4.5 aylık tutma refleksi olmayan bebek?

mommyhood

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
5
0
86
İstanbul
herkese merhaba :) benim 4.5 aylık bebeğim henüz başını sımsıkı tutamıyor ve daha önemlisi elini uzatıp herhangi birşeyi tutmak istemiyor. çıngırağını yada başka bişey gösterip sallayıp uzattığımda sadece bakıyor. yatarken parmağımı tutturup öne doğru kaldırmak istiyorum ama tutamıyor. bu ayda bebeği böyle olan anneler varmı? tavsiyelerinizi bekliyorum ben bu tembel kızımı nasıl hareketlendirebilirim? :)

herkese merhaba :) benim 4.5 aylık bebeğim henüz başını sımsıkı tutamıyor ve daha önemlisi elini uzatıp herhangi birşeyi tutmak istemiyor. çıngırağını yada başka bişey gösterip sallayıp uzattığımda sadece bakıyor. yatarken parmağımı tutturup öne doğru kaldırmak istiyorum ama tutamıyor. bu ayda bebeği böyle olan anneler varmı? tavsiyelerinizi bekliyorum ben bu tembel kızımı nasıl hareketlendirebilirim? :)

bence boşuna evham yapıyorsun canım sıkma canını. sanırım cemre de o aylarda tutmuyordu yanlışmı hatırlıyorum emin olamadım ama acele etme tutar inş.parmak tutup kaldırma eylemi içinse daha cok erken. benim kız da cok tembeldi hala da öyle cocuguna göre değişiyor işte yapcak bişey yok :)

bence evham yapma,oğlum 5 aylık olduğunda kafasını tutmaya başlamıştı,bir de biz oyun halısında sanırım 4 aylıktı,sallanan oyuncağına ilk vurduğunda çok sevinmiştik,bırak tutmayı,eliyle vuruyodu sadece,şimdi 16 aylık oldu,evde koşturuyor,biz her şeyi hemen yapsın istiyoruz,acele ediyoruz,keyfini çıkar,sürekli internetten ay ay bebek gelişimini okuma :1: ,orada anlatılanlar çoğunlukla tutmuyo,benim oğlum 10.5 aylık emekledi,ama 7 aylık emekleyeni de var,hiç emeklemeyeni de,emeklemeden yürücek diyordum ben ,birden emekledi,14 ayını doldurduktan SONRA YÜRÜDÜ,eninde sonunda oluyo yani,doktor kontrolünde doktorun gelişimi normal diyosa endişelenme,bebeklerin bir hareketi yapabilmeleri için kas olgunlaşması gerekir,ve bu bebekten bebeğe değişen geniş bir zaman aralığıdır aslında,5 aylık bebek bunu yapar demek o aydan itibaren yapmaya başlayabilir demek ama ille de o ayda yapmıyo diye sorun var anlamına gelmez,mesela doktorumuz desteksiz oturmayı 6-9 ay arası demişti oğlum 7.5 aylıkken desteksiz oturmaya başladı,bir de bazı bebek önce zihinsel sonra fiziksel aşama atlar,belki senin bebeğin önce zihinsel sonra fiziksel olarak tamamlıyordur aylık gelişimlerini

Benim kız da 5 aylık sadece parmagimi verirsem tutuyor
Oyuncak tutmuyor
Dr bir daha ki ay bakacağım tutar zaten artik dedi
Vermeye çalışınca ugrastigimi görüp gülüyor birde sanki anlıyor gibi uğraş dur anne diyor :)

Benim kız da 5 aylık sadece parmagimi verirsem tutuyor
Oyuncak tutmuyor
Dr bir daha ki ay bakacağım tutar zaten artik dedi
Vermeye çalışınca ugrastigimi görüp gülüyor birde sanki anlıyor gibi uğraş dur anne diyor :)
Merak ettim bebeginiz tuttumu acaba:) benim kizim 4.aya girdi hala elim haricinde bisey tutmuyorda

Merak ettim bebeginiz tuttumu acaba:) benim kizim 4.aya girdi hala elim haricinde bisey tutmuyorda

Tabi ki artık eşşek kadar oldu herseyi tutuyor :)
Mesajı görünce bende eskilere gittim o zamanlar tutmuyor diye dert etmişim ama gereksizmiş sizde dert etmeyin illa ki bir gün tutacak, hatta öyle bir tutacak ki elinden geri alamayacaksiniz :)

Tabi ki artık eşşek kadar oldu herseyi tutuyor :)
Mesajı görünce bende eskilere gittim o zamanlar tutmuyor diye dert etmişim ama gereksizmiş sizde dert etmeyin illa ki bir gün tutacak, hatta öyle bir tutacak ki elinden geri alamayacaksiniz :)
Ay insallah teşekkürler cevabiniZ icin masallah bebisinizide:)

Benim bebeğim 3.5 aylık. Oyuncak verince tutuyor. Sallıyor. Mesela bu dönemde dönen çocuk var. Benimki henüz dönmedi. Her bebek bir değil. Kafaniza takmayın. Bende sesli gulmuyor diye endiseleniyordum dün kahkahalara başladık çok şükür. Sizinki de 10 güne kalmaz tutar.

Back
X