4.5 yaş çocuk için psikiyatrik ilaç

Ben olsam ilaç vermezdim. Bahsettiğiniz şeyler çocuklarda görülüyor zaten.

1.sınıfta kullanmıştık ama aslında keşke anaokuldayken kullansaymışız diyorum..1 sene falan kullanmıştık yanılmıyorsam..Birden bırakmamak gerekiyor, yan etkisi olmadı..çocuğu iyi takip etmek gerek,takıntısı azalıyor ama yerine başka bir takıntı koyabiliyor ..Benim oğlumda bi ara sürekli gezegen takıntısı vardı,birkaç ay sadece gezegenlerle ilgiliydi,o bitti bayrak başladı,bi sürü ülkenin bayrağını ezberlemişti,o bitti başka bir konu...Bunun gibi şeyler..tabi sosyal ilişkşlerde zorluklar,sorunlar..size önerim aynı kıyafetleri giymek istiyorsa ,giysin ..teklifte bulunun ama ısrar etmeyin.zamanla kıyafet işini unuttu benimki..kendi kendine okuma yazma öğrenmesin diyor doktorlar..
Tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, çok kıymetli.
Bırakınca tekrar eskiye dönmüyor mu peki? En çok bunu merak ediyorum, yani ilacın iyileştirici etkisi de oluyor mu, yoksa günü mü kurtarıyor?
Sizin çocuğunuzun durumunuz nasıl şimdi? Sosyal ilişkileri nasıl, kaçıncı sınıfta?

Tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, çok kıymetli.
Bırakınca tekrar eskiye dönmüyor mu peki? En çok bunu merak ediyorum, yani ilacın iyileştirici etkisi de oluyor mu, yoksa günü mü kurtarıyor?
Sizin çocuğunuzun durumunuz nasıl şimdi? Sosyal ilişkileri nasıl, kaçıncı sınıfta?
İlaç etkileri oldukça azaltıyor,çocuk büyüdükçe belirtiler büyük oranda azalıyor zaten,amaç çocukken belirtileri azaltıp çocuğun şu anda sosyal ve okul başarısından geri kalmaması..yoksa şuan tedaviyi yapmasak çocuk ileriki sınıflarda daha büyük sorunlar yaşayacak..sizin durumunuz tam olarak ne bilemem tabii,aklınızda birşey kalmaması için başka bir doktora da götürün bence..Bunlar oyun terapisi ,v s geçecek şeyler değil..Benim çocuğumun dışarıda kimseyle konuşmadığı,kreşte tamamen sessiz olduğu dönemleri vardı mesela..bunun için başka bir ilaç vermişti dr..şu an 3.sınıftayız,belirtiler çok çok hafifledi..sizde böyle bir durum yokmuş,sadece biraz takıntısı var galiba..

Merhaba,

4.5 yaşındaki kızımda asperger sendromu olmasından şüpheleniliyor. Bilişsel zekası çok iyi, kendini çok güzel ifade ediyor, çok neşeli ve girişken bir çocuk. ama sosyal ilişkileri iyi değil, kalıcı arkadaşlık kuramıyor, kurallara ve komutlara uymakta zorlanıyor.

Bazen de çok inatlaşıyor, takıntıları olabiliyor. Bugün psikiyatriste gittik, ve psikiyatrist abilify diye bir şuruba başlamayı önerdi, takıntı ve inatlaşmaları azaltmak için. Bunun dikkate de faydası olacağını söyledi.

Bu öneriyi henüz sindiremedim, bilemiyorum bu yaşta çocuk için ilaç kullanmak ne kadar doğru, yan etkisi olur mu? Bu yaşlardaki çocuklar için bu ya da benzeri ilaç kullanan var mı? Tecrübeleriniz nasıldı? Yan etkiler yaşadınız mı? Faydasını gördünüz mü?
Bu yaşlarda inatlaşma olur.Hemen ilaca sarılmayın.Tüm ömrünü ilaçlarla mı geçirecek? Siz neyseniz çocuğunuz da odur.Onunla vakit geçirin,spor yapın,açık havada yürüyün,oynayın, kitap okuyun,kucağınızda uyurun, eleştirmeyin.Eşiniz ve siz sinirli veya fevri iseniz bunu çocuğunuz için bitirin.Sevgi dolu sükunetli ortamda büyüyen çocuklar sakin ve uyumlu olur.En önemlisi de eşinizin ve sizin uyumunuz.Bunları yapmıyorsanız yapmanızı öneririm.En azından şikayetleriniz azalacaktır.

ilaç meslek dalım olduğu için sert bir ifade kullandım.4.5 yaşta bu ilacın endikasyonu bile yok. endikasyon olmaması demek çocuğun bir anlamda denek olarak kullanımı anlamına gelir.Sağlık Bakanlığından kullanım için özel izin alındıysa o ayrı ona bir şey diyemem
Sağlık Bakanlığı’ndan hasta bazlı kullanım izin alındı mı?

