• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4.deneme de başarısız

yazınızı üzülerek okudum sizinde dediğiniz gibi hepimiz burda umut arıyoruz. Bence sizde umudunuzu yitirmeyin benim bir tanıdığım 8.transferde hamile kalıp doğurdu çok şükür inşallah sizde kavuşacaksınız bazen bazı şeyler zaman alıyor. Rabbim hayırlısıyla kavuştursan bizi evlatlarımıza inşallah
8 deneme yapmak 🥲 allah sabır versin güç versin her deneme için bir seneden fazla para biriktirmek gerekiyor. Haklarımızda hayırlısı, teşekkür ederim 🌷

8 deneme yapmak 🥲 allah sabır versin güç versin her deneme için bir seneden fazla para biriktirmek gerekiyor. Haklarımızda hayırlısı, teşekkür ederim 🌷
maalesef maddi açıdan zorlanıyoruz manevi olarak yıpranıyoruz ama insanda anne olayım istiyor :( inşallah rabbim nasip eder.

Yazıp yazıp sildim böyle bir konu açmak konusunda emin değildim ama belki bir bilen belki bizim göremediğimiz bir açığı gören vardır. Lütfen 1./ 2.denemesindeki kişilerin morali bozulmasın herkes benim yaşadıklarımı yaşayacak diye bir şey yok. Uzun uzun sürece anlatmayacağım. Ben bu 4 denemeyi de bu arada arka arkaya yapmadım. İlk denemeyi düğün takılarımızla, daha sonrakileri çalışıp biriktirerek yaptık. Hepsinin arasında aylar hatta yıl var. (Biraz ara verin diyenler gelmeden açıklama yapmak istedim) . Taze transfer donmuş transfer, 3./5. Gün embriyoları transfer oldum. Arkadaşlar hiçbiri tutmadı. Her seferinde çift transfer oldum. 5. günler hep 5aa idi. En son transferim de 5. gündü , embriyo glue yapıldı histeroskopi yapıldı hsg temiz. Kromozom analizlerimiz temiz, pıhtılaşma testlerim heterozigot ama bunun için zaten kan sulandırıcı hep kullandım iğne olarak. Transfer öncesi de kullandım. Çikolata kistim olduğu söylendi özelde, özeldeki denememde lucrin ile baskılama da yapıldı. Ama devlet hastanesi çikolata kistini görmedi. (Üç farklı doktora föründüm özelde hepsi çiko kistimi gördü) Bi yapmadığımız pgt kaldı. Yaş 33, görüştüğüm bir doktor evet yapabilirsiniz ama her transferde çift embriyo denemişsiniz, Bu embriyolardan hepsi mi sağlıksızdı? İllaki sağlıklı olan olması lazım. Birinden bir şimdiye kadar tutmalıydı... Dedi. Ne yapacağımızı şaşırdım. Elde avuçta kalmadı, Bu arada son denemem devletteydi. İnanın devlette denemek de ucuz değil. Sebepsiz infertilite diyorlar. Şimdi ben ne yapmalıyım? Az önce özel bir hastaneyi aradım burada övülen bir hastane. Ocak ayında zam gelecek muhtemelen 140.000 civarı dedi. Şaaak diye 140 bin çıkaramayacağımıza göre bir yıl biriktirsem. Buna ek olarak ilaçlar ve pgt ile 140 da bunlara gider diye düşünürken, Temmuza tekrar zam gelir dedi.. Ben bunlara yetişemem. Ailelerimiz yardım etmez bilmiyorlar bilseler de etmezler. Daha önceki denemeleri biliyorlardı faydadan çok zararları oldu son denememizi hiç kimseye söylemedik. Biz şimdi neyi kaçırıyoruz? Yapılması gereken bir test var mı? Bütün bu anlattıklarıma bakarak bana pgt sizce şart mı? Bir şekilde para birikir. Gerekitrse 2,3 yıl biriktiririz ama yaş da gidiyor, bütün bu tedavilere başladığımda 29 dum. Artık eskisi gibi sağlıklı olmaz yumurtalar gittikçe.. aman bilemedim
Aynı şekilde 29 da başladım yaş 34 benim tuttular düştüler ya da erken doğum oldu şimdi sizin eşinizin sperm daha hasarı fragmantosyon yapıldı mı sperm fsh yapıldı mı ?

