4 yas grubu anneleri ...

Bu güzel karşılama için çok teşekkürler...
Ben ve küçük meleğim sizlerle tanıştığımız için mutluyuz.
Allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın...:Saruboceq:

meleklerimizin annelerinin hiç sesi çıkmıyor ama.
Eminim paylaşacak bir çok konumuz vardır.
Hadi ama nerdesiniz senağlama
Kızımın resimlerini eklemeyi inşallah becerebilmişimdir.

Eklentiler

• $12072008409.webp
    32,9 KB · Görüntüleme: 71
  • $DSC00357-1.webp
    8,9 KB · Görüntüleme: 62
merhabalar..............
benim de dünyalar çok tatlısı 3 güzel çocuğum var çok şükür..ortanca oğlum 25 ocak 2005 doğumlu...

3-4 Yaş
Beslenme:

Bu yaştaki çocuğun iyi beslenme alışkanlıkları kazanmasında ailece yenen yemekler önemlidir, bu alışkanlıklar ömür boyu devam edecektir.

Onun yemesini istediğiniz gıdaları siz de yiyerek çocuğa iyi örnek oluşturmalısınız.
3-4 yaş beslenme

Ona yemek hazırlamada, sofra kurmada ufak görevler verebilirsiniz.

İştah konusunu problem haline getirmeyin, acıkınca yiyeceğine inanın.

Sevdiği ve sevmediği gıdalar olabilir ve bunlar sık sık değişebilir.

Bir gıdayı reddederse ısrar etmeyin, bir süre sonra farklı bir şekilde tekrar deneyin.

Yemeğini yemeyince aç kalmasın diye abur cubur vermeyin.

Gıdayı ödül veya ceza olarak kullanmayın.
Tuvalet eğitimi:

3 yaş çocukları halen gece ve gündüz bez kullanıyor olabilirler. 4 yaşta ise, bazıları halen gece beze gerek duyarlar. Bunun için onu suçlamayın veya utandırmayın, her çocuğun bezden kurtulma yaşı farklıdır. Her olumlu gelişmede memnuniyetinizi belirtmeyi unutmayın.
Güvenlik:
3-4 yaş çocuk gelişimi

Oyun parkında gözetim altında tutun.

Araba yolculuklarında uygun şekilde bağlandığından ve kapıların kilitli olduğundan emin olun.

Evde silah bulundurmayın.

Ateş ve kibritle oynamamayı öğretin, kibritleri ulaşamayacağı yerde tutun.

İlaçları ulaşamayacağı bir yerde ve kilit altında tutun.

Banyoda ve sudayken asla yalnız bırakmayın.
Gelişim:
3-4 yaş çocuk gelişimi

Bu yaşlarda çocuk iyi yürür ve koşar.

Tek ayak üstünde denge kurabilir.

Üç tekerlekli bisiklete binebilir.

Kapıları açabilir.

Daire çizebilir.

Kare ve üçgeni tanır.

8-9 küpten kule yapabilir.

Renkleri tanımaya başlar.

Kalem ve makas kullanmaya başlar.

Aç, yorgun, üşümüş gibi kelimelerin anlamını bilir.

Çoğu kelimeyi anlaşılır şekilde söyler.

Adını, yaşını, cinsiyetini bilir.

Vücudunu merak eder.

Başka çocuklarla oynar, ancak paylaşmayı başaramayabilir.

Anaokuluna veya oyun grubuna katılabilir.
Gelişimi Nasıl Destekleyebilirsiniz?

Kum, su, toprakla oynamasına izin verin.

Parmak boyası yaptırın.

Oyun hamuru ile oynatın.

Masayı kurmaya yardım ettirin.

Cisimlerin adlarını, renklerini söyleyin.

Parçaları bir araya getirip bir şeyler yapacağı oyuncaklar ( lego, küpler gibi) alın.

Sorularını cevaplandırın.

Yeni kelimeler öğrenmesine yardım edin.

Öyküler, masallar okuyun.

