• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıl önce kürtaj oldum, şimdi vicdan muhasebesi yaşıyorum

Sinirlenmeyeceğim dedim ama ne mümkün.
Geriye dönüp her mesajı alıntılayamadım ama şu noktalara dikkat çekmek istiyorum :
# ilk mesajımda belirttiği gibi sadece paylaşmak istedim. Daha fazlası yok...
# böyle bir ihtimal vardı neden yaptın diyenler var. Cevap vereyim psikopatım çünkü, zevk alıyorum... Hasta olabilirim olsun yeterki sevişeyim amann dedim boşver. Mümkün mü bu? Korunduğu halde hamile kalan hiç örnek yok mu?
# kazaya uğradığımızı fark edince norlevo kullandım ama fayda etmedi.
# Evli olmadığından aldırmış çocuğu diyenler sanıyor ki herkes kendileri gibi yaşıyor. Siz evlilik öncesi doğumu kabul edemeyebilirsiniz ama ben o çocuğa sahip olmak istesem bu kararım karşısında kimse duramazdı, aileme de kabul ettirirdim.
#bu ayrı bir tartışma yaratacak ama imam nikahım vardı.
# salt imam nikahım var diye eşimle ilişkiye girmedim zira öncesinde de ilişki yaşadım.
#benim en önemli nedenim bu hastalık mevzuusuydu öyle ki bebek 4 5 aylık olmadan hastalıkkı gene sahip olup olmadığı öğrenilemiyordu.
#böyle bir bahane ( bahane diyorlar ya) olmasa dahi evliliğimin tadını çıkarmada o çocuğa sahip olmayı istemeyebilirdim. Ama şimdi yine aynı şeyleri yaşayabilirdim.
#ee aldırdın ama hasta değilmişsin diyenler... işte burası takdir i ilahi. Vicdanda burada devreye giriyor.
#sana ne diye cevap verdiğim kişi tekrar yazmışş ee buraya yazmasaydın diye. SANA NE? benim buraya yazmam senin beni şartlarımı hayatımı sorgulama hakkı vermez. Paşa paşa ya olmasaymış hiç bana göre değil yaptığı dersin çeker gidersin daha fazlası hadsizliktir.
#kürtaj tartışmasına gelince gerek engelli olsun gerek istenmeyen bebek olsun bu ailenin kararıdır. Bu kararı verenler sonra zaten bunu bir şekilde içinde taşıyor olsa gerek.
#doğru tek değil. Herkesin doğrusu kendi yaşadığı gördüğü inandığı dünya kadar.
# bu forumun amacı kişileri aforoz etmek değil paylaşımda bulunmak. Bakış açılarını beni tasvip etmese de medeni şekilde ifade ede arkadaşlara ayrıca teşekkürler.
Şimdilik bu kadar yemek molası... gün uzundu

Kaç gündür siteye girmemiştim girdim ve bu konuyu gördüm amma yazılanlara çok üzüldüm. .

Kurtaji destekleyen veya desteklemeyen arkadaslar siz ne kadar gercekseniz bende o da o kadar gerçek! Gerçekten sizler çok mu vicdanlisiniz, merhametli siniz!

Kardesim hiç mi aklınıza gelmez ki bböyle bir hassas konuda herkes icindeki ni, aklinda kini bu kadar açık açık yazarken yazılanları çıkıp engelli veya hasta çocukları olan annelerin okuyacağı! Okudukça neler hissedeceği. ..Ya da konu sahibi gibi belki de daha ağır şekilde kürtaj olmak zorunda kalanlar! Hiç mi aklınıza gelmez!

Yok ya yok daha neler..Biz ne zaman bu kadar duygusuz hissi olduk..Herkes kendi dogrusunu yazmış tamam tamam da herkes bu kadar açıkbir sşekilde gerçekten yanında bunları yaşayan birine de bu şekilde konuşabilir mi acaba! Konuşurum diyene zaten denecek bir şey yok..

Kurtaji tercih etmiş ya da doğurmayı tercih etmiş insanlara bu şekilde vicdan muhasebesi yaptırıp belki de onlar açısından hayatlarına olumsuz duygular yüklediğiniz için vicdan muhasebesi sırası şimdi sizde..Burada çoğu kişinin o anne ve çocuklar için içten de olsa bir özür dilemesini gerekir..Onlar bunu hakediyor..

