4.sinifa geldim ama baska bir meslek istiyorum .

heimish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
2.107
1.304
133
Ben makine muh.okuyorum.3 bitti bu sene seneye mezu olacagim.ingilizce hazirligida sayarsak 5 senem gitmis nolacak.biraz maymun istahliyim sanirim .biraz da ne istedigimi bilmiyorum.
Cok disa donuk olmasam da bu yonumu gelistirmeye istekliyim.yani insanlarla konusarak ya da disarda aktif olarak yapilan bir meslek beni daha mutlu eder diye dusunuyorum.ama bir yandan da pisman olma korkusu var.
Simdi mezun olduktan sonra 22 23 yasindayum.tekrsr bir 4 yillik bolum okusam 26 27 olucam..bir yandan da soyle bir derdim var.
Ailemin yaninda okuyorum.aslinda eskisehirdeyim iyi guzel fakat ben resmen onlara bagimliyim kendi kendime pek birbseyimi halledemiyorum.kendi ayaklarimin ustunde durmak sorumluluk almak istiyorym.boyle yasadigimi hissediyorym
.zaten gorunus olarak da 17 gibi duruyorum.
Ikinci bir bolum icin mesela istsnbula gitsem.ama artik kendi parami kazanmak istiyorum.mesela burda annem calistirmiyor da tamam aslinda iyi tabi ama zor da olsayapmak istiyorum aci cekmek istiyorum resmen.suan evde oturmak okadar bos anlamsiz ki.

Mezun olup bir işe başlayın başka şehirde ? Yani bundan iyi kendi ayaklarının üstünde durmak olmaz bence.
Ha mesleğinizden nefret ediyorsanız da bence yine de son senenizi halledip öyle başlayın ikinci bir üniversiteye.En azından başka bir işiniz daha olur her türlü duruma karşı.

Evet zaten ailem izin vermez birakmama.yaz ayinda oldugumuz nicin de olanilir ama kapali bir yerde denklem problem cozmek hesap yapmak istemiykrym.cinnet geliyor.

şantiyede aktif olarak çalışan kadın makine mühendisi arkadaşım var. öyle bi iş yapabilirsiniz.

onun dışında maymun iştahlıyım ya diyerek 5 sene çöpe atılmaz. aileye bağımlıymışsınız, aile zengin değilse hadi beni baştan okutun denmez.

Evet zaten ailem izin vermez birakmama.yaz ayinda oldugumuz nicin de olanilir ama kapali bir yerde denklem problem cozmek hesap yapmak istemiykrym.cinnet geliyor.

Hmm ben yerinizde olsam önce iş hayatında bakardım.Eğer çok kötü/sıkıcı gelirse iş hayatı o zaman düşünün derim.İşe başlamadan yorum yapmak her zaman doğru olmayabilir çünkü.Aynı meslekte bile çok farklı koşullarda çalışan insanlar var.Ama şehir dışına gidin bence iş için.Hem biraz yalnız kalmış olursunuz,hem de kendinizi idare etmeyi öğrenirsiniz.

Santiye evet efer makine muh.yaparsam oyle calismak isterim .ama onun da yorumlarini vs okudum.erkekler isciler..
Maymun istahli derken Bu alani sevmedigim icin her meslegi dusudum okula basladigimdan beri.bir donem psikologluk istiyordum bir donem turizm rehberligi.
Ailemin durumu iyi aslinda.ozellikle ben de kardesimde onlarin yaninda okudugumuz icin cocuk okutma masrafi denen sey pek biz de olmadi.mesela arkadaslarim senelik aparta 6bin gibi bir fiyat veriyorlar.bizim mesela oyle birnmasraf olmiyor.gezmeyi cok seviyorum kultur turlari yurtdisi onalara yolluyor.erasmus ,work and travela falan gitmiyim diye.

yani? siz istanbulda yeniden okumak istediğinizde eğitim masraflarınız karşılayacaklar mı?

