Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bildiğim kadarıyla sezeryanda her ameliyat bir sonrakini zorlaştırıyor.
yani 2. birinciden daha zor, 3. 2. den daha zor oluyor. Bu zorluğu siz hissetmeseniz bile vücudunuz için durum bu oluyor, iyileşmesi vs zorlaşıyor. o yüzden istatistiklere göre 4. sezeyan ve sonrasında risk baya artıyor ve direk ameliyata bağlı ölüm riski oluyor. Dolayısıyla doktorlar önermiyorlar.
Ama iyi haber olarak, tıp gelişti ve artık sezeryan ameliyatlar bile o kadar zarar vermiyor olabilir.
sizin kişisel doğum öyküleriniz burada çok önemli. Zaten birbirine yakın 2 doğumunuz olmuş, son hamileliğiniz nasıl geçmişti?
Kendimden örnek vereyim, ilk hamilelik ve doğum sorunsuzdu. Arada 3 yaş olmasına rağmen sanırım vücudum tam toparlanmamıştı ve 2. hamileliğimde 4. aydan itibaren dikiş yerimde acıma başladı, yürüyüşüm zorlaştı, ağrılarım oldu vs vs. Ben bu koşullarda 3. doğumumun çok daha zor olacağını düşünüyorum.
Ama bir başkası daha kısa aralığa rağmen daha başarılı iki doğum geçirmil olabilir, o kişinin 3 ve 4. doğumları elbette benim gibi birine nazaran çok daha kolay olacaktır.
Goha ikinci dogumun vajinal dogum olmadi mi? Bir arkadasim ilkini sezeryan, ikincisini vajinal dogum yapti. Naisl oluyor tam bilmiyorum, meraktan soruyorum da:)
yok canım benim ikisi de iri bebekti, çıkmazdı benden öyle çocuklar![]()
O arkadasin da ilki 4 kiloydu sezaryen, ikinici bes kilo vajinal, Hastanede dogan en buyuk bebekmis, vallahi dedim tebrikler, kadin citi piti minnak bir sey bir de yani dusun. Cevremde neredeyse herkes sezeryan dogum yapmis durumda.
Bu arada baby jesus nasil:) duzeldi mi azicik?
cok zor geliyor bana cocuk bakmak buyutmek ..emek sorumluluk özveri ne kadar coksa o kadar yipratici bence..hele de calisan anne icin..yas 38 olunca da cok fazla risk oluyor ..sezaryenden sorun olacagini sanmam da manevi yanini dusunun topluma kazandimayi..maddiyat iyi olsa nolcak cocugun ruhu aile sevgisiyle dolacaksa yapın..Mrh.Ben 38 yasindayim ilk cocugumu kaybettim simdi cok sukur 5.5 ve 4 yaşlarında 2 çocuğun var.üçüncü çocuğu çok istiyorum ama cesarette edemiyorum ve yasim artik geçiyor artik karar vermem lazım maddi olarak sıkıntım pek yok eşinde bende çalışıyoruz dr sordum 4 kez sezaryan olabilirmiyim diye olabilirsin sıkıntı olmaz dedi sizce 4 kez anne olmak istemekle yanlismi yapiyorum
Allah kuzulariniza ve size sağlık,huzur ve uzun ömür versin.Yorum yapan herkese tsk ederim bi kaç arkadaşında yazdığı gibi benimki duygusal açlık galiba ilk çocuğumu 1.5 yasinda kaybettim ve halla tam olarak atlatamadım saniyorumki 3 çocuk olunca o boşluk dolacak ama dediginiz gibi 3 cocuk olunca kızlarıma yetemiye bilirim rabbim kızlarıma hayırlı uzun ömürler versin ins
doğur canım gittiği yere kadar. :)) bende hep cok cocugum olsun alalh cok versın dıyorum kalabalı kaıleye bayılıyorum cunku herbırı bırıbırnden farklı tipler krakterler hepsiyle ayrı ayrı ugrasıcaksın ayy helede kızsa boyle cicili bicili süslü püslü kıyafetler tokalar bılmem neler yerım yaa. zevklı gelıyor ya. eskılere baksana 8-9 cocuk yapmıslar o yoklukta sefalette. geçinmişler.yetişmişler. simdi k idevirde malesef 2.cocuga bıle nasıl bakıcaz kaygısına dusuyoruzMrh.Ben 38 yasindayim ilk cocugumu kaybettim simdi cok sukur 5.5 ve 4 yaşlarında 2 çocuğun var.üçüncü çocuğu çok istiyorum ama cesarette edemiyorum ve yasim artik geçiyor artik karar vermem lazım maddi olarak sıkıntım pek yok eşinde bende çalışıyoruz dr sordum 4 kez sezaryan olabilirmiyim diye olabilirsin sıkıntı olmaz dedi sizce 4 kez anne olmak istemekle yanlismi yapiyorum
Eğer maddi imkanınız el veriyorsa, zaman konusunda ilgi alaka konusunda sıkıntıya düşmeyecekseniz, çocukların yaşam kalitesinde düşme olmayacaksa neden olmasın. Ben ilk çocuğumu 38 yaşında doğurdum.Mrh.Ben 38 yasindayim ilk cocugumu kaybettim simdi cok sukur 5.5 ve 4 yaşlarında 2 çocuğun var.üçüncü çocuğu çok istiyorum ama cesarette edemiyorum ve yasim artik geçiyor artik karar vermem lazım maddi olarak sıkıntım pek yok eşinde bende çalışıyoruz dr sordum 4 kez sezaryan olabilirmiyim diye olabilirsin sıkıntı olmaz dedi sizce 4 kez anne olmak istemekle yanlismi yapiyorum