4 yasindaki kuzenim yandi :(

Nazli gelin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2014
1.461
1.045
34
kizlar 4 yasindaki kuzenim sutle yandi yari yuzu ve bogazinin yani cok uzuluyoruz iz kalir diye sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz doktora falan goturduler su an sarili duruyor babaannesi istemeden sut dokmus cocugun ustune tencereyle cocuk tencerenin altindan gecmis kadinda anlayamamis anneside yeni dogum yapti yengem kucukle ilgilenirken olmus iste onerileriniz nelerdir sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz

Bence siz bir şey yapmayın. Doktorlar yapmıştır gerekeni. Yara tamamen iyileştikten sonra kudret narı diye bir şey varmış. Onu sürebilirsiniz. Bir arkadaşım küçükken kızgın yağ ile yanmış kudret narı sürmüşler iz kalmamış. Ama dediğim gibi yara tamamen geçtikten sonra araştırın bunu.

evet süt yanığında durum farklı oluyor, kantaron yağı işe yarayabilir öncelik dokturun verdiği kremler olsa da. Bir de boğaz eklem gibi yerlerde yara iyileştikçe hareket ettirmeyi ve teni nemlendirmeyi unutmasın yengeniz. Aynı yaşta sonradan ameliyat olmak zorunda kalan komşumuzun çocuğu vardı, umursamazlık başa bela.

Bence siz bir şey yapmayın. Doktorlar yapmıştır gerekeni. Yara tamamen iyileştikten sonra kudret narı diye bir şey varmış. Onu sürebilirsiniz. Bir arkadaşım küçükken kızgın yağ ile yanmış kudret narı sürmüşler iz kalmamış. Ama dediğim gibi yara tamamen geçtikten sonra araştırın bunu.
tamam tesekur ederim cnm nazar deydi yavruya okadarda guzel ki gorseniz sarisin mavi gozlu bicir bicir konusuyor hep :)

kizlar 4 yasindaki kuzenim sutle yandi yari yuzu ve bogazinin yani cok uzuluyoruz iz kalir diye sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz doktora falan goturduler su an sarili duruyor babaannesi istemeden sut dokmus cocugun ustune tencereyle cocuk tencerenin altindan gecmis kadinda anlayamamis anneside yeni dogum yapti yengem kucukle ilgilenirken olmus iste onerileriniz nelerdir sizce iz kalmamasi icin ne yapmaliyiz
Doktor krem verdiyse onu kullanın büyük ihtimal vermiştir yaşıda küçük olduğu için eğer doktorun verdiği ilacı kullanırsa iz kalmaz,yıllar önce annemizde başına geldi yanma olayı sadece doktorun verdiği ilaçları kullandık çok şükür iz kalmadı,evimize geçmiş olsuna gelenler çeşitli tarifler önerdi ama hiçbirini kullanmadık sadece doktorun verdiği ilaçları kullandık ve hergün düzenli pansuman oldu.

Sargisi cikinca elmayi ikiye bolup yuzune yanik yerlere surun benim yüzünde kucukken yara olmuş çiban gibi elma geçirmiş birde denemedim ama hakiki bal derler geçirir bir akadasim bebeğinin pisiginde bile bal kullanirdi cildi yenileme özelliği varmis allah şifa versin

benim kizima kuçukkken 1 br sicak su dokulmustu , kolunda çokdu yanigi, bardagi tutup kafasindan asagi boca etmis oda koluna gelmisti
o zaman çok kotuydu tabide su an iz yok, 5 yil oldu ..

Sakın kendi kafanıza göre bir şey yapmayın sakın tabiri caize kocakarı ilaçları falan uygulamayın.
Ben hastanede çalışıyordum neler görüyordum neler. Doktor mutlaka yönlendirmiştir sizi sargılar şu zaman çıkacak falan diye. Doğru tedavi edilirse kalmaz inşAllah

Lütfen duyduğunuz her şeyi uygulamayin her öneri bebeğe iyi gelmeyebilir ne olur ne olmaz. Daha çok küçük cilt kendini kolay yeniler bu firsati iyi değerlendirmek gerek.

Büyük şehirlerde yanıklara bakan özel üniteler var hastanelerde böyle bir yere görürmelisiniz her siyaha yakin deri kapladiginda doktorun onu soymasi ve alttan temiz derinin gelmesini saglamasi lazim..

Lütfen en en iyi olacak hastane ve doktor bulun. Çok geçmiş olsun inşallah iz kalmaz

Sakın kendi kafanıza göre bir şey yapmayın sakın tabiri caize kocakarı ilaçları falan uygulamayın.
Ben hastanede çalışıyordum neler görüyordum neler. Doktor mutlaka yönlendirmiştir sizi sargılar şu zaman çıkacak falan diye. Doğru tedavi edilirse kalmaz inşAllah
evet haklisiniz koca kari laflariyla dahada kotu olursa napariz Allah korusun doktor yapmistir yapicagini yarin yine gidicekler pansuman icin

Benim de 3 yaşındayken üstüme kaynar su döküldü. Komple boynum ve dekolte kısmımdaki deri yanmış ve soyulmuş. Hayal meyal hatırlıyorum baya zaman aldı iyileşmesi, uzun süre pansumanlara gidilmiş. Ama yaşım küçük olduğu için ince 1 cmlik beyaz bi leke dışında hiç iz kalmadı. Annem sadece doktoru dinlemiş ve onların yazdığı kremleri uygulamış, siz de sakın koca karı ilaçları denemeyin, yaşı küçük olduğundan, gerekli müdahalelerle toparlayacaktır.

Tarifini bilmiyorum ama hakiki zeytinyagi ve balmumu kullanabilirsiniz tabiki yara belli seviyede kuruduktan ve enfeksiyon riski ortadan kalktiktan sonra su an doktora guvenin ama uzun vadede izler konusunda tabiki arastirma yapin

Öncelikle çok geçmiş olsun, Rabbim şifa versin.
Benim de o yaşlardayken yüzüm yanmış, ayağım kaymış ve yüzüm sobaya yapışmış. Anneciğim çok temiz bakmış bana. Zaten yanıkta en önemli şey temizlik. Yoksa kurtlanabiliyormuş bile :KK43:
Her gün ılık sabunlu suyla pansuman yapmış, yarayı temizlemiş. Yanık iyileşmeye başlayınca yara gibi kabuk bağlıyor. O zaman da bu temizliği yaptıktan sonra elmayı dilimleyip yaranın üzerine koymuş, suyunu da sıkmış. Şimdi hiç iz falan yok çok şükür. 11 yaşındayken bacağım da yanmıştı. Onda da aynı şekilde yaptı Allaha şükür bacağımda da iz yok.

hay Allah'ım geçmiş olsun
Allah şifa versin...

X