4 sene her şeyle mücadele ettik ama...

ben kendi kaynanam üzerinden konuşayım ben böyle birşey söylesem kaynanam siz bilirsiniz der kılını kıpırdatmaz.(bizim ufacık bir tartışmamız dahi olmadı birebir ama istemez beni)

bizim de öyle. yüz yüze bana hiçbir şey demedi.aslında beni istiyor ama dedim ya yaşanan olumsuzluklardan dolayı gurur yapıyo.ama ben güceniyorum çünkü benim nişanlım için yaptıklarımı biliyo.

bizim de öyle. yüz yüze bana hiçbir şey demedi.aslında beni istiyor ama dedim ya yaşanan olumsuzluklardan dolayı gurur yapıyo.ama ben güceniyorum çünkü benim nişanlım için yaptıklarımı biliyo.

o zaman söylediğin fikir pek işe yaramaz üzülerek söylüyorum..nişanlın ayrılcaz diyecek o da zaten belliydi bu işin olmayacağı..hayırlısı bu imiş demekki...kurtulduğuna sevin..ben anlatmaya çalıştım ama dinlemedin..gibi kendini aklayıcı cümleler türetecek.sen yüz göz olmak istemiyorsan nişanlın halletsin..ne olursa olsun ben ferhalden vazgeçmicem bunu anla sen o nikaha geleceksin yok gelmem diye ısrar edersen sensiz giderim yaparım nikahı,nikahtan sonra da sen bensiz yaşamaya devam edersin benden oğulluk bekleme... gibi resti çekmesi gerek

Son düzenleme:
o zaman söylediğin fikir pek işe yaramaz üzülerek söylüyorum..nişanlın ayrılcaz diyecek o da zaten belliydi bu işin olmayacağı..hayırlısı bu imiş demekki...kurtulduğuna sevin..ben anlatmaya çalıştım ama dinlemedin..gibi kendini aklayıcı cümleler türetecek.sen yüz göz olmak istemiyorsan nişanlın halletsin..ne olursa olsun ben ferhalden vazgeçmicem bunu anla sen o nikaha geleceksin yok gelmem diye ısrar edersen sensiz giderim yaparım nikahı,nikahtan sonra da sen bensiz yaşamaya devam edersin benden oğulluk bekleme... gibi resti çekmesi gerek

galiba öyle olacak.artık ben bişeyleri düzeltmek için uğraşmiyim,nişanlım halletsin.halledebilirse..

madem nisanlin yaninda, sana hak veriyor...
o zaman ayriligi aklindan cikar...
cünkü eger ayrilirsan o kadini mutlu etmis olursun sadece...
4 seneni vermissin o kadar direnmissin simdi pes etmen, nisanlina, sana ve o 4 seneye haksizlik olur..

galiba öyle olacak.artık ben bişeyleri düzeltmek için uğraşmiyim,nişanlım halletsin.halledebilirse..
halledebilirse ne demek ya, eğer seni seviyorsa ki sen onu sevdiğin için ne kadar çok şeyi göze almışsın, oda bu işi halletmeli ya siz araya girmeyin,olan size olur...

nişanlım beni haklı buluyor allahtan.ben onu dolduruşa getirsem görüşmez bile annesiyle.ama ben bunu yapmadım.sorun da şu nikay yeri..onun istediği yerde olsunmuş.benim ailem ve nişanlımın ailesi pek görüşmüyor önceki sorunlardan dolayı.iki taraf da gurur yapıyor.ben ,nişanlım ve ailesi,benim ailem farklı yerlerdeyiz.yani 3 şehir var ortada ve uzağız.o bizim tarafta olsun diyor.bizimkiler de oraya gitmeyecekleri için ben de benim olduğum yerde olsun dedim.nikah yani.kaynanam bunu istemiyor.biz nişanlanmadan önce melek gibiydi,nişanlandık böyle oldu.evlenince nolur bilmiyorum.üzgünüm.

