Kızlar şuan ciddi ciddi moralim bozuk...4 yaşındaki kızım birden içine kapandı. .bundan 3 ay öncesi böyle değildi mesela avm ler de oyun alanlarında kendi kendine oynardı eğlenirdi. Şimdi öyle ortamlarda aileler den utanıyor sürekli onlara bakıyor boynu eğik şekilde hele ki erkeklerden babalardan inanılmaz utanıyor. ..mesela geçende yine bir oyun alanında kuzeniyle utana sıkıla oynuyordu bende hemen karşıya kahve almaya gitmiştim gözleri beni aramışsın görememiş başlamış ağlamaya. Ablam farkettmis gitmiş yanına hemen kucağına atlamış ablamın ama nasıl hickiriklara boğulmuş yavrum saatlerce kuçağım dan inmedi

..dün günümüz vardı en sevdiği arkadaşları da oradaydı balkona sofra kurduk onlara biz salonda takılıyorduk bu illede beni çağırdı yanımda dur dedi biz anneler salondayiz yapma böyle kızım falan dedim gözlerinden sarıl sarıl yaş aktı. ..bazı ortamlarda yine yanıtlarını yanına gitmeye çok çekiniyor kafasını egiyor kuçak tan inmiyor...ara ara açıliyor ama genelde çok utangaç oldu yada çekingen. ..sosyal ortamlara götürmeye çalışıyorum ana kız çok gezeriz ama kendi yaşıtlarıyaa takılması daha önemli galiba...bunu zamanla aşacak mi kızlar. ..sizlerin de evlatları böylemiydi ..özellikle buralar bana aşırı düşkün ve duygusal....aylar öncesinden aşırı konuşkan di..evde yine aynı ama.ortamlarda özellikle velilerin bulunduğu ortamlarda çok. Ama çok cekingen

sosyal fobi falan olabilirmi bu yaşta. ..tecrübelerinize ihtiyacım var

devletek 5 yaş anaokulu ndan önce özel başka yerlere de veremem maddiyattan kızlar. .