalnız atladığınız bir şey var. İşlenen bir günah yapılan başka bir ibadeti yok etmez. Açık olup 5 vakit namaz kılan var demişsiniz de. Tesettür ayrı bir ibadettir. Namaz ayrı bir ibadet. Her ibadetin mükafatı farklıdır. Kişilerin ne yaptığına değil Allah'ın ne dediğine bakarsanız olayı daha doğru kavrarsınız.
Kadın belli ki destek istiyor cesaret istiyor böyle mi yardımcı olacaksınız din dersi istemiyor kadın ibadet yapma derdinde de değil!

Kadın belli ki destek istiyor cesaret istiyor böyle mi yardımcı olacaksınız din dersi istemiyor kadın ibadet yapma derdinde de değil!
Seni ne ilgilendiririr benim yorumum. Neye cesaret vereyim. Koskoca insana acil ya da kapan mi diyeyim. Zaten bir kaç kez denemiş. Yine dener. Ben açılma günah desem bu sefer bana kalkıp diyeceksiniz ki o sizin inancınız vs. Böyle deyince de din dersi istemiyor diyorsunuz. Kendimi size nasıl beğendireyim pardon. Kuralları ben koymuyorum. Gerçekleri söylüyorum. Düşünüp yeni yol seçmesi ona kalmış.

Herkese merhaba. Belki bu konuyu yazıp fikir almak iyi gelir diye paylaşmak istedim. 4 senelik evliyim ve 2 yaşında bir bebeğim var. Eşim tarafı çok muhafazakar ama geçmişlerinde ne ararsan olan tiplerden. Hala bile var ama kimse konu etmek istemiyor tabi. Benim ailem o kadar değil hatta arada epey fark var diyebilirim. Yalnızca başlıktan da anlayacağınız üzere konu açılmak olunca işler biraz değişiyor. Bu konuyu yaklaşık 4-5 ay önce eşime sakin bi şekilde anlattım. O da günah olduğunu ve istemediğini söyledi. Ama instagram keşfeti sırf araba ve dans eden kadınlarla dolu. Biliyorsunuz ki algoritma siz en çok neye ilgi duyuyorsanız, neyi en çok izliyorsanız sizin önünüze onu çıkarır. Hatta bir gün eşime dedim ki sen neden sürekli bu kadınları izliyorsun? Bana cevabı şöyle oldu : sanki bana bakacaklar... Benim ilk tesettüre girmem 9. Sınıfta kendi isteğimle olmuştu ve 10. Sınıfta açılmıştım çünkü şallar resmen beni boğuyordu. Sonra aradan 1 sene geçti ve bu sefer kendi isteğimle tekrar kapandım. O zaman da eşimle sevgiliydik. Çok sevinmişti. Neyse artık aradan 10 sene geçti şuanda 26 yaşındayım. Ve neredeyse her gün her saat açılmayı düşünüyorum. Maddi bir birikimim de yok ve en çok eşimin ailesinin bakışları geliyor gözümün önüne. İnanın dışarı çıkmak istemiyorum eskiden şen şakrar biriydim şimdi içime kapandım psikolojim bozuldu resmen. Ne yapıcam bilmiyorum..

Birde sorum olacak size. Açık olmak zor mu yani dışarı çıkarken saçları yapmak üst baş giyinmek ne bileyim merak ediyorum ?
bence acik ya da kapali olmaktan daha buyuk sorun var.bence lisedeki ergenliginizde sevdiginizle bir iliskiyi yillar icinde surdurup yipranmak var.yani yillardir birliktesiniz ama senin gencligini almis goturmus gibi.hivbise anlamamissiniz gibi yasantinizdan ben bu hissi aldim

Seni ne ilgilendiririr benim yorumum. Neye cesaret vereyim. Koskoca insana acil ya da kapan mi diyeyim. Zaten bir kaç kez denemiş. Yine dener. Ben açılma günah desem bu sefer bana kalkıp diyeceksiniz ki o sizin inancınız vs. Böyle deyince de din dersi istemiyor diyorsunuz. Kendimi size nasıl beğendireyim pardon. Kuralları ben koymuyorum. Gerçekleri söylüyorum. Düşünüp yeni yol seçmesi ona kalmış.
nedesen suc oluyor hak veriyorum sana.bazi insanlar aksi mantik calisiyor sadece a dediysen b demeliydin diyolar cok yönlu bakamiyorlar

nedesen suc oluyor hak veriyorum sana.bazi insanlar aksi mantik calisiyor sadece a dediysen b demeliydin diyolar cok yönlu bakamiyorlar
Ya da bakmak istemiyorlar. Ya da "dinimize karışıyorlar" düşüncesi var. Kimsenin kimsenin inancına karıştığı yok. Tesettür İslam dininin bir emri mıdır? Evet. Burada bununla ilgili bir soru sorulmuş mudur ? Evet. Ben de İslam dinine göre yorum yaptım. Nedense böyle yorum yapınca bazılarına sanki iğne batırılıyor.

konu sahibi ve eşi ergenlikten beri birlikteler ve yillarca ergenlik etkisiylede bir iliski yasadiklarini dusunerek birbirlerini bence kisitlayarak buralara geldiler toksik dedgmz olay misali.ve bu yillar icinde kendilerini hep belli noktalarda sınırlandırdilar karsi tarafin isteginden dolayi .bunu da ask adi altinda yaptilar bu lise universite donemi kimligin gelistigi kendi yolunu cizdigin donemlerdir.aslinda siz bu donemlerde lisedeki karakteri aski surdurmeye calisarak yeni kimliginizi tam elde edemediniz.bu yuzden esinizin yaptiklarida yillardir birbirinizi kisitlamaktan gelen davranislar diye dusunuyorum canim.geriye dondugunde bu gecen yillarini yalniz yasayip kendi istedgn gibi.yeni bu yaslarinda evlenmeyi isteyecegini dusunuyorym

Ya da bakmak istemiyorlar. Ya da "dinimize karışıyorlar" düşüncesi var. Kimsenin kimsenin inancına karıştığı yok. Tesettür İslam dininin bir emri mıdır? Evet. Burada bununla ilgili bir soru sorulmuş mudur ? Evet. Ben de İslam dinine göre yorum yaptım. Nedense böyle yorum yapınca bazılarına sanki iğne batırılıyor.
haklisin canim.bu hristiyanliktan sana bir onerim desen ay nasil saygi duymalar vsvs yaparlar yok hosgoru bilmem ne.ama islamdan birsey soyleyince millet cildiriyor.aslinda bu nefret islamda n degil.baska seylere kisilere olan nefreti islamla bagdastirdiklari icin herhangi bir gorusu bile kaldiramiyorlar.ki tesettue bizim gorusumuz degil Allahin ayeti.sen açil bence demek allahim ayetine zit bir sey soylemektir.bunuda ben yapmam sende yapmazsin.ama bilmeyen yapar

Açılmaktan kastınız ne yani sadece baş açmakmı kıyafetler nasıl olacak belki sadece başınızı açsanız sorun olmayacak ikna edebilirsiniz aile çok muhafazakarmış
Ama askılı bluzlar şortlar fazla gelebilir onlara alıştırarak devam edebilirsiniz sen nasıl mutluysan öyle yap umarım herşey gönlünce olur...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X