• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıl önce kürtaj oldum, şimdi vicdan muhasebesi yaşıyorum

her bebek aldırana Allah birdaha bebek vermeseydi ooo yani , piyango size mi vurdu bi tek mantıksız ama bu şekilde sırlar dünyası gibi olaylar da oluyor arada bilemiyorum tövbe edin ama o öldürdüğünüz çocuk ahirette yakanıza yapışcak bunun hesabını nasıl verceksiniz orasını bilemem. düşünüyosunuzdur tabi.

Yaptiginiz yanlis olmus, yasadiginizin arkasinda durmamissiniz ama olan olmus Allah affetsin... Yasanmis bitmis artik yapacak bisey yok kendinizi suclamakla geri gelmez zaman düzeltemezsiniz... Büyük ihtimal kafaya cok taktiginiz icin hamile kalamiyorsunuz... Gecmise bi sünger cekin, bol dua edin ve rahat olun, hayirlisiyla olur...:ssz:

öyle bi riskin vardıysa dogrusunu yapmışsın bence. çocukta hastalık olsa ömür boyu çekecekti. bencillik etmemişsin işte ne güzel. ha belki de saglıklı olacaktı ama sonuçta karar karardır.
bundan sonrasını da bu olaya baglama boş yere, kürtajla ilgisi yoktur çünkü.
çocugu sakat doğacak diyenlere aldırış etmeyip doguran bir konu sahibesi vardı bugun burda onu tebrik ettik iyi aldırmadı diye e ne yapalım ozman çocugu sakat olacak diye aldıranları da mantıklı bulalım , yani doğrusunumu yapıyorlar aldıranlar.

çocugu sakat doğacak diyenlere aldırış etmeyip doguran bir konu sahibesi vardı bugun burda onu tebrik ettik iyi aldırmadı diye e ne yapalım ozman çocugu sakat olacak diye aldıranları da mantıklı bulalım , yani doğrusunumu yapıyorlar aldıranlar.

eger sakat dogacagı kesinse veya çok büyük ihtimalse evet aldırılmalı. hiçbir şeyden haberi olmayan bi bebegi ömür boyu sakat yaşamaya, sırf annenin vicdanı rahatsız olacak diye izin verilmemeli. annenin vicdanı rahatsız olsun bırak, ama bi çocuk ömür boyu sakatlıga mecbur olmasın.

Üzülüp stres yapma,onun günahı sevabı geçti bol bol dua et...
Bi gün arkadasım var zorunlu kürtaj olmuştu Bebeğin kalbi durmuştu,suan 5 aylık hamile,hersey vakti zamanı gelince oluyo üzülmekle yada sevinmekle bunu ne geriye çekebilirsin nede ileriye itebilirsin,çocuğunda olur Allah izniyle inş

belli ki pişmansın. artık geçmişe yapacak bişey yok. arkadaşlarda demiş zaten. tövbe et. dua et. Allaha sığın. bu seni çok rahatlatacaktır.
eğer hamile kalmana bi engel yoksa stres dolayısıylada olmuyor olabilir. kendini şartlandırma. yaş kaç bu arada

Evet öldü ben göremedim doğduktan bi kaç ay sonra neden sordunuz ?
Allah 20 yaşına geldiğinde öleceğini bildiğiniz bir erkek evlatla sınamasın ne sizi ne yakınınızı. Ben abimi 20 yaşında kaybettim genetik bir hastalıktan. Benim hastalığın taşıyıcısı olma ihtimali %50. Erkek çocuğum olursa hasta olma ihtimali %50. Kızım olursa taşıyıcı olma ihtimali %50. Erkek çocuğum olur ve hasta olursa 20 sine kadar yaşama ihtimali yok... Siz kimi nasıl zevk sefa ile suçlarsınız. Zevkimse de sefamsa da özürlü çocuk doğuramazdım. İhtimali bile ürkütücü.