Yani bende yazmak istedim görünce 32 yaşındaym beşinci gün iki adet 5aa kalite çift transfer yapıldı bana birinci denemede negatif ikinci deneme muhtemel teki tutunmus kimyasal sonuçlandı üçüncü denememde şükür ikiside tutundu arada ki farki soyleyim birinci de hicbirsey bakilmadi istememe rağmen kendim yaptırdım sonuca bari bakın dememe rağmen bakmadılar direk transfer sonuç negatif ikincide herşeye çok dikkat edildi benim genetik E2 hep yüksek 50 uzeri tavsiye edilmiyor normalde ama genetk yükseklik olunca normal kabul etti doktor beş gün kala progesteron başlandı 1.5 altında idi iğne ve fitil başlandı rahim kalınlığı 10 üzeri çıktı çok güzel dedi doktora gittim tam transfer günü önce muayene ediyor sonra transfer yapıyor muayeneye aldı beğenmedi Rahmi yani kalinlik çok güzelken 15 i geçmiş dedi tek başına etken değil ama tutunmayı etkileyebilir dedi onuda transfer oldum kimyasal olan oydu histereskopi istedi mutlaka birşey var dedi ama ben vücudumu biliyorum ilaç kullandırma benim rahmim kalınlaşıyor kanser testi de yapıldı rahme kalınlık yüksek diye şükür temiz geldi histereskopi yapıldı oda tertemiz en ufak birşey yok ama sebep lazm çünkü senin gibi bende çok yoruldum dedim çizik atıldı histereskopi de sonra hiç beklenmeyecek dedi doktor adet oldugun an başlıyoruz adet oldum aradım haber verdim sıfır ilaç ile takip yapıldı iki yumurta büyüdü peşinden catlamadan yakalayacağız dedi çatlama olmadan ovitrella vuruldu 24 saat sonra progesteron kontrol edildi 1.5 altında çıktı takviye iğne ve fitil başladı transferden bir gün önce progesteron tekrar bakıldı 38 çıktı doktor çok iyi dedi adetin 14. Günü transfer oldum rahim kalınlığımda 10.5 idi belki işine yarar banada NK paneli bakıldı cd56 yüksek çıktı serum uygulandı Transferden beş gün önce taransfer günü sonra da iki günde bir
Merhaba arkadaşım bende 4 aydır 2kere kimyasal gebelik yaşadım 6. Kez tüp bebeğe başlıcaz bu sefer pgtli düşünüyorum bende doktorunuz kimdi acaba öğrenebilirmiyim

Aynı şekilde 29 da başladım yaş 34 benim tuttular düştüler ya da erken doğum oldu şimdi sizin eşinizin sperm daha hasarı fragmantosyon yapıldı mı sperm fsh yapıldı mı ?
Fsh ve spermiyogramda ilk üç tedavide sorun yoktu. Şöyle ki ilk tedavide bir kez spermiyogram verdi tekrar verilecek mi diye sordum üçüncü tedsviden önce, hayır gerek yok dediler. 4.tedaviye gelince başka yer nasıl gerek olmaz dedi tekrar verdiğinde morfoloji 1 e düştü.iki hafta sonra tekrarlattılar aynı yerde verdi morfoloji 4 çıktı. Sayı hız normal. Hormonları normal. Sperm dna hasarı ise hiç bakılmadı, ben en kısa süredd baktırmayı düşünşyorım

Fsh ve spermiyogramda ilk üç tedavide sorun yoktu. Şöyle ki ilk tedavide bir kez spermiyogram verdi tekrar verilecek mi diye sordum üçüncü tedsviden önce, hayır gerek yok dediler. 4.tedaviye gelince başka yer nasıl gerek olmaz dedi tekrar verdiğinde morfoloji 1 e düştü.iki hafta sonra tekrarlattılar aynı yerde verdi morfoloji 4 çıktı. Sayı hız normal. Hormonları normal. Sperm dna hasarı ise hiç bakılmadı, ben en kısa süredd baktırmayı düşünşyorım
Fsh değil sperm fısh yani sperm iç tarafındaki hasarlıları görüyor diğeri de dışını eğer olmuyorsa bunlarda muhakkak sorun vardır sigara kullanımı var mı

Fsh değil sperm fısh yani sperm iç tarafındaki hasarlıları görüyor diğeri de dışını eğer olmuyorsa bunlarda muhakkak sorun vardır sigara kullanımı var mı
Hmmm bilmiyordum. Yok çok nadir biri uzatırsa içer. 5.güne giden embriyolarım hep 5aa olduğu için doktorlar sperm faktörünü elediler sanırım ama benim ve eşimin daha detaylı bakılması gereken şeyler var dediğiniz testler ve pgt gibi

Back
X