• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıl önce kürtaj oldum, şimdi vicdan muhasebesi yaşıyorum

yahu siz resmen bir insanı öldürün diye savunuyorsunuz ya engellilerin yasami, yasadiklari hayat sizin hayatlarinizdan daha mi degersiz , biz engelli değiliz diye yaşamayı hakediyoruz cok bi halta yariyoruz boyle engelsizken. iyi engelliler ölsün yaşamasın ne diyim yani size engelilerin yaşamaya hakkı yok , ölsünler süper size..

Olabilirde olmayabilide.ben tepki alsamda bu konuyu allaha baglayabilirim.bir hata yapmissiniz sevgiliyken birliktelik olmus ve neticede bir bebek yok edilmis.
Size bunun pismanligini yasamaniz icin rabbim nasip etmiyorda olabilir.tovbe etmenizi dua etmenizi hatirlatip gunahinizi cekmenizi istiyor olabilir.
Zira tamda o durumdasiniz.yine ona siginin dua edip.ben inanirim...sinanmalarimiz cok farkli..bende evliyim bos gebelikten yeni kurtaj oldum.bebek olusmamasina rahmen iki doktora gostermeme ragmen acaba biraz daha beklesrymiydim dedigim oluyor.ve bizde cok istiyoduk bu bebegi.
Onunuze bakin pismanliginizi yasayin ort bas etmeyin.
Eminim onunda zamani vardir.
Yengem yillarca bebek icin ugrasti en son tedaviyle cocugu oldu.
Doktorlar tedavisiz birdaha asla cocugun olmaz dediler.bir yil sonra kendiligunden hamile kaldi yine dogum yapti
Sabirli olun.herseyin zamani var..

yaşamaya hakkı olan varlığı öldürürken acı çeker mi diye düşünmek nasıl bir mantıktır.?

yaşama hakkından anladıgınız ne sizin acaba? yani nefes alıp vermek, beslenmek... bu mu yaşamaktan tek anladıgınız? sakat çocugun büyük ihtimalle sevgilisi bile olmıcak, evlenemicek, gezemicek, yüzemicek, eglenmeye gidemicek hiç... ama nefes alıp veriyor, yemek de yiyor tamam yaşıyor... ya bırakın allasen. buna göz göre göre işkence etmek denir.

Yukarida baska turlu yorum yaptim ama bu derece desteklediginiz, arkasinda durdugunuz kurtajinizin sizde olusturdugu hislerin ilkyazinizda pismanlik oldugunu dusunmustum, cunku insan ancak yanlis yaptigina inandigi, pisman oldugu bir isten oturu allahin kendisini cezalandirdigini dusunur. Ama su an yaptiginiz isi deli gibi savunuyor üstüne bir de bi daha olsa yine boyle davranirim diyorsunuz. E o zaman bize niye soruyorsunuz? Burda her kesimden kadin var, kimisi destekleyecek kimisi yanlis yaptiginizi soyleyecek. Ama siz zaten kendi fikrinizi kabul ettirmeye calisiyor gibisiniz
Herkes her yorumu yazabilir. Cevap hakkı duyduğumda cevap da veririm nihayetinde buranın mantığı bu. Yaptığımı savunmam çok doğal ama mantığıma her doğru gelen reelde doğru olacak diye birşey yok. Vicdan muhasebesi nihayetinde budur. Bir yanda bir doğru vardır diğer yanda diğer doğru.

Konu sahibi bi hata yapmış kimine göre yapmaması gerekiyor kimi haklı buluyor...kardeşim sen geçmişi bırak artık Mevlana ne demiş gel ne olursan ol yine gel...sen kimseden bişi istemiyorsun tövbe et Allah dan iste zamanı gelince bebişinde gelecektir... .bu arada aldırırım çocuğu diyenlere de bir şey sormak istiyorum kim sapasağlam doğurduğu çocuğun sakat kalmayacağının garantisini verebilir

Hepimiz engelli adayıyız. Bir kazaya bakar Allah korusun.
Burada hiç "engellileri öldürün" diyen oldu mu? Sapasağlam doğurduğu çocuk da pekala sakat kalabilir, iki yaşında da olur 30 yaşında da.

Ama daha anne karnındayken, daha ceninken engelli olacağı -üstüne basa basa söylüyorum özellikle zihinsel engelli- belli olan bir çocuğu dünyaya getirmek bana bilakis eziyet etmek gibi geliyor. Sorsak kimse engelli çocuk istemez haliyle, o zaman niye benim istememe hakkım yok da doğurmaya zorlanıyorum yorumlarla?

