Bebek Beslenmesi 4 aylık kızım mama yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fatsalihaticegs

Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
17
1
31
kızım iki bucuk kilo dogdu ve gogus ucum olmadıgı icin beni emmedi baya ugrastık ama emmedi silikon ucla werdik emmeye basladı 2 ay emdi sonra emmeyi bıraktı ne kadar zorlasak da emmedi ac kalınca mecbur mama werdim ilk zamanlar 2 saatte bi weriyordum sonra yememeye basladı 3 saate cıkardım ama simdi de yemiyor uyuyunca veriyorum yiyor ama uyanıkken yemiyor her zamanda uyurken yakalayamıyorum sizce normal mi bu kadar gec yemesi ?

kızım iki bucuk kilo dogdu ve gogus ucum olmadıgı icin beni emmedi baya ugrastık ama emmedi silikon ucla werdik emmeye basladı 2 ay emdi sonra emmeyi bıraktı ne kadar zorlasak da emmedi ac kalınca mecbur mama werdim ilk zamanlar 2 saatte bi weriyordum sonra yememeye basladı 3 saate cıkardım ama simdi de yemiyor uyuyunca veriyorum yiyor ama uyanıkken yemiyor her zamanda uyurken yakalayamıyorum sizce normal mi bu kadar gec yemesi ?

Canım mamayı beğenmiyordur belki. Golden diye bir mama var keçi sütünden yapılan, hem hazmı kolay hem anne sütüne eşdeğer..hemde diğerlerine göre lezzetli bir tadı var.

Mamayı değiştir diğer markaları dene biberonu değiştir.Birde artık iki saatte bir olmaz 2,5 aylık olmuş 3-4 saatte bir dene. Bu arada hala sütün varsa emzirmeyide dene. Emmeyi bırakırlar arada ama tekrar başlayabilir. Göğüs ucun olmadığı ve silikondan sıkıldığı için bırakmıştır. Artık büyümüş emme kuvveti artmıştır emzirmeye çalış bol bol. bide biberonla almıyorsa kaşıkla vermeyi dene.

Mamayı değiştir diğer markaları dene biberonu değiştir.Birde artık iki saatte bir olmaz 2,5 aylık olmuş 3-4 saatte bir dene. Bu arada hala sütün varsa emzirmeyide dene. Emmeyi bırakırlar arada ama tekrar başlayabilir. Göğüs ucun olmadığı ve silikondan sıkıldığı için bırakmıştır. Artık büyümüş emme kuvveti artmıştır emzirmeye çalış bol bol. bide biberonla almıyorsa kaşıkla vermeyi dene.
Pardon 2,5 aylık değil 4 aylıkmış artık 4 saatte bir yedir zaten iki saatte bir çocuğu obez yapar

Zamanı degistir.benim kizimda emmedi ben dört aylıkken ek gıdalara baslamistim.ne yapayim çocuk istemiyor mamayi emmiyoda pirincunundan mama yogurt bide biberon mamasinin içine birkaç tane bebe biskuvisi atiyodum onu günde birkere yapiyodum.

herkese fikirleri icin tesekkur ederim icim rahatladı mama yemedikce ben kahroluyorum yavrum ac kalıyomus gibi geliyodu bana 4 saate cıkarayım bakalım duzene girecek mi tecrubeli kisilerden bilgi almaya her zaman acıgım♥:-)

canım 4 aylık bebekler kendimde yaşadım bu dönemde memeyi itiyorlar sadece uyurken alıyolar.bak bi r bşir buçuk ay sonra nasıl değişecek. biraz abret .
hazır emiyorkende mamaya alıştırma.
benim arkadaşın kızı ne anne sütü ne mama hiçbirini almadı bibeonla bildiğin inek sütü verdi. gayette sağlıklı akıllı bi r kızı var.
üzme kendini herşeyin çaresi var .tabii bebişde aman ac kalmasın annesi. birde kaşıkla vermeyi denebazı bebekler ki benimki biberon hiç istemiyor

Mama sute gore daha uzun tok tutuyordur belki,gelisimi kilosu normalse bisey olmaz zorlamayin,doktoruna danissaniz daha iyi tabi.

evvela 6 aydan evvel devam sutu ve 4cu aydan.sonra yogurt disinda hic bi ek gida vermenizi tavsiye etmuyorum. mamasini, aciktigini anladiginiz zamanda bile icmiyorsa mamayi degistirin .bazi bebekler uykuda beslenirler bu normal ama aradaki sure uzarsa gelisimi yavaslayabilir iyi gozlemlemek gerek.
ve bi not: bebe biskuvisi, icerigi belli olmayan ve gdo ve gluten icerikli mamalardan uzak durmanizi tavsiye ederim.

kendini suçlama canim
benim bebegimde dort aylik
sadece emziriryorum ama memeyi redetiyor, kendini yitiyor geriye
iki dk dan fazla memede kalmiyor, karnini doyurana kadar akla karayi seçiyorum, goremiyorumda ne kadar içtigini ama genelde aç oluyor, on dk sonra verince yine emiyor, suyu veince içiyor tok olsa bunlari yapmaz
uykudayken guzel emiyor onda sorun yok

emzirsende yani seyleri yasayabilirdin yani uzulme bunun için
bide bebe biskuvisini vermeùeye çalis
bebegin karninin doymasi onemli deil beslenmesi onemli geliismi için

X