4 yas grubu anneleri ...

Zepiim çok geçmiş olsun bi denem. Ayyy bilsem sormaz mıyım heç... Şeniz
Senin minik kuşa da acil şifalar olsun , büyüğüne de....

Ben de diyorum ki, "bu vatandaşların parmağını kedi mi yedi nedir?" Klavyeler işlemiyo ya, o bakımdan... lülülülülülü

Benim derdim benden büyük arkadaşlar.
Oğlum 23 Mart'ta 3 yaşını doldurmuş olacak..
O kadar yaramaz, o kadar yaramaz ki bazen, ağlama krizlerine giriyorum resmen.

Geçenlerde benim oğlan ( Süloşzade Efendi ) bebe yağını almış, nası aldıysa,(genelde hep üst dolaplarda olur ama sandalye çekerek, her yere ulaşıyor malesef ) yatak yorgan koymamış. Her yeri kremlemiş bi güzel. Kutuyu da bitirmiş. senağlama
Her taraf vıcık vıcık yağ içinde.. Temizleyebilmek için kaç gün uğraştım. Halbu ki halıyı da yeni yıkatmıştım. senağlama

Ondan daha önce de, bi gün saatin geç vaktine kadar uyumamıştı. Saat 01:00 oldu. İnatla "uyumam" diyor. Ben yatırıyorum o, kalkıyor; ben yatırıyorum, o kalkıyor. Sonunda dalmışım..

"Anne elleyimi beze sil" diye başıma gelmiş. Bi uyandım ki eller, ayaklar, saç, baş, her taraf simsiyah. :uhm:
Meğer vestiyerden ayakkabı boyasını almış. Elini bi daldırmış dopdolu kutuya.. üstü, başı, vestiyer, halılar, ayakkabılar, yüzü, gözü, her taraf simsiyah boya içinde... Tabii kutunun da dibi gelmiş.

Yüzünü , gözünü yıkıyorum, sabunlıyorum çıkmıyor bir türlü. Ellerini ulaşık süngeriyle sürtüyorum gene çıkmıyor. Çıktığı kadar sildim ben de...

Halıyı da (sentetik olduğu için) çamaşır suyuyla sildim. Sabah bir kaltım ki, olduğu gibi duruyor.
En sonunda yıkamacıya verdim... :çok üzgünüm:

Daha neler neler...
Ölür müsün öldürür müsün..

Ama gel gör ki asıl sorunu şimdi yaşıyoruz. Geceleri altına işiyor.. Saat iki gibi mutlaka çişe kaldırıyorum. Uyuyup kalmayım diye de ikiden önce yatamıyorum...

Dün gene kaldırdım çişe... Aradan 1,5 saat geçti, Şeytan dürttü, bi baktım ki gene işemiş. Ben artık kafayı yememek ne yapacağımı şaştım.
Süte çok düşkün olduğu için sürekli süt içiyor. Biberonsuz uyuyamıyor..

Her gün yatak yorgan yıkanır mı kardeşim. Benim kaderim neymiş böyle... klava:
Altına yatak koruyucu seriyorum, üstüne çarşaf, en üstüne noylon ve üstüne gene çarşaf... Bu sefer de yorganı altına alıp ne yapıp ne edip, gene çişlemeyi beceriyor...

Ben artık çişli bir ev istemiyorum yaaaaa...
Şimdi diyeceksiniz ki altını bağla... Ama o zaman da rahata alıştığı için hiç öğrenemeyecek... Allahım bana sabırlar versin... senağlama

Ben artık istifa etmek istiyorum... klava:klava:klava:

ben baglıyorum evi kokutmaktansa cocuğuda yazık farketmesen ıslak ıslak yatacak havada soguk ve benim kızımda idrar yolu enfeksiyonu var simdi oda rahat bende ama istersen belini sıcak tutacak bbir bez sar cok faydası oluyor ve artık yavas yavas gece sütünü kes senin ve onun hayrına olur bence ben sabahları veriyorum balla karıstırıp cokda seviyor
karıstırma huyu enim kızdada var üzülme benim kızımda öyle karıstırmadık hic bir yer bırakmaz hersey saklı evde ortaya koyamıyorum bu yaşta hepsi öyle

Benim kızımda 3,5 yaşında, gündüzleri çok güzel söylüyor tuvaletini, ancak gece uykusu o kadar ağır ki
tuvaletinin geldiğini hissetmiyor. Bir süre bez bağlamıyım dedim. Ama malesef ne kendi yatağı nede benim yatak kaldı. Janetin dediği gibi bu havalarda birde ıslak ıslak üşütecek diye geceleri hala bez
bağlıyorum. Üstünede gitmek istemiyorum, bu sefer üzülüyo,
Bencede en azından havalar ısınana kadar bez bağlayın.
Ortalık karıştırma huyu bütün çocuklarda var, oun için mümkün oldu kadar onların zarar vereceği şeyleri
onlardan uzakta tutmak.
Malasef istifa etme gibi bi şansımız yok, galiba onlar biraz daha büyüyene kadar sabretmek zorundayız. :))

Ahhh canım yaaa!!
Bi türlü bırakmıyor malesef biberonu. İşin kötüsü onsuz da uyuyamıyor....
Bi çok yol denedim bıraksın diye ama, sanırım birazdaha aklının başına gelmesi lazım..

