4 yaş ve okuldan kaçma

Öğretmen yeni atanmış ve hiç bu yaşta ki çocuklara eğitim vermemiş, ilk defa küçük yaş grubu ile çalışıyormuş, bence bu yüzden zaten zorlandı :)
aa onunda alisma sureci ama bu meslegi kendi secti sonucta suclayip okuldan al gibi demeye de hakki yok. Allah yardimcin olsun

ben olcam bimer'e cimer'e meb'e şikayet eder okulu da gidip birbirine katardım.böyle sorumsuzluk mu olur ya. ya o çocuk o merdivenlerden düşse , yangın merdivenler normal basamaklardan daha değişik yani ayak takılmaya daha müsait.ki bu başına gelebilecek en basit şey.
Yangın merdiveni bina içinde yani normal bildiğimiz merdivenler gibi dışarıda değil ama ne olursa olsun gözden 1 saniye bile kaçırmaları çokk yanlış

Yangın çıkış kapısı nasıl,niye açık? Diye soranlara şaşırdım.
Adı üstünde yangın çıkışı, kapısı kapalı olur kilitli değil.
Koluna yüklenince de açılır.
Bunda bir sorun yok.
Sorun çocuğunuzun gözden kaçırılması, takipsizlik.
Ayrıca 4 yaş çocuğu okuldan kaçma fikriyle değil merak ve hareket isteğiyle hareket eder.
Öğretmenin/okulun tavrı ise evlere şenlik,
tam bir sorumsuzluk örneği.
İnsan anneyi aramaya nasıl cesaret eder; çocuğunuz kayıp diye.
Tüm vaktini ve enerjisini öğrencisini bulmaya ayırmalıydı.
Merhaba teşekkür ederim yorumunuz için, yorumlarda arkadaş senın nickini etiketlemişti sanırım bilgilisinz bu konularda

Yangın çıkış kapısı nasıl,niye açık? Diye soranlara şaşırdım.
Adı üstünde yangın çıkışı, kapısı kapalı olur kilitli değil.
Koluna yüklenince de açılır.
Bunda bir sorun yok.
Sorun çocuğunuzun gözden kaçırılması, takipsizlik.
Ayrıca 4 yaş çocuğu okuldan kaçma fikriyle değil merak ve hareket isteğiyle hareket eder.
Öğretmenin/okulun tavrı ise evlere şenlik,
tam bir sorumsuzluk örneği.
İnsan anneyi aramaya nasıl cesaret eder; çocuğunuz kayıp diye.
Tüm vaktini ve enerjisini öğrencisini bulmaya ayırmalıydı.
Öğretmen aradı ve korkuyla endişeyle hemen gelin oğlunuz kayıp dedi, o sırada da bulunduğunu söyledi, zaten okula baya uzaktım, gitmem 1 saati buldu

O degilde ben bunu merak ediyorum .o okula göndermeye devam edicekmisin
Okula giden en az 150 öğrenci var ve bunların arasında benim arkadaşlarımın çocukları da var, çekip gitmek yerine çocukların güvenliği ve üstlerinde daha çok durmaları gerektiği konusunda uğraşacağım, tabi öğretmen ile de daha ayrıntılı konuşacağım, başından savmasın oğlumu

bi önceki konumda yazmıştım, öğretmen daha kayıt günü istemesi oğlumu, tavırları değiştikti. Başladıgı gün de uyumsuz etiketini yapıştırdı. Alın demeye getirdi konuyu, ama oğlum okula başlayınca daha kibar daha mantıklı olmaya başladı bu yüzden göndermeye devam ediyorum. Teşekkür ederim

Bugun ben bıraktıktan sonra sınıfa girmek istememiş, görevli ilgileniyormıs, gözle kaş arasında yangın merdiveninden bahçeye, bahçeden de okul dışına çıkmış

Sınıfa girmemiş görevli ilgileniyormus, kaş ile göz arasında çıkmış, 10 dakika boyunca her yeri aramışlar bulamamışlar, öğretmen çabuk gelin diye beni aradı, o sırada bulundu oğlum

Oğlum un eğitime ve sosyalleşmeye ihtiyacı var ve tek başıma bakıyorum çocuklarıma, başka okul şansım yok
yangın merdiveni kilitli değil, keşke kilitli olsa anahtar da kapı üstünde askıda olsa, bunu konuşacağım müdür hanımla
ilk günler görevli abla ilgilendi nedense bugun sınıfa girmek istememiş, o yüzden yine görevliye vermiş oğlumu

Öğretmenle alakalı mıydı
diğer öğrencilerle etkinlik yapıyormuş
düşünüyorum evet, nasıl şikayet edeceğim?

Evet 3 yaşından sonra alıyorlar, oğlum 4 yaş grubuna gidiyor
Cimer'e yazabilirsiniz.
Ya da cimer'i arayıp anlatın. İletişim numarası 150.

