Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası 4 yaş ve öğretmen sorunu

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
Arkadaşım ben öğretmenim ama okul öncesi öğretmeni değilim.Öğretmenin ceza vermesi çok yanlış ve asla yapmamali.Ögretmeni uyarın,çocuğum okula gitmek istemiyor oysa ben çocuğum okula gitmeyi sevsin istiyordum acaba neden benim çocuğum böyle düşünüyor olabilir gibi bir soruyla konuyu açın.Devaminda da cezanın hayvan eğitiminde kullanıldığını belirtin ve bu uygulamadan rahatsız olduğumuzu dile getirin.Eger anlamiyorsa ve israrciysa durumu okul müdürüyle paylaşım.Eğer gene olmadıysa alın ordan.Bu çocuk senelerce okuyacak sonuçta..Okuldan sogumasin..

Sanırım konuyu hiç anlamışınizz benim amacım sorun değil sorunu çözmek çocuk olunca tüm düşünceleriniz değişir
Sorunu çözmek için öğretmenle konuşup olayı ayrıntıları ile dinlemelisiniz. Çocuk olunca düşüncelerim değişir mi? Genel olarak çocuk sevmeyen birisiyim ben özellikle şımarık çocuklara hiç tahammülüm yok ( genelden bahsediyorum) Avmlerde bile çocukların olduğu yerden uzağa otururum mümkün mertebe. Herhalde bir tek kendi çoçuğumu sevebilirim. Dediğim gibi bu iş konuşmadan halledilecek gibi değil. Ben şuna takıldım. Konuşma talebiniz nasıl reddedildi? Çocuğu okuldan almaya gittiğinizde ve öğretmene konuşabilir miyiz dediğinizde öğretmen hayır mı dedi? Genelde velilerin ilgili olması istenen bir durumdur.

Sorunu çözmek için öğretmenle konuşup olayı ayrıntıları ile dinlemelisiniz. Çocuk olunca düşüncelerim değişir mi? Genel olarak çocuk sevmeyen birisiyim ben özellikle şımarık çocuklara hiç tahammülüm yok ( genelden bahsediyorum) Avmlerde bile çocukların olduğu yerden uzağa otururum mümkün mertebe. Herhalde bir tek kendi çoçuğumu sevebilirim. Dediğim gibi bu iş konuşmadan halledilecek gibi değil. Ben şuna takıldım. Konuşma talebiniz nasıl reddedildi? Çocuğu okuldan almaya gittiğinizde ve öğretmene konuşabilir miyiz dediğinizde öğretmen hayır mı dedi? Genelde velilerin ilgili olması istenen bir durumdur.
Velilerin anaokuluna girmesi yasak girişlerde ve çıkışlarda öğretmende sınıfta oldugu icin gorme şansımız yok bir veli görmüş soru sormuş isim var deyip geçiştiemiş.

Velilerin anaokuluna girmesi yasak girişlerde ve çıkışlarda öğretmende sınıfta oldugu icin gorme şansımız yok bir veli görmüş soru sormuş isim var deyip geçiştiemiş.
Hiç böyle bir okul duymadım ve görmedim. Şaşırdım.

Konuşma taleplerimizi geri çevirdi toplantıyı bekledik

Ben boyle meslek gruplariyla ilgili konularin buraya acilmasini cok yanlis buluyorum aslinda, cunku ogretmenligin ne oldugunu bilmeyenlerin saldirabilecegi konu haline geliyor (sanal oldugu icin herseyi soyleme hakki goruyorlar kendilerinde)

Yorumumu tum diger yorumlari da goz onune alarak yapmak istiyorum, cunku insanlar bosu bosuna birbirlerini dolduruyorlar burada.
Bu sene 4 yas grubundaydim gecen hafta dogum iznine ayrildim. (Hakaret algilamayin sizin cocugunuz icin soylemiyorum) 4 yasindaki cocuk "oyuncak saati disinda oyuncaklara dokunmamak" kuralini gayet iyi anlar, anlamiyorsa ya zeka yetersizligi ya da disiplin sorunu vardir. Sizin cocugunuzun zekasinda bir sorun olmadigina gore 3 ogretmen degismesinin de verdigi etkiyle disiplin sorunu olusmus olabilir. Sinifta 1 cocuk yok digerleri masa etkinligi yaparken sadece bir tanesinin ayakta geziyor ya da oyuncaklarla oynuyor olmasi diger cocuklarin dikkatini dagitir bu da tum cocuklara zarar verir. Ogretmenin bir sekilde engellemesi lazim.

