• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıl önce kürtaj oldum, şimdi vicdan muhasebesi yaşıyorum

bende 1 kurtaj oldum
2.gebelıgımde hiç istemedim hatta agladım hamile kaldım diye
sonra bir kere daha hamile kaldım ondada agladım sevindim üzüldüm karıştım 4 aylık sonlandırıldı.
gecmişe bir takılmayan benmiyim acaba
iinizi ferah tutun

Neden kürtaj oldun haklısın haksızsın demeyeceğim. Zaten bu beni ilgilendirmez. Doğru ya da yanlış görecelidir, şartlara göre değişir bence. Geçmişte olan bir şey için kendini bu kadar yiyip bitirme, ilahi adalet kısmı biraz ütopik geliyor bana zaten. Ona kalırsa 9 defa kürtaj olup çocuk doğuran kadının haberi vardı, ilahi adalet arada sırada mı işliyor nedir? Bu tür üzüntülerle kafanı bulandırma, hamile kalmıyorsun diye buhrana sürükleme kendini, vücudunu zihnini rahat bırak, o çocuğun yiyecek ekmeği varsa olacaktır.

ya hala şans diyorsun... ben kendi adıma gayet eminim ki doguştan engelli birine sorsan, büyük ihtimalle dogmamış olmayı tercih ederdi. yani senin veriyorum zannettigin şans degil, onu bir şeye mecbur etmek... en başından eksik hissedecegi, başkalarına muhtaç olacagı bi hayata mecbur etmek. bu mu şans vermek?

bi de mesela bu engelliler (zihinsel engelliler de dahil) anne baba öldükten sonra ne yapacaklar acaba? sen kendi vicdanın rahatlasın diye onu zorladın bu hayatı yaşamaya.. eee sen gittikten sonra nolcak bu çocuga? engelli birine kim annesi babası gibi bakabilir bi söylesene? kim sever onu kendi çocugu gibi? o yüzden laf anlatmayın. isterse çok zengin olsun diyelim anne baba... ne fark eder? hayatı boyunca eksik yaşamıştır ve parası ona hiçbir şey saglamıcak. para bile kurtarmaz yani bunu.
rahmetli Sakıp Sabancı bir gün demişti ki .Benim araba fabrikalarım var ama oğlum kullanamaz .Keşke hiç bir şeyim olmayaydı da oğlum sağlıklı olaydı

Hatalar bizler için.

Günahlar ise yine yalnız biizim için.

canım ;

ben hiç bir günahın Rabbimden ve merhametinden büyük olduğunu düşünmüyorum.

canı gönülden tövbe et.rabbim sesini duyacaktır.

ve asla geçmişteki hatana bağlama bu durumu

vakti saati gelmemiştir daha kafanı boşalt , rahatla bi.

vakti saati gelince rabbim bi evlat nasip edecektir sanada.

zaten sürekli içinde muhasebe ve vicdan yapman çok güzel ben afffeldiğini düşünüyorum.

Konu sahibesi ağabeyiniz için çok üzüldüm, Allah size de ailenize de sabırlar versin; yaşaması ayrı zor, kaybetmesi ayrı
Şu an çocuğunuz olmamasının kürtajınızla ilgisi olduğunu sanmıyorum, Rabbim herkesin içini biliyor, korkularınızı, sebeplerinizi biliyor. Hayırlısını isteyin, doğru zamanda mutlaka olacaktır, kendinizi sıkıntıya sokmayın, gönlünüzce olur inşallah.

Duschenne kas distrofisi. Genel adıyla miyopati. Futbolcu sedat vardı onun hastalığının bir çeşidi

Benim kardeşimde kas hastası doğuştan olan fakat en ağır ilerleyen çeşitinden. 19 yaşında tamamen fark edildi, şu an 37 yaşında hareketleri oldukça kısıtlandı. Kötü düşünmeyin 1 kız 1 oğlum var her iki çocuğumda da herhangi bir rahatsızlık yok. Rabbim size ve isteyen tüm insanlara evlat sevgisini tattırsın.