Çiş konusuna gelince, zaten gece altına kaçırdıktan sonra uyanıyor ve yanıma geliyor..
Islak yatmıyor anlayacağın..
Bi de şu işi yapmadan önce uyanmayı becerebilse, hem o rahat edecek hem ben..
Altını bağlarsam iyi olur ama bu vakitte öğrenmezse de ilerde daha zor olur diye kokuyorum..
a.s.

Anne olmak gerçekten zormuş maalesef... senağlama

Hepinize günaydın...
Keyifli bir hafta geçirmeniz dileğiylea.s.

Bu arada oğluşunun doğum günü kutlu olsun zepp.
Nice mutlu ve sağlıklı yaşlara

Herkese iyi akşamlar...
Ferzacım canım ya çok üzüldüm sana, Allah sabır versin canım..
Zepp geçmiş olsun hayatım, bebeklerin hastalığıda çok zor oluyor.. Hasta olan çocuklara şifa diliyorum..
Benim oğlumda sütü biberonla içiyor ve her gece içmeden uyumuyor..
Alt ıslatması ise, bizde devardı ama çok şükür şimdi alıştı artık.. Altına bez bağlamak çözüm değil, bi tanıdığım var ilkokul 3 gidiyor çocuk ve hala bağlanıyor altı..Çocuk alışmış bi kere gece çişe kalkmaya üşeniyor tabii..

ışte teyzeleri mehmet talha ve ablamız..

sim243.jpg]
[/URL]

Son düzenleme:

Zepim canım benim içimi döktüm dökmesinede Selim Mertimin doğum gününü birde burdan kutlayayım istedim..
Allahım uzun ömürler versin benim biricik yiğenime.
İYİKİ DOĞDUN SELİM MERT'İM!!

Rabbim onların eksikliklerini bizlere göstermesin inşallah.Rabbim hayırlı evlatlar olmayı nasip eder inşallah

Selim Merte bende uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum..
Nice yaşlara......
Adıvar çok saol hayatım, cümlesmizin evlatlarının bahtları güzel olsun...

Merhabalar..Benim de 4 yaşına girmeye hazırlanan bir oğlum var.Merak ettiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum..Oğlumun kafasının alt kısmında sağ ve solunda mercimek gibi şişlikler var.Normal olduğu söyleniyor ama aynı şeyle karşılaşan varsa fikir verebilir mi bu konuda?Belki de hep vardı ama ben sonradan farkettim bilemiyorum..Yardımcı olur musunuz?

Selim Merte bende uzun ve sağlıklı bir ömür diliyorum..
Nice yaşlara......
Adıvar çok saol hayatım, cümlesmizin evlatlarının bahtları güzel olsun...
Teşekkürler Çiğdemim hayat onlarla güzel,onlarla dahada eğlenceli hale geliyor.
Tamam itiraf ediyorum bazen bizleri çıldırtsalarda onlar hayatta yaşama nedenlerimiz öyle değilmikaydirigubbakcemile5

Aramıza hoşgeldin canım.Rabbim uzun ömürler versin.
Kafasının alt kısmı derken enseye inen yerdemi?Bazen benim oğlumda da oluyor ama aşırı yaramazlıktan kaynaklanıyor.
Genelde saklambaç oynarken masaya vs. çarpınca oraya buraya malum şişiyor.Kendisi bile ne olduğunu bilmiyor.İşte ancak ben bakarsam yada tesadüfen görürsem görüyorum!!!
Bence en yakın zamanda bir doktora göster derim canım,en azından için rahatlar.:asigim:

ben burayı unutmuşum epeydir(
efem mesajın dikkatimi çekti normal olduğu söyleniyor!
bunu söyleyen kim neye dayanarak söylüyor anlamadım
kafasının 2 yanı diyon yerinide anlayamadım
ensedemi kulak artlarındamı saçlı deridemi nerde yani
ayrıca ne zaman farkettin büyüme varmı vs.
bir sürü soru oluştu aklımda

kafanın arka alt kısmında ense yukarısında sağ ve sol taraftaderi altında mrcimek büyüklüğünde yağ bezesi gibi 15önce farkettim doktora gitmekten bıktım sizce ne yapmalıyım ?

canim cok tsk ederim simdi gordum ;iyi ki varsin teyzesi :asigim::1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…