4.sinifa geldim ama baska bir meslek istiyorum .

bence sen yüksek lisansa başka, ailenin evinden bir ayrıl, bir de işe gir, birazcık burnun sürtsün, ne istediğin konusunda kafan da netleşir :)
Bunu kötü anlamda söylemiyorum, hayatın gerçeği bu. Şu anda fikirlerin ve gerçeklerin şımarık kız çocuğu gibi geliyor kulaga...
Böyle olması da normal yaşın ve yaşantın gereği...

Bu şekilde boşvermişlik genç birine hiç yakışmıyor
Kararlarda netsizlik seziyorum. Tam olarak istediğin ne buna karar verirsen çözüm de kendiliğinden gelir
Ee ama siz oyle dediniz hayat bekledigimiz gibi degil diye.ben turizm rehberligi istiyorum ama iain iain icine girmedigim icin emin degilim

Tesekkur ederim :) simarik davranmaktan istememistim.

Eğer makina muhendisligini sevmiyorsan yeni bir bölüm oku derim..
Ben de ilk okuduğum lisans programını okurken o meslekte mutlu olamayacagimi fark ettim ama yeni bir bölüm okumadım, mezun olur olmaz atandım, hemde iyi bir maaşla....sonra yaptığım iş beni cok mutsuz etti ve yeniden üniversite okumaya karar verdim ve okudum, yeni mesleğimde de hemen işe başladım ve daha mutluyum ve işimi severek yapıyorum.
Simdi ilk meslegimde geçen 9 yılıma üzülüyorum, hayatımdan 9 yıl çalmisim meger...

11e kadar çalıştığınız da olacak tabiki. Eğer öyle istemiyorsanız sabah 8 aksam 5 olsun diyorsanız kpssye girin mesela. Eskisehir de tei de güzeldir. Onun dışında ankaraya gelebilirsiniz. Stajlarınızı nerede yaptınız mesela hic fikriniz olmadı mı meslek hakkında bu süreçte. Aileniz hakkında kötü anlamda demei. Ben de çoğunlukla ailemin yanındaydım ne demek istediginizi anlayabiliyorum.
Hayat sizin tabiki istediginiz yapın ama hayat toz pembe olmuyor her zaman bunu da aklınızdan çıkarmayın. Rehberlik falan gibi işleri 50 yasiniza geldiginizde de yapmak isteyecek misiniz mesela ya da stabil bi is bulabilecek misiniz geliri yeterli olacak mı bunları da düşünün. Demeye çalıştığım sey su anki okudugunuz alan oldukça cok yönlü zibilyon tane şirket bulabilirsiniz. Bunların arasından kendi isteginize uygun olanları degerlendirebilirsiniz diye düşünüyorum.

Her ne olursa olsun lutfen buraya ladar gelmişken diplomanızı almadan bırakmayın. Insallah istediginiz gibi bir isiniz olur tabiki. Başarılar:)

Satis muhendisi olursunuz? Satis pazarlama icin 2. Universiteye ne gerek var anlamadim ben. Kariyer sitelerine bakin,yiginla muhendis satisci arayan ilan var.

Konu sahibi sen ben misin?!

Ben de Eskişehir'de ailemleyim ve ben de bazen bağımlı gibi hissediyorum ve ayrılmak istiyorum. Ama onlar bana çok müdahale eden insanlar değiller neyse ki.
Yeni mezun oldum, bölümümden nefret etmiyorum ama aşık da değilim. Şimdi planım ales'e hazırlanıp işe girmek. Seneye yüksek lisansa başlamak. Bu sırada para biriktirmek. Sonra belki başka bir bölümü okumak ama yurt dışında umarım.
Eskişehir'de de çalışırken ayrı eve çıkma planım falan var, bakalım.

İstersen işkurun kursları oluyor, yazilim üzerine falan. Hatta bazı kurslara katılabilmek için mühendis vs olmak gerekiyor. Hem kurs giderken de cep harçlığı alıyorsun. Bu şekilde bir kursa katılıp daha güzel meslek sahibi olmuş bir tanıdığım vardı.
Mezun olur olmaz bunu da deneyebilirsiniz.
Ya da belki bir girişimde bulunur hibe alırsınız .