Ben olsam bitiririm sonrasina bakarim. Bende meslegimden baska bi meslek istiyorum. Degisiklik olsun diye ama cocuklarim kucuk. Buyuyunce hayalimdir okuyup baska bi meslek.. buyusunlerde hayirlisiyla bi

yani? siz istanbulda yeniden okumak istediğinizde eğitim masraflarınız karşılayacaklar mı?
Yeni bir bolum demedim ama annem yuksek lisansa yollar.bir de o var yukselek lisans yaparsam da gemi insaati alaninda yapmayi dusunuyorum.parasini da karsilarlar onun da.hatta yurtdisinda yap diyorlar da euro bu haldeyken pek akil kari gelmiyor bana.bir de para harcatinca da uzuluyorum aslinda.yani insanin kendi parasinin olmamasi cok kotu.belki calisirim da diye dusunuyorum.

Ben olsam bitiririm sonrasina bakarim. Bende meslegimden baska bi meslek istiyorum. Degisiklik olsun diye ama cocuklarim kucuk. Buyuyunce hayalimdir okuyup baska bi meslek.. buyusunlerde hayirlisiyla bi
Insallah enn buyuk temennim herkesin sevdigi isi ve esi bulmasi.o kadar onemli kii.kimse ikilemde teredduttw kalmasin insallah

Ben de zaten bitircem de bir yandan bitince de bir korku kapliyor icimi.ise basvurmak falan.dedigim gibi calismayi seviyorum ama nasil diyim biraz daha elle ya da akrif mesleklerde.
Bir de bize okulda surekli fark atin.sunu mulakatta sorarlar bunu bilmezsejiz isten atarlar.
Tamam da cok buyuk stres oluyorum

başka şehirde hem çalışıp hem okul zor.

Sil baştan okumak ne istediğinizi bilmeden çok anlamsız...
hani hayalim avukat olmaktı ama olmadı şimdi yapsam mı deseniz yapın derim ama böyle ortada bir hedef yokken yada o hedef sürekli değişiyorken vakit kaybı.
Ailenizin de emegine yazık sonuçta...

yüksek lisans yapın ayrı bir şehirde.
İstediğiniz gibi çalışırsınız da...
kendi paranızla Yüksel lisans olmasa da yurtdışında seminerlere, alanınız ile ilgili eğitimlere yada burada olmayan bir derdi almak için bir dönem okumaya falan gidersiniz...

Lise okur gibi okudum universiteyi aileme cok bir masrafim yok hatta lisede dershaneye ozel derse yollarlardi simdi onlar da yok.
Calisma ortamini gormeden bir meslek istemek pek mantikli gelmiyor bana.mesela siz avukat olmak neden istiyordunuz.adaleti saglamak icin mi ?

Bence çelişiyorsunuz. Dışa dönük meslek arayışında olup Yl da gemi inşaatı düşünmek ilginç.
Yüksek lisansınınızı endüstri mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, işletme vb alanlarda yaparsanız sizin için daha iyi olur.
Makina okuyanlar ve sizin gibi düşünenler genelede endüstri mühendisliği yüksek lisansı yapıyor.

Bence çelişiyorsunuz.
Yüksek lisansınınızı endüstri mühendisliği, yönetim bilişim sistemleri, işletme vb alanlarda yaparsanız sizin için daha iyi olur.
Ne konuda celisiyorum..benim istedigim muhendislik gibi seyler degil diyorum.psikolog sosyolog turizm gibi seylwr istiyorum

Annem yeni bir bolumden bashetmedim demek istemistim acaba orda mi bir yanlis anlasilma oldu.
Hii mesajinizin yarisini simdi alintilarken gordum nedense normalde gozukmedi.
Gemi insaati acikcasi gemide calismak icin.endustri yl yi de dusuniyim tesekkur ederim.ama bir yandan da iste yerimde durmak istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…