Konu sahibi pişman olmussunuz belli ki bu saten sonra öyle olsaydı söyle olsaydı diye düşünmekaanlamsız. .Inanin iz varsa tövbe edin hayırlısıni dileyin. .Rabbimin merhameti ve rahmeti sonsuzdur yeter ki sen bunda samimi ol... kendine stres yapmamaya çalış. .Bebek için stres ve cok kafaya takmak olumsuz oluyor..Sakinlesmeyi çalış bol bol kendini dinle..Yaptıklarından pişman olmaktan korkma..Çünkü ancak bu şekilde hayatımızda artık daha dikkatli hareket edebiliriz..

Ve lütfen ama lütfen yukarıda yazdıklarım dan ötürü konunu kapattir. .Konu çok ama çok sapmis. .LÜTFEN. ..Senle birlikte kimbilir bu konuda kaç gözyaşı döküldü daha fazla müsade etme buna..

Kaç gündür siteye girmemiştim girdim ve bu konuyu gördüm amma yazılanlara çok üzüldüm. .

Kurtaji destekleyen veya desteklemeyen arkadaslar siz ne kadar gercekseniz bende o da o kadar gerçek! Gerçekten sizler çok mu vicdanlisiniz, merhametli siniz!

Kardesim hiç mi aklınıza gelmez ki bböyle bir hassas konuda herkes icindeki ni, aklinda kini bu kadar açık açık yazarken yazılanları çıkıp engelli veya hasta çocukları olan annelerin okuyacağı! Okudukça neler hissedeceği. ..Ya da konu sahibi gibi belki de daha ağır şekilde kürtaj olmak zorunda kalanlar! Hiç mi aklınıza gelmez!

Yok ya yok daha neler..Biz ne zaman bu kadar duygusuz hissi olduk..Herkes kendi dogrusunu yazmış tamam tamam da herkes bu kadar açıkbir sşekilde gerçekten yanında bunları yaşayan birine de bu şekilde konuşabilir mi acaba! Konuşurum diyene zaten denecek bir şey yok..

Kurtaji tercih etmiş ya da doğurmayı tercih etmiş insanlara bu şekilde vicdan muhasebesi yaptırıp belki de onlar açısından hayatlarına olumsuz duygular yüklediğiniz için vicdan muhasebesi sırası şimdi sizde..Burada çoğu kişinin o anne ve çocuklar için içten de olsa bir özür dilemesini gerekir..Onlar bunu hakediyor..

Konu sahibi pişman olmussunuz belli ki bu saten sonra öyle olsaydı söyle olsaydı diye düşünmekaanlamsız. .Inanin iz varsa tövbe edin hayırlısıni dileyin. .Rabbimin merhameti ve rahmeti sonsuzdur yeter ki sen bunda samimi ol... kendine stres yapmamaya çalış. .Bebek için stres ve cok kafaya takmak olumsuz oluyor..Sakinlesmeyi çalış bol bol kendini dinle..Yaptıklarından pişman olmaktan korkma..Çünkü ancak bu şekilde hayatımızda artık daha dikkatli hareket edebiliriz..

Ve lütfen ama lütfen yukarıda yazdıklarım dan ötürü konunu kapattir. .Konu çok ama çok sapmis. .LÜTFEN. ..Senle birlikte kimbilir bu konuda kaç gözyaşı döküldü daha fazla müsade etme buna..
Çok hak verdim... kendi adıma incittiğim ailelerden özür dilerim...

Ben de yazmak istemedim bu konuda. Cok hassas bir konu. Ve uzulmene uzuldum.
Herkesin hakkinda hayirlisi olsun. Bence su an hamile kalmakta zorlanmani bu olaya baglama. Ama eyer kendini iyi hissetmiyorsan bu konuda dua et, baska yapicak bir sey yok. Baska insanlara acmak iste boyle daha cok hayal kirikligi olusturuyor malesef.

konu sahibinin isteği üzerine konusunu kapatıyorum

Back
X