Televizyon izlemeyi kısıtlayın.

Başka çocuklarla bir araya getirin.

Değişik ortamlarda bulunmasını, yeni arkadaşlarla tanışmasını sağlayın.

paylasmak istedim

meleklerimizin annelerinin hiç sesi çıkmıyor ama.
Eminim paylaşacak bir çok konumuz vardır.
Hadi ama nerdesiniz senağlama
Kızımın resimlerini eklemeyi inşallah becerebilmişimdir.

Pınar ablası kurban olsun o Miray'ı verene :1hug: :1hug: :1hug:

Seher teyzeside, defne kuzusunu verene kurban olsun arkadaşımmm...Şeniz
İnşallah sende hayırlısıyla meleğini kucağına alırsın..:Saruboceq:

selam kızlar..benimde nisan 2005 doğumlu oğlum var..çok yaramaz..beni mahvediyo valla..canım çıktı onu büyütene kadar..bidahaki okullar açıldığında kreşe vercem kısmetse ..zor zor çocuk büyütmek valla..Allah yardımcımız olsun hepimizin...

Hosgeldin :1hug:: ) zor olmaz mi canim hic Allah hepimize kolaylik versin ...
benim oglusta 10 mart 2005 dogumlu :asigim:
Keske bu sene gonderseydin
benim ki Anaokuluna gidiyor inan ki cok faydasi oldu malum birde bebis dunyaya geldi bizde : ):asigim::ecrin_bebek:O'da 3 ayli su an : )

Ben bazen düşünüyorum da: Gerçekten Allah , biz kadınları çok özel yaratmış. :lepi:
Erkeklerden daha ince düşünceli, daha naif, daha sabırlı, daha sevgi dolu, daha mücadeleci , daha idare edici olmamızı istemiş.

Eğer öyle olmasaydı, böylesine büyük bir sorumluluğun altından kalkamazdık sanıyorum.

En iyisi sizinle, geçen senelerde yazmış olduğum bir yazıyı paylaşayım. Umarım beğenirsiniz.. Şeniz

ANNE OLMAK!!!

Hani büyüklerimiz demiş ya " Cennet anaların ayakları altındadır." diye.....
Aslında önceden bu sözün, anlamının büyüklüğünü pek kavrayamasam da; şimdi şimdi daha da netleşti kafamda.....

Abicim, bir kere anne olmak için, evliya gibi adam olmak lazım.... Hadi bu cümlenin "gibi" sini de atıyorum, resmen evliya olmak lazım....

Sizce neden hamilelik dönemi 9 ay 10 gündür? Tam 280 gün..... :uhm:
Çünkü bir kadının annelik duygusunu içine sindirip, anneliğe hazır hale gelebilmesi için bu süreye ihtiyacı vardır.....
Ayrıca yavrusunu özümseyip, ona şefkatle yaklaşabilmesi için aşırı duygusallık verilmiştir Allah tarafından....

Halbu ki genel olarak hayvanlarda durum böyle değildir. Hayvanların bu duygusu içgüdüsel olarak gelişir.... Tavşanların hamilelik süresi 20 gün, kedi ve köpeklerin 2 ay kadardır.... Yani genelde kısadır....

Tabi bu geneli ,rekor derecede bozacak kadar uzun süre hamilelik dönemi yaşayan İsviçre Alplerinde bulunan , Alp Semenderi ( Tam 38 ay hamile kalıyormuş mübarek...) adlı hayvanı bir kenara bırakacak olursak..... :roflol:

Konuyu çok dağıttığımın ben de farkındayım.... Biraz toparlamaya çalışalım.....

Kadın hamile kaldığı andan itibaren, otomatik güç tarafından anneliğe hazırlanmaktadır..... Ki çocuk olduktan sonra; zavallı anne, başına gelecekleri, kolay kaldırabilsin diye....

Çocuk doğar doğmaz, uykusuz geceler başlar. Artık herşey çocuğa endekslidir.... Yeme, içme, uyuma, uyanma, temizlik ve özel hayat da dahil .....
Herşey doğan yavruya uygun olarak düzenlenir....

