4 yıl önce kürtaj oldum, şimdi vicdan muhasebesi yaşıyorum

Ben buraya nasil geldim bilmiyorum biri msj alinti yapmis konuyu okudum simdi.
yasadigin durum kurtaj icin cok gecerli bi sebep mi bilmiyorum. o an bunu yapman gerekmis ve yapmissindir.bende kurtaja karsiyim ama herkesin hissiyati yasadiklari cok farkli. Canice bir kurtaj olsa bu dusurmek icin bin takla atanlar gibi sen bu kadar uzulmezdin. Demekki pismansin. Ve icini Allah biliyor. Insallah yakinda bir bebegin olur. Bunu gecmisine baglama bence. Neleri var canice yapilmis. :) Allah yardimcin olsun

Konu sahibesi yaptıgınızı son derece dogru buluyorum. Cok zor ama dogru bi karar. Bu riski alamazdınız, eger tasıyıcı olsaydınız sonucları cok agır olurdu.
Eger ben bu denli agır bi engele sahip bi insan olsaydım ne yapardım diye düsündüm, aklıma okudugum bi roman geldi. Cok zengin ve basarılı bi is adamının bi trafik kazası sonucu boynundan aşagısının felc olması ve ötenaziye giden süreci anlatılıyordu. Kendi ülkesinde yasak oldugu icin baska bi ülkeye gecip ötenazi yaptırması ve ailesine buna izin verdikleri icin acılan davalarla bitiyordu sanırım kitap.
Sanırım ben de aynı seyi yapardım. Sevdiklerimi de kendimle beraber perisan etmektense hic dogmamıs olmayı ve dogduysam da yasamıma son vermeyi tercih ederdim.

Anneannemi hastalık nedeniyle kaybettik. Hayatının son üç-dört yılını yatağa bağımlı, konuşamayarak, cihazla nefes alıp vererek, midesinden beslenerek, altı değiştirilerek geçirdi, zaten yürüyemiyordu ve son zamanlarda bırakın ellerini parmakları dahil hiçbir organını kullanamıyordu. Zihinsel hiçbir problemi yokken. Kaç kez eski fotoğraflarına bakıp ağladığını gördüm. Üstelik sağlığında yerinde durmayan, canavar gibi araba kullanan, gezmeyi tozmayı seven, yemek yapmaktan ve yemekten zevk alan bir kadındı.

Çokça demişimdir anneme, bu hale gelmektense ölmeyi yeğlerim diye. Bütün gün yatakta yatıp televizyon izlemekten başka hiçbir şey yapamamak, en temel bedensel fonksiyonlardan bile yoksun olmak, gecenin bir yarısı uyanıp yatakta dönmek için bile başkasına muhtaç olmak yaşamak değil.
Ölümünün ardından hepimizin dediği şey "kendi kurtuldu" iken buna yaşamak diyemiyorum ben.

Hem evlilik öncesi ilişkinize hemde kürtaj olayına bol bol tövbe etmeniz gerekir.rabbim tövbeleri kabul edendir.konunun tamamını okuyamadım bebek şimdiki eşinizdenmiydi orayı anlamadım siperm sayısı nasıl o kadar düştükü?

Engelli bir bebegim olacağını bilsem ben de aldırırdım. Vicdan yapmayın lütfen. Kendinizi strese sokmayın ki bebeğiniz olsun. Doğru olani yaptıgınızı düsünüyorum. Onu acı dolu bir hayata mahkum etmediniz. Yaşamak demek nefes alıp vermek değil. Yaratıcının sizi cezalandırdığı fikrini de aklınızdan çıkarın kendinize eziyet etmeyin. Kürtajın bir bayanın özgürlüğü dahilinde olduğu görüşündeyim kaldı ki sizin bebeğiniz zor bir hayata doğacaktı.Kendi duygularınızı kenara bırakıp mantıklı hareket etmişsiniz. Umarım en kısa zamanda bebek sahibi olursunuz. :)

Engelli bir bebegim olacağını bilsem ben de aldırırdım. Vicdan yapmayın lütfen. Kendinizi strese sokmayın ki bebeğiniz olsun. Doğru olani yaptıgınızı düsünüyorum. Onu acı dolu bir hayata mahkum etmediniz. Yaşamak demek nefes alıp vermek değil. Yaratıcının sizi cezalandırdığı fikrini de aklınızdan çıkarın kendinize eziyet etmeyin. Kürtajın bir bayanın özgürlüğü dahilinde olduğu görüşündeyim kaldı ki sizin bebeğiniz zor bir hayata doğacaktı.Kendi duygularınızı kenara bırakıp mantıklı hareket etmişsiniz. Umarım en kısa zamanda bebek sahibi olursunuz. :)

Ama arkadaşımız engelli bir bebeği olacağını bilmiyor. Sadece kendince engelli olabilir ihtimaline karşı bebeğini aldırıyor bence bu iki aynı şey değil