Makine mühendisi bir odaya kapanıp hesap kitap çizim yapıp kendi dünyasında yaşamaz. Unutmayın yaptıgınız işleri başkalarına anlatmak zorundasınız, özelde bu kişiler patronlarınız ve o projenin uygulayısı olan işçilerdir, akademide ise meslektaslarınız ve öğrencilerinizdir. Yani mühendis olarak da sosyal olmak zorundasınız iletişimin olmadıgı bir bölüm değil. Ama siz diyorsanız ben problem çözmekten ve yeni fikirler geliştirmekten haz almıyorum bu işi yapamazsınız çok acı çekersiniz. Öncelikle kendi isteklerinizi keşfetmelisiniz. Mesela hiç kendinizi başarılı bir mühendis olarak hayal ediyor musunuz? Mak muh co genis bir alandir her dersten zevk almaniz zordur ama 3. Sinifta yavastan calismak istediginiz alan kafanizda sekillenir. Hic dinlemekten ya da problem cozmekten zevk aldiginiz bir ders yok mu?

Ne gerek var okumaya bu kadar lisans mezunu işsizken şimdiki aklım olsa okumazdım direk bi ise girer çalışırdım.

Ee ama siz oyle dediniz hayat bekledigimiz gibi degil diye.ben turizm rehberligi istiyorum ama iain iain icine girmedigim icin emin degilim
evet hayat istediğimiz gibi toz pembe değil hayal dünyasnda yaşamayalım
bu demek değildir ki hemen pes edelim kendimize acıyalım
öncelikle ne istediğine karar ver, şu an bölümünden alakasız ikinci kez üni okumak istiyorum diyorsun ama ne okumak istediğinden tam emin değilsin rehber olacağım diyorsun ama bunun için illa ki tekrardan üni okumaya gerek yok işin inceliklerini öğrenmen yeterli. Teori inan bana iş hayatında çok az yer kaplıyor evet mesleki teknik alanlarda tabii ki aldığın eğitimin yararını görürsün ama rehber olmak için çok gezmek ve okumak gerekli. Bu da illa üni. okumak değil.
Psikoloji-sosyoloji de dedin diye ben sana seçenekler sundum. Ha bir yerde hosteslik de demişsin yani sonuç olarak kesin bir karara varmış değilsin kafan karışık ayrıca şu an okuduğun mühendislik alanında da yüksek lisans yaparım belki diyorsun. Hayat belkilerle yaşanmıyor benim dediğim bu!
Net ol ve yolunu çiz; hayat iniş çıkışlı elbet hatalar da yapacaksın, tökezleyeceksin de. Zaten seni hayata hazırlayacak ve olgunlaştıracak olan da bunlar. Hatalardan dersler çıkartır, yanlışları düzeltmeye çalışırsan emin ol eninde sonunda istediğin yere varırsın.

Tesekkurnederimckeske sen de bitirseydin suan ne okuyyrsun.ama hemsirelik de gercektenn sevilmeden yapilmaz cok daha farkli
ben suan halkla iliskiler okuyorum. gercekten sevilmeden yapilmaz hemsirelik ama ben cok sogumustum bu meslekten. stajlara soylene soylene gidiyordum. Ama ben okulu birakmadan once yeni bolume kaydimi garantileyip hemsirelikten kaydimi oyle sildirmistim...

Benim annemlerde sikmaz beni ama bazen mesela yalniz kalmak isterim.erkek kardesim var annem odalarimizi bile ayirmiyor.zaten odanizda oturuyorsunuz bir de oylenolmaz diyor.
Bagimli diyorum ama cidden bagimliyim hani zorda kalmadigim icin olabilir belki ama hala cocuk gibi duruyoryk yani sadece maddi olarak degil.benim de mezun olduktan sonra yapacagim sey buyuk ihtinalle alese ydsye hazirlanmak olur.

Fakindayim cok tesekkurler.direk sunuolacagim diyemiyrum cunku onu da sevecek miyim bilmiyorum.sevmedikkerimi eleyerek baslamaya calisyorum.tesekkurler

2 sinifta akademisyenlik dusundum ve ilerlemek istedigim alan imalat konstruksiyondu.yine o alani daha cok seviyorum.ama enerji iceren mesela termodinamik isi transferi derslerini tekrar aliyorum.eger bunlari seebilirsem de bu alandan ilerlerim diye dusundum.pompa tasarimi gibi mesela.

Tesekkur ederim.ama yazilim ya da bilgisayar programlari en nefret ettigim sey.yine de diger kurslara bakarim cok tesekkurler

eskişehirdeyse sanirim esogü desin:)
nede olmasin okumanin yaşi yok hem okursun hemde çalışırsın ikinci öğretim oku ikinci ünv bence gündüz çalış akşam okul. böle okuyan çook kişi var:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…