bende sana benzer durumdaydım düğün oncesinde, benimde annem ve k.validemler farklı sehirlerde yaşıyor. bizde esimin isindedn dolayı annemlerin olduğu şehirde yaşayacaktık. doğal olarakta düğünün oturacağım sehirde olmasını istedim. k.validemler akrabaları falan gelemezmis o yüzden onların yanında olsun istedi. ben çok sıkıntı yaşamıstım o donem. baba evinden gelinliğimle çıkmak istiyordum hem evlendiğim geceyide kendi evimde geçirmek istiyordum neyse sonuçta babam girdi devreye çok istiyorsanız oradada düğün yapın ben karısmam ama düğün burada olacak dedi koydu son noktayı... uzun oldu biraz ama sen ne istiyorsan onu yaptır gelmezse gelmesin ne yapalım. bir kere evleneceksin sonuçta sonra hayat boyu içinde ukte kalır. ayrıca nisanlındanda boyle bir sebepten dolayı ayrılmayı düsünme bence sonuçta o sana destek veriyormus annesini haklı bulsa bir dakıka bekleme bıtır derdim. birde sunu düsün evlilik arıfesinde küçük yada büyük sorun yaşamayan hıç kımseyi duymadım daha illa ki bir seyler oluyor zamanla unutuluyor çoğu.

tamam gelmesin ama ben kendi aileme bunu nasıl açıklayacağım.bu sefer de onlar diyecekler seni bu kadar istemeyen terbiyesiz bir kadın ,böyle olmaz diyecekler.nişanlımım işi sebebiyle ben kaynanamların oraya tayin isticem.en fazla bir saatlik mesafede oturucaz.bu kadın bana hep sorun çıkaracak.bu kadar düşüncesiz olmasına inanamıyorum.annemler en baştan demişlerdi bu kadınla işin zor diye.bu olanlardan henüz ailemin haberi yok.düğün tarihi belli.bir ay sonra nikah olucak.

bu kadın düğüne gelmezse ben bunu aileme nasıl açıklayacağım.misafirler demicek mi damadın annesi yokmuş.:59:

soyleme annenlere o zaman gelmeyeceğini simdilik. zaten bence blof yapıyor k. validen. istediğini yaptırmak için son kozunu oynuyor büyük ihtimalle. bence nisanlına soyle illede annen orada düğün olsun istiyorsa burada nikah orada da düğün yapalım de. bakalım o zaman ne diyecek. hayırlımı değil mi diye için rahat değilse istihareye yatabılırsın.

soyleme annenlere o zaman gelmeyeceğini simdilik. zaten bence blof yapıyor k. validen. istediğini yaptırmak için son kozunu oynuyor büyük ihtimalle. bence nisanlına soyle illede annen orada düğün olsun istiyorsa burada nikah orada da düğün yapalım de. bakalım o zaman ne diyecek. hayırlımı değil mi diye için rahat değilse istihareye yatabılırsın.

düğün bizim tarafta olacaktı,nikah izmirde olsun istiyomuş.artık tamam nikah izmirde olsun desem, ki buna gerek yok altı üstü iki imza tayin için,bile bişey değişeceğini sanmıyorum.
yani temelde bana ve aileme gıcıklık yapma isteği var.kayınpederim nişanlıma ikimiz gideriz kabul ederlerse demiş.halasını da tehdit etmiş kaynana gidersen bi daha bu eve gelme diye.

Merhaba..Ya dediklerinizden çok etkilendim..çünkü bi sekilde ona benzer birsey yasiyorum suan ama tersi..
Yani benim ailem nisanlimi istemiyor..Nisanlandik ve nisandan 1gün sonra ailem herseyi bozdu ve nisanlimin hakkinda hiç birsey duymak istemiyor. Herseyi denedim ama olmadi..Ama nisanlim buna ragmen hiç beni suçlu tutmadi, çünkü açikçasi bundan korkuyordum, yani gerekeni yapmadigimi düsünmesinden..Aramiz tabi bozuluyo bu konuyu konusurken çünkü herseye ragmen dügünüzü planliyoruz, ve aile konusu açilinca..tartisma çikiyor ama Allah'tan uzamiyor ve herseye ragmen bunu yapicam.
Yani demek istedigim..Nisanlinin dedikleri ve tavri önemli bu konuda. Seni destekliyo annesi olmasina ragmen..Bunun kiymetini bil, bi çok erkek annesine yakin olup, saygidan..Anneyi tutup nisanlisini birazcik kenarda tutar. Ama nisanlin davranmasi gerektigi gibi davraniyor bence.
Sakin annesini dinleme...Senin yerinde olsam..annesinin karsisina geçip "Siz beni sevmiyo olabilirsiniz ama biz oglunuzla çok mutluyuz ve birbirimizi sevip beraber olmak istiyoruz..Oglunuzu dediginiz kadar seviyorsaniz, buna saygi duyup en güzel gününde yaninda olmalisiniz herseye ragmen"
Bence bu kadini düsünerek hareket etme..Sen zaten ne istedigini biliyorsun..Bir baskasinin düsünceleri seni etkilemesine sakin izin verme.
Umarim hersey istedigin gibi olur..

