4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hay maşallah.. :KK57:
Nasıl aynı yaşlarda o kadar çocuğa yetişiyorsunuz???
Evde yemek saatleri kreş gibidir..:KK70:
4 çocuk aynı evde vay be..

Allah yardım etsin diyorum..

Ayni ulkede mi yasiyoruz acaba diye dusundum bir an, burada da genc nufusu arttirma cabalari ile cok cocuk tesvik ediliyor hem maddi hem manevi. Biri yaninda biri bebek arabasinda biri karinda cocugu olan cok aile goruyorum :) Baska cocuk istemiyorsaniz hem siz tuplerinizi baglatin hem esiniz vazektomi ameliyati olsun ne diyebiliriz ki baska...

Allah her birine sağlıklı huzurlu uzun ömürler nasip etsin.

ama nasıl gözü karartıp 4 çocuk yapabiliyorsunuz? Ben mesela artıları eksileri düşününce direkt çocuk fikrinden uzaklaşıyorum çünkü çocuk demek, rızkıyla gelen bir şekilde büyür yaaa diyebileceğim bir şey değil. Beslenmesi, eğitimi, hastalığı, sosyal yaşantısı falan bunları gerçekten nasıl hallediyorsunuz?

Merhaba birşey sormak istiyorum. Bende mesela çok çocuk isterim. Max 3 yani :) ama doğumlar kadın vücudunu deforme etmiyor mu? Yeni sizde olumsuz bir etki oldu mu. Büyüklerinden şöyle duydum 1 doğum 1 kadın için 10 sene demek. Yani kadını 10 sene ileri götürüyor. Tamamen anne sağlığıyla ilgili soruyorum
O kadarda abartı bence. Ben 34 yaşındayım ve 3 çocuğum var normal doğum yaptım. Büyüklerine göre benim 64 yaşında olmam lazım :) tabi ki çocuktan önceki halin gibi kalmıyorsun fizikten, karnım ve göğüsler eskisi gibi değil ama o kadar. Kilo ve sağlık sorunum yok çok şükür.

Merhaba birşey sormak istiyorum. Bende mesela çok çocuk isterim. Max 3 yani :) ama doğumlar kadın vücudunu deforme etmiyor mu? Yeni sizde olumsuz bir etki oldu mu. Büyüklerinden şöyle duydum 1 doğum 1 kadın için 10 sene demek. Yani kadını 10 sene ileri götürüyor. Tamamen anne sağlığıyla ilgili soruyorum
O sağlığını etkileme durumu üç çocukta değil, ancak on çocukta falan olur..
On sene ileriye falan da atmaz yahu vücudu, i kadar da değil, abartmışlar.
Vücutta kişiden kişiye değişir bence, ben oğlumu normal doğum yaptım, 2 sene emzirdim, ne çatlağım ne sarkık ne kilo vs kalmadı çocuk peşinde koşmaktan.
Ki 30 kilo almıştım.
Bunda da aynısı olur inşallah.

Ne kadar çocuk parası gelecek?
4 çocuk isteyecek kadar para veriyorlar mı?
Yıllar önce Ingiltere 'de pakistanlı bir aile çocuk parası için 11 çocuk yapmıştı. Haberlere çıkmıştı. Sırf o parayla geçiniyorlarmış. :oha:
Aklıma bu haber geldi.
Hangi ülkedesiniz acaba?
Ingiltere mi?

Yurtdışında çocuk parası verdikleri için doğurdukca doguracaklar herhalde yurt dışında olup 3 4 çocuktan aşağı yapanı yok yani tanıdıgim Türklerden resmen gittikleri yeri sömürüyorlar 😂😂😂 dört çocuğa eğer evde bakıcı yoksa aslaa yetemez bir insan maddi yetiyorlar diyelim manevi olarak eksik olacakları kesin.. doğum kontrol olayından haberi olmayan bir çift daha

Kasım ayında konu açtıgında 3.cocugun 3 aylıkmış.
2, çocugun ise 3'ye hamile kaldıgında 13 aylıkmış.
3. gebeligin istemeden oldugu halde hala ihmaller zinciri ile 4. bebe sahibi olacaksın.
Tavsiyeyi sen bize ver valla.
Benim daha 2. çocugu yapmaya totom yemiyor.

:confused: maşaallahı var mübarek

Hay maşallah.. :KK57:
Nasıl aynı yaşlarda o kadar çocuğa yetişiyorsunuz???
Evde yemek saatleri kreş gibidir..:KK70:
4 çocuk aynı evde vay be..

Allah yardım etsin diyorum..
Yetişme derdi olan o kadar çocuk yapmaz. Yetişme derdi yoksa, zaten çocuklarla ilgilenmek dışında hiçbir işe güce el atmıyordur, bu da maddi güç gerektirir. Yani konu sahibi ya çok zengin ya da saldım çayıra Mevlam kayıra modunu çocuk büyütmek zannediyor.

