4. Bebek yolda . 4 cocuk :( nasol basedicem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşadığı ülke "çocuk parası" veriyor diye teselli olmak da bir tek Türk insanına özgüdür zaten. Fırsatçılığımız ve geri kalmışlığımız her yerde kendini belli ediyor..

Bir tek parayla olacak şey ya insan yetiştirmek. Aynen devam..

Doğumda tüpleri bağlatın valla helal olsun ben ikinci çocuk fikrini bile sildim hayatımdan. Sizin yerinizde olsaydım huni takardım kafaya 😀 Şaka bir yana Allah yardımcınız olsun rabbim bir kolaylığını verir.

Bizim komşunun akrabası var da, 12 çocuk, en büyüğü 16 yaşındaydı. Dediğine göre her çocuk bi küçüğüne bakıyormuş, bu da komşu komşu geziyor :D

Ama bence komik değil dramdır bu. Bakın maddiyatını hiç saymıyorum bile, o kadar yakın yaşlarda bebeklere aynı ilgiyi göstermeniz imkansız. Birine ilgi verirken hep diğerinden çalacaksınız.

Masallah hızlısınız :))

Allah bağışlasın.

Bilmiyorum tavsiye veremem çünkü benim basım kel :)

Allah yardımcınız olsun

4 çocuklu bir Türk tanıdığım var yurt dışı dayız hepimiz. Kadın çocuklarını TV karşısında büyüttü. En küçüğü şu an 4 yaşında benden daha iyi tablet ve akıllı telefon kullanıyor. Yalnız konuşmayı öğrenmesi için özel eğitim alması gerekiyor. Onun bir büyüğü de özel eğitime muhtaç çünkü anasının vakti yoktu, çocuklarına kitap okumak ve motor eğitimi vermek için. En büyük kızı ne biçim ailesiniz diyip iki ay önce yetimhaneye gitti ben bu insanlarla yaşamak istemiyorum diye. İki numara yatılı okumak için devlete sığındı. Amannn doğurdun gitsin yurt dışında ya yuvada buyutursunuz yada yetimhane de. Yazık yazık

Benim enişte 8 kardeş, çocuklar üni mezunu ve 50li 60lı yaşlardalar. Zengin de değillermiş o zaman tabii. Hepsini çok güzel yetiştirmişler. Mal mülk verememişler ama kendileri yapacak seviyeye getirmişler. Ahlak olarak onlardan daha iyi bir aile tanımadım. Yani olay 3 çocuk, 5 çocuk değil. Tamamen maddiyat da değil. Yetiştiririm diyen 10 tane de doğursun kendi bilir. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Doğuracaksanız da yetebilir, yetiştirebilirsiniz.

Ne güzel ne mutlu size. İlk yıllar çok zorlanırsınız belki ama ilerde inş çok güzel 4 evladınız olur.

Sevgili üyeler;
Gerçekci olalım. Bu devirde öyle tek maaşla 4 5 6 çocuk olmaz.olamaz. gıda fiyatlarını bir tek ben mi görüyorum? Hepinizin özel yardımcısı mi var o mu yapıyor alışverişi???
Bu devirde 4 cocuk 8 çocuk acından olur yahu..
1 lt süt olmuş 6.45.

O devirler geçmişte kaldı. Eskidendi öyle tek maaşla üniversite bitirmiş yetiştirmek.
şimdi o çocuklar acından ölür. Aç kalırlar.

Son düzenleme:
Benim enişte 8 kardeş, çocuklar üni mezunu ve 50li 60lı yaşlardalar. Zengin de değillermiş o zaman tabii. Hepsini çok güzel yetiştirmişler. Mal mülk verememişler ama kendileri yapacak seviyeye getirmişler. Ahlak olarak onlardan daha iyi bir aile tanımadım. Yani olay 3 çocuk, 5 çocuk değil. Tamamen maddiyat da değil. Yetiştiririm diyen 10 tane de doğursun kendi bilir. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur. Doğuracaksanız da yetebilir, yetiştirebilirsiniz.
Bakın bu fiş bugünden..
1 lt süt aldım 6.45 tl ödedim.
Sadece süt. Ben 32 yaşındayım. Benim almam tercih. Gelişimimi tamamladım. Icmesem de olur. Ama o 8 çocuk içmek zorunda. Şu an olsa tek maaş o çocuklar 8 çocuk süt içebilir mı?
Bu devirde tek maaşla asgari ücretli 8 çocuğa süt alabilir mı? Imkansız imkansız.
Benim babamda tek maaşla büyümüş 4 kardeş.
Hepsi okumuş. Şimdi olsa hepsi sürünürdü.

Gıda ucuzmus. O devirler eskide kaldı maalesef. Şu an çok zor.Hangi vicdan bile bile o çocukların sürünmesini kabul eder? Gerçekci olalım bu devirde öyle geçinemezsin tek maaşla. Yani isteyen 8 çocuk yapsın demekle olmuyor. Bu devirde 3 cocuk bile imkansız bence.

20200210_194041.jpg

Son düzenleme:
o 4 çocukla ben 1 çocukla tükendim...maşallah.. ben ikinciyi bile düşünemiyorum.
Size hak veriyorum.
Benim kuzenimde öyle. Kızını çok emekle yetiştirdi. Tüm ilgiyi sevgiyi verdi. Şimdi zor diyor ikinci için.

Bir çocuğun bilişsel zekasına yatırım yapmak kolay iş değil.. ciddi emek istiyor..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X