Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba yardımınıza ihtiyacım var bayanlar . benim oğlum 4 aylık oldu 3.150 gr olarak doğdu şuan 8,5 kilo doktorumuz en son gittiğimde kontrolde çok iyi geliştiğini söyledi oğlumun sadece anne sütü veriyorum . ama son 3 gündür sütüm yetmiyor gibi sürekli emiyor bebişim ama akşamlar oldumu sütüm yetmiyor 2 saatte bir değilde sürekli emiyor. gelişimi biraz hızlı oldu acaba ek gıdalara başlamalıyım? yani mama alsakmı diye düşündük ama oda sıkıntılı forumlardan baktım bebekler mamaya başlayınca anne sütünü hiç almıyorlarmış yada mama yı sevmiyorlar farklı farklı mamaları deniyor anneler hep. dün biraz elmayı rendeleyip suyunu verdim cam rendeden. ne yapmamı önerirsiniz . sütüm bazen hiç yok bana bakıp ağlıyor yavrum aç kalmasını istemiyorum . ama yanlışda yapmak istemiyorum .
Sen bana yangin ol efendim, ben sana ruzgar....
Kayıtlı Üye
Canm belki sancilaniyodur yani acliktan ziyade zaten vermeni gwrektiren durum olsaydi dk. Sylerdi mamayada baslama bu saaten sonra onermem kesinlikle genede siz bilirsiniz
merhaba yardımınıza ihtiyacım var bayanlar . benim oğlum 4 aylık oldu 3.150 gr olarak doğdu şuan 8,5 kilo doktorumuz en son gittiğimde kontrolde çok iyi geliştiğini söyledi oğlumun sadece anne sütü veriyorum . ama son 3 gündür sütüm yetmiyor gibi sürekli emiyor bebişim ama akşamlar oldumu sütüm yetmiyor 2 saatte bir değilde sürekli emiyor. gelişimi biraz hızlı oldu acaba ek gıdalara başlamalıyım? yani mama alsakmı diye düşündük ama oda sıkıntılı forumlardan baktım bebekler mamaya başlayınca anne sütünü hiç almıyorlarmış yada mama yı sevmiyorlar farklı farklı mamaları deniyor anneler hep. dün biraz elmayı rendeleyip suyunu verdim cam rendeden. ne yapmamı önerirsiniz . sütüm bazen hiç yok bana bakıp ağlıyor yavrum aç kalmasını istemiyorum . ama yanlışda yapmak istemiyorum .
Yetmiyor kanisina nasil vardin bacim ?
Haftalik 150 gr. Aliyorsa tamamdir zaten...
Bence hemen ek gidaya yonelme...
Bir hafta sutunu dene ve saglik ocaginda tarttir...
Bak o hatayi baslarda bende yaptim...
Oglum49 cm 2.530 gr dogdu 35 haftalikken...
Tek ogun aksamlari mama verdim ...
Vermeyi kestigim hafta almasi gereken kilonn iki katini aldi...
Sende oyle dene istersen icin rahat eder cunku...
Benimde oglum su an 4.5 aylik ...
Goguslerim eskisi gibi sert degil ama ac kalsa uyumaz diye dusunuyorum her annenin sutu bebegini doyuracak kadardir emin ol....
Kayıtlı Üye
Yani kesinlikle size katiliyorum basda doymuyo diye bne o hataya dustum megersem gaz sancisiymis bilemedim bilmiyo deilim tecrubeliyim ama annelik iste hep kusku icindeyiz
aslında bu zamana kadar hep gaz yapıcak şeylerden uzak durdum . ama artık bebeğim kilosu baya iyi şuan artık biraz daha fazla süte ihtiyacı var gibi artık gaz yapıcak diye yemediğim gıdaları meyveleri yemeye başladım mecburen mamayı ilk bi düşündüm sonra vazgeçtim şimdilik sadece günde yarım havuçu haşlayıp püre yapıp birazcık veriyorum. haftaya patatesş aynı şekil haşlayıp vericem . yani yetmiyordan kastım bebeğim süt istediği zaman kontrol ediyorum sütüm gelmiyor çünkü bebeğim sürekli emiyor hiç boş durmuyor 2 saatte bir falan emse birikicek ama maşallah sürekli emiyor akşamları süt sıkıntısı çekiyorum o yüzden mamayamı başlasam dedim ilk sonra eşim vazgeçtirdi beni . gerektiğinde yani sütümün yetmediği yerde havuç püre veriyorum
Kayıtlı Üye
Canim bebegin kucuk havuc vucuduna agir gelmesin cunku bizim dk. Daha erken havuc olmaz baska meyveler dene demisti ama genede sen bilirsin
Canim bebegin kucuk havuc vucuduna agir gelmesin cunku bizim dk. Daha erken havuc olmaz baska meyveler dene demisti ama genede sen bilirsin
mesela hangi meyveler? çok tatlı meyve verirsem bu defa ileride sebze yedirmede sorun yaşarmıyım diye düşündüm
Kayıtlı Üye
Corba dene mesela yogurt daha sonraki gunlerde meyveye gecersin bn oyle yapacam
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
Aşağıdaki karışımı yap ve iç. bak bakalım sütün artıyor mu artmıyor mu?
1 tatlı kaşığı rezene
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı ısırgan
1 tatlı kaşığı anason
250 cc kaynar su
Kimyon, anason, rezene ve ısırgan cam veya porselen bir fincana koyulur ve üzerine kaynar su dökülür.
Fincanın ağzı kapatılarak 10 dk. demlenmesi beklenir. Günde 3-4 fincan içilebilir.