• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 gün sonra düğünüm var. Korkuyorum!

Korkma öncelikle.:dondurma: Düğün eğlencedir ya hu .
Gelinlik için terziyle konuş ne yapabilir baksın.
İlk geceden hiç korkma sevdiğin kişiyle birlikte olmak ne kadar güzel bir şey inanamayacaksın.:halay: Sakin ol. Eşin de nazik olsun acele etmeyin, inan mükemmel olacak.:oops:
Bez konusuna gelince olsa da olur olmasa da olur. Bana annem verdi ama birine göstermek için değil çarşaf lekelenmesin diye. Zaten ben onu banyoda yıkadım hemen. Kimse de sormadı. :KK47:
Sakin olun düğün dediğin iki üç saat. Hemen gelip geçiyor. Siz gelinsiniz sakin olun ve akışına bırakın. Mutluluklar.:KK36:

öncelikle hayırlı olsun dügününüz hepsini okuyamadım ama bir bez meselesi var sanırım
senden bunu isteyenlere bu batıl inançtır bereket falan ben inanmıyorum de
kan necasettir pisliktir saklanırmı yaçok saçma iki eş arasındaki şeylerin başkalarıyla paylaşılması hem ayıp hem günah lütfen buna izin verme o bezi onlara iade et ben inanmıyorum böyle saçmalıklara dersin
kanama sorununa gelince en fazla bir avuç içi kadar kanaya bilir diye düşünüyorum eger yatak takımlarına kıyamıyorsan tek kişilik eski bir çarşafın yokmu yada çehizindeki yedek bir çarşafı iki üç kat bel kısmına gelecek şekilde ser sonrada kaldırsın orayıda ya o çarşafa yada kagıt havlu bulundur yanında onla sil tamam .çarşafıda ister kaldır at ister yıka leke çıkar merak etme,garanti olması için o bölgeye leke çıkarıcı dökebikirsin
iç çamaşırı olayıda ilk gün için çok gerek yok ömür ilk günden ibaret degil daha çok alırsın ilkgün heyecandan gözü görmiycek zaten
kimseyide işine karıştırma tepkini koyarsan birdaha soramazlar
mutluluklar dilerim

neyin başı tutuluyor ben onu anlamadım nasıl yani
ne bilim ben bezi duymustum ama bas tutmayi ilk kez duydum
anladigim kadariyla gerdek gecesi yenge yada erkek tarafindan biride o eve gider sabaha kadar bekliyomus sonra noluyo bilmiyorum sormadim acikcasi sacma geldigi icin

Benm gelinligimde rahatsizdi ilk giydigimde ama dugun boyu hic oturmadim oynadim dans ettim bi baktim rahatlamis camasir ben almistim cok kullanilmiyo diyenler var ama biz esimle iki uc saat sohbet etmistik o yuzden iyiki sabahlik fln koymusum o camasirlarla oturamazdim:KK45:korkma hersey cok guzel olacak de ve olsun bana annemde kucuk bi carsaf vermisti ama biz oteldeydik millet gormesin die verdi iyiki de vermis ona oldu olan eve gelince de kimseye gostermeden camasir suyuyla yikadim cokda iyi oldu

Teşekkürler @mangolubira ne demek istediğimi anlamışsınız. Duymaz olur muyum Yinemipilav Yinemipilav ? Bir sonraki mesajımda da yazdım bu konuyla ilgili bir belgesel de izlemiştim, şemsiydi sanırım öldürülen kızın adı annesi günlerce bir odada mı depoda mı ne saklıyordu kızı öz babası olacak katilden... Hatta bir çoğu öldürmezmiş kardeşi yada babası hapse girmesin diye de kıza günlerce kilitli bir oda da psikolojik baskı yapılırmış en sonunda kendini öldürürlermiş...
Biliyorum ne yazık ki tüm bunları. O mesaj da kendi ailesi hala bu adetleri devam eden arkadaşımızın yok artık öyle şey kalmadı aileye iade edilir lafı üstüneydi. İade edilmesi de masum değil sonrası da masum ilerlemiyor diye yazdığım sorulardı.
Zaten bir sonraki mesajımda da yazdım tüm bunları sanırım görmediniz.
Ben kendim bu adetlere pabuç bırakmadım, hala devam eden tüm bu rezil adetlere çok tepkiliyim. Eşimin babası kırmızı kurdele bile bağlayamadı bana bırakın bezi, hatta başka bir şehirde evini bu gece illa bizim evde kalın dediler. Onu da kabul etmedim. Konu sahibine de ilk mesajımdan itibaren şimdi susar boyun eğersen bütün evlilik boyunca size karışacaklar, şimdi iade et o bezi gayet de sert konuş da dedim hatta.

Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç :kızgın:

Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli o_O

İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.

En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm :KK43:
4 günlük evli biri olarak hepsini yanıtlayayım Can'ım sana bütün gelinlikler rahatsız edici senin ki dar diye değil korkma
İlk gece istediğini giy her sorana detaylı cevap verme senin giyeceğin özelin bunlae sonra canını sıkarlar evet hazırlığımı yaptım ben deyin sadece
İlk gece korkusu bendede vardı çok kolay olduğunu söyleyemem ama acıdan ölüp bitmeZsin anın tadını çıkar yeter o gece gibi olmaz birdaha o heyecan
Bez konusuna gelince Evet yatağının üzerinde bir çarşaf tam ortasında başka bir çarşaf ve yanında yumuşak küçük bezler olmalı annenize sorabilir siniz
Bunlar o gece size yardımcı olur yatağınız kirlenmez diğer boyutu anlatmaya gerek yok bence eşinle Aran'da olmalı

Merhaba
Okudum yazdıklarınızı ama ancak cevap verebiliyorum. Nişanlımla daha önce de bu konu konuşulmuştu zaten. Bu tip adetlere ne o ne ben sıcak bakmıyoruz. Dün konuştuğumda da tekrar çok kızdı nasıl karışırlar diye. Sana bırakıyorum kavga çıkarma ama istediğini de söylemekte çekinme dedi. Dün o bezi alalım terziye götürelim kenarını yapsınlar filan dediler. Önce atılacak zaten boşverin dedim. Israr etmeye başladılar. Atılır mı bilmem ne filan diye. Bir sakin durdum iki sakin durdum en sonunda "ben belki kocamla küvette sevişeceğim. neden bu kadar dert oldu bu ya" dedim gülerek. Edepsizliği ele alınca kalakaldılar karşımda. Teyze yine konuşacak oldu. Benim yatağım benden başka herkese dert oldu dedim yine gülerek. Zaten alez var çarşaf var ne sıkıntı olacak...

Ayrıca bazı hanımlar baya dert etmiş olacak kendilerine bazı şeyleri ki ne akademisyenliğim kalmış ne cahilliğim. Ayıptır hanımlar. Benim belli konularda bilinçsiz olmamla eğitim kimliğimin ya da mesleğimin ne alakası var. Ayrıca sizin yaptığınız gibi insan kırmaktan çekinirim ben. Gerektiğinde de tavrımı koyarım. Ne yaşım ne mesleğim kimsenin "dalga geçmesi" için müsait konular değil. Ağzınıza sahip çıkmanızı öneririm.

Merhaba
Okudum yazdıklarınızı ama ancak cevap verebiliyorum. Nişanlımla daha önce de bu konu konuşulmuştu zaten. Bu tip adetlere ne o ne ben sıcak bakmıyoruz. Dün konuştuğumda da tekrar çok kızdı nasıl karışırlar diye. Sana bırakıyorum kavga çıkarma ama istediğini de söylemekte çekinme dedi. Dün o bezi alalım terziye götürelim kenarını yapsınlar filan dediler. Önce atılacak zaten boşverin dedim. Israr etmeye başladılar. Atılır mı bilmem ne filan diye. Bir sakin durdum iki sakin durdum en sonunda "ben belki kocamla küvette sevişeceğim. neden bu kadar dert oldu bu ya" dedim gülerek. Edepsizliği ele alınca kalakaldılar karşımda. Teyze yine konuşacak oldu. Benim yatağım benden başka herkese dert oldu dedim yine gülerek. Zaten alez var çarşaf var ne sıkıntı olacak...

