4 aylık oldum hala süt içemiyorum

bende içemiyorum ama kendimide o kadar zorlayamıyorum doktorum elevit verdi bide süt içemiyosan kendini zorlama ayran iç,yogurt ye ne canın istiyosa onu ye dedi

çilekli neskuick iç ben öyle içiyorum..................................

ben ilk defa hamilleikte süt icemedim normalde süte bayilirim,ilk 5 ay göresim bile gelmedi,sevdigim herseyden midem bulandi,ama sonra gecti cok sükür,simdi yine icebiliyorum,zaten calsium ihtiyaci erken dönemlerde baslamiyor..sen yine de dene meyveli vs..

MRB ARKADAŞLAR BENDE 15 HAFTALIK HAMİLEYİM VE BENDE SÜT İÇMİYORUM AMA YOĞURT,AYRAN,PEYNİR YİYORUM AYRANI ÇOK SEVİYORUM YETERLİMİ BİLMİYORUM.BEN UNUTUYORUM HEP İÇMEYİ :1no2: UMARIM HEPİMİZİN BEBİŞLERİ SAĞLICAKLA DOĞAR.

inşallah canım benim ama bu sütü içmek için doktora neler söyledim.nesguikle içsem olur mu doktor hayır dedi , sadece yoğurt yesem olur mu doktor hayır dedi , peki peynir haaaayyyııırrr dedi eee mecbur süt içicen burnunu kapat iç dedi :) değiştircem ben bu doktoru :))

mrh ben yeniyim bende 17+5 haftalık hamileyim.ilk bebeğim bi oğlum olacak hayırlısıyla.bende süt içemiyordum kokusu beni deli ediyordu ama bulantılarım bitince şu 1 haftadır içmeye başladım bebeğim için kendimi mecbur hissediyorum ve içiyorum ama günde 1 bard.fazla değil kendini zorla bence yapabilirsin..

Süt içemiyorsaniz sütle yapilan tatlilardan tüketmeniz nasil olur? Hazir almayin kendiniz evde yapin ve $ekerini de çok atmayin böylece çok $ekerli de yememi$ olursunuz.
Yani süt içemiyorum diye diger $eyleri de eksik tutma sofrandan: yohurt, ayran, peynir gibi...

Saglikli günler dilerim.

aynı şekılde bende hıc süt içemıyorum daha öncesınde de içemıyodum şimdide

Süt içicem diye kasmanın anlamı yok süt hiç sevmem ayrıca bağırsaklarımı bozuyor dondurma bile yiyemem ben dr da hiççç kızmadı onun yerine yoğurt,ayran ve peynir tüketiyorum kesinlikle olur dedi dr neden ısrarla süt derler anlamam maşallah bebeğimde sağlıklı ve kilosuda şuan iyi 30 haftalık olduk :)

kesinlikle katılıyorum eşim zorla iç dedi içtim ama daha kötüsü oldu bu sefer çıkardım kokusu bile hoşuma gitmiyor banada doktor peynir,dondurma,yoğurt felan ye dedi

sütten nefret ediyorum hamileliğim boyuncada hiç içmedim ama süt ürünlerinden bol bol tükettim. şu anda bebeğim sağlıklı ve kilosu çok iyi içemiyorsanız kendinizi zorlamayın

ben de süt içtiğimi hiç hatırlamazdım ama hamile kalınca içmeye zorladım kendimi doktor peynir yoğurt bol yersen olur demişti ama ben bol tüketmiyorum meyveli süt önermedi mümkün olduğunca en sade şekliyle sütü içmemi söyledi.balla karıştırıp günde 1 su bardağı bazen 2 bardak,bazen 1 kupa içmeye çalışıyorum.çoğu zaman çıkmasın diye kendimi zor tutuyorum.bugün sanki dişim ağrıyacak gibi geldi bana.çok korktum.süt içmediğim günler de oluyor çünkü.demek ki yeterli değil.en sıkıcı şey süt içmek bence hamilelikte.light süt daha iyi içiliyor.doktor buna bişey demedi.ama ben elimde bardak uzun süre bekliyorum.içmeye cesaret edemiyorum.

hic icmemekten iyidir bence ayran icmek. ben dogum yaptim kizim yakinda 5 aylik olacak hala gunde bir litre sut icerim. bir bucuk iki ictigim zamanlar oldu:) sende bol bol ayran ic bence. cok az kahve yada kakao atabilirsin, cok cok az.

yaa bende süt içiyorum ama doktorun verdiği ferrum ve megadyn ilaçlarını içmek hiç içimden gelmiyor hep unutuyorum
aynen canım yaa bende.ilacları gözümün önüne koyuyorum unutmayım diye ama yinede unutuyrm.ilk hamişligimde calışıyrdum saolsun arkadaşlar hep hatırlatıyrlardı.ama şimdi evdeyim.ancak akşam eşim işten gelince soruyr ozaman aklıma geliyr.napcaz bilmem.parmagımıza ipmi baglasak acaba. :)))))

ah canım ya ben normalde sütü hiiic sevmem kokusuna bile dayanamam.bende ilk hamileligimde sütü ilk aylarda ve meyveli olanlardan icmeye calıştım ama icemedim o bile miğdemi bulandırıyrdu.dr sordum alışırsın dedi ama yok alışamadım.calışıyrdum ozaman işyerinde yemekler sonrası zorla iciyrdum ama sonra dogru lavaboya.ben kasaplık yapıyrdum etten dahi midem bulanmadı ama sütten iyice nefret etmiştim.sonra bıraktım icmeyi.peynir ve yogurdu bol tükettim.ama bi zararınıda görmedim bırakmanın.tabi her bünye aynı degildir.şimdi yine hamileyim ve süt icmiyrum yani icemiyorum.

