çok kötü .. çocuklarda okula karşı önyargı oluşturuyor bu tip öğretmenler ve ömrü billah atamıyor çocuklar bu tür korkuları uzrinden. kiii 4 yaş.. korku yaşı.. ben de kızımı kreşe göndermeye karar verdiğimde ilk önce devlet okuluyla görüştüm. Bilmiyorum o zamanlar özel ve devlet arasındaki ayrımı çünkü sadece maddı sanıyorum. Kızım 2,5 yaşındaydı bezden yeni ayırmaya başlayacaktım. Bana altına çis yaparsa siz gelene kadar kenarda oturturuz, etkinliğe alamayız dediler.. Yemek yiyemiyorsa aç kalabilir dediler... Aman yarabbi!! o daha 2,5 yaşında nasıl altına çiş kaçırdı diye ötekileştirilebilir bu çocuk. Yaşayacağı travmayı tahmin etmek bile canımı yaktı. Yamak yiyemeyebilir el korrdinasyonu gelişmemiş elbette ne kadar düzen bekleyebilirsiniz.
Özele yazdırdım. Hele de kuzenimin kızına kuran dersinde yaramazlık yaptı diye vurduklarını öğrendim. Kızcağız ne zaman ö öğretmeni görse kafasını korumaya alıyormuş yine vuracak diye ,nasıl korktuysa yavrum. Bir daha devlet kreşini aklımdan bile geçirmedim. O ne öyle, daha çok bozulur çocuk böyle muamelelerden. sosyalleşeceğine ezilmeyi, kompleksi öğrenir bi düşünsenize. Çocuğum özel kreşte altına çiş de kaçırdı, ama çiçekler gibi alıyordum akşam. tertemiz... yemek yemeye direndiği zaman öğretmenleri oyunla besliyorlardı. gerçekten bu devlet kreşlerine de birileri el atmalı sanırım..