4 kez anne olmak

elif2368

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2014
38
46
38
Mrh.Ben 38 yasindayim ilk cocugumu kaybettim simdi cok sukur 5.5 ve 4 yaşlarında 2 çocuğun var.üçüncü çocuğu çok istiyorum ama cesarette edemiyorum ve yasim artik geçiyor artik karar vermem lazım maddi olarak sıkıntım pek yok eşinde bende çalışıyoruz dr sordum 4 kez sezaryan olabilirmiyim diye olabilirsin sıkıntı olmaz dedi sizce 4 kez anne olmak istemekle yanlismi yapiyorum

Haklısınız karar tabiki bizim ama kafam çok karışık bu yaştan sonra yapabilirmiyim kızlarıma yetebilirmiyim çok istiyorum aslında ama cesaret edemiyorum

Neden olmasın ben de hep 3 çocuk istemişimdir. Elbette çocuklarınıza başlarda zorlansaniz bile yetersiniz. Bakabilecek durumunun da varmış. Allah nasip ederse ne güzel olur işte.

Maddi acidan iyiymissiniz.
Hamilelik dogum sonrasi uykusuz geceler yorgun sabahlar diger.cocuklarla fazla ilgilenememek gibi secenekleri hallederim diyorsaniz olur tabi.

Size kalmis yani;)

Sezaryene doktorunuz karar verir. Bir tanıdığım dört kez sezaryen oldu. Üstelik ağır bir hastalıktan sonra hamile kalıp sezaryen oldu. Eskisi gibi değil bu ameliyat. Üç çocuk için de siz kendinize güveniyorsanız yapın. Kalabalık aile iyidir.

Haklısınız karar tabiki bizim ama kafam çok karışık bu yaştan sonra yapabilirmiyim kızlarıma yetebilirmiyim çok istiyorum aslında ama cesaret edemiyorum

Kalbinin sesini dinle. Sen istedikten sonra yapabilirsin. Hayat sartlarini senden iyi bilen yok. Neden cesaret edemiyorsun?

Çocuklara karşı tahammülsüz değilseniz ve sabırlı bir anne iseniz düşünün derim. Benim ikinci olacak Allah nasip ederse. Bir kaç sene sonra da üçüncüyü düşünüyorum :) Başkalarının fikirleri ile yola çıkmayın. Kendinizden eminseniz ve bilinçli bir anne iseniz çocuk yapmaktan endişe etmezsiniz. Tabi bir de çocuğa güzel imkanlar sunacaksaniz. Maddi açıdan da önemli..

Son düzenleme:
Sezaryen konusunda bir bilgim yok.

Ağabeyimle ablamın yaş aralığı çok yakın. Ben yaklaşık 15 yıl sonra üçüncü çocuk olarak katılmışım aileye. Hem de annem ağır hastalıklar ve ameliyatlar atlattıktan sonra dünyaya getirmiş beni. Şimdi hem ağabeyimin hem ablamın kendi aileleri, kendi hayatları var. Ben ise annemin ve babamın yanındayım. Allah onları başımdan eksik etmesin. :KK16:

Sizin için de hayırlısını dilerim.

Yani o kişiden kişiye değişir maddi manevi bakabilicenize inaniyorsaniz 4 değil 5 çocukta olur Allah huzur ve sağlık versin yeterki. Ben 36 yaşındayım bugün 6 yaşına girdi oğlum ben bu yaştan sonra bakamam bir çocuğa daha mesela

Burda bir uye konu acmisti yillar once ama konu gecenlerde yine aktifti.

6.cocugu dogurmus 7.ciyi dusunuyormus.

Millet topa tutmustu manyak misin diye

Ama kadin kendine gayet guvenli maddi acidan ust seviyede hepsine de yettigini anlatoyordu.

Yani size kalmis

eger yasin gecio die cocuk yapayim diyosan yapma derim. bana sanki psikolojik baski altinda kalmissin gibi geldi. bu baski cvresel degil kendi kendine baski yapiyorsun gibi sanki

