4 yaşındaki oğlum hep korkunç rüyalar görüyor :( sizlerin kide görüyomu

samyelipoyraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2011
506
41
48
İzmir
canavarlar hırsızlar. hep rüyalarında bunlar var. yavrum ağlayarak uyanıyor, "uyumak istemiyorum artık" diyor. canavarlardan falan çizgi filimlerden etkilendi biliyorum hırsız falanda duyduklarından sanırım. Sizlerin varmı böyle problemi dr mı götürsem acaba, yoksa normal mi. napsam

Agresif, canavarli, silahli vs cizgi filmleri seyrettirmeyin! Hatta cocugunuzu tv den mumkun oldugunca uzak tutun. Zamanla duzelecekdir. Duzelmesine yardimci olmak icinde " sihirli su" hazirlayin :) bir tane su pustkurten plastic sise alin icine okaliptus yagindan bir kac damla damlatin. Okaliptus olmasi sart degil, lavanta da olabilir. Hatta lavanta uyumasina da yardimci olur. Lutfen parfum filan sikmayin siseye parfumler kimyasaldir.

Cocugunuza bu sisede canavar, hirsiz vs. kovucu oldugunu soyleyin ve yatmadan once odasina bu sudan sikin. Bu suyun Butun gece onu canavarlardan, hirsizlardan koruycagini soyleyin. Eger guzel koku yayildiysa bu demektir ki canavarlar odasini terkettiler :) Ve bu siseyi odasinda birakin. Cocugunuz yeteri kadar buyukse de ona yatmadan once dualar okumasini soyleyin hatta birlikde okuyun. Turkce okumalarinda fayda var dualarin anlamlarini anlamalari acisindan.

Agresif, canavarli, silahli vs cizgi filmleri seyrettirmeyin! Hatta cocugunuzu tv den mumkun oldugunca uzak tutun. Zamanla duzelecekdir. Duzelmesine yardimci olmak icinde " sihirli su" hazirlayin :) bir tane su pustkurten plastic sise alin icine okaliptus yagindan bir kac damla damlatin. Okaliptus olmasi sart degil, lavanta da olabilir. Hatta lavanta uyumasina da yardimci olur. Lutfen parfum filan sikmayin siseye parfumler kimyasaldir.

Cocugunuza bu sisede canavar, hirsiz vs. kovucu oldugunu soyleyin ve yatmadan once odasina bu sudan sikin. Bu suyun Butun gece onu canavarlardan, hirsizlardan koruycagini soyleyin. Eger guzel koku yayildiysa bu demektir ki canavarlar odasini terkettiler :) Ve bu siseyi odasinda birakin. Cocugunuz yeteri kadar buyukse de ona yatmadan once dualar okumasini soyleyin hatta birlikde okuyun. Turkce okumalarinda fayda var dualarin anlamlarini anlamalari acisindan.
bence "sihirli su" yerine odasına yada kapısına kuran yazısı asın.Allah seni korur diye söleyin.biz yaptık oğlumda çok işe yaradı

Sevgili Esra, akli kesen buyuk cocuklar icin haklisin. Yukarida ki yazimda da belirttigim gibi. Fakat 3-4 yasinda ki bir cocuga "Allah seni korur" derseniz "Allah kim" der :) cocuklarimizla yaslarina uygun bir sekilde konusmak lazim. Elbette ki Allahini varligini, dualari ogrenicekler ama zamani geldiginde. Yoksa cok anlatirsiniz 3 yasinda ki bir cocuga Allahin kim oldugunu :)

bence "sihirli su" yerine odasına yada kapısına kuran yazısı asın.Allah seni korur diye söleyin.biz yaptık oğlumda çok işe yaradı

Evet benim 4 yaşındaki kızım da tv de ki domestos reklamında bulunan temsili bakterilerden etkilendi... Bir müddet banyoya tek başına girmedi yetmezmiş gibi rüyalarında o bakterilerin ellerini ayaklarını yemek istediklerini söyledi..bende ona izah ettim onların çizgi film gibi çizelerek yapıldığını kukla gibi hareket ettirildiğini anlattım sonrada geceleri dua ettik... Dua bir güven verdi ona artık rüyalarında çok şükür korkmuyor ama banyoya arada bir de olsa girerken tereddüt ediyor... Zamanla bu korkusunu anlatır inşallah şimdilik çok üzerine gitmiyorum. Umarım yakında sizde rahatlarsınız ancak anladığım bir şey var çocukların korkuları o korktukları şey her neyse zihinlerinde eskimeden yani unutmaya başlamadan bitmiyor.. Biraz zamana bırakmak yeterli. Çocukların beyni kötü olan her şeyi unutmaya meyilli....

Arkadaslar benim oglumda 4 yasinda cok degisti bu aralar. Cok sosyal cocuktu . O gitti yerine urkek bir cocuk geldi . Artik parka dahi gitmek istemiyor baska cocuklar var diyor. Ne yapicami sasirdim.

Back
X