eger sakat dogacagı kesinse veya çok büyük ihtimalse evet aldırılmalı. hiçbir şeyden haberi olmayan bi bebegi ömür boyu sakat yaşamaya, sırf annenin vicdanı rahatsız olacak diye izin verilmemeli. annenin vicdanı rahatsız olsun bırak, ama bi çocuk ömür boyu sakatlıga mecbur olmasın.
yüzde yüz sakat dedikleri çocuk sapasaglam doğmuş ama bilemiyorum gerçekten de sakat doğarsada vicdan azabı yaşar insan keşke doğurmasaydım da diyebilir , iki açıdan da zor durum.

belli ki pişmansın. artık geçmişe yapacak bişey yok. arkadaşlarda demiş zaten. tövbe et. dua et. Allaha sığın. bu seni çok rahatlatacaktır.
eğer hamile kalmana bi engel yoksa stres dolayısıylada olmuyor olabilir. kendini şartlandırma. yaş kaç bu arada
33 yaşındayım. Zıpzıptan önce geldi soru tebrikler...

e ne yapalım ozman çocugu sakat olacak diye aldıranları da mantıklı bulalım , yani doğrusunumu yapıyorlar aldıranlar.

Bence evet. Ozellikle zihinsel engelli olarak yasamak insan icin azap olmali bence. Benim kafam calisiyorken hayat bu kadar zorken, zihinsel engellileri dusunemiyorum.

Engelli cocuk anneleri biz oldukten sonra cocugumuza ne olacak diye kara kara dusunuyorlar, siz hic bunu dusundunuz mu peki? Gunaha girmeyeyim diye bir insani bile bile surundurerek yasatmak kadar bencilce ve gunah bir sey daha olamaz bence.

Tanidik bir ailenin kizi vardi, engelli degil ama safca derler ya oyle. Zeka geriligi vardi sanirsam, kendi de normal olmadiginin farkindaydi. 2 yil once mi ne ailemle gittigim bir dugunde bu kizcagiz oturup kosede hungur hungur agladi, ben evlenemicem, beni kim ne yapsin dedi bana yanina gittigimde. Ben de sacmalama kismet dedim, o da diger insanlar gibi olmadigimi biliyorum dedi. Simdi engelli olarak yasamanin guzelliklerini gidin bu kiza siz anlatin, bana o kadar koymus ki yazarken gozlerim doldu.

hiç birşeyden haberi olmadığını sandığınız bebek canlı canlı ve parça parça alınıyor o kürtajda. acı çektiğini sen farketmiyorsun belki ama parçalanarak öldürülüyor. ama dur çığlık falan atamıyor ağlayamıyor demi?
senin bi parmağını koparsınlar bakalım tepkin ne olacak?
konu sahibinden çok özür diliyorum bunları yazdığım için. insan hata yapabilir. önemli olan pervasızca hatasını savunmaması.

yüzde yüz sakat dedikleri çocuk sapasaglam doğmuş ama bilemiyorum gerçekten de sakat doğarsada vicdan azabı yaşar insan keşke doğurmasaydım da diyebilir , iki açıdan da zor durum.

var öyle durumlar ama yine de eger doktorlar (1 tane degil bikaç doktor) aynı şeyi söylerse, kesin sakat ya da yüksek ihtimalle sakat dogacak derse bunun hem vicdani hem mantıki açıdan dogru olanı aldırmaktır bana göre. benim içim rahat olacak diye neden hiçbir şeyden haberi olmayan bebek ömür sakat yaşamaya, başkalarına muhtaç olmaya falan mecbur olsun? ben öldükten sonra nolcak o çocuga mesela? ya da anne aldırsa bile başka bi çocukla avunabilir gayet de... ama o çocuk sakatsa hiçbir şey sakat oluşunu avutamaz bence.

Bence evet.
Fiziksel veya özellikle zihinsel engelli olacağını bildiğim çocuğu aldırırım. Bunu çocuğa da kendime de yapmaya hakkım yok. Hayatı boyunca bakıma muhtaç olacak birini göz göre göre dünyaya getirip o eziyetin içine atmam. Varsın vicdanım rahatsız olsun. Annelik özveriyse o özveri doğurmadan önce başlamalı.