Ayrıca bazı hanımlar baya dert etmiş olacak kendilerine bazı şeyleri ki ne akademisyenliğim kalmış ne cahilliğim. Ayıptır hanımlar. Benim belli konularda bilinçsiz olmamla eğitim kimliğimin ya da mesleğimin ne alakası var. Ayrıca sizin yaptığınız gibi insan kırmaktan çekinirim ben. Gerektiğinde de tavrımı koyarım. Ne yaşım ne mesleğim kimsenin "dalga geçmesi" için müsait konular değil. Ağzınıza sahip çıkmanızı öneririm.
:KK70:sen çok yaşaa ağzına sağlık küvette sevişcem nasıl güzel kapak olmuş :KK70::KK70::KK9::KK9: nişanlınada tebrikler arkanda durduğu için :KK9::KK9:

Bez mi kaldı yahu? Artık öyle şeyler var mı gerçekten. Ne kadar saçma adetler. Konu sahibi sen zaten tavrını koymuşsun,özeline kimseyi karıştırtma hadlerini bilsinler.

Bu arada ne dediler bilmiyorum ama öyle sular seller gibi kan olmuyor. Ben silince bir kaç damla gelmişti yatağa damlayan bişey yoktu yani. Ki kanamayan da çok öyle şeylere hiç takılma keyfine bak:) Kendini de korkutma benim gibi 7 buçuk ay sonra yaparsın sonra :KK57::KK48: Size mutluluklar dilerim.

Kıyamam sanaaa valla gelinligin guzelse hiç önemli degıl biraz rahat etmeyıver
Gelinligin içine ben jartiyerli takkm almıştım beyaz cok şıktı. Zaten gelinligin içinede o gıyıyooo
Ayrıca bu işlerın bi kuralı bi kalıbı yok rahst ol beybi
O kumaş parçası olayını da sil at kafandan.

Merhaba

Çok iyi demişsiniz :KK50:

Gelinlik dediğin şey çok rahat birşey değil zaten canım. en fazla 4-5 saat içinde duracaksın o kadar dert etme. Rahat hareket edemediğin durumda yakın arkadaşların yardım eder dert etme onları. Ama giymeden önce mutlaka tuvalet ihtiyacını karşıla ve çok sulu şeyler yiyip içme. Gelinlikle en zorlanacağın şey tuvalete girmek olacak çünkü.
İlk gece mevzusuna gelince çarşafa kan bulaşmasın çarşafta leke yapabilir diye demiştir belki sana bez al diyen kişi. Benim bi arkadaşım peçete almıştı baya miktar sanırım ilişki öncesi yatağa serdi çarşaf kirlenmesin diye. Ailenle zaten aranda sıkıntılar vardı eski konularını okumuştum fazla kafana takma annen de söylemeyi akıl edemedi demek ki.
Onun dışında nikahınız falan olduktan sonra birlikte olmadan önce eşin de sende 2 rekat namaz kılıyorsunuz onu söyleyen oldu mu bilmiyorum.
Çamaşır mevzusuna gelince ben gelinliğin içine üstü dantelli jartiyerli takım almıştım çorapları falan her şeyiyle. Çorapları giymedim takımı giymiştim ama o kadar abartmaya gerek yok diye düşünüyorum şuan. Altına hafif dantelli fazla abartılı olmayan beyaz bir iç çamaşırı ve Üstüne düz beyaz bir büstiyer alabilirsin. Büstiyer karnını falan düz göğüs kısmını da daha düzgün gösterir daha ince ve daha hoş durur gelinliğin. Ama alacaksan büstiyeri benim yaptığım gibi sakın dantelli alma. Dantelli olanla düğünde oturup kalktıkça telleri yamuldu ve karın böygeme baskı yapıp rahatsız etti beni düğün boyunca. Ve düğün sonu fotoğraflarda da karın kısmım girintili çıkıntılı görünüyordu teller yamulup kaldığı için.
İlla ilk gece için değil daha sonra da kullanmak için özel günlerde balayında vs 1-2 tane iç çamaşırı takımı saten gecelik falan alabilirsin.