Artık bu devirde çocuk sahibi olmak maddi açıdan zorlayıcı bir durum. Maddi açıdan yetkin olduğunuzu söylemişsiniz.
Fakat beni en çok korkutan maddi değil manevi boyutu olurdu. Bu toplumda 4 çocuğu büyütmek ve düzgün ortamlarda yetiştirmek korkuturdu beni açıkçası.
Siz elbette elinizden geleni yaparsınız ama 4 çocuğu aynı anda gözetimde tutmak zor olur m
Madde bağımlılığı yaşı 10a kadar düştü. Ileride bu çok daha vahim bir duruma gelecek.
Eğitim sistemimiz berbat. Işsizlik gün geçtikçe artıyor. Neredeyse 4 milyon insan işsiz ve buna ev hanımları dahil değil.
Üretim yok,istihdam yok..
Siyasî olarak ülkenin gidişatı iyi değil.
Bu şartlar altında 4 çocuk istemezdim ben. Kendimizin gücü ile alakalı değil yaşadığımız çevrenin ekonomik ve sosyal kültürünü de göz önünde bulundurmak lazım

Mrh.Ben 38 yasindayim ilk cocugumu kaybettim simdi cok sukur 5.5 ve 4 yaşlarında 2 çocuğun var.üçüncü çocuğu çok istiyorum ama cesarette edemiyorum ve yasim artik geçiyor artik karar vermem lazım maddi olarak sıkıntım pek yok eşinde bende çalışıyoruz dr sordum 4 kez sezaryan olabilirmiyim diye olabilirsin sıkıntı olmaz dedi sizce 4 kez anne olmak istemekle yanlismi yapiyorum
Sezeryan neyse de benum anlamadigim bu kadin digum doktorlari yas konusunda uyari yapmiyorlar mi 38 yas bebek icin riskli bir yas tipta 35 yas sonrasi riskli gebelik olarak kabul ediliyor ozellikle bu yastan sonra bebek anomalilerine daha sik rastlaniyor mesela down sendromu direk yasla orantili ayrica annede de duyabet tansiyon gibi sikintilar cikabiliyor bunlari doktorunuz anlatmadi mi?

Avrupali bayanlar çoğunlukla 35-40 arası ilk doğumlarını yapıyorlar, yaş bakımından korkmayın, çokta güzel olur. İnsan önce korkuyor yetebilirmiyim v.s gibi ama hamile kaldıktan sonra insana öyle bir cesaret geliyorki sabırsızlıkla hemen kucağınıza almak , hemen büyüsün kardeşleriyle oynasın diye düşünürsünüz.

Benim 4 tane en ufağım sürpriz oldu bize , iyikide olmuş evet ilk zamanlar zor oluyor hele diğer çocuklar küçükse ama zaman öyle hızlı geçiyorki anlamıyorsunuz bile.

Bence ertelemeyin, çocuklarınıza bırakacağınız en güzel miras kardeşleri olur, hem büyürken hem hayatlarının sonuna kadar yalnız kalmazlar, inşallah başkasına ihtiyaç duymazlar, kardeş gibisi yok, yaslanacakları omuz, mutluluklarını ve üzüntülerini paylaşacakları hayat arkadaşları, tüm kalbimle korkmayın diyorum

Yanlis ablamayin benimki sadece uyari amavli yasim geciyor demissinis
Avrupali bayanlar çoğunlukla 35-40 arası ilk doğumlarını yapıyorlar, yaş bakımından korkmayın, çokta güzel olur. İnsan önce korkuyor yetebilirmiyim v.s gibi ama hamile kaldıktan sonra insana öyle bir cesaret geliyorki sabırsızlıkla hemen kucağınıza almak , hemen büyüsün kardeşleriyle oynasın diye düşünürsünüz.

Benim 4 tane en ufağım sürpriz oldu bize , iyikide olmuş evet ilk zamanlar zor oluyor hele diğer çocuklar küçükse ama zaman öyle hızlı geçiyorki anlamıyorsunuz bile.

Bence ertelemeyin, çocuklarınıza bırakacağınız en güzel miras kardeşleri olur, hem büyürken hem hayatlarının sonuna kadar yalnız kalmazlar, inşallah başkasına ihtiyaç duymazlar, kardeş gibisi yok, yaslanacakları omuz, mutluluklarını ve üzüntülerini paylaşacakları hayat arkadaşları, tüm kalbimle korkmayın diyorum
Yas bakimindan korkmayi derken neye dayanarak soyluyorsunuz tipta 35 yas sonrasi gebelikler riskli olarak kabul edilir hatta yillar once gittigim endokronoji profosoru 2.cocugu 30 dan sonraya birakma bir hekim olarak 30 yas sonrasi gebeliklere dicak bakmiyorum sikinti ve sorunlar artuyor demisti ve bu adam turkiyenin sayili profosorlerinden bu arada ben de hemsireyim

Back
X