Bebek Beslenmesi 4 aylık bebege ne vermeliyimm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
tatlım yavaş yavaş meyve pürelerine başlayabilirsin, kendin cam rende ile rendeleyebilirsin ya da bebelac vs onların 4 aydan sonra kullanımı olanları var 6 aylık olanları almayın ona dikkat edin, birde yavaş yavaş muhallebi yapabilirsin tatlım bende böyle başlamıştım, yoğurdada başlayanlar var ben 5 aylık gibi yogurda başlamıştım, mama tarifleri için mama firmalrının sayfalarından yararlanabilirsin tatlım, Allah bagıslasın miniğini:)

emzirebildiğin kadar emzir canim, bir damla bile içse onun için şifadır.
doymadıgını hissediyorsan yogurt mayala keci sütünden
minik minik sebze püreleri, kendi sıktıgın meyve sularından verebilirsin
hazır gıda vermemeye özen göster

tşk edrim bayanlar ilginizden dolayı.keci sütunu nereden bulacam.sebzeyi nasıl ve hangi sebzelerı verebilirim?

Canım, meyve suyu olarak elmadan başla..Sonra armut, şeftali verirsin..Yalnız başta karışık meyve suyu verme, tek tek ver ki eğer bir alerjik durum olursa vermeyi kesersin..Armut ve dut suyunun bağırsağı çalıştırıcı etkisi var..haberin olsun

Sebze olarakta patates, kabak ve havuç verebilirsin..Zamanla ıspanak, bezelye gibi sebzeleri eklemeye başlarsın..Başta püre olarak verirsen yemesi daha kolay olur..Zamanla daha pütürlü olarak vermeye başla ki çiğneme ve yutma refleksi gelişsin..

Yalnız gerçekten de mümkün olduğunca anne sütü vermeye devam et..
Bir de ek gıdaya başlangıçta yarım çay bardağı ölçüsünde başla..Zamanla arttırırsın..

Benden bilgiler bu kadar canım

bayanlar 4 aylık bebegım var anne sütü pek almıyo sizce neler vereyim,neler öneriyosunuz?

bence 4 ay ek gıda için çok erken..bol bol emzirmeni eğer sütün yeterli gelmiyorsa ayına uygun bi formül mama vermeni tavsiye ederim..yalnız mama kutularının üzerindeki verilmesi tavsiye edilen miktarlar çok fazla bence..dr unlaa birlikte mama miktarını ayarlamalısın..hayırlara büyüsün yavrun inş..

6 aydan önce ek gıdaya başlamak önerilmez verebildiğin kadar anne sütü ver kilo takibi yapılsın bebeğe sütün yetip yetmediği anlaşılacaktır sütünü artıracak besinleri tüket bol bol yine de yetmezse ayına uygun mamaları kullan yalnızca derim.sağlıcakla büyüsün inşallah..

tşk edrim canım.bugun doktora gittim doktor pirinc unu bıle verme dedi sadece meyve suyu ve yogurt ver yeter dedi.ebede pırınc unu verebılırsin meyve suyuda ver dedi herkez bişey söylüyo,ben meyve suyunu dedigin gıbı tek tek vereyım.sonrada yavaş yavaş sebzelere gecsem daha ıyı olucak harealde

Doktoru dinlemeni tavsiye ederim..Bizim sağlık ocağındaki ebeye sorsan ekmek bile verebilirsin demişti Ama şu var ki önceliği yine anne sütüne vermeye çalış, bir yudum bile alsa faydasınadır..Sağlıkla büyüt inşallah

doğru diyosun canım pek bişey bilmiyolar,ama şu hero baby gogle sinin üzerinde4.ayından itibaren yazıyoo onu kullanıyımmı?

doğru diyosun canım pek bişey bilmiyolar,ama şu hero baby gogle sinin üzerinde4.ayından itibaren yazıyoo onu kullanıyımmı?

Canım, ben hiç vermediğim için seni yanlış yönlendirmek istemem..Bir de şunu söylemek istiyorum..Ebeler genel olarak bütün bebişler için bir liste veriyorlar..Yani şu ay şunu, bu ay bunu yiyebilir diye...Oysa doktor bebeğini daha ayrıntılı muayene ettiği için bebeğinin durumuna göre ek gıda önerilerinde bulunabilir..Bu sebepten doktorun tavsiyelerini dinlemeni önerdim..Eğer sana pirinç unu bile verme demişse bence hero baby gogly verme..

tamam canım tavsıyene uyacam 2gundur daha gögsumü almıyo almaya almaya gögsümde sütte kalmadı cekıyım dedım 3 4 damla geldi ne yapıyım bılemıyom

tamam canım tavsıyene uyacam 2gundur daha gögsumü almıyo almaya almaya gögsümde sütte kalmadı cekıyım dedım 3 4 damla geldi ne yapıyım bılemıyom

