4 gün sonra düğünüm var. Korkuyorum!

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.301
158
27. sayfada son durum var.

Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç :kızgın:

Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli o_O

İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.

En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm :KK43:

Son düzenleme:
benim gelinliğimde öyleydi. dapdar kol. kaldırıp oynayamayacak darlıkta. ama benim için o gün rahatlıktan çok görsellik daha önemliydi. ki oynadıkça da açıldı o kol zaten rahat hareket edebildim.

1.Gelinlik modelin rahat değil demek ki ..Şu saatten sonra değiştirme /tadilat şansın yoksa o gece biraz robocop tarzı takılırsın . Sırtın kaşınırsa da eşin kaşısın :)

2.Ne giyersen giy hepsi çıkacağı için gecelik , çamaşır çok dert etme . Güzel bir takım iç çamaşırı işini görür .

3. Yok yahu ne bezi ? Bez mi kaldı artık ? Tıka kulaklarını . Herkesi de her şeye karıştırma .

Korkulacak birsey yok. Kimseyi dinleme hatta.
Bana da bir gün önce bir bez parcasi vermislerdi dedim bu ne, altina serecekmisin. Neyse ben he he diyip aldim ama bu utanc tarif edilemez.
Ilk isim o pacavralari cöpe atmak oldu.
Senin alisverisin yeterli isterseniz esinizle gider cikip alirsiniz.
Ya hic büyütülecek birsey degil. Ben de gelenekten diye aldim, sabrettim ama cekilir cile degil o isler. Don sütyen secmeye kaynanayla gitmek falan.
Eskiden gelme gelenek simdi bir önemi yok cünkü tekstil asti kendini. Her yerde magaza var. Sen de gider alabilirsin. Önceleri durum farkliydi.
Gelinligini de rahat edecek sekilde birkac degisiklik yaptir madem kol kisminda.
Zaten rahatsiz edici bir elbise de sen en aza indirmeye calis.
Benim kaburgalarim cizilip morarmisti o gelinligi tasiyacagim diye.

Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç :kızgın:

İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.

En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm :KK43:

canım benim, benim eski halim gibisin.
gelinlikçiye git, kolları rahat değil de, düzeltsin. para vereceskin. hayrına yapmayacak.
çamaşır ve gecelik yeter. yani zaten bişeye gerek yok ki o gece tövbe tövbe :)

ama asıl ben bu teyzeye takıldım.
ona ne senin kanından?
kan grubuna mı bakacak.? hayret bişey.!

Gelinlik zaten başlı başına rahatsız bir şey kafanıza takmayin
teyze de sizi korkutmus
çarşaf atarsınız çöpe gider ne gereği var öyle kumaş falan aklı sıra o kuması kontrol için yoklama yapıyor size
rahat olmaya çalışın ne kadar rahat olursaniz o kadar iyi geçer
şimdiden tebrik ederim Mutluluklar

Gelinliğimi hazır aldık.
O kadar kabarık olmasına rağmen çok hafif ve çok rahattım.
Bence rahatsız olduğun detayları mutlaka terzinle paylaş,olmaz öyle elini kolunu oynatamamak...
Maddi durumun mu yok neden bir gecelik bir takım çamaşır aldın ki?
Şu iç çamaşırı mağazaları var,büyük büyük orada bile çok çok uygun fiyata ne güzel beybidoller,tangalar,sütyenler var...
Çarşafa iz olayı hakkında tamamen bilgisizim. Yardım edemem...

Bez ne alaka yahu niye bu kadar milleti takıp panik yapıyorsun senin giydigin ic camasirini esin gorcek sadece. Ne dicek aa labfaresi bu ic camasirin hic adetlere uygun degil ya da bi takim daha almaliydin mi dicek? Ne giymek istiyorsan onu al. O bez muhabbetide cok rezil bisey napicaksin kanini oraya akitip millete baaaakkkiiin bakireydim diye ertesi gun elinde bezle mi gezceksin boyle seyleri bir cok kisi yapmiyor. Yapmak zorunda değilsin yani.
Gelinlige gelince benim gelinligimde dantel koldu ve biraz sıkıydı rahatlıktan çok goruntu onemli.

1- gelinliği hemen terzine onarttır, rahat et içinde.ama zaman yok diyosan, zaten 3 saat kalcak üstünde biraz rahat etmesen çok sorun olmaz sanki.
2- gelinliğin altından giyilcek çamaşırı gelinlikçi provadan önce giydirmiş olmalıydı sana. değilse ona göre gelinlik altı bi büstiyer jartiyer takımı alırsın.bi de balayı için bi kaç gecelik vs. yeterli.
3-ilk gece için kesilen kumaş vırt zırt. boşver onlara ne senin çarşafından. biz hallederiz de kestir at.
biz bişey sermiştik altımıza tek kullanımlık, yatak koruyucu. onu da attı eşim hemen kimseye göstermeden.
yani ilk gece onun ailesinde kalmak zorunda kaldığımız için öyle yaptık mecburen.
ama kendi evinizde olacaksanız zaten her türlü halledersiniz.

dip not: teyze herşeye burnunu sokmasın. onda da egosu tatmin olmayıversin. kocaman insanlarsınız neticede.

