• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yaşindaki kizim aşiri içine kapanık:( annelerr yardimmm

dönem dönem değişiyor çocukların huyları ve tepkileri.
Ama birden ağlamalar falan yine de düşündürücü tabi ki.

Siz bir ara ailecek ailenizde kalmıştınız, çocukları bu tarz değişiklikler de etkiliyor, onu da göz önünde bulundurun.

Çocuğunuz ciddi bir travma yaşamış ve adlandıramadığı için hırçın ve içe kapanık ve size ifade edemiyor.
Çok ciddi bişey olabilir.
Pedagog onunla oyunlar oynayarak neler olduğunu anlayabilir.
Erkek çocuklarından ve erkek figürlerden kaçması hiç hoşuma gitmedi.
Sizi heyecanlandırmak istemem, ama pedagog sizi aydınlatacaktır.

Sizin görmediğiniz bi zamanda başına bişey gelmiş olabilir. Hareketlerini takip edin pedagogla görüşün. Erkeklerden utanıp çekindiğini soylyosunuz bana pek normal gelmedi. Umarım kötü bişey yoktr
Ama hep yanindayim hangi erkek ona zarar vermis olabilirki acaba utanma duygusumi gelisiyor

Kızlar şuan ciddi ciddi moralim bozuk...4 yaşındaki kızım birden içine kapandı. .bundan 3 ay öncesi böyle değildi mesela avm ler de oyun alanlarında kendi kendine oynardı eğlenirdi. Şimdi öyle ortamlarda aileler den utanıyor sürekli onlara bakıyor boynu eğik şekilde hele ki erkeklerden babalardan inanılmaz utanıyor. ..mesela geçende yine bir oyun alanında kuzeniyle utana sıkıla oynuyordu bende hemen karşıya kahve almaya gitmiştim gözleri beni aramışsın görememiş başlamış ağlamaya. Ablam farkettmis gitmiş yanına hemen kucağına atlamış ablamın ama nasıl hickiriklara boğulmuş yavrum saatlerce kuçağım dan inmedi:KK43:..dün günümüz vardı en sevdiği arkadaşları da oradaydı balkona sofra kurduk onlara biz salonda takılıyorduk bu illede beni çağırdı yanımda dur dedi biz anneler salondayiz yapma böyle kızım falan dedim gözlerinden sarıl sarıl yaş aktı. ..bazı ortamlarda yine yanıtlarını yanına gitmeye çok çekiniyor kafasını egiyor kuçak tan inmiyor...ara ara açıliyor ama genelde çok utangaç oldu yada çekingen. ..sosyal ortamlara götürmeye çalışıyorum ana kız çok gezeriz ama kendi yaşıtlarıyaa takılması daha önemli galiba...bunu zamanla aşacak mi kızlar. ..sizlerin de evlatları böylemiydi ..özellikle buralar bana aşırı düşkün ve duygusal....aylar öncesinden aşırı konuşkan di..evde yine aynı ama.ortamlarda özellikle velilerin bulunduğu ortamlarda çok. Ama çok cekingen:KK43: sosyal fobi falan olabilirmi bu yaşta. ..tecrübelerinize ihtiyacım var:KK43: devletek 5 yaş anaokulu ndan önce özel başka yerlere de veremem maddiyattan kızlar. .
büyüklerden , babalardan , kerkeklerden sanıyorum fobisi
umarım kötü bi şey yaşamadı kızınız . hoşlanmadığı bi söz de duymuş olabilir . onu üzmüş olabilir

büyüklerden , babalardan , kerkeklerden sanıyorum fobisi
umarım kötü bi şey yaşamadı kızınız . hoşlanmadığı bi söz de duymuş olabilir . onu üzmüş olabilir
Evet oyle bi fobi olusti sanki erkek cocuklari da sevmiyor zaten hoslanmodgi bi soz duymus olanilir ama neee

Çocuğunuz ciddi bir travma yaşamış ve adlandıramadığı için hırçın ve içe kapanık ve size ifade edemiyor.
Çok ciddi bişey olabilir.
Pedagog onunla oyunlar oynayarak neler olduğunu anlayabilir.
Erkek çocuklarından ve erkek figürlerden kaçması hiç hoşuma gitmedi.
Sizi heyecanlandırmak istemem, ama pedagog sizi aydınlatacaktır.
Bi erkekle tek kalmadi hic asla hep yanimda yada babasiyla babaanneye gidiyor orda da babasi yaninda orda da mutlu ama bilemiyorim

Öncesinde böyle değilse büyük ihtimal bir olay yaşamıştır bir pedagog yardımı Alın . En azından okul çağına gelmeden bunu aşarsa iyi olur yoksa çok zahmet çeker .

