• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıl önce kürtaj oldum, şimdi vicdan muhasebesi yaşıyorum

Öncelikle çok hoşuma giden bir durum var onu belirteyim; Anne karnında ölen bebekler cennet kapısında anne ve babasını bekleyip onları kurtarmak için şefaatçı olurmuş.
Kürtaja karşı olanlardanım ben böyle çok çok vahim bir durum yoksa asla aldırmazdım ... Şuan ki durumunuzu ona bağlamanız doğal geçmişte olan bebeği aldırmışsınız ama Rabbim'den umut kesilmez dua edin bol bol. Bundan sonra ki yaşamınızda mutluluklar :)

Canım olayı kürtaja bağlama. Mecbur kalmasan böyle büyük bir suç işlemezdin.. Allah affetsin. Bol bol dua edin içinizi ferahlatacak tek şey bu olacak.. Zamanı değildir belkide.. Acele etmeyin. Hayırlısı ile bir çocuğunuz olur inşallah. Size düşen bol bol dua etmek..

Insan, akıl ve irade ikilisi ile birlikte yaşamına yön verir.

Konu sahibini tenzih ediyorum ve genel olarak söylüyorum ki o ne şartlarda böyle bir karar başvurdu bilemeyiz ....
Ama bir insan , bebeğinin engelli doğacağı garanti ise , o bebeğin olmaması için çeşitli metodlara başvurabilir... Hepimiz biliyoruz ki; Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir ..

Engelli doğup doğmayacağı %100 öngörülümeyen, ancak bir ihtimal öyle olabilir denmesine istinaden bir cana kıymak evet caniliktir ... Burada okuduğum bazı yorumlara gerçekten Hayret ettim,

O zaman , Engelli insanlar çok gereksiz yaşamaları onlara da ailelerine de eziyet. O zaman Allah neden onlara can ve beden verdi? Onların bu dünyada eziyet olacağını bilemiyor muydu ? Veyahut dinî inancı olmayanlarımızın mantığı ile; doğa ana o engelli tüm ceninleri, muazzam düzeni ile baştan eleyip atamaz mıydı ?

Demek ki, belirli bir denge ve düzen için engelli de, zekâ geriliği olan da, saf olan da , çok Zeki olan da bu dünyada dengeyi sağlar ve bir vazife ile Yaşar..

Bakınız , belki de; engelli arkadaslar hepimize (yani şimdilik sağlıklı olanlara) vaaz vermek için vardır.
Villa'sı olmadığı için ahu vah edene , çocuğu sınıf birincisi olmadığı için kendini kahredenlere; sağlığın yerinde ya daha ne istiyorsun demenin kanlı canlı örneğidir...
Yoksa birçoğumuz sanatçılar gibi madden herşeyimiz olduğu halde; tükenmiştik sendromuna yakalanabilirdik!

Belki de, onlara şefkat ve merhamet gösterenlerimiz, dışlamayanlarımız çok büyük mükafatlar kazanıyoruzdur, onlar sayesinde..Ya da onları yerenleri çok büyük cezalar bekliyordur. Imtihan her zaman büyük vakalardan olmaz..
Belki annelere babalara o çocuklar verilmiştir ki ; kendileri daha büyük musibetlerden korunmuştur.. Belki o evlad sağlıklı olsa ana babasını doğrayanlardan olacaktır da, bu şekilde korunmuşlardır...

Belki burada dile getirildiği gibi doğmadan o bedenler toprak olsaydı ;
Sağlıklı insanlar, belirli kazalar neticesinde sonradan engelli olan veyahut aklını yitiren insanları yaşamlarında istemez, kimse onlara sahip çıkmaz ve belki de sokağa bırakırlar ve sokaklar yaşanmaz bir yer halini alabilirdi..

Ama böyle canlar var ve yaşıyor ve anne&babaları gerçekten kıllarına zarar gelsin istemiyor , değil ki ölmelerini istesin..
Ellerinden öpülesi annelerinden şahsım adına özür diliyorum burada yazılanlar için..

Konu sahibi arkadaşım,insallah sağlıkla ve hayırlısıyla bir bebeğin olur,
Lakin şunu da belirtmek isterim ki; bir bebeğin sağlıklı doğup da 1 ay sonra havale geçirip zeka özürlü olmayacağının garantisini kimse vermiyor , o yüzden düşüncede de olsa yapamam edemem gibi büyük laflardan kaçınmak lazım , en başta kendi adıma söylüyorum bunu.. Allah her şeyin hayırlısını versin insallah hepimize...

Çok sert yorumlar da yazarım ama çoğunluk arkadaşım Müslüman olduğu için alınacaklarını düşünüyorum kırılmasınlar, konuyu dine getirmeyin bence tartışmaya çok müsait şeyler yazmışsınız.