Gelinliklerin altına özel çamaşır takımları var internetten bakabilirsiniz ama aldıklarınız da yeter diye düşünüyorum o bez felan çok eskide kaldı takmayın kafanıza o gece de rahat ve sakın olmaya bakın .
Umarım çok mutlu olursunuz.

gelinlik için şu saatten sonra yapılabilcek bişey yok heralde, kaşınırsan birilerine söylersin artık :)
teyze resmen saçmalamaış. kesilmesi gerekn kumaş ne demek. kanlı bezmi görmek istiyo :oha: onun için özel kıhafetler almaya, kumaşlara çarşaflara hiç gerek yok boş konuşuyolar. adet kanaması kadar bile değil gelen kan. sen adetliyken sabah kalktığında her yer batmışmı oluyo öyle düşün. teyze ve benzerleri çenesini kapasın :KK67:

Uff amma safmisim yaa!! Ne gecelik ne babydoll ne jartiyer.. beyaz don sutyen:) takim bile degildi takim yaptim:))
Keske babydoll alsaymisim ya simdi aklima geldi:) en azindan gecelik kabusum olmadi hala. Ilk gun asardim:)
Hala gecelik giyerken utaniyorum:))

Sakin o kumaş olayini kabul etme, bahsettiği şey daha sonrasinda o kumaşi alip bi nevi kontrol edecekler! Bu nasil bi zihniyet ben anlamiyorum!
Çamaşirdi gecelikti kendini kasma, o an kendini en guzel ve rahat nasil hissedeceksen öyle ol.
Annene de kizma böyle şeyleri annenin anlatmasi da normal gelmiyo bana hatta bi zahmet hiç kimse anlatmasin.

Oyyy canım yaaa, stres yapma.

İlk olarak gelinlikle ilgili sıkıntını gelinlikçiye hemen ilet ve önlem alsın. Ya genişletçek, ya kolları kesecek ya da yenisini dikecek.

İlk gece için ekstra birşeye gerek yok, babydoll falan strese düşülcek şey değil. İlk gecenin telaşıyla bir de kocana şuhh olup ayartma derdine mi düşeceksin yahu? Babydoll'e gerek yok zaten adam paçalı don giysen gözü görmez.

Millet ne derse hee de geç, biz öyle şeyler almadık, yapmadık. Çok isteyen kendine, kızına yapsın. Konuşan herkesin dediğini yapsak ohoooo. Ağzı olan konuşur şimdi, umursama sakın. Öyle iz miz de kalmıyor, cahil cahil konuşmuşlar.

Nisanlinin teyzesine kocaman bir çüsssss diyemedin mi ???? Yil olmus 2016 bez mi kalmis carsaf mi kalmis, kocanla senin aranda olan birsey bu agzinin payini veremedin mi.

Annen nerede senin ben anlamadim ve kac yasindasin neden bu kadar korkuyorsun ve bilincsizsin ?

Gelinligi takma simdi kafa zaten bir kac saat giyip cikaracksin birak koluda rahat olmasin son dakkada bir degisiklik istersen yetistirmek icin bastan savabilirler sahsen ayni sorun bende de oldu ve kolunu mahvetmisler genisletmek icin , keske hic demeseymisim dedim ama cok gecti sanki cam silmeyeceksin ya gelinlik bu adi ustunde cok rahat olmasina luzum yok, koluna kan oturacak kadar dar degilsi gerisini takma.

Su yok su dantelliyi aldinmi yok bu donu aldinmi diye kisilerin baskisina da uyma, daha cinsellik nedir C sinden haberin yok sana giydirdikleri seylere bak resmen korkudan oluyorsun. Hem bana baya cok itici geliyor kendini hediye paketi gibi olmadigin kiliklara sokup bide korku icinde kivranman falan cidden icler acisi bir durum. Tamam aliyorsan gecelik takimini al guzel ic camasiri takimini al ama oteki seyler icin bence daha cok yolun var ayrica bunu sana diye teyselerden kesin 20 senedir evlidir yani.

üzülme yahu 41 yaşındayım o bezi şu anda ilk defa senden duydum..
senin teyze uçmuş bence..
ne istersen de onu giy bunun kuralı kaidesi yok ki..

gelinliğine gelince tadilat için vaktin varsa kolları genişletsin yada toptan omuzdan kessin terzi..
ben straplez giymiştim çok rahat hareket ettim..

Ya diğer arkadaşlar tepki göstermiş ama, çok kanama olması durumunda aşağıya akabilir. Bu sebeple düz bi çarşaf alıp damada belli etmeden iki yada üç katlı olarak yatağın belinize gelecek kısmına serebilirsiniz. Yani eğer bulaşırsa daha çok skıntı çekersiniz çünkü. He kan demek çok çok acı demek değil sakın korkmayın sevdiğiniz adama kavuşuyorsunuz böyle düşünün. O gece asla kanı vs düşünmeyin çoğunda hiç akmıyor zaten. Duygularınıza teslim edin kendinizi.

İstediğinizi giyin herangi bişeye zorunlu hissetmeyin kendinizi.. Ama tavsiye olarak on tane flan alt iç çamaşırınız olsun yanınızda. Sık sık değiştirmeniz gerekebilir.

Ben de hazırlığı tek başıma yaptım sizi anlıyorum. Ama sakıın sıkmayın canınızı eğlenmeye bakın. Bidaha yaşayamayacağınız duygular bunlar kendinizi endişeye kaptırmayın.

Ne bezi yahu? Kim diyor bunları hiç gerek yok kafaya takma böyle şeyleri.
Gelinliğe gelince dediğin gibi salaş giyim tarzın varsa gelinliğin sana dar gelmesi gayet doğal alışırsın,sıkıntı olmaz kollarda.
Alt tarafı üç dört saat giyeceksin.
Güzelim günlerini böyle korkularla bozma ,mutluluklar şimdiden:))

Back
X