Ne güzel yazmışsın..Ben de soramam böyle şeyleri kimseye..Fikir sahibi oldum okuyunca.

ciddi ciddi gerçekten çarşaf istedilerse sende ciddi ciddi yüz görümlüğü iste. Terbiyesizler. !

Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç :kızgın:

Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli o_O

İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.

En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm :KK43:

Gelinliğin kendisi başlı başına problem zaten. Hangi gelinlik geline tam bir rahatlık sağlıyor ki? Hiç dert etmeyin, yardıma ihtiyacınız olduğunuz konularda çevrenizdekilerden yardım alırsınız.

İç çamaşırının standardı mı olur yahu? Ne giymek istiyorsanız onu giyerseniz.

Kumaş mı? Bence bu tür saçma sapan adetlerden uzak durun ve bu tür meselelere de kimseyi bulaştırmayın.

Gelinlikler rahatsızdır genelde, çok fazla zorlamayacaksa takılmayın ;)

Çamaşır, ne dilerseniz giyin. Ben dantelli beyaz bir iç çamaşırı ve büstiyer giymiştim, gelinlik dikilirken almıştım, ona göre dikildi. Dantelli bişeydi, hoştu..

Bez olayı da amma büyümüş, onlara ne yahu.
Bizlerde kız tarafından biri hazırlar (anne, teyze, yenge) hatta kenarları işlemeli filan olur:halay: ama çarşaf batmasın diye.. Göstermek için asla değil.
Kimseyle bu şekilde diyaloga dahi girmedim, bana yapmadılar nedense, annem de demedi, yoktu bezim. .

Ama! Ben inanılmaz kanadım, moral bozmak için söylemiyorum ama böyle örnekler de var, bilin..
Yani bez mantıksız değil. Havlu hatta.. Dursun orda kimseye zararı olmaz.
Benim gibi ilk sabahınızı yatak silerek geçirmek istemezseniz alez, havlu filan serin. Kaç kat çarşaflar battı, perişan oldum..
Kan kaybından ölmediğime inanamıyorum hâlâ. Korkmayın ama... Rahat olmak birinci kural ;)

Bez muhabbetini de keserler artık, o cevabınızdan sonra hâlâ konuşan olursa, ilk gecenize onu da davet edin,gelsin görsün gözleriyle :KK11:

Çarşaf batması nedir ya, regl olunduğunda da bez mi seriliyor?
Kan bu. Soğuk suda yıkanır geçer gider.

Bu kadar ayrı hazırlıklar yapınca ilk gece gözünde büyüyor sonra kadınların, stresten sıkıntıdan ya yapamıyorlar ya bir şey anlamıyorlar yaptıklarından.

Çarşaf batması nedir ya, regl olunduğunda da bez mi seriliyor?
Kan bu. Soğuk suda yıkanır geçer gider.

Bu kadar ayrı hazırlıklar yapınca ilk gece gözünde büyüyor sonra kadınların, stresten sıkıntıdan ya yapamıyorlar ya bir şey anlamıyorlar yaptıklarından.
Ben de tam onu diyecektim yatağa sıvı geçirmez alez alın kan lekesi de soğuk su ve beyaz sabunla citileyince hiç kalmıyor. Ama direk makineye atıp sıcak suya değince iz kalıyor ve çıkmıyor hiç. Cocugumun çok burnu kanardi yastik çarşaf ust baş batardi gece kanayınca ama bu yöntemle hiç iz kalmıyor.

Back
X