Okul oncesinde "ceza" kelimesini kullanmayan ogretmen coktur. Cunku boyle sizin gibi bu kelimeye cok tepki gosterilebiliyor. "Time out" yontemiyle ilgili time out bu degil diye yorum yapanlar olmus. Time out tam olarak "ara verme" yontemidir. Cocuk bir kurala uymamissa bir kenarda oturur ve etkinlige katilmaz. Cevresinde oyuncak ya da arkadasi olmaz olayini ilk defa duydum, uygulama degisiklige ugramis olabilir onu bilemiyorum. Kapi cezasi dediginiz de ogretmenin time out a benzer bir uygulamasi gibi geldi bana.

Ogretmen ozel gorusmeyi reddedip toplantiyi bekliyorsa demekki sorun sinifin genelinde var. Toplantida nedenini sorarsaniz anlatir zaten.

Bir de eklemek istiyorum; eger cocugum disiplin almasin, kafasina gore hareket edebilsin, oyun oynasin sosyallessin diyen bir insansaniz lutfen cocugunuzu "devlet okulu" yerine ozel krese ya da oyun grubuna yazdirin derim ben.

OHAL den dolayi su anda butun okullara velilerin girmesi yasak. Sizin okulda bu yasaga tam uyulabiliyorsa cok iyi bence.

Ben boyle meslek gruplariyla ilgili konularin buraya acilmasini cok yanlis buluyorum aslinda, cunku ogretmenligin ne oldugunu bilmeyenlerin saldirabilecegi konu haline geliyor (sanal oldugu icin herseyi soyleme hakki goruyorlar kendilerinde)

Yorumumu tum diger yorumlari da goz onune alarak yapmak istiyorum, cunku insanlar bosu bosuna birbirlerini dolduruyorlar burada.
Bu sene 4 yas grubundaydim gecen hafta dogum iznine ayrildim. (Hakaret algilamayin sizin cocugunuz icin soylemiyorum) 4 yasindaki cocuk "oyuncak saati disinda oyuncaklara dokunmamak" kuralini gayet iyi anlar, anlamiyorsa ya zeka yetersizligi ya da disiplin sorunu vardir. Sizin cocugunuzun zekasinda bir sorun olmadigina gore 3 ogretmen degismesinin de verdigi etkiyle disiplin sorunu olusmus olabilir. Sinifta 1 cocuk yok digerleri masa etkinligi yaparken sadece bir tanesinin ayakta geziyor ya da oyuncaklarla oynuyor olmasi diger cocuklarin dikkatini dagitir bu da tum cocuklara zarar verir. Ogretmenin bir sekilde engellemesi lazim.

Okul oncesinde "ceza" kelimesini kullanmayan ogretmen coktur. Cunku boyle sizin gibi bu kelimeye cok tepki gosterilebiliyor. "Time out" yontemiyle ilgili time out bu degil diye yorum yapanlar olmus. Time out tam olarak "ara verme" yontemidir. Cocuk bir kurala uymamissa bir kenarda oturur ve etkinlige katilmaz. Cevresinde oyuncak ya da arkadasi olmaz olayini ilk defa duydum, uygulama degisiklige ugramis olabilir onu bilemiyorum. Kapi cezasi dediginiz de ogretmenin time out a benzer bir uygulamasi gibi geldi bana.

Ogretmen ozel gorusmeyi reddedip toplantiyi bekliyorsa demekki sorun sinifin genelinde var. Toplantida nedenini sorarsaniz anlatir zaten.

Bir de eklemek istiyorum; eger cocugum disiplin almasin, kafasina gore hareket edebilsin, oyun oynasin sosyallessin diyen bir insansaniz lutfen cocugunuzu "devlet okulu" yerine ozel krese ya da oyun grubuna yazdirin derim ben.
3 öğretmen değişti derken sınıfımız adına değişti benin kimseye saldırmak gibi bir niyetimde yok çocukları anlamadan ceza vermesini soruyorum tanımadan öğretmenler bizim için en kiymetlilerimizdir mesleğini hakkı ile yapana sozumuz yok diğer giden öğretmenimiz mükemmeldi zorunlu ayrıldı cocuklardan siz sınıfta hiç tek başına birini bıraktınız mi hatasını anlasın diye ben oğlumun en iyi eğitimi alması için uğraşıyorum disipline girsin diye verdim okula

OHAL den dolayi su anda butun okullara velilerin girmesi yasak. Sizin okulda bu yasaga tam uyulabiliyorsa cok iyi bence.
Bizim okul güvenlik gerekçesi ile yasak 500 çocuk var mecbur böyle bir karar alması

3 öğretmen değişti derken sınıfımız adına değişti benin kimseye saldırmak gibi bir niyetimde yok çocukları anlamadan ceza vermesini soruyorum tanımadan öğretmenler bizim için en kiymetlilerimizdir mesleğini hakkı ile yapana sozumuz yok diğer giden öğretmenimiz mükemmeldi zorunlu ayrıldı cocuklardan

Siz saldiriyorsunuz demedim, yorum yapanlar icin soyledim ben. Hemen yok disini goster yok haddini bildir diye yorum yapanlar olmus.