Ne güzel :)
Peki MEB anaokulunda öğretmenin öğrenci seçme şansı var mı yada öğrenciyi istememe
Elbette yok.
Ayrıca özel bir kurumda da böyle bir şansı olmamalı öğretmenin.
Bununla birlikte çocukta uyum-davranış problemleri varsa aile okulla işbirliği yapıp uzman yardımı almalı.
Bu konulara çocuk-aile-okul açısından geniş bir perspektiften bakılmalı.

Elbette yok.
Ayrıca özel bir kurumda da böyle bir şansı olmamalı öğretmenin.
Bununla birlikte çocukta uyum-davranış problemleri varsa aile okulla işbirliği yapıp uzman yardımı almalı.
Bu konulara çocuk-aile-okul açısından geniş bir perspektiften bakılmalı.
Çok teşekkür ederim bilgiler için, tecrübesiz olduğum için ne yapacağımı bazen bilemiyorum. Öğretmen benimle kimsenin olmadığı ortamda oğlunuzu yaş olarak bi alt gruba alın demişti, bende cevap olarak neden kendi yaşıtları ile değil de yaşça küçük yere gidecek o daha tehlikeli gelişimi için dedim,. Sonra da imkanınız varsa özele gönderme durumunuz var mı diye yumuşak yüzle beni ikna etmeye çalıştı, bunlar normal mi 😪

Çok teşekkür ederim bilgiler için, tecrübesiz olduğum için ne yapacağımı bazen bilemiyorum. Öğretmen benimle kimsenin olmadığı ortamda oğlunuzu yaş olarak bi alt gruba alın demişti, bende cevap olarak neden kendi yaşıtları ile değil de yaşça küçük yere gidecek o daha tehlikeli gelişimi için dedim,. Sonra da imkanınız varsa özele gönderme durumunuz var mı diye yumuşak yüzle beni ikna etmeye çalıştı, bunlar normal mi 😪
Hayır değil.
Sizi, çocuğunuzu kendinden küçük çocukların sınıfına almanız için zorlayamaz.
Bunun için geçerli bir sebep-gerekçe olmalı.
Çocuğa gerekli testler uygulanır, gelişim geriliği varsa alt gruba alınabilir.
Bizde de bu durumda olan iki öğrenci var.
Çocuklara test uygulandı, sonuçları aileler ile paylaşıldı, onların da rızası alınarak bir küçük yaş grubuna dahil edildiler.
Ayrıca aralarında 1 yaş değil 6 ay var küçük grupla.
Sanırım öğretmene çocuğunuzla ilgilenmek, oryantasyon yapmak zor geldi.
Ne yazık ki meslektaşlarımızın büyük kısmı kolay-sakin-uyumlu çocukların dışındakileri istemiyor sınıfında.

bi önceki konumda yazmıştım, öğretmen daha kayıt günü istemesi oğlumu, tavırları değiştikti. Başladıgı gün de uyumsuz etiketini yapıştırdı. Alın demeye getirdi konuyu, ama oğlum okula başlayınca daha kibar daha mantıklı olmaya başladı bu yüzden göndermeye devam ediyorum. Teşekkür ederim

Bugun ben bıraktıktan sonra sınıfa girmek istememiş, görevli ilgileniyormıs, gözle kaş arasında yangın merdiveninden bahçeye, bahçeden de okul dışına çıkmış

Sınıfa girmemiş görevli ilgileniyormus, kaş ile göz arasında çıkmış, 10 dakika boyunca her yeri aramışlar bulamamışlar, öğretmen çabuk gelin diye beni aradı, o sırada bulundu oğlum

Oğlum un eğitime ve sosyalleşmeye ihtiyacı var ve tek başıma bakıyorum çocuklarıma, başka okul şansım yok
yangın merdiveni kilitli değil, keşke kilitli olsa anahtar da kapı üstünde askıda olsa, bunu konuşacağım müdür hanımla
ilk günler görevli abla ilgilendi nedense bugun sınıfa girmek istememiş, o yüzden yine görevliye vermiş oğlumu

Öğretmenle alakalı mıydı
diğer öğrencilerle etkinlik yapıyormuş
düşünüyorum evet, nasıl şikayet edeceğim?

