Bebek Beslenmesi 4 ay sonrasi ek gıda. Tecrübeli anneler tavsiye bekliyorum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gulguzeliss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
68
10
88
30
4 buçuk aylık bebeğim emmedigi için ek gıdaya başladık. Doktor ek gıdayi once ver doymassa arkasından mama ver dedi. Formul mamayi artık gece vermeye başla gündüz ek gıda ağırlıklı besle dedi. Şimdi ben kahvaltı, yoğurt, meyve püresi, sebze çorbası, pirinç unu muhallebisi bunları 3er saat ara ile veriyorum gündüzleri. Ama arkasından birde mama içmeye gerek var mı ağır gelmez mi ? Doyuyor mu acaba bilemiyorum hiç. Zaten formül mamadan da tiskindi artık eskisi gibi severek içimiyo uyku arasında veriyorum. Ek gıda veren arkadaşlar sizler nasıl yapıyosunuz neler yediriyosunuz ve arkasından formul mama da veriyor musunuz???

cnm ben verdim mama hala da veriyorum tabi daha az tüketiyor...

Biz 2aylikken borakmak zorunda kaldk emmeyi. Zaten az oldugu icin sutum dogumdan itibaren emdigi halde mama da veriodm

Biz 2aylikken borakmak zorunda kaldk emmeyi. Zaten az oldugu icin sutum dogumdan itibaren emdigi halde mama da veriodm

Can benimde sütum yetmedi doğduğundan beri anne sütü +mama verdik hep. Ama zamanla zaten az olan süt iyice kesildi 3 ay emzirebildim şimdi de bu ek gıdaya başladık.. şimdiye kadar kilosu gayet iyiydi bu ay nolucak bakalim. Gündüz mama vermemekte hata etmemisimdir insallah

Biz 25inde 4aylik olduk.6mayista kontrolumuz var ozaman doktorla goruscem tabi ne zaman baslim napim filan sorcam ama smdilik mamaya devam.. Yalniz bebegm 90lik icio 120yapinca kusuyo...kuzenmn bebelerine bakiom 4aylikken 120lerdelerdi. Benm kizim 2aydir 90ml

Bende öyle veriyorum ama 4. Ay kontrolünde doktorumuz kızdı biraz şimdi 120 ye çıkması lazım bu çocuğun deyince yükselttik 120 150 veriyorum smdi. Ama olabilir yinede o değişiyor her bebek aynı icmiyo onun midesi o kadar alıyo demekki :)

Birde kaç saatte veriyorsun mamayı?

Kuzenminki erkek benmki kiz hos ona bakarsan o cocuk 5aylikken 9kiloydu

Masallah cok guzel uyuyo buyuzden mama veriyorum erken uyursa yoksa sabaha kadar ac kalcak kuzum

Bu cocugumda ben de erkenden baslicam ek gidaya,gerçi sizinki baya baya buyuk cocuk gibi öğün olarak tuketmeye baslamis ama.. büyük oglumu 8 aydan sonra ancak alistirabilmistim ek gidaya,6-8 ay arasinda kilo kaybi bile oldu,bu da bana ders oldu.

4 ay için bu saydıklarınız biraz fazla gibi geldi gerçi dr daha iyi biliyordur bu kesin ama sırasıyla ve azar azar başlasanız daha iyi diye düşündüm. Çünkü ek gıdadan sonra mamayı almayacaktır. Bu şekildede kilosu düşer. Bu programı artık bebeğinizi siz biliyorsunuz tabiki de mümkün olduğunca mama ile zenginleştirin. Ek gıda yeterli büyümeyi sağlamaz bu aylarda

Ben mama vermedim hiç lakin ek gıda ve sütu nasıl verdigimi söyleyebilirim. Doyurucu öğünlerin ardından emzirmiyorum. Corba, muhallebi gibi. Ancak ara öğünlerde (yoğurt, meyve puresi, meyve suyu) yedirdikten yarım saat sonra emziriyorum. Siz de ara ogunlerin ardından formül süt verebilirsiniz. Muhallebi ve çorba gibi doyurucu öğünlerde vermenize gerek yok.

Olabildiğince farklı tatları azar azar vermenizde fayda var. Damak tadı ne kadar gelişirse reddetme olasılığı o kadar azalır.

Canim biraz değil baya fazla bu yazdıkların en iyi Dr anne dir Dr benim düşüncem gereken yerde dinle mesela bizi. Dr bana 8 aya kadar anne sütü yetmezse mama dedi ama ben 6 ayda ilk ev yapımı yoğurtla tabi az az 3 gün bekleme süresi sonra alerjisi yoksa yumurta sarısı öyle devam etti mesela mercimek alerjimiz var Dr bişi olmaz ver diyo bana ama kesinlikle vermiyorum dediğim gibi en iyi Dr anne sen için rahatsa ver ama biraz daha büyüsün annesi

Jsimdi sizler de böyle deyince iyice kafam karıştı napsam acaba doktor da öncelik ek gıda doymassa mama ver maması geceleri vermeye alıştır demişti. Mamayi da uyanikken hiç içmiyo uyku arasında verebiliyorum anca of çok sıkıntılı bir durum keşke emebilseydi böyle olmazdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…