Sinif olarak ogretmen degistigini anladim. Ogretmen degisikligi her cocukta ayni etkiyi yaratmaz. Yanlis hatirlamiyorsam 7 cocuk surekli ceza aliyor demistiniz. Demekki ozellikle bu 7 cocugu kotu etkilemis.

10 yıllık okul öncesi öğretmeniyim , gerektiği zaman ceza verdiğimde oldu , o çocukların hepsi benim kendi çocuğum gibi , siz evde çocuklarınız hata yaptığınız Zaman hiç sesinizi yükseltmiyor musunuz, hiç ceza vermiyor musunuz ? Kusura bakmayın ama o yaşlardaki çocuk toplum için de yaşamayı öğrenecek , arkadaşına zarar vermemeyi , incitmememesi gerektiğini, güzel davranışlarda bulunmasını öğrenecek , ha bu sözüm sadece ceza olmaması lazım diyen kişilere , yoksa ben meslektaşımın verdiği cezaları tabiki doğru bulmuyorum , o yaştaki çocuk sınıfta yalnız bırakılmaz , oyuncağa dokundu diye cezalandırılmaz , ama öğrenci gelip de başka arkadaşının üstüne çıkıp da kafasını yere yere vuruyorsa kimse kusura bakmasın diğer çocuğa Ve ailesine de sorumluluğumuz var bizim , o Zaman uygun bir ceza verilebilir

10 yıllık okul öncesi öğretmeniyim , gerektiği zaman ceza verdiğimde oldu , o çocukların hepsi benim kendi çocuğum gibi , siz evde çocuklarınız hata yaptığınız Zaman hiç sesinizi yükseltmiyor musunuz, hiç ceza vermiyor musunuz ? Kusura bakmayın ama o yaşlardaki çocuk toplum için de yaşamayı öğrenecek , arkadaşına zarar vermemeyi , incitmememesi gerektiğini, güzel davranışlarda bulunmasını öğrenecek , ha bu sözüm sadece ceza olmaması lazım diyen kişilere , yoksa ben meslektaşımın verdiği cezaları tabiki doğru bulmuyorum , o yaştaki çocuk sınıfta yalnız bırakılmaz , oyuncağa dokundu diye cezalandırılmaz , ama öğrenci gelip de başka arkadaşının üstüne çıkıp da kafasını yere yere vuruyorsa kimse kusura bakmasın diğer çocuğa Ve ailesine de sorumluluğumuz var bizim , o Zaman uygun bir ceza verilebilir
Benim oğlum saldırgan değil birisine zarar verse anlayacağım ama bu şekilde okuldan soğutuyor çocukları bize bilgi verse ben oğlumla konuşuyorum herşeyi zaten

Bence hemen o kişiyi özellikle öğretmen demiyorum.Meb e sikayet edin.Böyle birşey olamz biz bu cezayi ilköğretmde bile uygulamıyoruz.Bu resmen psikolojik şiddettir ve fiziksel şiddetle hiçbir farki yok.Ne demek diğer çocuklari götürp onu birakmak resmen tecrit etmiş. Çocugnz o kadar etkilenmiş ki gece uykusunda ağlamiş.Bu çocuğunz karakterini etkiler.Ya saldrganlaşr ya da psırık kendine güvensiz bir insan olur.

Bence hemen o kişiyi özellikle öğretmen demiyorum.Meb e sikayet edin.Böyle birşey olamz biz bu cezayi ilköğretmde bile uygulamıyoruz.Bu resmen psikolojik şiddettir ve fiziksel şiddetle hiçbir farki yok.Ne demek diğer çocuklari götürp onu birakmak resmen tecrit etmiş. Çocugnz o kadar etkilenmiş ki gece uykusunda ağlamiş.Bu çocuğunz karakterini etkiler.Ya saldrganlaşr ya da psırık kendine güvensiz bir insan olur.