Evet 3 yaşından sonra alıyorlar, oğlum 4 yaş grubuna gidiyor
benim kizim calistigim icin 2.5 yasinda krese basladi.gecen sene gayet iyiydi bu yil bazi sebeplerden dolayi bi ay baska hocanin ogrencisi olacakti ama ogretmenini hic sevemedi.bende daha da sogumasin okuldan diye gondermedim bi ay bence ogretmeni sevmediyse zorlamayin

Hayır değil.
Sizi, çocuğunuzu kendinden küçük çocukların sınıfına almanız için zorlayamaz.
Bunun için geçerli bir sebep-gerekçe olmalı.
Çocuğa gerekli testler uygulanır, gelişim geriliği varsa alt gruba alınabilir.
Bizde de bu durumda olan iki öğrenci var.
Çocuklara test uygulandı, sonuçları aileler ile paylaşıldı, onların da rızası alınarak bir küçük yaş grubuna dahil edildiler.
Ayrıca aralarında 1 yaş değil 6 ay var küçük grupla.
Sanırım öğretmene çocuğunuzla ilgilenmek, oryantasyon yapmak zor geldi.
Ne yazık ki meslektaşlarımızın büyük kısmı kolay-sakin-uyumlu çocukların dışındakileri istemiyor sınıfında.
Gerçekten çok çok teşekkür ederim, beni aydınlattınız. Gereken neyse yapacağım, pedagogla da görüşeceğim, benim için önemli olan oğlumun huzuru ve okul öncesi eğitim hayatı.
Öğretmen konusunda haklısınız zaten emekliliğine az kalmış ve ilk defa küçük yaş grubu ile çalışıyormus, bi önceki konumda yazmıştım daha kayıt için gittiğim gün uğraşamam demesine getirdi. Tekrardan teşekkürler

3 hafta olduk başlayalı, okul öncesi eğitim için MEB in anaokuluma gidiyor oğlum.
Bugun yangın merdiveninden çıkmış okul dışına gitmiş, beni aradılar ve telefonda konuşurken bulduklarını söylediler.
Ne yapmalıyım nerde yanlış yapıyorum 😭

Alisma surecinde olur boyle ama okul guvenlikli degil onu anladim

okulda buyuk ıhmal var
benzerı basıma geldı kızım 3 bucuk yasındayken krese yazdırmıstık yazdırdıgım gun dısarı cıkmıs tek basına tesaduf yolda ben gordum almaya gıderken sokakta kan beynıma cıktı hemen kaydını aldım
tecrubelı bır ogretmene sordugumda yası erken seneye krese hatta ondan sonrası sene anaokuluna gonderırsın omur boyu okuyacak zaten gerı kalır dıye dusunme sen ılgılı annesın demıstı . oyuzden bende seneye kadar kendım ılgılenıyorum dans kursuna falan yazdırdık suan 4 yasına gırmek uzere

yanı bence o okula gondermeyın

Bizim veliler çocuklarının ceketi kaybolduğunda ortalığı ayağa kaldırıyordu. 2 ay boyunca havuz bonesi aradığımı biliyorum, kaldı ki branş öğretmeniyim.
Sonuç olarak burada çok büyük ihmal var. Lütfen bu konuda dik durun, çocuğunuzun kaçması sizi suçlu duruma düşürmesin. O daha 4 yaşında bir çocuk ne bilsin kaçmayı.

Gerçekten çok çok teşekkür ederim, beni aydınlattınız. Gereken neyse yapacağım, pedagogla da görüşeceğim, benim için önemli olan oğlumun huzuru ve okul öncesi eğitim hayatı.
Öğretmen konusunda haklısınız zaten emekliliğine az kalmış ve ilk defa küçük yaş grubu ile çalışıyormus, bi önceki konumda yazmıştım daha kayıt için gittiğim gün uğraşamam demesine getirdi. Tekrardan teşekkürler
Aradınız mı 150'yi?

çocuğunuz nasıl bir çocuk ki sınıfa girmeme isteğini öğretmen okul görevlisiyle hallediyor?
hani bu kadarı yaramazlık değil başka bir sorun gibi geldi bana, psikiyatriste pedagog a göturdunuz mu?
başka konuda bir hanım bahsetmişti çocuğunun sınıfında çok hareketli bir çocuk varmış surekli koşuyor itiyor boğaz sıkıyor,vuruyormuş.orda herkes diğer çocuğun o okulda ne işi var minvalinde konuşmuştu.

böyle bir çocuksa eğer kalabalık anaokuluna gönderme ısrarı neden, baktınız diğer çocuklardan çok farklı hareket ediyor neden başka yöntemler denemiyorsunuz? pedagog çocuk psikiyatristi gibi?

normalde bir çocuk sınıfa girmek istemese de öğretmen tutup sınıfa koyabilir,4-5 yaşında çocuk bunlar, ki siz kendiniz diyosunuz gulerek ben 4 yıl neler çektim sıramı öğretmene savdım diye. bence bu hiç komik değil çocuğunuzun hareketlerinden yine siz sorumlusunuz. sınıfında 20-30 çocuk olacak öğretmen, sizin çocuğunuzun başında mı beklesin aman çok hareketli diye.

öğretmen sorumsuzsa sonuna kadar hakkınızı arayın, ama sorun sizin çocuğunuzun davranışlarındaysa bence ilk önce bir terapi tedavi vs neyse yaptırın sonra anaokuluna başlatın. Allah korusun başına birşey gelse öğretmenden hesap sorsanız da oğlunuzun sağlığını geri getiremezsiniz, keşke dememek için yerinizde olsam doktora götururdum.

Back
X