kgulsen bizde siz gibi şeyler yaşadık.önce benim ailem nişanlımı istemedi.sonra onlar bizi istemeyeni biz de istemeyiz dediler.bu durum,ailelerin görüşmemesi 8 ay sürdü.biz direndik,sonra artık anladı herkes bizi dedik aileler yumuşadı,çok az da olsa iletişim başladı aralarında.ara sıra bu sorunlar ortaya çıksa da nişanlımla ben unutmaya çalışıyoruz ama kaynana buna müsade etmedi işte.yani o hep bize hatırlatacak.ben evlensem bile onunla görüşmicem de o bi yolunu bulur bizi huzursuz etmenin.bilmiyorum.umarım sizinki de bizimkine benzemez.

kgulsen bizde siz gibi şeyler yaşadık.önce benim ailem nişanlımı istemedi.sonra onlar bizi istemeyeni biz de istemeyiz dediler.bu durum,ailelerin görüşmemesi 8 ay sürdü.biz direndik,sonra artık anladı herkes bizi dedik aileler yumuşadı,çok az da olsa iletişim başladı aralarında.ara sıra bu sorunlar ortaya çıksa da nişanlımla ben unutmaya çalışıyoruz ama kaynana buna müsade etmedi işte.yani o hep bize hatırlatacak.ben evlensem bile onunla görüşmicem de o bi yolunu bulur bizi huzursuz etmenin.bilmiyorum.umarım sizinki de bizimkine benzemez.

Iyi dileklerin için tesekkür ederim.
Bizimkisi farkli..Ilk basta hersey gayet güzel gidiyordu, herkes herseyi kabul ediyordu. Sadece annem biraz soguktu ama pek aldirmamistim..En küçük kiziyim diyim normal gelmisti bana. Istemeye geldiler..Ve istemeye geldiklerinde babam saçma sapan seyler söylemeye basladi nisanlimin ailesinin önünde..Cok utandim ama buna ragmen kimse birsey demedi, ve verdiler. Verdikleri için bunu da aldirmadim açikçasi..Hemen bi kaç gün sonra nisani yaptik çünkü nisanlimin ailesinde hasta bir akraba vari o yüzden biraz aceleye geldi ve nisanlandik. Ertesi gün nisanlimla beraber oturuyorduk ve annemler beni çagirip benimle konusmak istediklerini söyleyince..O zaman herseyi anladim, ve bu isin bozulucagini anladim. Ve dedigim oldu malesef. Eve geldigimde resmen kendimi mahkemede gördüm..Hersey karsimda ben ortada oturtuldum. Ve bana birsey anlatmadan nisanin bozulmasina karar verildi.
Nisanlimla görüsmeyim diye beni ablamin evine yolladilar, resmen hapisteymisim gibi. Ne telefona hakkim vardi ne çikmaya. O sirada ben bilmiyordum ama annemler nisanlimin ailesiyle tekrar görüsüp tartismislar. Kavga baya büyüdü.
Neyse baya detaylara girdim :)
Nisanlimin ailesi herseye ragmen hala beraber olmamizi istiyorlardi..Ama bir kaç ay sonra nedense onlar da istememeye basladilar..Dedigim gibi pes etmedik ve onun ailesi en sonunda razi oldu, gayet de iyi davraniyorlar bana. Ama ailem..Bir türlü onun adini bile duymak istemiyorlar, hala onunla beraber oldugumu da anlatamiyorum korkuyorum açikçasi. Kaç kere konusmaya çalistim agizlarina geleni söylediler bana her firsatta ve tekrar telefonumu falan almalarindan korkuyorum çünkü o sekilde nisanlimla istedigim gibi görüsmem çok zor olur
Olay böyle iste..Ama ilk basta, evet annemleri dinlemeye hazirdim. Ailem oldugu için onlar benim için en dogru karar aldiklarini düsünüyordum açikçasi. Ama sonra annemle konusup da, anne ben belki mutlu olurdum onunla diye dedigimde, evet belkide ama nolursa olsun, bir ihtimal bile olsa geri dönmem bu konuda senin için bile bunu yapmam deyince..Hersey çok daha net oldu kafamda.
Ve bende hiç bir süphe kalmadi.
Yani diycem o ki, ailesi kabul etmis olsa da artik, bir sekilde hersey toz pembe degil onun ailesiyle, ve ailemi görüyorsun iste..Ama herseye ragmen her konuda nisanlim beni destekleyip her konuda beni hakli bulup, herkesin karsisina geçip evlenmeyi yinede düsünüyoruz.
Evet dedigin gibi bütün bunlarin yüzünden aramizda kavgalar olucak çünkü aileler sorun çikaricak. Ama herseye ragmen mutlu olucagimi olucagimi biliyorum, kavga etsek de geldigi gibi geçicegini biliyorum. O yüzden içim rahat ve baskalarini düsünmeyi birakip sadece kendimi ve nisanlimi düsünmeye karar verdim. Bence sende öyle etmelisin.
Insallah hersey çok güzel olur senin için