İnsan hamilelikte, normalde çok sevdiği şeylerden tiksinebiliyor, ben de 4 ay bitene kadar hiç süt içememiştim, kalkışmamıştım bile içmeye, midem bulanır da çıkarırsam artık hiç içemem diye. Şimdi 5,5 aylık olduk, bir aydan fazla oldu, rahat içiyorum.
İçemediğim zamanda doktora sormuştum, yerine yoğurt yiyorum diye. Hamilelikteki kabızlığı önleme açısından (ben de tam tersi bağırsaklar çalışmaya başladı bu arada hamileyken) ve kramplara engel olması açısından süt daha iyiymiş, süt içmeye çalış içebildiğin zaman dedi.süt içemediğimde eşim bir kaşık dondurma ile bir bardak sütü rondoda çırpıp milkshake yapıyordu :)
Doktor bu aydan itibaren de en az bir buçuk bardak süt, bir buçuk kase yoğurt yememi söyledi.
Hamileyken yememiz tavsiye edilen o kadar çok şey var ki, zaman kalmıyor, mide fesadı geçirmemiz lazım, meyve yiyip üstüne süt mü içicez İşe gitmeyip bütün gün evde yemek lazım

Ben de bu konuya başka bir açıdan yaklaşayım. Sağdan soldan pastörize sütün UHT(uzun ömürlü kutu sütler) sütten daha çok kalsiyum içerdiğini duymuştum. Biraz araştırdım; ortaya çıkan sonuç;
Her iki süt de kalsiyum açısından aynıymış ancak UHT'da folat oranı pastorize sütün 1/9 u kadarmış yani daha az.. Bir de UHT işleminde göre besleyici vitaminlerin(B12 ve C) kaybı daha fazla olabiliyormuş.(kaynak:wiki)
Aslında çok fark yok gibi, ben SEK'in cam şişedeki pastörize sütünü tüketmeye çalışıyorum. Tadı da kutu sütlerden daha güzel gibi geliyor ama zaten pek sütsever bir kişi değilim ve çok az tüketiyorum :) Buna karşın peynir ve yoğurda inanılmaz düşkünüm, her ikisini de bütün öğünlerde bol bol ve hamilelikte bile bıkmadan yiyebiliyorum. Bak yine canım çekti :)))
Ayrıca diğer kalsiyum içerikli besinler şunlarmış:
KURU BAKLİYAT TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 77
Barbunya: 128
Fasulye: 86
Nohut: 134
Mercimek: 68
Bezelye: 64
Badem içi: 254
Yer Fıstığı: 66
Soya Fasulyesi: 226
Kestane: 30
Fındık: 209
Yeşil fıstık: 140
Ceviz içi: 84
Susam: 1200

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
İnek sütü: 120
Yoğurt: 120
Çökelek: 505
Kaşar peyniri: 700
Beyaz peynir (yağlı): 162
Beyaz peynir(yağsız): 96
Süt tozu: 950
Krema: 99

TAHIL VE TAHIL ÜRÜNLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Mısır: 9
Pirinç: 14
Arpa: 50
Bulgur: 40
Ekmek: 20
Makarna: 16
Tarhana: 78
Bisküvi: 217

ET TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Sığır eti: 8
Koyun eti: 7
Tavuk eti: 15
Karaciğer: 10
Sosis (2-3 Adet): 7
Salam (4-5 Dilim): 7
Balık eti: 50
Yumurta (1 Adet):25

SEBZE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Bakla: 48
Bamya: 78
Bezelye: 25
Enginar: 50
Domates: 7
Yeşil biber: 12
Taze fasulye: 55
Lahana: 43
Havuç: 35
Hıyar: 16
Karnıbahar: 38
Kabak:19
Patlıcan: 23
Marul: 79
Patates: 12
Pırasa: 56
Soğan: 34
Pancar: 20
Ispanak: 80
Asma yaprağı (sarma yapmakta kullanılır): 392
Semizotu:. 79

MEYVE TÜRLERİNİN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Elma: 6
Kayısı: 30
Muz: 10
İncir: 54
Üzüm: 15
Kiraz: 30
Ayva: 6
Erik: 10
Kavun: 15
Karpuz: 6
Şeftali: 6
Armut: 6
Nar: 10
Çilek: 29
Portakal: 34 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Mandalina: 30 (özellikle suyu sıkılarak içildiğinde...)
Limon: 41

DİĞER BAZI GIDALARIN KALSİYUM İÇERİKLERİ (100 gram içindeki kalsiyum-miligram olarak)
Tahin helva: 91
Bal: 15
Pekmez: 400
Tereyağı: 19
Margarin: 4
Siyah zeytin: 77
Yeşil zeytin: 90

Yani süt içemiyorsanız yukarıdaki besinlerden tüketebilirsiniz.. Bunlardan bahsetmek bile karnımı acıktırdı yaaa :))))))))

Tşk ederiz Ayşe.Gerçekten güzel bir paylaşım olmuş.Ben de süt içemiyorum hiç hamile kalmadan önce de içmezdim şimdi de ağzıma alamıyorum ama onun yerini tutabilecek herşeyden yemeye çalışıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…