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle belirteyim kısa yazabilen biri değilim...
Eşimle 1 yıldır korunmuyoruz. Maalesef bebek sahibi olamıyoruz. Benim herhangi bir sorunum yok, eşimin sperm hareketi az... Doktorum hamile kalmama engel olmadığını söylüyor. Gelgelim bu durum beni çok üzmeye başladı. Bebek sahibi olabileceğimizi biliyorum. 4 yıl önce eşimle evlenmeden önce hamile kalmış ve bebeği aldırmıştım. Şimdi o kadar çok soru var ki etrafımda artık bunaldım. Bazen bebeği aldırmış olmamla bağlıyorum bu durumu. Ama giden zaman geri gelmiyor. Ne olursa olsun o dönemde bebeği dünyaya getirmeyi düşünemezdim zira genetik bir hastalık taşıyıcısı olma ihtimalim vardı. Şimdi genetik testlerimi yaptırdım temiz allahtan bu konuda rahatım. Yani öyle işte. Toplumsal düzen vb nedenlerinden bunu hep içimde taşıdım hala taşıyorum ve ağır geldiği için paylaşmak istedim.
bununla alakası yoktur vicdanın rahatsız olmasın illa ki olur geç olur erken olur ama olur ..

kas distrofisi benim kuzenimde de var anneden geçmiş, erkek çocuklarda oluyor kız çocuklara geçmiyor bu hastalık 2 kız kardeşi var sağlıklı kızlardan biri cinsiyet belli olana kadar bekledik erkek olsaydı sanırım gebelik sonlandırılacaktı. erkek olan kuzenim malesef tekerlekli sandelyede .. :(

çok ciddi bir genetik hastalığın taşıyıcısı iken ve en yakınlarını bu sebeple kaybetmişken tedbirsizce ilişkiye girmek gerçekten büyük hata.
ama evli olsaydın acaba aldırmamayı düşünürmüydün?gebelik esnasında da genetik taramalar yapılabiliyor.
bu senin taşıyıcısı olduğun hastalık için uygun olurmuydu bilemem tabi o dönem araştırılabilirdi.
evli olmamak mı daha büyük etken oldu acaba kürtaj için bunu en iyi sen kendin değerlendirirsin.
kürtaja gelince ise denebilecek bişey yok.kendi içinde vicdan muhasebesini yapacağın bir mevzu.
zor bir muhasebe, eğer inançlı biri isen de sadece Allah ile senin aranda bir mevzu.
biz kullara düşmez yargılamak.
çok derin bir mevzu.kendim de şu an hamile olduğum için ne ahkam kesmek ne de yargılamak isterim açıkcası.
siz bundan sonrasında tedavinize odaklanın,büyük bir sıkıntı yok ise tekrar hamile kalırsın yardımcı tedaviler sayesinde.eşin sigara ve alkolü bıraksın kesinlikle ve sen de sigaradan v.s uzak dur kullanıyosan.
çok ciddi bir genetik hastalığın taşıyıcısı iken ve en yakınlarını bu sebeple kaybetmişken tedbirsizce ilişkiye girmek gerçekten büyük hata.
ama evli olsaydın acaba aldırmamayı düşünürmüydün?gebelik esnasında da genetik taramalar yapılabiliyor.
bu senin taşıyıcısı olduğun hastalık için uygun olurmuydu bilemem tabi o dönem araştırılabilirdi.
evli olmamak mı daha büyük etken oldu acaba kürtaj için bunu en iyi sen kendin değerlendirirsin.
kürtaja gelince ise denebilecek bişey yok.kendi içinde vicdan muhasebesini yapacağın bir mevzu.
zor bir muhasebe, eğer inançlı biri isen de sadece Allah ile senin aranda bir mevzu.
biz kullara düşmez yargılamak.
çok derin bir mevzu.kendim de şu an hamile olduğum için ne ahkam kesmek ne de yargılamak isterim açıkcası.
siz bundan sonrasında tedavinize odaklanın,büyük bir sıkıntı yok ise tekrar hamile kalırsın yardımcı tedaviler sayesinde.eşin sigara ve alkolü bıraksın kesinlikle ve sen de sigaradan v.s uzak dur kullanıyosan.
Benim başıma gelmez demeyeceksin işte...ama evli olsam da o durumda aldırırdım. Tabi bebeği aldırmamdaki en büyük etken buydu ama bekar olmamub etkisi yok demrm mümkün değil

kas distrofisi benim kuzenimde de var anneden geçmiş, erkek çocuklarda oluyor kız çocuklara geçmiyor bu hastalık 2 kız kardeşi var sağlıklı kızlardan biri cinsiyet belli olana kadar bekledik erkek olsaydı sanırım gebelik sonlandırılacaktı. erkek olan kuzenim malesef tekerlekli sandelyede .. :KK43:
Bu durumda büyük ihtimalle kız kuzenleriniz taşıyıcı. Evlenmeden önce muhakkak testlerden geçmeliler

