4 lu test cok uzgunum. :(

Burda bi bayan yaptırmıştı aynı sonuç çıkmış hatta konu açmıştı ve aminosentez sonucu çok iyi çıkmıştı. Senin bebeğin ense kalınlığı burun kemiği normal mi. İnşlh bişey yoktur korkma. Ben özel hastanelerin ekstra ücret için çıkardıkları bişey olduğunu düşünüyorum üstelik yanılma payı çok yüksek

canım benim annem en küçük kardeşime 39 yaşında hamile kaldı hiç istemiyordu çok ağladı korunarak hamile kalmıştı 1000 de birlik bir ihtimaldi oda bize denk geldi. Annemin ikili testte riski yüksek çıktı sonra ensesi kalın falan bir sürü şey dediler annem hiç inanmadı amniyon sentez bile yaptırmadı.Kardeşim doğdu ve şuan 11 yaşında maşallah herşeyi yaşıtlarından üstün annem iyi ki doğurmuş onu

1%13 ne demek canm yani %13 ihtimalle mi demek
Bunlarda yanilma payi cok yuksek cikio bnm kuzenimin 2li 3lu 4 lu hepsi riskli cikti aglaya aglaya cani cikti gitmedigi doktor hastane kalmadi hatta aldir diyenler oldu ense kalinligi filanda yuksek cikmisti simdi 2 yasinda o kadar tatli bir kizi var ki masallah Allahim esirgesin
O yuzden Allahima bol bol dua et insallah saglikli hayirli bir sekilde kucagina alirsin

Canım hiç üzülme benim kuzeniminde yüksek çıktı kızı şimdi 1.5 yaşında hiç bir şeyide yok şükürler olsun. O testlerde yanılma payı çok yüksek

benim yeğenime sırf sezeryan doğum yaptırıp ekstra para almak ve dikiş parasıda alabilmek için kafası büyük normal doğumla doğması sakıncalı dediler çocuk bi çıktı kafa minicik boşuna sezeryan oldu yengem diyceğim o ki doktorların her söylediklerine takılmamak lazım hele ki özel hastane ise

Ay bulabilsem bi kadın burda konu açtı 4şü kötü çıktı diye baya korkmuştu bebeği çok sağlıklı çıkmıştı bizde haber bekledik ondan deniz miydi adı hatırlayamadım Can'ım ya

Evvela uzulmeyin ve korkmayin. Bu testler ihtimal hesaplar gelecegi gostermez.
Hic bir sorunu olmamasina ragmen her turlu yontemi deneyip hamile kalamayan bir suru kadin var. Ciftlerde saglik sorunu yokken ovulasyon zamani girilen cinsel iliskide dollenme ihtimali %20dir. %20sizin oranin yaklasik 3 kati ama binlerce kadin caresizce anne olmayi bekliyor.
Cnku dusk bir oran... Hic bir test coktan genetik haritasi belli olan bir bebegn hastalgini ~eger ki varsa~ duzeltemez.
Smdilk sabredeceksiniz. Ve insallah saglikla kucagniza alacaksiniz. Ki en kotu ihtimalle down sendromlu bir yavrunuz olsa dahi dunyanin en sansli annelerinden biri olursnz sevgi ve baglilik oranlari %100 cnku.
Burda biri koNu acmsti belki denk gelmissnzdr cocugun dogasi kotu olablr mi diye evet olablr. Ama down sendromlular gercek birer melektir. Hirsizlik yapmaz, kalp kirmaz kotluluk dusunmez. Bir evlattan daha ne beklenir ki?

4 lu test sonucum 1%13 down riski cikti. Cok kotuyum. Nolur bana iyi ornekler anlatin. Cok ihtiyacim var

Öncelikle korkma canım. Normalde 2 li test yapıyor doktorlar. 3 lu ve 4 lu testlere göre daha doğru sonuç üretiyorlar.

Ayrıca sana söylediği %85 ihtimalle senin verilerine sahip 100 çocuktan 13 tanesinin download sendromlu olabileceği. İkili test sonuçların nasılDi?

Bu arada amniyosentezden önce 2000 TL maliyetle hemen prena testi yaptırabilirsin. 2 haftada sonuçlar geliyor. Orada pozitif çıkarsa o zaman amniyosentezden yaptırırsin. Üzülme gönlünü ferah tut. Sadece bir olasılık bilgisi veriyor sana.

Bu arada yukarıda biri söylemiş 4 lu testin doğruluk orant %60 diye. Ben ikili testle karıştırmışim onun ki %85 Di. Bana bu testler çok anlamsız geliyor. Çünkü sana çocuğunun 100 de 13 ihtimalle down sendromlu olacağını söylüyorum ama bu söylediğim de %60 doğru %40 yalan diyor. İşte kalbine bir sürü endişe sokmuş.

Ah kızlar ne tatlısınız ya. Duygularim gidip geliyor bir öyle düşünüyorum bir böyle.. Dr yarın ayrıntılı ultrasona girmemi istedi. Ayrıntılı da sorun yoksa amniyo falan istemiyorum dedi. Zaten genel olarak rahat bir doktor. Ben ne olursa olsun bebeğimle olucam. Sadece çok yeni ve korkutucu bir ihtimal.

Son düzenleme:
Kaç yaşındasın canım.yaşla alakalı olarak da böyle sonuçlar çıkıyo ama sonuç olarak hep sağlıklı doğuyor bebekler.

Bn 2 liyi yaptirdim doktor 2 liden snra test istemedi snrada ayrintiliya girmistim sen niye yaptirdin 4 lu testi doktor mu istedi
Insallah ayrintilida hersey iyi olur

4 lu test sonucum 1%13 down riski cikti. Cok kotuyum. Nolur bana iyi ornekler anlatin. Cok ihtiyacim var
Hiç korkma canım herşey Allahtan benimde komsuma doktor down sendromu riski var demiş oda çok üzülmüştü başka dr.gitti oda fazla tanımlamasını söylemiş.ama Allaha sukur bebeği doğdu ve su an 4 aylık sağlıklı bi bebek :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…