Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 4 yaş ve öğretmen sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Bence de yanlış , çocuğun psikolojisini de kötü etkileyebilir
Bende Ankara'da iyi bir semtte devlet anaokuluna vermiştim çocuğumu, hepsi böyle değildir muhakkak ama özele vermediğime çok pişman oldum, öğretmen çok fazla disiplin uyguladı, hatta kameralar var sizi çekiyor diye korkutmuş çocukları, çok üzüldüm, tabiki devlette sen iyi yerler vardır muhakkak ama bize böyle denk geldi

Yanlış anlamadıysam Arabistan'da yaşıyorsunuz. Orada şikayet edilecek bi kurum yokmu oralara başvurun. Korkuyla öğrenim olurmu ya ,bi şefkatle yaklaş bakalım ne kaybedersin :sinirli:

Bence direk git mudure bu ne rezilliktir benim cocuguma ben ceza vermiyorum ogretmeni nasil verir de. Biraz cirkef olmak lazim boyle durumlarda mili egitime sikayet edecegim de. Ogretmeninizle konusun lutfen bu sekilde devam ederse haberlere kadar cikartirim olayi de abart gerekirse biraz.

Arabistanda oldugunuz icin sikayet edebilecek misiniz bilmiyorum ama bu kadar rahat sacmaladiklarina gore sikayet bir ise yaramiyor demektir.. sizin basiniza bir is falan acilmasin aman dikkat edin, cocugunuzu da alin oradan bence..

kapıda bekleme cezası oyuna almama cezası sınıfta tek kalma cezası gibi bu uygulama doğrumu pazar toplantı var çok doluyum en çokta benm oğlum almış suçları oyuncağa oyun saati dışında dokunmak l
Ah ah pedagojik formasyonu ne yapiyorlar bu arkadaşlar merak ediyorum
Bir düzen sağlamak ve onu devam ettirmek elbette öğretmenin görevi
ama ota /kota ceza :KK12:

Gider usulünce konuşur birlikte anlaşma yoluna bakar ona güven telkin eder

Kapıda bekleme cezasi nedir yahu ? Çocuğa her firsatta sen degersizsin demekten baska bir sey degil .Cok üzücü
Gidin ve öğretmeni ile görüşün
nedir burasi anasınıfı mı ?

Ceza neymiş 1970 lerde mi yaşıyor?
Çocukla problemi konuşsun

Bunun devlet okulu olmasıyla ilgisi yok;kişiyle alakalı bir durum...Bu yaşta bir çocuğa hatta hiçbir çocuğa ceza uygun değildir.Time out bildiğim kadarıyla çocuğu uyarıcıların olmadığı bir ortamda bi müddet bırakıp hatasını anlamasını sağlamak ama bu yaşta bir çocuk bunu idrak edemez...Ceza vermek yerine doğru yapanları ödüllendirirse daha doğru olur...

Çok engin bir tecrübem olduğunu söyleyemem ama cezalar bana bir eğitimcinin veremeyeceği kadar ağır ve gaddarca geldi. Timeout böyle bir şey değil kafasına göre uyarlamış. Ben çocuklara ceza verilmesine bile karşıyım, çocuklara hiçbir fayda sağlamadığını ve bir şey öğretmediğini düşünüyorum. Bunlar çok ağır geldi bana. Kreşi değiştirin diyeceğim ama burada bile 3 kere öğretmeni değişmiş, kötü etkilenebilir. Bu alanda daha tecrübeli arkadaşlar daha iyi fikirler verecektir muhakkak ama öğretmenin "eğitme" tarzını hiç doğru bulmadım.

Yanlış anlamadıysam Arabistan'da yaşıyorsunuz. Orada şikayet edilecek bi kurum yokmu oralara başvurun. Korkuyla öğrenim olurmu ya ,bi şefkatle yaklaş bakalım ne kaybedersin :sinirli:
Yok biztukiyedeyiz bir dönem yaşadık evde kaldığı için oyuncçakalı seviyor demek istedim

Bence de yanlış , çocuğun psikolojisini de kötü etkileyebilir
Bende Ankara'da iyi bir semtte devlet anaokuluna vermiştim çocuğumu, hepsi böyle değildir muhakkak ama özele vermediğime çok pişman oldum, öğretmen çok fazla disiplin uyguladı, hatta kameralar var sizi çekiyor diye korkutmuş çocukları, çok üzüldüm, tabiki devlette sen iyi yerler vardır muhakkak ama bize böyle denk geldi
Kesin aynı okuldur bende ankara canım çok disiplinli bir yer

Arabistanda oldugunuz icin sikayet edebilecek misiniz bilmiyorum ama bu kadar rahat sacmaladiklarina gore sikayet bir ise yaramiyor demektir.. sizin basiniza bir is falan acilmasin aman dikkat edin, cocugunuzu da alin oradan bence..
Yok Türkiye'deyiz ankarada bir devler okul yarı ozel

Oranın kreş olduğundan emin misiniz? Cezaevi falan olmasın? Bu yöntemler artık geçmişte kaldı. Cezaya dayalı disiplin çocuğa pek fazla şey katmaz hatta aksine çocuğun içine kapanık biri olmasına,özgüvenini kaybetmesine bile neden olabilir.