Vıyaklamalar, cıyaklamalar hep şefkatle karşılanır.... Kızılmaz,bağırılıp çağırılmaz.... Hasta olduğunda " Keşke ben hasta olsam da, ona bir şey olmasaydı." denilir...

Gaz sancıları, diş problemi , ek gıdaya geçiş sorunları, aşısı, hastalıkları vs. hep büyük bir sabır gerektirir...... Hatta peygamber sabrı gerektirir.....

Yani boş boşuna cenneti ayaklarımıza sermemişler vesselam..... kaydirigubbakcemile5

Benim tosunumun bu günlerde azı dişleri çıkıyor... Bir kaç tane azı dişi aynı anda çıkacak gibi gözüküyor. Zaten ön dişlerini çıkarırken de; iki hafta içinde 6 tane birden çıkarmıştı.....

Bizimkinde bir kapris bir kapris... Sinir desen had safhada... Bi de bunun yanında hasta olup, soğuk algınlığı ve grip aynı ana denk gelmesin mi?

Ben artık resmen kafayı tırlatma noktasına geldim.... Kucağımdan inmiyor, vızır vızır ağlıyor.... Gece uyku yok; gündüz nefes almak yok.....
Ayıptır söylemesi, lavaboya bile bırakmıyor.....

Bazen sinirlerim boşalacak gibi oluyorum, kızayım diyorum..... Sonra yüzüne bir bakıyorum; "Aman Allah'ım şu masum yüze, nasıl kızıp bağırabilirsin ki?" İçimden şefkat ve merhamet seli akıyor, kızgınlığım geçiyor.....

"Tamam yavrum, herşey geçecek annem, ağlama bi tanem..." diyen kelimeler dökülüyor ağzımdan....

Yani anne oldun mu, evliya gibi adam olman lazım; evliya olman lazım... Bu kadar sabrı, bir evliyadan başkası gösteremez çünkü....

Eeeee bu kadar sabır ve fedakarlıktan, kendi rahat hayatını hiçe sayıp herşeyi onun için feda ettikten sonra da; CENNET annelerin en doğal hakkıdır diyorum....

(Geçen sene yazmış olduğum bir yazıdır.)

Lunet hoş geldin canım.
Oğluşunu allah bağışlasın...:Saruboceq:
Evet çocuk büyütmek gerçekten zor ama bir o kadarda güzel.
Allah tüm annelerimize sabır versin.

ALLAH`im Dara Dustugumde Seni Hatirlayanlardan Degil
Genis Vakitlerde Sana Sukreden Kullarindan EyLe Bizi
Hayırlı Cumalar...

Merhaba arkadaslar uzun zamandir yazamadim ama hic soran olmamis :mymeka::dilcikar:
cocuklar hastaydi ve hala hastalar onlarla ilgileniyordum ....
minik kus cigerlerini usutmus gunde iki tane igne oluyor : ( +ilaclar da var
buyuk kusta hasta oda usutmus oksuruyor : (
Bu aralar salgin varmis aman dikkat edin ...
sizler nasilsiniz ?cocuklar nasil ?

Zepp hoşgeldin.
Çok geçmiş olsun, şimdi nasıl ufaklıklar.
Evet salgın dolaşıyor etrafta. Kayınbiraderimin 1,5 yaşındaki oğlu sırf bu salgından
dört gün hastanede yattı, bağırsak enfeksiyonuydu ve bulaşıcıymış.
Kayınvalidem kızımla ikisine birlikte bakıyordu.
Kızımı uzak tutmak için yıllık izinimden kullandım.
Resmen karantinaya aldım kızımı, aman onada geçmesin diye stresten kendim hasta oldum.
Canları sağ olsun, onlar hasta olmasında biz başka bişey istemiyoruz.
Sizede acil şifalar, inşallah en kısa sürede toparlarlar ufaklıklar kendilerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…