Bi erkekle tek kalmadi hic asla hep yanimda yada babasiyla babaanneye gidiyor orda da babasi yaninda orda da mutlu ama bilemiyorim
bir erkekle tek kalmasına gerek yok.
sizin de bulunduğunuz ortamda birisi kucaklamış olabilir .
çimdik atmış olabilir . istemediği şekilde dokunmuş olabilir
böyle olacak ya da olmuştur diye bir şey yok tabi .
ama aniden böyle değişmesi çocuğun sizi uyarmaya çalışması gibi de algılanabilir . size sinyal vermiş

ben kendimden örnek vereyim.
çocuğum kreşten üzgün geldi. konuşmuyor .
akşam biraz oyuncak dökeriz yere.
otururuz .
çiftlik oyunu oynayalım mı derim. ya da sizin çocuğunuzun sevdiği bi oyun kurun.

ben atı alırım . sen de istediğin bi şeyi al derim.
işte biraz oyun oynarız. hemen terapi gibi soru sormaya başlamayın .
10 dk oynadık diyelim.
atım düştü ay çok acıdı falan gibi şey söylerim. atı kaldırırım . ambulans çağırın falan derim.
onun da bi şeyler söylemesi için beklerim .
diyelim ki ambulans çağırmayalım dedi. ama atımın canı yandı derim .
neden çağırmayalım ki diye sorarım.
konu konuyu açacaktır.
size iç dünyasındaki sıkıntısından illa örnek verecektir oyun içinde.
sizin meraktan bu oyunu kurduğunuzu anlarsa kesinlikle konuşmaz.
sorulara boğmayın çocuğu.
ve oyunu onun yönlendirmesine izin verin.
siz çok şöyle olsun , böyle olsun demeyin . o söylesin bunu.

bir erkekle tek kalmasına gerek yok.
sizin de bulunduğunuz ortamda birisi kucaklamış olabilir .
çimdik atmış olabilir . istemediği şekilde dokunmuş olabilir
böyle olacak ya da olmuştur diye bir şey yok tabi .
ama aniden böyle değişmesi çocuğun sizi uyarmaya çalışması gibi de algılanabilir . size sinyal vermiş
Simdi sordum haydi hayal gucumuzu kullanalim dedim neden oyun alanlarinda anne babalardan cekiniyorsun sana kizdilar mi hic dusun bakalim dedim hayir anne kimse bana kizmadi ilgisi yok dedi....sizi ozluyorum dedi

ben kendimden örnek vereyim.
çocuğum kreşten üzgün geldi. konuşmuyor .
akşam biraz oyuncak dökeriz yere.
otururuz .
çiftlik oyunu oynayalım mı derim. ya da sizin çocuğunuzun sevdiği bi oyun kurun.

ben atı alırım . sen de istediğin bi şeyi al derim.
işte biraz oyun oynarız. hemen terapi gibi soru sormaya başlamayın .
10 dk oynadık diyelim.
atım düştü ay çok acıdı falan gibi şey söylerim. atı kaldırırım . ambulans çağırın falan derim.
onun da bi şeyler söylemesi için beklerim .
diyelim ki ambulans çağırmayalım dedi. ama atımın canı yandı derim .
neden çağırmayalım ki diye sorarım.
konu konuyu açacaktır.
size iç dünyasındaki sıkıntısından illa örnek verecektir oyun içinde.
sizin meraktan bu oyunu kurduğunuzu anlarsa kesinlikle konuşmaz.
sorulara boğmayın çocuğu.
ve oyunu onun yönlendirmesine izin verin.
siz çok şöyle olsun , böyle olsun demeyin . o söylesin bunu.
Tamam bunu da denicem canim

ben her seferinde çocuğumun neyi olduğunu öğrendim .
emin olun işe yarıyor .
kız çocuğu işe evcilik oynayın.
akraba ziyaretine gitsin bebekler .
amca, hala , dayı , komşu , gibi kişiler oluşturun yavaştan. ürkütmeden .
onlardan kiminle görüşmek istemeyeceğini öğrenebilirsiniz .
kime gitmek istemez . komşuya gitmek istemezse mesela.
aaa . o teyze ya da o amca şeker biri . sen gitmezsen ben de gitmem o zaman . diyebilirsiniz . peki neden gitmeyelim dersin mesela.

Bence bişey olmuş,siz çok üstüne gitmeden alttan alttan sorularla öğrenmeye çalışın ve pedagog desteği alın.

Simdi sordum haydi hayal gucumuzu kullanalim dedim neden oyun alanlarinda anne babalardan cekiniyorsun sana kizdilar mi hic dusun bakalim dedim hayir anne kimse bana kizmadi ilgisi yok dedi....sizi ozluyorum dedi
siz direk sormuşsunuz ama . terapinin amacı bu değildi.

Back
X