4 aylık hamile sigarayı bırakamıyorum!

zeynepp33

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2016
7
4
1
45
merhaba herkese,

4 aylık hamileyim doktorun uyarılarına rağmen sigara içmeyi bırakamıyoum bebeğim ve kendim için cok üzülüyorum ama ne yapsamda birakamıyorum. Doktorum Allen carr diye bir sigara bıraktırma merkezinden bahseti dedigne göre dünyada milyonlarca insana sigarayi biraktirmslar hemde keyifle iradeyle ilgisi hiç yokmuss aranızda duyan varmıdır en son care olarak bunu denicem cok uzgunum

Nasıl bırakamıyorsun.. Bebeğin sen her nefes çektiğinden senden hiç besin alamıyor. Onu daha bu kadar savunmasızken nasıl böyle bir şey yapabilirsin. İçmezsin biter.. Ne bileyim sakız çiğne, fındık fıstık ye, bitki çayı iç. Annesin sen artık anne....

Suan 10 +4 günlük ilk bebeğime hamileyim ve 30 yaşındayım, 11 yaşından beri sigara içiyorum, bende bırakamazdım fakat Allahtan 6 . haftada kendiliğinden tiksindim ve şuan yanımda içilmesine bile tahammülüm yok, fakat tiksinmeseydim bırakabilirmiydim bilmiyorum, oyüzden seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun gerçekten zor bağımlı olmak, insan kucağına almadan da o rehavete kapılamıyor pek, en azından kendi adıma öyle, umarım bırakabilirsin

Allen carr sigarayi birakma yontemi video var turkce dublaj bir saatini ayir izle. Bebegini zehirlemekten en kisa zamanda vazgecersin umarim. Sen keyif yap diye Buyuyunce astim koah hastasi olma olasiligi cok yuksek biri olacak. Hic bir bahanesi yok sigara icmenin. İcmeye bahane savunduklariniz .

Onu anlamak için bağımlı olmanız gerekir, olmadığınız için size bahane gelir, sigara içmek bağımlılıktır unutmayalım, söylediklerinize harfiyen katılıyorum fakat, katı olmayın, '' hiç bir bahanesi yok sigara içmenin'' dediğiniz için söylüyorum.

Sigara içmeyenler bilemez nasıl bişey olduğunu o yüzden bilmediğiniz konular hakkında havaya yorum yapıp insanları yazdığına pişman etmeyin. Arkadaş zaten çaresizliğinden ve üzüntüsünden bahsetmiş. Yol gösterilmesini istiyor acımasızca eleştirilmek değil. Bende hala tam bırakabilmiş değilim ama eşimin sigarasından bir iki nefes alarak kendimi dizginliyorum. Doktorum kesinlikle 5 i geçme dedi. 1 buçuk paketlerden bir iki nefese düştüm inşallah tamamen de bırakırım yakın zamanda

3 yıl oldu ben sigarayı bırakalı hem de hiçbir destek almadan bir anda bıraktım ve hayatımda verdiğim en doğru kararın bu olduğunu düşünüyorum hele hamile kalınca daha da iyi anladım. Çocukların yanında bile sigara içilmemesi gerekirken sen çocuğun içindeyken içiyorsun, bunun nasıl bir tehlike olduğunu anlamamak için ne olmak gerektiğini, buna nasıl bir sıfat bulmam gerektiğini inan bilmiyorum. Bırakamıyorum diye birşey yok hele hamileyken asla. Lütfen ama lütfen bu kötülüğü yapma bebeğine, yazık günah derler ya işte tam da öyle..

Konuyla alakalı değil ama bu profilde muhtemel doğum tarihi hamilelik haftası falan yazıyor ya onu nasıl yapıyorsunuz söyleyebilirmisiniz???

çok iyi anlıyorum seni yaklaşık 15 yıldır sigara içen biri olarak ,günde bir paket içerdim,sana kendi yöntemimi söyleyim inş sanada faydası olur hamile oldugumu ögrendiğimde öncelikle içtiğim sigarayı değiştirdim (nikotin ve zifiri en düşük olan çek çek birşey anlamıyorsun zaten) ve kahve cay gibi alışkanlıklarımı da en aza indirdim,sabah uyandıgımda mutlaka bir kahve içerdim bir tane de sigara tabi bunun yerine süt içmeye başladım,3 e düşürdüm kahvaltı ögle ve akşam olmak üzere :) bir hafta falan böyle devam ettim bu arada tabi kahve ve cay içme olayını da sıfırladım,bebeğimi düşündükçe keyif almamaya başladım tiksindirdim kendi kendimi,snra bulantılarım başladı zaten hiç canım istemedi,bagımlılık oldugu kadar alışkanlıkta sigara içmek bunu unutma alışkanlıklardan vazgecmekte bir hayli zordur aslında,sigara gibi diğer alışkanlıklarınıda bırakırsan devamı gelir inş ve miniğini düşün annesi

Konuyla alakalı değil ama bu profilde muhtemel doğum tarihi hamilelik haftası falan yazıyor ya onu nasıl yapıyorsunuz söyleyebilirmisiniz???
Üyelik bilgilerinde yazıyorsun hamile olduğunu ve haftanı :)

Kusura bakmada bende sigara tiryakisiyim.hamile oldugumdan beri bi tane bile icmedim.cocuk sigara yuzunden bi orguni olusmazsa veya bi hasar olusursa vicdan azabi cekecegine icmeyiver.bebegini dusununce insan icmiyo.ki 4.aya kadar ictim diyosun.cocugun tam gelisme doneminde.

Bende 4 yil once alen car izleyerek birakmistim. Beni ikna etmisti bagimli olduguma ve kurtulmam gerektigine. Internette 1 saatlik falan bi videosu vardi.

Nerden biliyorsunuz bagimli olmadigimi. Daha once sigara kullanan biriyim. Hamile kalmayi planladigim zaman biraktim. Hamile kalmadan 4-5 ay once. Zorlandim aklima geldi. Arkadaslarimda sigara iciyor. Zorda olsa direndim. Bebegim icin direndim. Kati olurum tabii sigaradan buyuk zehir mi var. Sigara icen icsin karismam ama hamile , emziren , cocuklarin yaninda icenlerin bahanesini olamaz.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki ben sigara içmiyorum ama ikizim 9 ay boyunca sigara içmedi sigarayı yedi resmen çok üzücü bir durum ama bırakamadı ikizim çok saglıklı bır kızımız oldu 9 aylık şimdi Allah evlatlarımızi korusun canım. ..

Canım teyzem o merkezde bıraktı. Yani teyzem ki bıraktı herkes orada bırakabilir bence. Bi kaç kişi daha var çevremde oraya gidip bırakan. Hiç de zorlanmamışlar.

Ben de sigara kullanıyordum ama hamile oldugumu öğrenir öğrenmez biraktim.bu tamamen seninle alakalı.o kadar zor süreçler atlattım ve hala sıkıntılı bir gebelik geçiriyorum ama içmeyi bir an bile düşünmedim.canım istemedi aklıma gelmedi değil ama vicdanım el vermedi.icmek istersen bahane çok. bırak bahane uretmeyi ve icmiyorum de bu senin elinde

Hastaneler sigara içen anneler yüzünden kalbi delik , üfürümlü, koahlı,makineye bağlı bebeklerle dolu ve aylarca hastanede kalıyorlar.Bizzat stajlarımda şahit oldum annelere sorduğumuzda hamileyken sigara içtim diyordu.Sonuçları bu canım bebeğini ve kendini düşün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…