Iyi dileklerin için tesekkür ederim.
Bizimkisi farkli..Ilk basta hersey gayet güzel gidiyordu, herkes herseyi kabul ediyordu. Sadece annem biraz soguktu ama pek aldirmamistim..En küçük kiziyim diyim normal gelmisti bana. Istemeye geldiler..Ve istemeye geldiklerinde babam saçma sapan seyler söylemeye basladi nisanlimin ailesinin önünde..Cok utandim ama buna ragmen kimse birsey demedi, ve verdiler. Verdikleri için bunu da aldirmadim açikçasi..Hemen bi kaç gün sonra nisani yaptik çünkü nisanlimin ailesinde hasta bir akraba vari o yüzden biraz aceleye geldi ve nisanlandik. Ertesi gün nisanlimla beraber oturuyorduk ve annemler beni çagirip benimle konusmak istediklerini söyleyince..O zaman herseyi anladim, ve bu isin bozulucagini anladim. Ve dedigim oldu malesef. Eve geldigimde resmen kendimi mahkemede gördüm..Hersey karsimda ben ortada oturtuldum. Ve bana birsey anlatmadan nisanin bozulmasina karar verildi.
Nisanlimla görüsmeyim diye beni ablamin evine yolladilar, resmen hapisteymisim gibi. Ne telefona hakkim vardi ne çikmaya. O sirada ben bilmiyordum ama annemler nisanlimin ailesiyle tekrar görüsüp tartismislar. Kavga baya büyüdü.
Neyse baya detaylara girdim :)
Nisanlimin ailesi herseye ragmen hala beraber olmamizi istiyorlardi..Ama bir kaç ay sonra nedense onlar da istememeye basladilar..Dedigim gibi pes etmedik ve onun ailesi en sonunda razi oldu, gayet de iyi davraniyorlar bana. Ama ailem..Bir türlü onun adini bile duymak istemiyorlar, hala onunla beraber oldugumu da anlatamiyorum korkuyorum açikçasi. Kaç kere konusmaya çalistim agizlarina geleni söylediler bana her firsatta ve tekrar telefonumu falan almalarindan korkuyorum çünkü o sekilde nisanlimla istedigim gibi görüsmem çok zor olur
Olay böyle iste..Ama ilk basta, evet annemleri dinlemeye hazirdim. Ailem oldugu için onlar benim için en dogru karar aldiklarini düsünüyordum açikçasi. Ama sonra annemle konusup da, anne ben belki mutlu olurdum onunla diye dedigimde, evet belkide ama nolursa olsun, bir ihtimal bile olsa geri dönmem bu konuda senin için bile bunu yapmam deyince..Hersey çok daha net oldu kafamda.
Ve bende hiç bir süphe kalmadi.
Yani diycem o ki, ailesi kabul etmis olsa da artik, bir sekilde hersey toz pembe degil onun ailesiyle, ve ailemi görüyorsun iste..Ama herseye ragmen her konuda nisanlim beni destekleyip her konuda beni hakli bulup, herkesin karsisina geçip evlenmeyi yinede düsünüyoruz.
Evet dedigin gibi bütün bunlarin yüzünden aramizda kavgalar olucak çünkü aileler sorun çikaricak. Ama herseye ragmen mutlu olucagimi olucagimi biliyorum, kavga etsek de geldigi gibi geçicegini biliyorum. O yüzden içim rahat ve baskalarini düsünmeyi birakip sadece kendimi ve nisanlimi düsünmeye karar verdim. Bence sende öyle etmelisin.
Insallah hersey çok güzel olur senin için