Konu sahibesi yaptıgınızı son derece dogru buluyorum. Cok zor ama dogru bi karar. Bu riski alamazdınız, eger tasıyıcı olsaydınız sonucları cok agır olurdu.
Eger ben bu denli agır bi engele sahip bi insan olsaydım ne yapardım diye düsündüm, aklıma okudugum bi roman geldi. Cok zengin ve basarılı bi is adamının bi trafik kazası sonucu boynundan aşagısının felc olması ve ötenaziye giden süreci anlatılıyordu. Kendi ülkesinde yasak oldugu icin baska bi ülkeye gecip ötenazi yaptırması ve ailesine buna izin verdikleri icin acılan davalarla bitiyordu sanırım kitap.
Sanırım ben de aynı seyi yapardım. Sevdiklerimi de kendimle beraber perisan etmektense hic dogmamıs olmayı ve dogduysam da yasamıma son vermeyi tercih ederdim.

senden önce ben...

Olan olmuş hala pişmanlığını vicdan azabını çekiyormuşsunuz,

bol bol dua edin tövbe edin,

bunlardan bir ders çıkartın.

Canim gecmise bakipta uzulmenin bir anlami yok. Haklısın toplumsal konular herkesi yipratiyo ve stres altina sokuyo. Bence en once şu stresten kurtulmaya çalış belkide şuan cocugunuzun olmamasindaki en büyük etken senin stresin olabilir. Akisina birak. Üstüne fazla düşme bakarsın hic beklemedigin bir anda olur :KK16:

Rabbim affedicidir. hepimiz hatalar yapıyoruz ama Allah yinede her nimetinden bol bol veriyor bize. geçmiş için sadece dua adip affını dilersin Allah affeder inşallah.
şuan olmamasını kürtaja bağlama. bence tamamen stresten kaynaklanıyor. benimde 4 yıldır olmuyor herşey normal dr lar sadece stres diyor. acaba neden olmuyor diye düşünüp duruyoruz bu yüzden böyle oluyor halbuki kendini rahat bıraksan olur Allah ın izniyle

Peki o cocugun yasayamadıgı hayat ne olacak? Bilinci yerindeyse annesine yük oldugunu düsünerek hissettigi vicdan azabı ne olacak?
Siz hep teyzeniz acısından bakmıssınız. O cocugun hicbi zaman bi kız arkadası olmayacagını, kankalarıyla erkek muhabbeti yapamayacagını, hic kendi cocugunu sevemeyecegini, hayata karısamayacagını bilerek 24 yıldır yasıyor ve siz ona iyi baktıgınız icin mutlu olmaya, gülmeye, emeginizin karsılıgını vermeye calısıyor. Ama aslında hayatı fiziksel ve psikolojik acıyla dolu.
nerden bilebilrsiniz acıyla dolu olduğunu bunu ancak anlamanız için yaşamanız lazım zihinsel engelli değil üstelik anlıyor konuşamıyor yürüyemiyor bebek gibi herşeyin farkında ezan sesinde duygalanıp ağlayan bir yavru o.zihsel engellide olsa farkeden bişey olmadı duygularımdan o ayrı.ne olursa olsun kimsenin yaşama hakkının elinden almaya hakım olmadığını düşünüyorum kendi adıma

Merhaba hanımefendi, nasılsınız?

Yasal sınır 10 hafta ülkemizde. 10 haftaya kadar ceninin beyin gelişimi tamamlanmaz.

Beyin gelişimi tamamlanmamışken acı çekemez.

