4 aylık oldum hala süt içemiyorum

ebrunver

Guru
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2007
219
0
296
İstanbul
kızlar ben napıcam süt içemiyorum ismini bile duyunca öğürüyorum.4 aylık oldum sütü ağzıma bile almadım doktoruma söyledim yoğurt filan yesem olmaz mı diye sütün yerini tutmazmış !!! benim gibi içemeyen var mı aranızda.nasıl içiyosunuz ??? nesguik katılırsa vitamin ölüyomuş bide

meyveli sütlerden dene.ben her türlü içiyorum valla bence kalsiyum nesquikle falan yok olcak bişey değil ama doğalı daha iyi.yoğurt ve ayranda da kalsiyum var.

bende aynı durumdayım en çok sevdiğim şey süttü ve çok içerdim hamile kaldıktan sonra ağzıma bile süremiyorum ancak babamız bize süt, bal ve muzu karıştıp muzlu süt hazırlıyo sadece o şekilde içebiliyorum bence bir dene hazır meyve süt almaktan daha sağlıklıdır

bende süt içemiyorum oğluma hamileykende içmedim ne süt ne bayazpaynir acayip tiksiniyorum ikisindede şimdi 6 haftalık hamileyim ve yine ne peynir ne süt ağzıma süremiyorum yanlız ben hamile değilkende bu ikisini tüketemiyorum elimde değil ya sevemedim ikisinide

cnm bencede muzlu sütü bi dene tadı harika oluyo ve çok faydalıymış muzla sütü ayrı ayrı yiyip içmekmekten ikisini karıştırıp içmek daha faydalıymış.bende her sabah öyle içiyorum akşamlarıda sade süt içiyorum pek sade sütü sevmesemde mecburiyetten içiyorum cnm.bebiş şimdi sendeki kalsiyumdan faydalanıyo ve oyuzden senin kendin için kalsiyum destegi alman lazım yoksa ilerde dişlerde sorun yasanıyomuş ve kemik erimesine neden oluyomuş. yani bu içtiğimiz sütler bebekten çok bizim için lazımmış

kızlar çok teşekkür ederim muzlu sütü denicem artık içmeye başlasam iyi olur kemik erimesi olurmuş ilerde yoksa .....

yaa bende süt içiyorum ama doktorun verdiği ferrum ve megadyn ilaçlarını içmek hiç içimden gelmiyor hep unutuyorum

kızlar bende ilk aylarda içemedim.zaten doktorumda bulantı olacagnı içmememin daha iyi oldugunu söyledi.şimdi 33 haftalık hamileyim v ve 1 bucuk ayı eçti eşimin zoruyla her akşam yagsız süt içip üzerine çikolata yiyorum.alıştım artık yani.sizde ilk aylarda zorlamayın..ama gerekli oldugu zamanda mutlaka için..bu arada en son süt ne zaman içtigini bile bilmeyen sütlü tatlı bile yiyemeyen biri olarak yazdım bunları

ben vejeteryanım benim işim daha zor et süt yumurta hiçbiri yok şimdilerde sabahları mısır gevreği karıstırarak süt içmeyi deniyorum vitamini oluyormu bilmiyorum et yerinede yeşil mercimek tüketiyorum inş. bebeğimde bende yeterli besleniyoruzdur

Son düzenleme:
canım yaaa bende 5 aylık oldum nerdeyse ama bende içemiyorum hala arada bir çilekli süt içiyorum ama oda zorla.süt ürünleri deneyeceksin başka çaremizyok peynir yoğurt ayran yiyebiliyorsan sorun yok dedi doktorum.ama ben onları da yiyemiyorum.bu ara dondurma yemeye başladım o da oluyormuş..