Başka kreşe gönderin bence

Oranın kreş olduğundan emin misiniz? Cezaevi falan olmasın? Bu yöntemler artık geçmişte kaldı. Cezaya dayalı disiplin çocuğa pek fazla şey katmaz hatta aksine çocuğun içine kapanık biri olmasına,özgüvenini kaybetmesine bile neden olabilir.

Başka kreşe gönderin bence
Diğer öğretmenler böyle bir sistem uygulamıyor yeni gelen uygulamaya başlamış tüm veliler rahatsız bu durumdan.

Diğer öğretmenler böyle bir sistem uygulamıyor yeni gelen uygulamaya başlamış tüm veliler rahatsız bu durumdan.
Yarin toplantida birbirine katin o okulu neye uğradığını sasirsin..anaokulunun devleti özeli ayrimi olmamali..Anaokulu ogretmeni o yas grubuna katlanamayacaksa o isi yapmasin..devlet okulu diye cocugunuza hor davranilmiasini asla kabul etmeyin hatta toplantida bimere sikayet edeceginizi soyleyin.Hic korkmayin cocuguma takar mi kotu davranir mi bundan sonra diye...sirf bu yuzden devlet anaokuluna vermedim biliyorum cunku hergun kavga edecegim bu sebeplerden..cok sert cikin bakın anlattiginiz durum cocugunuzu cok etkilemis ve okuldan sogutmus.Gerekirse okuldan da alin ama ogretmenle de sonuna kadar ugrasin.Bimere bir mail atin 3 gun max.O okulu iyi sallarlar.Cok sinir oldum ya.

Öğretmenle konuştunuz mu? Çocuğun ceza alma sebebi nedir? Tam olarak ceza nasıl uygulanmış? Mola uygulaması ise bahsedilen; mola uygulaması ceza değildir.Çocuk hatalı davranış yaptıysa uyarıcı olmayan bir yerde ( arkadaşları ve oyuncak olmayan bir yerde) hatasını düşünür. Hatasını anlayınca mola süresi biter. Yaşı kadar uygulanır mola süresi. 4 yaşında ise 4 dakika düşünür. Çocuk ne kadar süre yalnız kalmış? Ayrıca öğretmeni yeni gelmiş. Siz öğretmenle geldiğiniz yerdeki yaşantınızdan bahsettiniz mi? Çoçuğun o süre içinde evden çıkamadığını biliyor mu öğretmen? Çocuk oyuncaklara çok düşkün olabilir ama hep kendi mi oynamak istiyor ya da başka çocuklara zarar veriyor mu? Ben de anaokula gittim. Bizde de vardı böyle bir çocuk ve hala çocuktan nefret ederim ki 4 yaşında falandım bende.

Bir çocuk ne suc işliyebilirki bu cezaları alacak kadar.. üstelik hafif cezalar değil bana göre, çocuğu oyuna almama, sınıfta tek bırakmakta ne demek! Pazar günü toplantıda içinizde ne varsa dokun baktınız tekrarlıyor alın çocuğu, onada yazık günah

Anne değilim ama benim çoçuğum olsa ve başka çocuk benim çocuğuma oyuncaklarla kendi oynamak için baskı yapsa ve öğretmen o çocuğa müdahale etmese ben o zaman o okulu birbirine katarım be öğretmen müdahale etmediği için canına okurum. Orada sadece tek bir çocuk yok. Herkesin çocuğu kendine kıymetli.

Öğretmenle konuştunuz mu? Çocuğun ceza alma sebebi nedir? Tam olarak ceza nasıl uygulanmış? Mola uygulaması ise bahsedilen; mola uygulaması ceza değildir.Çocuk hatalı davranış yaptıysa uyarıcı olmayan bir yerde ( arkadaşları ve oyuncak olmayan bir yerde) hatasını düşünür. Hatasını anlayınca mola süresi biter. Yaşı kadar uygulanır mola süresi. 4 yaşında ise 4 dakika düşünür. Çocuk ne kadar süre yalnız kalmış? Ayrıca öğretmeni yeni gelmiş. Siz öğretmenle geldiğiniz yerdeki yaşantınızdan bahsettiniz mi? Çoçuğun o süre içinde evden çıkamadığını biliyor mu öğretmen? Çocuk oyuncaklara çok düşkün olabilir ama hep kendi mi oynamak istiyor ya da başka çocuklara zarar veriyor mu? Ben de anaokula gittim. Bizde de vardı böyle bir çocuk ve hala çocuktan nefret ederim ki 4 yaşında falandım bende.
Konuşma taleplerimizi geri çevirdi toplantıyı bekledik

Anne değilim ama benim çoçuğum olsa ve başka çocuk benim çocuğuma oyuncaklarla kendi oynamak için baskı yapsa ve öğretmen o çocuğa müdahale etmese ben o zaman o okulu birbirine katarım be öğretmen müdahale etmediği için canına okurum. Orada sadece tek bir çocuk yok. Herkesin çocuğu kendine kıymetli.
Sanırım konuyu hiç anlamışınizz benim amacım sorun değil sorunu çözmek çocuk olunca tüm düşünceleriniz değişir

Back
X