Merhabalar,
Benim oğlum,6 gün sonra 5.ayını dolduracak...Bir hafta öncesine kadar annesütü+ (son bir aydır gece biraz formül mama )ile besliyordum.Kilosu gayet iyiydi.Hala fena değiliz gelişim olarak fakat son günlerde çok huzursuz...ve mama verince sakinleşip mutlu oluyor.Zaten sütümünde nedendir bilmiyorum azaldığını görüyorum.Tabiki pes etmeden emzirip süt artırıcı şeyler tüketmeye çalışıyorum.Fakat yavaştan meyve suyu ve yoğurda başladım.Zaten bebeğim maşallah iştahlı biri bebek.Öğlen uykusundan sonra elma suyu,akşam üstü evde mayaladığım yoğurdu veriyorum iki gündür.Bugün ise armut bulamadığım için havuç suyu verdim.Tabiki Türk kahve fincanı kadar...Yavaştan artırıp ek besinlere alışsın istiyorum.Ama acele etmeden...Doymadığını hissettiğimde yine 3 ölçek kadar formül süt takviyesi yapıyorum.Ne yapmanız gerektiği tabiki biraz bilgi ile beraber tamamen içgüdüsel gelişiyor.6.ayına yaklaştığı için çok çekince duymuyorum açıkçası.Ama dediğim gibi anne sütü için sonuna kadar mücadeleye devam :) Sevgiler...

seni bilmem ama bence yaptıgın şeyler doğru bende havuc suyu portakal suyu kivi ve muz yediriyorum yani yogutta yediriyorum ama ya pazartesi günleri süt geliyo cok kaynatıp 1 cay bardagı kadar mayalıyorum sonra süt ayırıyorum günlük olacakmış onunlada hergun tutturamıyorum ilk gün yiyo sonra kalanı dolaba koysam soğuk olacak dişarıda ekşiyecek e bigün sonra aynı yogurdu yedirsem olmazmış günlük olacakmış neyapcam şaşırdımmm

Merak ettim, neden yogurdu kendiniz yapiyorsunuz, ozellikle mi tavsiye ediyorlar?

Merak ettim, neden yogurdu kendiniz yapiyorsunuz, ozellikle mi tavsiye ediyorlar?

selam ben cevap vereyim dedim evet yoğurdu evde kendimiz mayalamamız gerekiyor ve hergün yapmak gerekiyor..ben her gece yatmadan pastörize inek sütünden şu tek içimliklerden mayalıyorum..ama sebze çorbasını 2 gün yediriyorum...bebişlerinize sağlıklı günler dilerim..bu arada benim oğlum 6 aylık..

mrb arkadaşlar; benim kızım da 1 hafta önce 4.ayını doldurdu. eczaneden 4.ay için olan ek gıdalardan aldık. hani şu minik kavanozlar içinde olanlar. üzümlü muzlu yoğurt ve brokolili patatesi deneme amacıyla aldık. maşallah öyle iştahla yedi ki biz bile hayret içinde kalmıştık.

haa hemen ekleyeyim ki ebeye sorarak yedirmeye başlamıştık bunları. zaten eczacıda yakın dostumuz.oda tavsiye etti.

ammaa ne yazıkki miniğimin kabızlık sorunu başladı. hemen hergün neredeyse ensesine kadar kaka yapan kızım şmdi fitil sayesinde kaka yapabiliyor. hatta fitil bile yeterli gelmedi sanki.

bu arada ben ne yazıkki doğumdan itibaren mama ile besleyebiliyordum bebeğimi. anne sütünü almadı. sanırım alışkın olmadığı tarzda ek gıda yediğinden bağırsakları şaşırmış durumda. bu nedenle kabızlık yaşıyoruz. birkaç gün ek gıdaya ara vermeye niyetliyim. acaba sizin de bebekleriniz ek gıdaya ilk geçiş yaptığında bu şekilde tepki vermişmiydi? yoksa ben mi fazla yedirip bebeğimin bağırsak düzenini bozdum?

bi fikir verirseniz çok sevinirim. kabızlıkla nasıl başedeceğim? yavrum ıkınıyor ama çıkaramıyor bitürlü. mahvoldu bebek

kavanoz mamaları yerine sen evde yapıp blederdan gecirsen daha iyi olur,kabız olduysa artık şeftaliler cıktı şeftaliyle kayısıyı püre yap yedir,kabız olana onlar veriliyo ishal olanada muz benim bildiğim öyle sen bilirsin.

siz nasıl yapıyosunuz sebze çorbasını tarif verirmisiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…