Şimdi nesnel olmayan şeyler üzerinde tartışıp, onlar üzerinden gidelim, ne dersiniz?
siz keyfi yasal sinirdan bahsediyorsunuz, engellilik halinde uzatildigini, insanlarin gelisimini tamamlamis 5 aylik bebeklerin dahi olduruldugunu bilmiyorsunuz sanirim.
bence engelden engele fark var.
mesela down sendromlu bir bebegi aldirmam. iyi bir egitimle down sendromlular normale yakin bir hayat yasiyorlar(is yerimizde calisan kendisi gibi down sendromlu biriyle evli bir kardesimiz mevcut)
gorme, isitme gibi tek engeli olan insanlar da hayatlarini gayet guzel idame ettirebiliyorlar. (gerci bunlar gebelikte anlasilmaz)
tek bacagi olmayacak mesela bunun gobi seylerde bebegimi aldirmam.
lakin bebegin %100 mutsuz olacagi cesitli anomalilerin toplandigi, aci cekecegini bildigim bir durumda cok zor da olsa bu karari verebilirim.
aama sonuc %100 olmali. %99 icin riske atmam.

Insan, akıl ve irade ikilisi ile birlikte yaşamına yön verir.

Konu sahibini tenzih ediyorum ve genel olarak söylüyorum ki o ne şartlarda böyle bir karar başvurdu bilemeyiz ....
Ama bir insan , bebeğinin engelli doğacağı garanti ise , o bebeğin olmaması için çeşitli metodlara başvurabilir... Hepimiz biliyoruz ki; Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir ..

Engelli doğup doğmayacağı %100 öngörülümeyen, ancak bir ihtimal öyle olabilir denmesine istinaden bir cana kıymak evet caniliktir ... Burada okuduğum bazı yorumlara gerçekten Hayret ettim,

O zaman , Engelli insanlar çok gereksiz yaşamaları onlara da ailelerine de eziyet. O zaman Allah neden onlara can ve beden verdi? Onların bu dünyada eziyet olacağını bilemiyor muydu ? Veyahut dinî inancı olmayanlarımızın mantığı ile; doğa ana o engelli tüm ceninleri, muazzam düzeni ile baştan eleyip atamaz mıydı ?

Demek ki, belirli bir denge ve düzen için engelli de, zekâ geriliği olan da, saf olan da , çok Zeki olan da bu dünyada dengeyi sağlar ve bir vazife ile Yaşar..

Bakınız , belki de; engelli arkadaslar hepimize (yani şimdilik sağlıklı olanlara) vaaz vermek için vardır.
Villa'sı olmadığı için ahu vah edene , çocuğu sınıf birincisi olmadığı için kendini kahredenlere; sağlığın yerinde ya daha ne istiyorsun demenin kanlı canlı örneğidir...
Yoksa birçoğumuz sanatçılar gibi madden herşeyimiz olduğu halde; tükenmiştik sendromuna yakalanabilirdik!

Belki de, onlara şefkat ve merhamet gösterenlerimiz, dışlamayanlarımız çok büyük mükafatlar kazanıyoruzdur, onlar sayesinde..Ya da onları yerenleri çok büyük cezalar bekliyordur. Imtihan her zaman büyük vakalardan olmaz..
Belki annelere babalara o çocuklar verilmiştir ki ; kendileri daha büyük musibetlerden korunmuştur.. Belki o evlad sağlıklı olsa ana babasını doğrayanlardan olacaktır da, bu şekilde korunmuşlardır...

Belki burada dile getirildiği gibi doğmadan o bedenler toprak olsaydı ;
Sağlıklı insanlar, belirli kazalar neticesinde sonradan engelli olan veyahut aklını yitiren insanları yaşamlarında istemez, kimse onlara sahip çıkmaz ve belki de sokağa bırakırlar ve sokaklar yaşanmaz bir yer halini alabilirdi..

Ama böyle canlar var ve yaşıyor ve anne&babaları gerçekten kıllarına zarar gelsin istemiyor , değil ki ölmelerini istesin..
Ellerinden öpülesi annelerinden şahsım adına özür diliyorum burada yazılanlar için..

Konu sahibi arkadaşım,insallah sağlıkla ve hayırlısıyla bir bebeğin olur,
Lakin şunu da belirtmek isterim ki; bir bebeğin sağlıklı doğup da 1 ay sonra havale geçirip zeka özürlü olmayacağının garantisini kimse vermiyor , o yüzden düşüncede de olsa yapamam edemem gibi büyük laflardan kaçınmak lazım , en başta kendi adıma söylüyorum bunu.. Allah her şeyin hayırlısını versin insallah hepimize...

Back
X