Kendime kızıyorum işte. Nasıl bu kadar kör cahil hareket ettim diye
çok ciddi bir genetik hastalığın taşıyıcısı iken ve en yakınlarını bu sebeple kaybetmişken tedbirsizce ilişkiye girmek gerçekten büyük hata.
ama evli olsaydın acaba aldırmamayı düşünürmüydün?gebelik esnasında da genetik taramalar yapılabiliyor.
bu senin taşıyıcısı olduğun hastalık için uygun olurmuydu bilemem tabi o dönem araştırılabilirdi.
evli olmamak mı daha büyük etken oldu acaba kürtaj için bunu en iyi sen kendin değerlendirirsin.
kürtaja gelince ise denebilecek bişey yok.kendi içinde vicdan muhasebesini yapacağın bir mevzu.
zor bir muhasebe, eğer inançlı biri isen de sadece Allah ile senin aranda bir mevzu.
biz kullara düşmez yargılamak.
çok derin bir mevzu.kendim de şu an hamile olduğum için ne ahkam kesmek ne de yargılamak isterim açıkcası.
siz bundan sonrasında tedavinize odaklanın,büyük bir sıkıntı yok ise tekrar hamile kalırsın yardımcı tedaviler sayesinde.eşin sigara ve alkolü bıraksın kesinlikle ve sen de sigaradan v.s uzak dur kullanıyosan.

ihtimal varmı. yüksekmi.
evet. bu durumda işi şansamı bıraksaydı.
ihtimal var mı var? peki neden korunmamış ...
bu arada konu sahibi ilahi adaletten midir bilemem ama bende kürtaj oldum bebeğimin kalbi durdu kürtajdan sonra çocuğu olanların sayısı çok fazla nadir bir vaka değil yani..sıkmayın kendinizi Allah izin verdiyse olur evladınız...olur da inşallah..

bu arada MissCherryBlossom MissCherryBlossom yazdığın ilk mesaj çok gereksizdi bence..İnsanların yazacaklarını yönetme hakkını dünya üzerinde sana veren bir makam mı var acaba?

ihtimal var mı var? peki neden korunmamış ...
bu arada konu sahibi ilahi adaletten midir bilemem ama bende kürtaj oldum bebeğimin kalbi durdu kürtajdan sonra çocuğu olanların sayısı çok fazla nadir bir vaka değil yani..sıkmayın kendinizi Allah izin verdiyse olur evladınız...olur da inşallah..

bu arada MissCherryBlossom MissCherryBlossom yazdığın ilk mesaj çok gereksizdi bence..İnsanların yazacaklarını yönetme hakkını dünya üzerinde sana veren bir makam mı var acaba?
onu bilemem. bir diğer konuda korunduğu halde hamile kalan bir üye konusu var.
olay neden korunmamış değil. tamam korunsaydı ama bir hata yapmış, bunu söylemek dile getirmek,olayı yok etmezki. yani hamileliği.

onu bilemem. bir diğer konuda korunduğu halde hamile kalan bir üye konusu var.
olay neden korunmamış değil. tamam korunsaydı ama bir hata yapmış, bunu söylemek dile getirmek,olayı yok etmezki. yani hamileliği.
orası muallak korunduğumuz halde oldu demedi korunmadık ta demedi kendince sebep sundu soranlar sordu sıra konu sahibinin cevabını versin;) neyse Allah isteyen herkese tez zamanda evlat nasip etsin..

Doktor bebeğiniz olmaz dememiş ki, eşinin sprem hareketliliği az demiş. Bence kürtaj oldum o yüzden bebeğim olmuyor diye düşünme. Kürtaj olmadığı halde çocuk sahibi olamayanlar var, defalarca kürtaj olanlar var. Hem hangi anne bebeğine kıymak ister ki, demekki o zamanlarda şartlarınız bunu gerektirdi ki kürtaja karar verdiniz. Hem de evli değilmişsiniz. Zaten bu şartlarda o bebeği doğurmak büyük cesaret isterdi. Şuanda size neden korunmadınız falan demek çok yersiz, olan olmuş zaten. Dilerim en yakın zamanda hamile kalırsınız.

Arkadaş konu açmış dertleşmek istemiş. Vicdanı zaten onu rahat bırakmıyor...Niye hala siz geçmişin muhasebesini yapıyorsunuz. yok niye korunmadın yok niye yaptın yok bilmem ne ? Bunları sormak sizin haddinize değil.. Her insan dönem dönem hata yapar ve bundan pişmanlık duyar... ama bu hatayı sorgulama hakkına kimse sahip değil...Arkadaş da pişman olmuş ki konu açıyor sizden destek istiyor...

ben çok başka bir şeyi merak ettim ya çocuğunuz olsa ve doktorlar %100 sağlıklı demesine rağmen zihin engelli olursa o zaman ne yapacaksınız?

Asla kınamıyorum Rabbim kimseye böyle bir vebal vermesin ama inanılmaz merak ettim. Benim inancıma göre sen neyden korkarsan Rab seni onunla imtihan eder...

ben çok başka bir şeyi merak ettim ya çocuğunuz olsa ve doktorlar %100 sağlıklı demesine rağmen zihin engelli olursa o zaman ne yapacaksınız?

Asla kınamıyorum Rabbim kimseye böyle bir vebal vermesin ama inanılmaz merak ettim. Benim inancıma göre sen neyden korkarsan Rab seni onunla imtihan eder...
söylediğiniz şey farklı. ama önlem, tedbir denen bir şey var birde bu dünyada.

söylediğiniz şey farklı. ama önlem, tedbir denen bir şey var birde bu dünyada.
ama bura da ne konular okuduk..
çocuk sakat olacak dendiğinde bile sapasağlam doğacak yavrucakları..
Ben neyden korkup kendimi korudum sandıysam da inan hepsini yaşadım..

ama bura da ne konular okuduk..
çocuk sakat olacak dendiğinde bile sapasağlam doğacak yavrucakları..
Ben neyden korkup kendimi korudum sandıysam da inan hepsini yaşadım..
terside olabilir işte. dediğim gibi bu şans işi. şansına bırakıp olanı kabul etmek yada etmemek. mesele bu

Back
X