yaa bende süt içiyorum ama doktorun verdiği ferrum ve megadyn ilaçlarını içmek hiç içimden gelmiyor hep unutuyorum

banada ilaç verdi doktor süt içemiyosan bu hapları iç diye valla ne yalan söylim ben çok kilo aldığım için o haplar kilo yapar diye içmiyorum :)) o yüzden süt içebilmek için sizin gibi arkadaşlarımdan bilgi topluyorum :)

yaa ben kilo aldırır diye de değil ne bilim hiç içesim gelmiyor o ilaçları neden bilmiyorum.
Aslında içmem lazım biliyorum. Vallahi kalsiyum haplarıylamı doğurdu benim anam. Süt içmeye zorlayacam kendimi diyede ölemem peyniri yoğurtu tüketsende olur bence yaa.... sengözlerimebaksanabsengözlerimebaksanab

zaten 2 hapım var içtiğim koca koca vitamin demir folic asit.Hapı oldum olası sevmem ama bunlar mecbur tabi bide süt içemiyorum diye hap içersem ooooo :) ne bilim heryerden bi ses çıkıyo...herşeyi geçtim ama bu sütün üstünde çok duruyolar.boşuna durmuyolardır herhalde :))) ben muzlu sütü denicem muzu çok severim.muzun hatrına sütüde arada kaynatıcam :))

canım bebısın hayırlı olsun oncelıkle.bende hayatımda ıcmedım ıcmemede.ama hamılıkte cok onemlı.doktorum zorla dedı ama olmuyor.en sonunda ısmını hatılayamadım ama tarıf edeyım sana.
fıyatı 50cıvarında ıcınde 200tane falan vardı eczaneden aldım seker.kalsıyum ıhtıyacını karsılıyor.2tanesı bır bardak sut ayarında.ıkı cetıdı var meyvelı ve sade cıkolatalı.
doktorum kendısıde kullanıyormus sureklı. ılerkı yaslarda kalsıyuma ıhtıyac oldugu ıcın.
hatta muayene hanesınde brosurlerı vardı.ordan farkettım konu oyle acılmıstı.
eczaneye yada doktoruna sorup alabılırsın canım.

ayyyy canım benimmm süppersin şekere bayılırım ben şunu bi soruştirim.... çook teşekkür ederimm

canım internette bi sitede süt içemiyorsanız günde 1 bardak süt yerine

1 kase yoğurt veya
2 karper peynir veya
2 kibrit kutusu kadar peynir özellikle kaşar veya
1 dondurma veya
1 porsiyon brokoli tüketebilirsiniz yazıyo

ayrıca kakao gebelerde sütteki kalsiyum emilimini azaltıyormuş o yüzden çok tavsiye edilmiyomuş sengözlerimebaksanab

canım yaa bende sendenim,ilk ayım çok güseldi normalde bayılarak içtiğim sütü içemiyorum görüntüsü yeter yanee o kadar acayip oluyorum ama zorluyorum kendimi,en güseli ne bilomusun içebilirsen meyveli sütlerden tüket,özellikle çikolatalı sütten,bende dr ma süledim içemiyorum dedim oda bool peynir ye,ayran iç,vs vs dedi kalsiyum şart,hatta şimdi yoğurt yesem dii düşünyordum allah yardımcımız olsun

canım süt içem.yorsan yoğurt ayran özelliklede kaşar peynirinde çok calsiyum var onları bolca tüketebilirsin. meyveli sütleri tercih edebilirsin..
ben hamile kalmadan önce sütten nefret ederdim. ama hamilliğimin başından beri içiyorum hemde günde 1 litreye yakın içiyorum.. alıştım şimdi çok seviyorum.. inşallah sende alışırsın..
soğuk ve şekersiz içiyorum..

çok sağolun kızlar Allah tan peynir kaşar peyniri filan onları çok seviyorum ve mümkün oldukça yemeye çalışıyorum hepimiz bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza alırız inşallah bizim ihmalkarlığımız yüzünden bişi olmaz umarım ???? ama muzlu sütü bugünden itibaren başlıyorum içmeye !

ben de sütü cok sevmeme ve hamile kalana kadar hergün bir bardak içmeme rağmen şimdi ağzına süremiyorum. ben de muzlu ve elmalı süt yaptım bu hafta kendime,öyle biraz içebildim ama yine de canım istemiyor. midem de bulandığı için habire peynir ekmek yiyorum zaten. ilk aylar be de cok zorlamamaya calışcam. nasıl olsa gececek bu bulantılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…