- 31 Ağustos 2016
- 197
- 181
- 103
- 36
Hnimefendi devlet okuluna alınmaşartı çocuğun tuvalet egitimini almış olmasıdır. Kimse sizin çocuğunuzun altını üstünü degistirmek zorunda değil kimse cocugunuza ozel ilgi gösterip yemek yedirmek zorunda değil. Okul orası bakıcı değil.çok kötü .. çocuklarda okula karşı önyargı oluşturuyor bu tip öğretmenler ve ömrü billah atamıyor çocuklar bu tür korkuları uzrinden. kiii 4 yaş.. korku yaşı.. ben de kızımı kreşe göndermeye karar verdiğimde ilk önce devlet okuluyla görüştüm. Bilmiyorum o zamanlar özel ve devlet arasındaki ayrımı çünkü sadece maddı sanıyorum. Kızım 2,5 yaşındaydı bezden yeni ayırmaya başlayacaktım. Bana altına çis yaparsa siz gelene kadar kenarda oturturuz, etkinliğe alamayız dediler.. Yemek yiyemiyorsa aç kalabilir dediler... Aman yarabbi!! o daha 2,5 yaşında nasıl altına çiş kaçırdı diye ötekileştirilebilir bu çocuk. Yaşayacağı travmayı tahmin etmek bile canımı yaktı. Yamak yiyemeyebilir el korrdinasyonu gelişmemiş elbette ne kadar düzen bekleyebilirsiniz.
Özele yazdırdım. Hele de kuzenimin kızına kuran dersinde yaramazlık yaptı diye vurduklarını öğrendim. Kızcağız ne zaman ö öğretmeni görse kafasını korumaya alıyormuş yine vuracak diye ,nasıl korktuysa yavrum. Bir daha devlet kreşini aklımdan bile geçirmedim. O ne öyle, daha çok bozulur çocuk böyle muamelelerden. sosyalleşeceğine ezilmeyi, kompleksi öğrenir bi düşünsenize. Çocuğum özel kreşte altına çiş de kaçırdı, ama çiçekler gibi alıyordum akşam. tertemiz... yemek yemeye direndiği zaman öğretmenleri oyunla besliyorlardı. gerçekten bu devlet kreşlerine de birileri el atmalı sanırım..
Hnimefendi devlet okuluna alınmaşartı çocuğun tuvalet egitimini almış olmasıdır. Kimse sizin çocuğunuzun altını üstünü degistirmek zorunda değil kimse cocugunuza ozel ilgi gösterip yemek yedirmek zorunda değil. Okul orası bakıcı değil.
Farkındaysanız yoruma 'devlet okuluna alınma şartı' diye başladım hanımefendi. 'Zihniyet' diye bahsettiğiniz şey okul öncesi eğitimi yönetmeliginde bulunur. Çocuğunuza bakıcı gibi bakılmasını istiyorsanız evet özel kreşe vermek yada annanne babanneye baktırmak zorundasınız evet. Çünkü hic bir devlet okulu ogretmeni sizin cocugunuzun bezini değiştirip yemeğini yedirmekle uğraşmaz zaten herkesin 10 15 tane çocuğu var. Iste sizin gibi zihniyetler maalesef ogretmenleri bakıcı sanıp kendi çocuğunun sınıfın en degerlisi olduğunu düşünür. O yüzden size izah etmeye daha fazla çalışmayacağım size özel kreşinizle mutluluklarişte böyle zihniyetlerde her türlü kötü ya da ilgisiz muameleyi meşrulaştırıyor...
Valla mecbur değil dediğiniz tüm şeyler ve hatta fazlası özel kreşte fazlasıyla yapıldı hanfendi.. bahsettiğiniz yaş aralığı 4 yaş farkında mısınız??? param yok ve devlet okuluna göndermek için çocuğuma kendi bezini mi bağlamayı öğretmeliyim? ya da açlıkla mücadele etmesini mi...?
Özel kreş parası olmayan okul öncesi bütün çocuk ebeveynlerine duyrulur . annenize ya da kv ye baktırmaya devam bu durumda..
Z
Farkındaysanız yoruma 'devlet okuluna alınma şartı' diye başladım hanımefendi. 'Zihniyet' diye bahsettiğiniz şey okul öncesi eğitimi yönetmeliginde bulunur. Çocuğunuza bakıcı gibi bakılmasını istiyorsanız evet özel kreşe vermek yada annanne babanneye baktırmak zorundasınız evet. Çünkü hic bir devlet okulu ogretmeni sizin cocugunuzun bezini değiştirip yemeğini yedirmekle uğraşmaz zaten herkesin 10 15 tane çocuğu var. Iste sizin gibi zihniyetler maalesef ogretmenleri bakıcı sanıp kendi çocuğunun sınıfın en degerlisi olduğunu düşünür. O yüzden size izah etmeye daha fazla çalışmayacağım size özel kreşinizle mutluluklar
Konuştuk öğretmen çok başıboş kalmışlar yani herkes kafasına göre hareket ediyor dedi bilerek sıktım dedi kuralları öğrenmesi için dedi merdiven de koşarak indiği için sınıfta 20 dk bekletmis 3 kez uyarması rağmen tekrarlamış hatasını şimdi çok iyi oğlum alışmış öğretmen aradı oyuncak konusunda bizde ödüllendirdi onu öğretmene on yargılı davranmışsız aslında bir düzene oturtmaya calisiyormus
ikna olduysanız mesele yokKonuştuk öğretmen çok başıboş kalmışlar yani herkes kafasına göre hareket ediyor dedi bilerek sıktım dedi kuralları öğrenmesi için dedi merdiven de koşarak indiği için sınıfta 20 dk bekletmis 3 kez uyarması rağmen tekrarlamış hatasını şimdi çok iyi oğlum alışmış öğretmen aradı oyuncak konusunda bizde ödüllendirdi onu öğretmene on yargılı davranmışsız aslında bir düzene oturtmaya calisiyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?