Bunu yaşayan bilir. Abim çok çekti rahmetli. Anne babama da çok zordu. Abim 18 ine geldikten sonra babam hergün korkuyla uyanmış acaba bugün mü ölecek oğlum diye. Bize zordu da o zavallıma dünya daha zordu. Ben bugün o riskim olsun bugün de göze alamam maalesef

Bence evet.
Fiziksel veya özellikle zihinsel engelli olacağını bildiğim çocuğu aldırırım. Bunu çocuğa da kendime de yapmaya hakkım yok. Hayatı boyunca bakıma muhtaç olacak birini göz göre göre dünyaya getirip o eziyetin içine atmam. Varsın vicdanım rahatsız olsun. Annelik özveriyse o özveri doğurmadan önce başlamalı.

Gercekten aldirir miydiniz? Gercekten engelli bir evladiniz olacağını bilseydiniz aldirir miydiniz?

Bence evet. Ozellikle zihinsel engelli olarak yasamak insan icin azap olmali bence. Benim kafam calisiyorken hayat bu kadar zorken, zihinsel engellileri dusunemiyorum.

Engelli cocuk anneleri biz oldukten sonra cocugumuza ne olacak diye kara kara dusunuyorlar, siz hic bunu dusundunuz mu peki? Gunaha girmeyeyim diye bir insani bile bile surundurerek yasatmak kadar bencilce ve gunah bir sey daha olamaz bence.

Tanidik bir ailenin kizi vardi, eneglli degil ama safca derler ya oyle. Zeka geriligi vardi sanirsam, kendi de normal olmadiginin farkindaydi. 2 yil once mi ne ailemle gittigim bir dugunde bu kizcagiz oturup kosede hungur hungur agladi, ben evlenemicem, beni kim ne yapsin dedi bana yanina gittigimde. Ben de sacmalama kismet dedim, o da diger insanlar gibi olmadigimi biliyorum dedi. Simdi engelli olarak yasamanin ne guzel bir sey odlugunu gidin bu kiza siz anlatin, bana o kadar koymus ki yazarken gozlerim doldu.
aklıma nazileri getirdiniz. onlarda işe yaramayacak! insanları öldürmeyi amaç edinmişlerdi. ha doğmadan önce ha doğduktan sonra...

hiç birşeyden haberi olmadığını sandığınız bebek canlı canlı ve parça parça alınıyor o kürtajda. acı çektiğini sen farketmiyorsun belki ama parçalanarak öldürülüyor. ama dur çığlık falan atamıyor ağlayamıyor demi?
senin bi parmağını koparsınlar bakalım tepkin ne olacak?
konu sahibinden çok özür diliyorum bunları yazdığım için. insan hata yapabilir. önemli olan pervasızca hatasını savunmaması.

ee yani? diyelim ki acı çekiyor bebek alınırken... 50-60 yıl sakatlıgı yüzünden bunalıma girmesi, başkalarına muhtaç yaşamasına izin vermek daha mı insani yani? 50-60 yıl da çıglık atacak içnden ben niye böyle dogdum ki diye... sen de onu duymayacaksın çogu zaman. onu ne yapacagız?

Bunu yaşayan bilir. Abim çok çekti rahmetli. Anne babama da çok zordu. Abim 18 ine geldikten sonra babam hergün korkuyla uyanmış acaba bugün mü ölecek oğlum diye. Bize zordu da o zavallıma dünya daha zordu. Ben bugün o riskim olsun bugün de göze alamam maalesef

Başınız sağolsun.

Artık kimse eskisi kadar sağlıklı değil, ufak tefek genetik hastalıklar hepimizde var, taşıyıcı olsak bile. Sizinki gibi büyük bir olayda kontroller olmadan doğurmak istememenizi, korkunuzu da çok iyi anlıyorum. Abi kaybetmek zaten kötüyken bir de o stresi kendi çocuğunuzda yaşamak çok daha zor olur.

O yüzden bırakın geç olsun ama sağlıklı olsun.

Back
X