4 yasinda kizim kilo almıyor

• Konu Sahibi Konu Sahibi ncb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Zaten sırf bu sebeple ameliyat ettirmem yapı olarak bademcik cok buyuk hatta nerdeyse birbirine yapışık haldeler ancak bademcik surekli enfeksiyon gibi cocukta farklı bulgular yaratiyorsa o zaman alınması gerekir.evet kızım zayıf değil sadece bu kadar uzun süre kilo almaması normal mi hepsi bu.sonuçta kilo azda olsa gelişim devam eder hani deseydim bir yilda 500 gr almış oda yok çevremde kime sorduysam azda olsa kilo alımı olmuş neyse allah başka dert vermesin.bu durumun normal olduğunu bilsem zerre kadar takmam da artık nezaman dr a gidersek ki insallah ihtiyacimiz olmaz o zaman sorarım
Evet normal bi ara hiç kilo almayabiliyorlar. Yani şöyle soyleyim hala kilo alımı devam etse daha çok sıkıntı olurdu vücut obezite meyilli olurdu çünkü. Kizinizin kilo alma mekanizması saglikli olduğundan vücudu durdurmus şuan kilo alımını. Boyu çok uzun olsa bu kiloyu tolere ederdi ama boyu ve kilosu orantılı değil onun için şuan kilo almaması en saglikli olanı. Biz anneler çok kıyas yapıyoruz. ;)

Evet normal bi ara hiç kilo almayabiliyorlar. Yani şöyle soyleyim hala kilo alımı devam etse daha çok sıkıntı olurdu vücut obezite meyilli olurdu çünkü. Kizinizin kilo alma mekanizması saglikli olduğundan vücudu durdurmus şuan kilo alımını. Boyu çok uzun olsa bu kiloyu tolere ederdi ama boyu ve kilosu orantılı değil onun için şuan kilo almaması en saglikli olanı. Biz anneler çok kıyas yapıyoruz. :KK66:
Aynen aslinda normali bu belki ama hep kilo aldığı icin alışmadigim bir durum dediginiz gibi öncesinde obeziteye meyilliydi

Birde kiziniz kac kilo ve boyu nekadar.ölçümleri nekadar sure ile takip ediyorsunuz ben evde badkul var o sekilde takip ediyorum bu ara yine taktım
Şu an 15.700kg civarı,yeri geliyor 15,90 oluyor yeri geliyor 15.500da kalıyor. Boyuda 1metre 10 cm. Hastalandı bir süre önce 15 kg'a kadar indi,4 ayda toparladı,açığı kapadı. Doktora hastalanınca gidiyorum,orada ilaç miktarını ayarlamak için tartılıyor genelde. 4 yaşında kan değerlerine baktırirım diye düşünüyorum,genelde her sene kontrol ettiriyorum. Sizin kızınız kaç kg,boyu kaç cm?

Şu an 15.700kg civarı,yeri geliyor 15,90 oluyor yeri geliyor 15.500da kalıyor. Boyuda 1metre 10 cm. Hastalandı bir süre önce 15 kg'a kadar indi,4 ayda toparladı,açığı kapadı. Doktora hastalanınca gidiyorum,orada ilaç miktarını ayarlamak için tartılıyor genelde. 4 yaşında kan değerlerine baktırirım diye düşünüyorum,genelde her sene kontrol ettiriyorum. Sizin kızınız kaç kg,boyu kaç cm?
Benimki 18.80-19 arası 103 cm bu ara cok taktım paso tartiyorum

ay masallah kilolara bak ben 14 kg yi zor gördüm.Suan 3 bucuk yaş. Bence gereksiz takiliyorsunuz.Her cocugun yapisi farklı.Mesela ben sağlıklı beslediğimi dusunuyorum omegadan tut vitamin tabletlerine kadar takviyeler protein vs dengeli vermeye calisiyorum ama cok hareketli ve cok seciyor herseyi yemez kilo alirim diye korkuyor paşa:)

Hareketliyse kilo almamasi normal bence.normal sinirda diyorsunuz zaten sorun yoktur bence bosuna endiselenmeyin.benim oglumda hep kiloluydu3 4yaslarinda iyiydi kilosu suan 7.5 yasinda ve zayif sayilir ama saglikli olduktan sonra ben bi sknti gormuyorum.kizimda oyle suan 2.5 yasinda tombik ama biliyorumki buyudukce zayiflayacak abisi gibi.zaten kilolu olmasida iyibisey degil

Ee zayıf değilse niye takıyosun . Obez mi olsun çocuk . Küçücük çocuk zaten ne kadar börek yiyebilir . Zaten sağlıklı olan tek dilim börek . Büyükler için de .