benim için çok gok güzel bir örnek ve iyibbir moral oldu anlattıkların.yani benim gibi kötü olaylar yaşayanlarda varmış dedim kendime.ancak şurası var ki ben kaynanama yakın yaşicam,evliliğimi tehlikeye atacağımı düşünüyorum.evet,düğünüm olacak kısmetse,ister gelir ister gelmez.herşeyden önce kendi oğlunun düğünü.benim kaldıramadığım şey ,ben çok mücadele verdim dört yıl,bunları biliyorlar.buna rağmen beni tanımıyormuş gibi hareket ediyolar.

bir de ne var biliyo musun?daha altın meselesi yok ortada.sen bide onu mu düşünüyosun diyebilirsin.bizim oralarda herkese yapılan kadar takılması gerekiyo.şimdiye kadar hiç konusu geçmedi.sanırım altınları da ben takıcam kendime.onlar bütün eşyayı alıcaz diye düşünüyorlardı.ama oturup konuşulmadı.her şey karışık.

bir de ne var biliyo musun?daha altın meselesi yok ortada.sen bide onu mu düşünüyosun diyebilirsin.bizim oralarda herkese yapılan kadar takılması gerekiyo.şimdiye kadar hiç konusu geçmedi.sanırım altınları da ben takıcam kendime.onlar bütün eşyayı alıcaz diye düşünüyorlardı.ama oturup konuşulmadı.her şey karışık.

nasil yani? taki falan hiç mi konusulmadi?

benim için çok gok güzel bir örnek ve iyibbir moral oldu anlattıkların.yani benim gibi kötü olaylar yaşayanlarda varmış dedim kendime.ancak şurası var ki ben kaynanama yakın yaşicam,evliliğimi tehlikeye atacağımı düşünüyorum.evet,düğünüm olacak kısmetse,ister gelir ister gelmez.herşeyden önce kendi oğlunun düğünü.benim kaldıramadığım şey ,ben çok mücadele verdim dört yıl,bunları biliyorlar.buna rağmen beni tanımıyormuş gibi hareket ediyolar.

Evet canim Allah'tan hep daha kötüsünü görebiliyoruz etrafimizda..Yoksa sanirim bunlara dayanmak zor olur :)

kgülsen merhaba.evet hiç konuşulmadı.onlar eşyaların hepsini kendileri yapcak biliyolar.nişanlanmadan önce kayınpederim öyle diyodu ben evinizi dayayıp döşeyeceğim diyodu.eşyaları yapcaz diye sormamışlardır belki diyorum ama..

kgülsen merhaba.evet hiç konuşulmadı.onlar eşyaların hepsini kendileri yapcak biliyolar.nişanlanmadan önce kayınpederim öyle diyodu ben evinizi dayayıp döşeyeceğim diyodu.eşyaları yapcaz diye sormamışlardır belki diyorum ama..

Bu arada benim adim Gülsen :)
Ya canim benim bildigim kadariyla, zaten esyalar erkek tarafi alir, ama buna ragmen, altin da alinir..Ama tabi bu onlarin durumuna göre.
Yani adet konusunda pek süper degilim :) Yurtdisinda oturdugum için burda herkes biraz kafasina göre yapiyorlar ama taki konusunda az çok bi bilgim var ;)
Ama bunu nisanlinla konustun mu?

Back
X