Ben de 3 yaş öğretmeniyim anaokulu devlet okulunda ceza değil de mahrum etme olumsuz pekiştireç kullanıyorum ama kapıda durma demek psikolojik şiddettir bizim okulda bi iki hoca yaramazlık yapınca kapının önüne koyuyo du koşup duruyordu hadi başına bişey gelse nasıl bi cesaret vicdan anlamıyorum ben sandalyeye oturtup neden oturdun buraya diye önce anlamasını sağlıyorum bi 5 dk sonra mahrum kalınca özür diliyor kaldırıyorum

Bence şikayet değilde önce kendisiyle konuşun olmadı müdürle toplantıda söylemeniz çok etkili olur o kdar kişinin içinde çünkü diğer velilerde konuşur işe yarar bence

Ben sınıf öğretmeniyim.
Her çocuk güne süper öğrenci olarak başlar.
Uyarı, aklımda gibi basamaklara inerek 3 basamakta cezaya iner.
Ona kendini düzeltmesi için zaman tanırım yani ısrarla dinlemeyen çocuk da cezayı hak eder.
Ceza ise çok açıktır. Etkinlik yok.
Sevilen her etkinliğe katılamaz.
Oyun, serbest etkinlik, resim gibi..

Mahrum bırakma gibi cezalar olmadan olmuyor maalesef.

Ben de isterdim bunlara hiç gerek kalmasın.
Tatlı dilden anlayan çocuklarla dolu bir sınıfta sadece kahkahalarla ders işleyelim.

Pek çok ailenin umursamaz tutumunu diğer çocuklar ve öğretmen çekiyor.
Ayrıca kendi evladı da okul döneminde problem yaşıyor.

Neyse konuya dönecek olursak sınıfta tek bırakma vs uygun cezalar değil bence.
Çocuğunuzdaki olumsuz etkileri güzel bir dille belirtmekten çekinmeyin.

Herkes o yaş grubu çocuğuna ceza verilmesine takılmış ancak çocuk eğitimde ceza sistemi uygulanan bir şeydir. Tabiki yaş grubuna göre olmalı ve çocuğun anlayacağı bir biçimde uygulanmalı cezalar. Yalnız ceza sistemi tek başına uygulanmaz ödül sisteminin de olması gerekmektedir. Veli toplantısında öğretmene lütfen şunu sorun olumsuz davranışları cezalandırırken olumlu davranışları ödüllendirmek için ne yapıyormuş. Tanıdığım bir eğitimci arkadaşım sınıfına ödül panosu aşmış ve her çocuğa bir elma ağacı çizip elmaları onlar olumlu davranışlar sergiledikçe kırmızı kalemle boyuyormuş. Benim elmalarım neden renksiz ögretmenin diyen cocuklara da bu uygulamanin sebebini anlatiyormuş .Ödül deyince illaki hediyeler alınsın yiyecek icecek verilsin demiyorum çocuğu mutlu edecek aktivitelerde ödül sayılır ve ceza sisteminin başarıya ulaşması için bu şarttır.

Arkadaşlar öğretmen arkadaşlara birşey danışmak istiyorum ya da böyle bir durumla karşılasan velilere oğlum devlet okulunda bir kresse gidiyor 4 yaşında okul açıldı açılalı oğlum 3 kere öğretmen değişti yeni gelen öğretmen daha geldiği günden itibaren oğluma ve diğer öğrencilere ceza gibi uygulama yapıyor kapıda bekleme cezası oyuna almama cezası sınıfta tek kalma cezası gibi bu uygulama doğrumu pazar toplantı var çok doluyum en çokta benm oğlum almış suçları oyuncağa oyun saati dışında dokunmak lütfen cevap yazın.uygulamanın adı timeout devlet okulunda geçerli mi çok küçükler sonucta
Öğretmenim, o yaş grubu çocuklarına ceza verilmez verilmemeli. çocuğunuzun sürekli ceza aldigi öyle bir ortamda mutlu olacağını sanmıyorum imkânınız varsa okul degistirin ya da öğretmenle konuşup çocuğunuzun etkilendiğini söyleyin.

Etkinliğe katilmama ya da ileri boyutta sorun olduğunda ortamdan uzaklastirmak icin mudur psikolog ile sohbete yollama var kızımın kresinde.. Özel Krese gidiyor.. kalp kırarak değil açıklayarak yapıyorlar.. kızımın başına gelmedi anlattığı kadar biliyorum..

ama her çocuk farklı ve üslup çok önemli.. etkinliğe katilmama örneğin bazı çocuklara ödül gibi geliyor bazisini çok üzüyor.. çok ince çizgiler var bu işte.. en iyisi toplantıda durumu değerlendirmek..

Ceza var ceza var.

Sen 4 yaşındaki çocuğa sınıftan atma ya da sınıfta tek bırakma gibi cezalar veriyorsan aldığın pedagoji derslerinden şüphe duy derim.

Back
X