Cnm boyu uzamış kg 18.80-19 arası boy 103 cm falan
Maşallah kilosu çok güzel. Benimki 3 buçuk yaşında. erkek olmasına rağmen 16 buçuk kilo. Boyu da 2 ay önce tam bir metreydi. Daha ne istiyorsunuz:))

Ee zayıf değilse niye takıyosun . Obez mi olsun çocuk . Küçücük çocuk zaten ne kadar börek yiyebilir . Zaten sağlıklı olan tek dilim börek . Büyükler için de .
Ben zayıf olduğunu dusundugum için değil 1 yil boyunca kilo almamasının normal olup olmadığını öğrenmek için konu açtım sonuçta amacım obez olmasını sağlamak tabikide değil

Maşallah kilosu çok güzel. Benimki 3 buçuk yaşında. erkek olmasına rağmen 16 buçuk kilo. Boyu da 2 ay önce tam bir metreydi. Daha ne istiyorsunuz:))
Maşallah anlatmak istediğim 1 yil öncede bu kilodaydi evet 1 yıl önce ki çok fazlaydi suan persentil olarak normal sınırlarda ancak hiç kilo almaması ne kadar normal olabilir yada aynı durumu yaşayan varmı

Hareketliyse kilo almamasi normal bence.normal sinirda diyorsunuz zaten sorun yoktur bence bosuna endiselenmeyin.benim oglumda hep kiloluydu3 4yaslarinda iyiydi kilosu suan 7.5 yasinda ve zayif sayilir ama saglikli olduktan sonra ben bi sknti gormuyorum.kizimda oyle suan 2.5 yasinda tombik ama biliyorumki buyudukce zayiflayacak abisi gibi.zaten kilolu olmasida iyibisey degil
Anladım cnm ne bileyim büyüdükçe sadece boyu uzamış dediğin gibi sağlık açısından da görsel olarakta kilo hos degil.ancak hep persentil tablosunda ustte olan kızım yavaş yavaş asagilara iniyor bi dr un söylediği aklıma geliyor 2 çizgi altına düşerse sorun var demektir demişti fakat büyüdükçe çizgiler aşağıya iniyor.şimdiye kadar kısa bir süre kilo alma dursa da hiç bu kadar uzun surmemisti.

ay masallah kilolara bak ben 14 kg yi zor gördüm.Suan 3 bucuk yaş. Bence gereksiz takiliyorsunuz.Her cocugun yapisi farklı.Mesela ben sağlıklı beslediğimi dusunuyorum omegadan tut vitamin tabletlerine kadar takviyeler protein vs dengeli vermeye calisiyorum ama cok hareketli ve cok seciyor herseyi yemez kilo alirim diye korkuyor paşa:)
Cnm ben calisiyorum anane ilgileniyor tabiiki dikkat ediyor herseyine ama bizimki de çok seçiyor daha şurda 1 aydır bazı şeyler i ağzına sokmayı başardık beğendiği şeyler oldumu ohh hiç Hayır demez günde küçük bir çikolata yada dondurma hakkı var ama versen 10 tane yer yemeğe geldimi doydumm şimdi artık besinlerin faydalarını anlatıyorum biraz biraz yiyo önceden de böyleydi ama kilo alıyordu şimdi yok

Benimki 18.80-19 arası 103 cm bu ara cok taktım paso tartiyorum
Maşallah kilosu gayet iyi.benim oğlum da 2 ay sonra 4ü doldurcak bugün ölçtürdük 17 kilo, 100 cm olmuş nihayet

Küçük oğlum da tombik bir bebekti %97 persentildeydi boyu da kilosu da. Şimdi normale döndü.çok hareketliler ve boya gidiyorlar o yüzden olabilir

19 kilo mu

Oğlum Ağustos 2010 doğumlu 122 cm ve 19 kilo

Yani kilo almaması yeterli kilosu olduğu için olabilir sizin kızın boyu da uzuyormuş

Benimki iki kilo aldı bir yılda diye doktor sevindi

benimki 5 yasinda yillardir ayni kiloda boyu uzuyor sagligi yerinde hic de takmiyorum.

Maşallah kilosu gayet iyi.benim oğlum da 2 ay sonra 4ü doldurcak bugün ölçtürdük 17 kilo, 100 cm olmuş nihayet

Küçük oğlum da tombik bir bebekti %97 persentildeydi boyu da kilosu da. Şimdi normale döndü.çok hareketliler ve boya gidiyorlar o yüzden olabilir
Cnm tesekkur ederim yalnız olmadığımı bilmek iyi geldi şimdi 2.ye hamileyim umarım onda daha rahat olurum ;)

benimki 5 yasinda yillardir ayni kiloda boyu uzuyor sagligi yerinde hic de takmiyorum.
Demekki öyle herkes 1 yılda en az 1 kg almıyormus cok şükür maşallah çocuklarımıza sağlıklı olsunlar gerisi önemli degil sizlerle konuştukça sadece evham yapmışım diyorum cok tesekkur ederim

19 kilo mu

Oğlum Ağustos 2010 doğumlu 122 cm ve 19 kilo

Yani kilo almaması yeterli kilosu olduğu için olabilir sizin kızın boyu da uzuyormuş

Benimki iki kilo aldı bir yılda diye doktor sevindi
Teşekkürler sanırım sizin oglanda bir süre kilo almadi sonradan birden aldı belli bir süre kilo alma duruyor heralde

Back
X