İlk oğlum icin 2,5 sene sayısız tedavi sayısız ilaç iğne tüp bebek aşılama neler yaşadık. Doktrlar doğal yoldan imkansız dediğinden doğumdan sonra da korunmadım. Oğlum 9 aylıkken hamile oldugumu öğrendim evet Allahın mucizesi evet büyük bir piyango bizim gibisi icin ama yine de yüreğim oğluma baktıkca buruklaşıyor sanki onun bebekliğine ihanet ettim gibi. Bence bütün cocuklarınıza haksızlık bu kadar yakın yaş aralıklı sık doğum...

Cocuk parası alıyor aileler hem de iyi miktarlar.!
Parayla bitiyor mu iş? O çocuklara yeterli ilgiyi sevgiyi verebilecek mi? Motor, bilişsel, sosyal gelişimlerini destekleyebilecek mi? Hiç sanmıyorum ama konu sahibinin bunları dert ettiğini de sanmıyorum. Karınları doysun yeter.

Yetişme derdi olan o kadar çocuk yapmaz. Yetişme derdi yoksa, zaten çocuklarla ilgilenmek dışında hiçbir işe güce el atmıyordur, bu da maddi güç gerektirir. Yani konu sahibi ya çok zengin ya da saldım çayıra Mevlam kayıra modunu çocuk büyütmek zannediyor.
Kesinlikle Size katılıyorum..
Bu çocuk konularında gördüğüm durum şu, maddiyatım iyi; yaşadığım ülke şu şu şartları sağlıyor 4 5 çocuk yapayım. Peki manevi ilgi??? Biri 3.5 yaşında biri 1 yaşında biri aylık bebek diğeri de karında. Bu kadar küçük bebeklerle nasıl ilgilenecek ki? Imkansız..
Bu kadıncağız kendine de vakit ayırmalı eşine de vakit ayırmalı. Sosyal zamanı da olmalı. Yoksa o manevi ilgiyi tamamen veremez ki. Her çocukla oyun saati olmalı..Zeka oyunları oynamalı.. parka götürmeli.. yaşına baktım daha genç. Neden bu kadar sık hamile kaldı ki? Konularına baktım. Haliyle bunalmış konu sahibi..yardımcı olmadan çok zor. Burada da çok çocuklu tanıdığım üyeler var. Hepsinin kaç tane yardımcısı var.. bakalım 5. De olacak mı? Ben olacağını düşünüyorum.:eek:

Konu sahibini Desperate Housewives ( Umutsuz Ev kadınları) dizisindeki Lynette karakterine benzettim..:KK48:

Onunda ard arda 4 çocuğu olmuştu kadın artik tükenmişti..

Kesinlikle Size katılıyorum..
Bu çocuk konularında gördüğüm durum şu, maddiyatım iyi; yaşadığım ülke şu şu şartları sağlıyor 4 5 çocuk yapayım. Peki manevi ilgi??? Biri 3.5 yaşında biri 1 yaşında biri aylık bebek diğeri de karında. Bu kadar küçük bebeklerle nasıl ilgilenecek ki? Imkansız..
Bu kadıncağız kendine de vakit ayırmalı eşine de vakit ayırmalı. Sosyal zamanı da olmalı. Yoksa o manevi ilgiyi tamamen veremez ki. Her çocukla oyun saati olmalı..Zeka oyunları oynamalı.. parka götürmeli.. yaşına baktım daha genç. Neden bu kadar sık hamile kaldı ki? Konularına baktım. Haliyle bunalmış konu sahibi..yardımcı olmadan çok zor. Burada da çok çocuklu tanıdığım üyeler var. Hepsinin kaç tane yardımcısı var.. bakalım 5. De olacak mı? Ben olacağını düşünüyorum.:eek:

Konu sahibini Desperate Housewives ( Umutsuz Ev kadınları) dizisindeki Lynette karakterine benzettim..:KK48:

Onunda ard arda 4 çocuğu olmuştu kadın artik tükenmişti..
o 4 çocukla ben 1 çocukla tükendim...maşallah.. ben ikinciyi bile düşünemiyorum.

Biz eşimle beraber tek çocuğa bakamıyoruz daha işe BBaşlamadım.Gunduz ben bakıyorum eşim gelince ona devrediyorum🤣Akşam bir o bir ben idare etmeye calisiyoruz😌4 çocuğu düşünemiyorum kafayı yerdik sanırım.

Dini açıdan günah falan mı ondan m korunmuyorsunuz merak ettim.
Kız olursa Yeter, erkek olursa Dursun koyun adını ne olur, eski bir Türk geleneğidir çok çocuklu aileler artık çocukları olmasın diye son doğana böyle isimler koyarlarmış.
Siz de modern korunma yöntemlerine karşı olduğunuza göre bir de geleneksel bir şeyler deneyin bakalım. :super:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X