bence evham yapma,oğlum 5 aylık olduğunda kafasını tutmaya başlamıştı,bir de biz oyun halısında sanırım 4 aylıktı,sallanan oyuncağına ilk vurduğunda çok sevinmiştik,bırak tutmayı,eliyle vuruyodu sadece,şimdi 16 aylık oldu,evde koşturuyor,biz her şeyi hemen yapsın istiyoruz,acele ediyoruz,keyfini çıkar,sürekli internetten ay ay bebek gelişimini okuma

,orada anlatılanlar çoğunlukla tutmuyo,benim oğlum 10.5 aylık emekledi,ama 7 aylık emekleyeni de var,hiç emeklemeyeni de,emeklemeden yürücek diyordum ben ,birden emekledi,14 ayını doldurduktan SONRA YÜRÜDÜ,eninde sonunda oluyo yani,doktor kontrolünde doktorun gelişimi normal diyosa endişelenme,bebeklerin bir hareketi yapabilmeleri için kas olgunlaşması gerekir,ve bu bebekten bebeğe değişen geniş bir zaman aralığıdır aslında,5 aylık bebek bunu yapar demek o aydan itibaren yapmaya başlayabilir demek ama ille de o ayda yapmıyo diye sorun var anlamına gelmez,mesela doktorumuz desteksiz oturmayı 6-9 ay arası demişti oğlum 7.5 aylıkken desteksiz oturmaya başladı,bir de bazı bebek önce zihinsel sonra fiziksel aşama atlar,belki senin bebeğin önce zihinsel sonra fiziksel olarak tamamlıyordur aylık gelişimlerini