Konu sahibi bi hata yapmış kimine göre yapmaması gerekiyor kimi haklı buluyor...kardeşim sen geçmişi bırak artık Mevlana ne demiş gel ne olursan ol yine gel...sen kimseden bişi istemiyorsun tövbe et Allah dan iste zamanı gelince bebişinde gelecektir... .bu arada aldırırım çocuğu diyenlere de bir şey sormak istiyorum kim sapasağlam doğurduğu çocuğun sakat kalmayacağının garantisini verebilir
Haklısınız veremez.
Ama baştan bilmekle sonradan başımıza gelen olaylarla yüzleşmek aynı sey degil. Fiziksel engel-zihinsel engel bunun derecesi de durumu degistiren etkenler tabi.
Madem bebegin yasam hakkından bahsediyoruz ben de size bi sey sormak istiyorum.
31 yıl boyunca bi bebegin zekasıyla yaşayacagınızı, çekirdek aileniz dısında hic sevilmeyeceginizi, eşi çocugu unutun zaten bi arkadaşınız bile olmayacagını, sürekli nedenini anlayamadıgınız fiziksel acılar çekeceginizi, kendi cüssenizin farkında olmadıgınız icin baskalarına zarar vereceginizi bilseydiniz yine de doğmak ister miydiniz?
Bu benim yakınımın örnegi. Daha bi ton agır hastalık var su hayatta bu sekilde. Böyle bi yaşamı secer miydiniz?

yaşama hakkından anladıgınız ne sizin acaba? yani nefes alıp vermek, beslenmek... bu mu yaşamaktan tek anladıgınız? sakat çocugun büyük ihtimalle sevgilisi bile olmıcak, evlenemicek, gezemicek, yüzemicek, eglenmeye gidemicek hiç... ama nefes alıp veriyor, yemek de yiyor tamam yaşıyor... ya bırakın allasen. buna göz göre göre işkence etmek denir.
size göre öyle olabilir ama bana göre bir insana hiç şans vermeden onu yok etmek çok acımasızca. o bebek hiçliktense kötü de olsa var olmayı seçer bence engelli olduğu için alınan o çocuğa seçim şansı tanınmıyor. yok ediliyor ayrıca da evrende her canlinin yasama hakki var. bize mi dustu bunun kararini vermek.

Bence siz de böyle bir şeyle imtihan olmayın. Uzaktan yorum o kadar kolay ki... 20 yıl öncenin şartlarında annem ne çekti... annem çekti de abimi sorsanız... akıl yerinde. Dünyayı algılamakta sorun yok. Ama yürüyemiyor, yardımsız yemek yiyemiyor, tuvaletini altına yapıyor. O dönemde hasta bezleri yok. Ya da yaygın değil... çişini kız kardeşi yaptırıyor yeri gelip, anne altını değiştiriyor.allah aşkına hangi insan böyle bir dünyayı yaşamak ister. Asıl insana kıymak budur kürtaj değil... kürtaja karşı olabilirsiniz buna saygı duyarım ama lütfen ehil değilseniz, özürlü bireyi ailenizde recrübe etmediyseniz bu kadar keskin konuşmayın

belki alakasız olacak size yardımcı olamayacağım ama abinizin hastalığı için miyopati demişsiniz.dikkatimi çekti.

anneme de miyopati diyorlar ama kesin birşey yok.miyopati teşhisi 2 sene önce kondu ve annemde abinizdeki gibi durumlarda yok.

1 göz kapağı düşük.yani tamamen kapalı ve bundan 20 yıl önce myastenia gravis dendi ameliyatla timus bezini aldırdı ama tahlillerde myastenia çıkmamış.tabi ben ozamanlar 4 kardeşimde 3 yaşındaydı.

kardeşimi doğurduktan sonra gözkapağı düşmeye başladığı için doktora gitti.herneyse bu kadar şeyi neden anlattığıma gelirsek , doktorlar anneme sürekli hastalığın genetik olduğunu söylediler ama ailede böyle bir hastalık yokmuş.

Allah a şükür erkek kardeşim ve ben de de bir sorun yok(tabi ileriyi bilemeyiz ama)
endişenizi anlıyorum oyüzden yazmak istedim bunları.yardımcı olamadım tabiki ama o_O

Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir.. Aldırma konusuna girmeyeceğim.

arkadaşım yaşın 33, eğer herhangi bir sağlık sorunun da yoksa seninki tamamen psikolojik olabilir.. düşünme, farklı şeylerle ilgilenmeye çalış.. sen beklediğin sürece hamile kalamayacağına garanti verebilirim, ne zaman akışına bırakıyorsun o zaman oluyor..

size göre öyle olabilir ama bana göre bir insana hiç şans vermeden onu yok etmek çok acımasızca. o bebek hiçliktense kötü de olsa var olmayı seçer bence engelli olduğu için alınan o çocuğa seçim şansı tanınmıyor. yok ediliyor ayrıca da evrende her canlinin yasama hakki var. bize mi dustu bunun kararini vermek.
Yani siz 60 yaşınıza kadar altınızın bakıcılar tarafından temizlenmesini, salyalarınızı bile kontrol edememeyi, belki karnınızdan beslenmeyi, konuşamamayı, yürüyememeyi, anne babanızın ölmesini ve size belki de tanımadığınız insanların bakmasını devamlı 2-3 yaş çocuk zekasında kalarak yaşamayı seçerdiniz.

Tekrar söylüyorum her görüşe saygım var. Bu konuyu açarken gelebilecek tepkileri de biliyordum.
Ama ne olursa olsun hangi görüşte olursa olsun yorumlarda çok keskin olmayın. Çünkü inasan ne yaşayacağını neyle imtihan olacağını bilmiyor.

