• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 gün sonra düğünüm var. Korkuyorum!

hiçbir şeyime karışmadı sağ olsun kaynanam vs o yüzden rahattım
bez olayına gelince bana da verdi halam ama direk çöpe attım hiç haz etmem o tür şeylerden

Konu sahibi akademisyen :))))))))))))))))))))
Çok tuhaf de mi
Ciddi misin? Valla ben bu olayin normal olmadgni gostermek icin bilerek daha abarti tepki veriyorum genelde, farkindalik yaratmak icin. Cok üzücü böyle seyler... Icim şişiyor. Nasil boyle seylere mahal veriyor hic anlamis degilim. Saka gibi. Insanlar ne zaman hayatlarinin sadece kendilerine ait oldugunu anlicaklar?

Yok canim babaevine gidiyo mesela daha iki sene boyle bi durum olmuştu kis bakire olmadigi icin eşiyle rahatsizim bahanesiyle birlikte olmamısti birgun ikigun bir hafta bir ay derken damat kızin birlikte olmak istememesi üzerine şupheleniyo kis o durumunu eşiyle daha önce konuşmamiş dügunden sonra mecbur kalıp soyleyince kızi babaevine yolladilar ama babaevinde öldurmüyolar okadarda degil artik bi cok cahilce bi zihniyet doğuda insan katletmiyolar aile ya kızini bağrina basar zorda olsa yada ailenin baskılarına dayanamayan kiz siğinma evine gider buda cok nadir bir durum
Kız bakire değilse ne oluyor yani?
Öldürüyorlar mı, yoksa intihara mı zorluyorlar?
O kızlar ne oluyor yani?

Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç :kızgın:

Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli o_O

İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.

En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm :KK43:

hiiç birine takılma. bir iki güzel gecelik yeter.sabahlık al bak takımlar satılıyor her şey içinde.geceşiği sabahlığı şık pijama hepsi içinde takımlar var al ondan.bri de isnanları karıştırma o ne öyle iz kalır bilmem ne yatak odana kadar laf etmesnler bence çok çirkin.otelde vs kalcaksan ekstra çarşaf al ama evde halledersn bir şekilde. sen düğününe mutllulupğuna odaklançgelnliğin içine sinmiyorsa söyle ona göre değişiklik yaparlar ama genelde hiçbir gelinlik saalaş kıyafetler kadar rahat olmaz :D ilk gecedende korkma şekerim sevdiğin adamsa inan her şey çok güzel olacak.aa niye koktum ne varki diyeckesin.mutluluklar.

Şimdi konunu okuyunca aklıma geldi benim babannem de bez vermişti düğünden önce napıcam babanne bunu dedim lazım olur dedi..Yani yatak batmasın diye vermiş meğer..Tabiki ihtiyaç kalmadı ona duruyor hala kenarda kullanmadım da ...Sen herşeyden önce gelinliğini vücuduna göre yap sabahtan akşama kadar üstünde durucak fotografçı o bu derken yorulacaksın..Korkacak da bişey yok ilk gece için..Merak etme yani

NE KAN akıyorki yatak batsın çarşaf batsın
:KK14:
evli misiniz çok merak ettim
Evet evliyim, çarşaf da kayınvalidemler tarafından değil kendi annem tarafından verildi. Çünkü ufak bi yarada bile çok kanamam olur, böyle olacağı belliydi yani. Eğer çarşaf sermeseydim kaldığım otelin çarşafı batacaktı o zaman daha mahçup hissederdim kendimi.

He sonrasında evime döndüğümde çarşafı yıkadım attım gitti. Sizin bunu yaşamamış olmanız başkalarının da yaşamayacağı anlamına gelmez.

gelinlikte neden o kadar dar bi model seçtin ki?

bez mevzusuna girmeyeceğim herhalde yaşın küçük, cehalet var bayağı. neden milletin ağzını kapatmıyorsun bu konuda? ayıptır yahu bu devirde kanlı bez derdine düşmek.

1-gelinlik bu yahu. pijama gibi rahat mı olacağıdı :63: ohh ne güzel şöle zarif zarif düşük kollu bişiler sanırım. ilk anlarda, fotolarda güzel çıkın sonrası önemli değil zaten. aslında terziniz onu ayarlayabilir. zaten düğün bitimine doğru ne kol kalır, ne saç, ne makyaj, kopar o kollar, yurtılır kuyruklar. ohhh oynıycaksınız yahu, kol mol hikaye :KK71::KK71: hiç üzülmeyin.
2- şık bir takım alın yeter. ilk gece adam sizin çeşit çeşit çamaşıurlarınızla modellik yapmanızı bekleyemeyecek durumda olacaktır. :oops: beğendiğiniz, size yakışan bir takım yeter. sonra neleer neler alırsınız
3-yahu iki damla kan gelecek diye ne bu tripler. sanki bana foşur foşur kan, sanki bana niagara şelalesi. he deyin geçin. kendiniz çarşaflarınıza zarar gelmesin diye filan isterseniz serin o kadar.
hayırlı olsun, uğurlu olsun. tek derdiniz bunlar olsun.

