- Emoji Skoru
- 942
- Puanlar
- 53
- Konu Sahibi Vintagewomen
Yazıp yazıp sildim böyle bir konu açmak konusunda emin değildim ama belki bir bilen belki bizim göremediğimiz bir açığı gören vardır. Lütfen 1./ 2.denemesindeki kişilerin morali bozulmasın herkes benim yaşadıklarımı yaşayacak diye bir şey yok. Uzun uzun sürece anlatmayacağım. Ben bu 4 denemeyi de bu arada arka arkaya yapmadım. İlk denemeyi düğün takılarımızla, daha sonrakileri çalışıp biriktirerek yaptık. Hepsinin arasında aylar hatta yıl var. (Biraz ara verin diyenler gelmeden açıklama yapmak istedim) . Taze transfer donmuş transfer, 3./5. Gün embriyoları transfer oldum. Arkadaşlar hiçbiri tutmadı. Her seferinde çift transfer oldum. 5. günler hep 5aa idi. En son transferim de 5. gündü , embriyo glue yapıldı histeroskopi yapıldı hsg temiz. Kromozom analizlerimiz temiz, pıhtılaşma testlerim heterozigot ama bunun için zaten kan sulandırıcı hep kullandım iğne olarak. Transfer öncesi de kullandım. Çikolata kistim olduğu söylendi özelde, özeldeki denememde lucrin ile baskılama da yapıldı. Ama devlet hastanesi çikolata kistini görmedi. (Üç farklı doktora föründüm özelde hepsi çiko kistimi gördü) Bi yapmadığımız pgt kaldı. Yaş 33, görüştüğüm bir doktor evet yapabilirsiniz ama her transferde çift embriyo denemişsiniz, Bu embriyolardan hepsi mi sağlıksızdı? İllaki sağlıklı olan olması lazım. Birinden bir şimdiye kadar tutmalıydı... Dedi. Ne yapacağımızı şaşırdım. Elde avuçta kalmadı, Bu arada son denemem devletteydi. İnanın devlette denemek de ucuz değil. Sebepsiz infertilite diyorlar. Şimdi ben ne yapmalıyım? Az önce özel bir hastaneyi aradım burada övülen bir hastane. Ocak ayında zam gelecek muhtemelen 140.000 civarı dedi. Şaaak diye 140 bin çıkaramayacağımıza göre bir yıl biriktirsem. Buna ek olarak ilaçlar ve pgt ile 140 da bunlara gider diye düşünürken, Temmuza tekrar zam gelir dedi.. Ben bunlara yetişemem. Ailelerimiz yardım etmez bilmiyorlar bilseler de etmezler. Daha önceki denemeleri biliyorlardı faydadan çok zararları oldu son denememizi hiç kimseye söylemedik. Biz şimdi neyi kaçırıyoruz? Yapılması gereken bir test var mı? Bütün bu anlattıklarıma bakarak bana pgt sizce şart mı? Bir şekilde para birikir. Gerekitrse 2,3 yıl biriktiririz ama yaş da gidiyor, bütün bu tedavilere başladığımda 29 dum. Artık eskisi gibi sağlıklı olmaz yumurtalar gittikçe.. aman bilemedim