Keşke aldırmasaydınız ama olan olmuş.
Testler yanıltıcı olabiliyor bana da hem beden hem zihin engelli olacak demişler ama ne beden engelim var ne zihin hamd olsun.Belki annemin imtihanıydı o da...
Dua edin bol bol,inşallah tez zamanda olur evladınız.

5 haftalıkken kalp atışları duyuluyor bebeğin. kalbi atan bi insanı hücre topluluğu olarak görüp canının yanmayacağını savunmanızda enteresan.

Kalp atışıyla acı çekme arasında nasıl bir fizyolojik bağ olduğunu sanıyorsunuz acaba?

Siz de hücre topluluğusunuz mesela, ben de hücre topluluğuyum, bu aksi iddia edilebilecek bir sav değil ki?

Hayır siz ne topluluğu olduğunuzu düşünüyordunuz ki?

Asla ve asla sakat olucagini bilsem dahi bebegimi aldirmam.onlar bize allahin melekleri aldirmam derkende amacim cennete girmekte degil.benim kuzenimde sakt yuruyemiyor konusamyor yemek bile zor yiyor oturamiyor bile.doktorlar en cok18 e kadar yasar dediler ama 24 yasinda suanda onun bi gulusu yetiyor insana.teyzem nerdeyse 24 yildir eve mahkum ne sunnetini yaoabildi ne askerkigini ne evliligini bunlari yasak kolay mi asla.ama teyzem o olurse ben napicam tasasini yasiyor cunku her seyi o.kimsenin gorusune karisamam ama bebegim sirf sakat diye ben onun canini almam.sonradan engelli olmucaginizin garantisi var mi

ya hala şans diyorsun... ben kendi adıma gayet eminim ki doguştan engelli birine sorsan, büyük ihtimalle dogmamış olmayı tercih ederdi. yani senin veriyorum zannettigin şans degil, onu bir şeye mecbur etmek... en başından eksik hissedecegi, başkalarına muhtaç olacagı bi hayata mecbur etmek. bu mu şans vermek?

bi de mesela bu engelliler (zihinsel engelliler de dahil) anne baba öldükten sonra ne yapacaklar acaba? sen kendi vicdanın rahatlasın diye onu zorladın bu hayatı yaşamaya.. eee sen gittikten sonra nolcak bu çocuga? engelli birine kim annesi babası gibi bakabilir bi söylesene? kim sever onu kendi çocugu gibi? o yüzden laf anlatmayın. isterse çok zengin olsun diyelim anne baba... ne fark eder? hayatı boyunca eksik yaşamıştır ve parası ona hiçbir şey saglamıcak. para bile kurtarmaz yani bunu.

Kirilmayin darilmayin hatirlatmis gibi olmasin ama zamaninda bir durm yasamissiniz simdi vicdan yapiyorsunuz. Sizi yargilamak benim hakkim degil ama yine de insanin sorasi geliyor madem boyle bir durumunuz vardi neden birliktelik yasadiniz? Evlilik oncesi birlikteliklere karsiyim bu tarz konulara hep yaziyorum size de yazmadan edemeyecegim...
İkinci bolumde pisman olmussuniz bu iyi bir sey.Af meselesini sadece allah bilir. Manevi seylere inaniyorsaniz tovbenizi nasuh tovbesi yapin ve cocuk icin kurban kestirin.Bol bol dua edin.Allah isteyene veriyor insallah size de verir. Gonlunuze genislik gelir :KK52:
Bu sorunun cevabı yok... bu da bir imtihan diyelim.

Allah 20 yaşına geldiğinde öleceğini bildiğiniz bir erkek evlatla sınamasın ne sizi ne yakınınızı. Ben abimi 20 yaşında kaybettim genetik bir hastalıktan. Benim hastalığın taşıyıcısı olma ihtimali %50. Erkek çocuğum olursa hasta olma ihtimali %50. Kızım olursa taşıyıcı olma ihtimali %50. Erkek çocuğum olur ve hasta olursa 20 sine kadar yaşama ihtimali yok... Siz kimi nasıl zevk sefa ile suçlarsınız. Zevkimse de sefamsa da özürlü çocuk doğuramazdım. İhtimali bile ürkütücü.

Eşinizdenmiydi çocuk aldırdınız riskli diye ?

5 haftalıkken kalp atışları duyuluyor bebeğin. kalbi atan bi insanı hücre topluluğu olarak görüp canının yanmayacağını savunmanızda enteresan.
Savunmuyorlar cünkü bu gercek, savunulmaya ihtiyacı yok. Bilimsel olarak kanıtlanmıs bi seyi niye savunsunlar ki? Hani dünya var küre seklinde günesin etrafında dönüyo tadında bi bilimsel gercek. Neyi savunsunlar bu durumda?
Yani 10 haftaya kadar bi cenin acı ceker ile dünya kare seklindedir arasında bi fark yok bilmem acıklayabildim mi?

Back
X