Bu yaşlarda inatlaşma olur.Hemen ilaca sarılmayın.Tüm ömrünü ilaçlarla mı geçirecek? Siz neyseniz çocuğunuz da odur.Onunla vakit geçirin,spor yapın,açık havada yürüyün,oynayın, kitap okuyun,kucağınızda uyurun, eleştirmeyin.Eşiniz ve siz sinirli veya fevri iseniz bunu çocuğunuz için bitirin.Sevgi dolu sükunetli ortamda büyüyen çocuklar sakin ve uyumlu olur.En önemlisi de eşinizin ve sizin uyumunuz.Bunları yapmıyorsanız yapmanızı öneririm.En azından şikayetleriniz azalacaktır.
Eşim berbat bir insandı, öfke kontrolü yoktu, ama 2.5 senedir ayrıyız bu sebeplerden dolayı. O gittiğinden beri gayet huzurlu evimiz. Anneannemiz bizimle sağolsun.

ilaç meslek dalım olduğu için sert bir ifade kullandım.4.5 yaşta bu ilacın endikasyonu bile yok. endikasyon olmaması demek çocuğun bir anlamda denek olarak kullanımı anlamına gelir.Sağlık Bakanlığından kullanım için özel izin alındıysa o ayrı ona bir şey diyemem
Sağlık Bakanlığı’ndan hasta bazlı kullanım izin alındı mı?
Kuralları hiç bilmiyorum, izin alınması mı gerekiyor? Henüz bir işlem yapmadık…

Kuralları hiç bilmiyorum, izin alınması mı gerekiyor? Henüz bir işlem yapmadık…
Siz değil hekim başvuruda bulunur.Ben öyle bir başvuru olduğuna ihtimal vermiyorum.
ifade etmek istediğim şuydu 4 buçuk yaşında bu ilaç için FDA onayı yok.
sizi bu konuda bilgilendirmek istedim

Durumuzunu bilmiyorum ama bize 6 yaş öncesi ilaç vermemişlerdi.

Sizinki daha gereklidir belki ama çok küçük geldi.

Merhaba,

4.5 yaşındaki kızımda asperger sendromu olmasından şüpheleniliyor. Bilişsel zekası çok iyi, kendini çok güzel ifade ediyor, çok neşeli ve girişken bir çocuk. ama sosyal ilişkileri iyi değil, kalıcı arkadaşlık kuramıyor, kurallara ve komutlara uymakta zorlanıyor.

Bazen de çok inatlaşıyor, takıntıları olabiliyor. Bugün psikiyatriste gittik, ve psikiyatrist abilify diye bir şuruba başlamayı önerdi, takıntı ve inatlaşmaları azaltmak için. Bunun dikkate de faydası olacağını söyledi.

Bu öneriyi henüz sindiremedim, bilemiyorum bu yaşta çocuk için ilaç kullanmak ne kadar doğru, yan etkisi olur mu? Bu yaşlardaki çocuklar için bu ya da benzeri ilaç kullanan var mı? Tecrübeleriniz nasıldı? Yan etkiler yaşadınız mı? Faydasını gördünüz mü?
merhabalar anlattıgınız şeyler bizdede var dün gittik bizde aynı suru verdi cok hafif dozda verin dedi ama benimde cok içime sinmiyor hafif aspergere benziyor ayrıca dürtüsellik hiperaktivite var ama ilk görüşmede tanı koyamam dedi siz verdinizmi şurubu ?

Saldırganlık değil, ama çok sinirlenme ve olay çıkartma olabiliyor. Çok İstediği bir şey olmadığında bağıra çağıra ağlama, kendini yerlere atma gibi, zor sakinleşiyor
bu kendni yere atma olayları buyudukce azalıyor bnm oglumda 5.5 ysında istediği olmadıgında bagırma cagırma kapıları vurme bazen bize vurma olayları hala devam ediyor malesef

Evet bu ilacı biz de kullandık..Çocuk dışarıda iletişim kurmuyorsa,takıntıları varsa,mesela bir konuya..sürekli o konu ile ilgiliyse,hep aynı kıyafeti giymek istiyorsa,sürekli ezber gerektiren konulara ilgi duyuyorsa,bayraklar,gezegenler,sayılar,harflerv.s Tabi bunların hepsi aynı anda olacak değil..Bunlar hem çocuğun eğitimini olumsuz etkiliyor,hem de sosyal hayatını,anne de çok yıpranıyor.Bunlar ileri boyuttaysa psikiyatristin söylediğine uymanız en doğrusu..Başka bir psikiyatristden de görüş alabilirsiniz..Bu ilaç takıntılar konusunda başarılı bir ilaç..etkisi güzel ama etkisini yavaş gösteren bir ilaç..Doktorlar dozajını yaş ve kiloya göre ayarlıyorlar
merhaba kaç yasında sizin cocugunuz

Oyun grubuna gidiyor, ona devam edin dedi. Ama bu ilacı da bayağı önerdi

Kreşe gitmiyor o zaman öyle mi? Kalıcı arkadaşlığı nasıl kuracak?
Kreş önermedi mi doktorunuz?
Farklı bir psikiyatriste gitmelisiniz.
İstanbuldaysanız ben memnunum doktorumuzdan öneri yapabilirim.

merhabalar anlattıgınız şeyler bizdede var dün gittik bizde aynı suru verdi cok hafif dozda verin dedi ama benimde cok içime sinmiyor hafif aspergere benziyor ayrıca dürtüsellik hiperaktivite var ama ilk görüşmede tanı koyamam dedi siz verdinizmi şurubu ?
Merhaba, bayağı bir düşündüm, yeni kullanmaya başladık, 2 hafta olmuştur belki, çok düşük dozda. Sanki biraz daha iyi gibi kızım

Merhaba, bayağı bir düşündüm, yeni kullanmaya başladık, 2 hafta olmuştur belki, çok düşük dozda. Sanki biraz daha iyi gibi kızım
Bende hala düşünüyorum tanı filan koymadı ilacın içeriğine baktım sakinleştirici gbi bsy sanırım o yüzden biraz daha beklemek istiyorum bide bu ara oğlum sakin gibi dönem dönem değişiyor bizde bazen çok fena oluyor aksilikler inatlasmalar vs

Back
X