Herkeste kanama farkli olur aşiri kanamasi olanlarda var az olanlarda var benim adetin ilk günüymuş gibi olmuştu mesele kiminde 2 damla kimisindede cok oluyo genelleme yapilmasi sacma oldu ben ihtiyaç duydum mesela kimseye göstermek icin degil ihtiyaçç..zaten biri bakmak istese onun ayarinida verirdim:bicak::bicak::bicak:

Kızlar bu da dert mi demeyin ama gerçekten kabusa dönüştü. En büyük korkum gelinlik haline geldi. Provalarda herşey çok güzeldi. Son provada gelinliği giydiğimde şunu farkettim ki kollarımı çok rahat hareket ettiremiyorum. Sürekli salaş ve rahat şeyler giyen biri olarak ciddi ciddi korkmaya başladım. Mesela elimle boynumu kaşımak istesem yapamam çünkü bir yere kadar kaldırabiliyorum çok korkunç :kızgın:

Herkesin mi böyle benim gelinliğim mi problemli o_O

İkinci korkum da ilk gece korkusu. Herkes bana iç çamaşırı aldın mı babydoll aldın mı filan diye soruyor. Bir gecelikle bir takım çamaşır aldım sadece. Başka ne almam lazım. Nasıl şeyler alabilirim hiç bilmiyorum. Ailem yanımda değil iki aydır tüm hazırlığı tek başıma yaptım moralim bozuldu.

En son dün akşam konuşurken nişanlımın teyzesi herşeyin hazır mı filan derken öğrendim ki ilk gece için kesilmesi gereken bir kumaş varmış. İşte iz kalıyomuş çarşafta bilmem ne bi sürü şey söylediler. Ağlayasım geldi. Neden kimse bana yardım etmedi annem niye hiç anlatmadı bunları. Çok kötüyüm :KK43:
Teyzeye çok sinir oldum ne kumaşı ne kesmesi ne izi bunu da bir kadın bir kadına yapıyorya ne diyemim tıka kulaklarını canım
Düğününün tadını çıkar hiç bir gelinlik rahat değildir ayrıca :)

Oradan da mezara herhalde?
Hiç denk geldiniz mi sahi?
Ben bunu çok merak ediyorum.
Bu tarz adetler içinde yaşayıp esnek kızlık zarına sahip olan kadınlara ne yapıldı, onlar bu forumda var mı ki elbet vardır.
Bunları çok merak ediyorum.

İlkokul çağındaydım babamın kuzenine oldu. Kız evlendi 1 hafta 10 gün sonra adam kızı paçavra gibi getirdi babasının evine kızınız kız değil alın bunu napıyosanız yapın dedi.
Kız kendisi dra gidip rapor aldı bakireyim diye o erkek değil iktidarsız dedi.
10 yıl sonra falanda başkasıyla evlendi şuan evli mutlu çocuklu herkeste arkasında durdu.

gelinlik konusunda ben de çok evhamlanmıştım, potluk vardı giderin dedim onlarda gıcıklığına öyle bir daraltmışlardı ki kemiklerim acıyordu resmen. bu yüzden kendi memleketimdeki düğünde kınalık gece kıyafeti giymiştim şimdi diyorum ki keşke gelinliğimi giyseydim.düğünde heyecandan hiç rahatsız etmemişti gelinliğim.
bez olayına gelince, birine bir şey kanıtlamak için değil çarşafa bulaşmaması için bulundurabilirsiniz. teyzesi yerine de genç biri bu konuda uyarı yapsaymış daha uygun olurmuş.

Ya gerçekten öyle tam takım giyinmek mi gerekiyor ilk gece? Yani ne biliyim böyle bi zorunluluk mu var? Herkes istedigini giyemiyor mu ya?

Böyle zorunluluklar cok sıkıcı degil mi ? :D

Bi gün kadin dogumda polklinikte çalısıyrm bi kadin geldi yanindada bi kiz kizlikla ilgili sorular soruyo dr a böyle olurmu söyle olurmu derken çantasindan cikardi koca bi çarşafı lank diye dr un masasina koydu dr sasirdi anlamadi bu ne filan diyo çarşafın üstunde parmagına igne batar az bi kan cıkar silersin ya biseye aynen öyle bi leke kizlik kaniymiş gelinin böyle olurmu diyince dr da igrendi al al al dedi şunu gerdek sabahi kizi almiş kaynana çarşafida almış gelmiş dr a kizda salak salak diyoki inanmiyolar bana filan var böyle insanlar gerçekler bunlar malesef...

Ya gerçekten öyle tam takım giyinmek mi gerekiyor ilk gece? Yani ne biliyim böyle bi zorunluluk mu var? Herkes istedigini giyemiyor mu ya?

Böyle zorunluluklar cok sıkıcı degil mi ? :KK70:

Mickey mouselu pijama giymiştim bütün günü o tarlatan derdiyle şarlatana dönüp gecelik mecelik gözüm görmedi

Benim ilişkide kanamam olmadı illa herkesin olacak diye birşey yok... bende yanimiza havlu peçetelerden almsitim hep hayalimde cok aşırı kanama olacak diye ama bişey olmadı... nisanlinizla konuşun bu durumu ya da illa yapmak zorunda değilsiniz dediklerini hayir gelip bakacaklar mi ne amacla olduğunu anlamadım

Victoria Secret' in bride setlerinden almıştım ben.
Çarşaf falan hikayeydi bizim.
Ben o işi çoktan görmüştüm.
Söyleyen olsaydı ağzını yırtardım ama.
Ona ne oluyormuş.
Sen de diyemedin mi sanane diye

Benimde şimdi aklıma geldi, evi yerleştirirken siyah saten takım sermiştim...Hemen çok bilmiş bir teyze çıktı "aa siyah olmaz olmaz, nasıl görecek adam lekeyi" ...Sana ne dimi sana ne, bende diyemedim ohoo teyze biz o yollardan geçeli çok oldu diye :)

Back
X