Çok sert yorumlar da yazarım ama çoğunluk arkadaşım Müslüman olduğu için alınacaklarını düşünüyorum kırılmasınlar, konuyu dine getirmeyin bence tartışmaya çok müsait şeyler yazmışsınız.
Fark ettiyseniz ben hiç kimseden alıntı yapmadım ki herhangi bir tartışma ortamı doğmasın,
Allah inancı olmayanları bağlamaz zaten söylediklerim , o yüzden alınacaklarını zannetmiyorum , iyi günler size de..

Konu sahibini tenzih ediyorum ve genel olarak söylüyorum ki o ne şartlarda böyle bir karar başvurdu bilemeyiz ....
Ama bir insan , bebeğinin engelli doğacağı garanti ise , o bebeğin olmaması için çeşitli metodlara başvurabilir... Hepimiz biliyoruz ki; Kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir ..

Engelli doğup doğmayacağı %100 öngörülümeyen, ancak bir ihtimal öyle olabilir denmesine istinaden bir cana kıymak evet caniliktir ... Burada okuduğum bazı yorumlara gerçekten Hayret ettim,

O zaman , Engelli insanlar çok gereksiz yaşamaları onlara da ailelerine de eziyet. O zaman Allah neden onlara can ve beden verdi? Onların bu dünyada eziyet olacağını bilemiyor muydu ? Veyahut dinî inancı olmayanlarımızın mantığı ile; doğa ana o engelli tüm ceninleri, muazzam düzeni ile baştan eleyip atamaz mıydı ?

Demek ki, belirli bir denge ve düzen için engelli de, zekâ geriliği olan da, saf olan da , çok Zeki olan da bu dünyada dengeyi sağlar ve bir vazife ile Yaşar..

Bakınız , belki de; engelli arkadaslar hepimize (yani şimdilik sağlıklı olanlara) vaaz vermek için vardır.
Villa'sı olmadığı için ahu vah edene , çocuğu sınıf birincisi olmadığı için kendini kahredenlere; sağlığın yerinde ya daha ne istiyorsun demenin kanlı canlı örneğidir...
Yoksa birçoğumuz sanatçılar gibi madden herşeyimiz olduğu halde; tükenmiştik sendromuna yakalanabilirdik!

Belki de, onlara şefkat ve merhamet gösterenlerimiz, dışlamayanlarımız çok büyük mükafatlar kazanıyoruzdur, onlar sayesinde..Ya da onları yerenleri çok büyük cezalar bekliyordur. Imtihan her zaman büyük vakalardan olmaz..
Belki annelere babalara o çocuklar verilmiştir ki ; kendileri daha büyük musibetlerden korunmuştur.. Belki o evlad sağlıklı olsa ana babasını doğrayanlardan olacaktır da, bu şekilde korunmuşlardır...

Sağlıklı insanlar, belirli kazalar neticesinde sonradan engelli olan veyahut aklını yitiren insanları yaşamlarında istemez, kimse onlara sahip çıkmaz ve belki de sokağa bırakırlar ve sokaklar yaşanmaz bir yer halini alabilirdi..

Ama böyle canlar var ve yaşıyor ve anne&babaları gerçekten kıllarına zarar gelsin istemiyor , değil ki ölmelerini istesin..
Ellerinden öpülesi annelerinden şahsım adına özür diliyorum burada yazılanlar için..

Lakin şunu da belirtmek isterim ki; bir bebeğin sağlıklı doğup da 1 ay sonra havale geçirip zeka özürlü olmayacağının garantisini kimse vermiyor , o yüzden düşüncede de olsa yapamam edemem gibi büyük laflardan kaçınmak lazım , en başta kendi adıma söylüyorum bunu.. Allah her şeyin hayırlısını versin insallah hepimize...
Bakın engellinin yakınlarının tavırları degil bizim bahsettigimiz sey. Zaten zor durumda olan o insana elindeki en iyi imkanları sunmak anne baba olsun olmasın cevresindeki herkesin görevi.
Burada mesele engellinin kendi icinde yasadıgı sorunlar. Ben o derece agır engelli olsam ve bana o acılardan kurtulma imkanı verilse ben ölmeyi tercih ederdim. Bunu da acıkca söylüyorum.
Ayrıca nolur inanc mevzusuna girmeyin. Bakın kutsalınız icin yanlış, kalbinizi kıracak bi sey söylemek istemiyorum ama nolur sınav deyip durmayın. Böyle acı verecek bi sınavdan söz etmeyin. Siz bi mükafatı olacagına inanabilirsiniz saygı duyarım ama herkesten aynısını beklemeyin.
İnanmayanlar icin dogal secilimden bahsetmissiniz ama bu teknoloji olmasa zaten hasta dogan bi bebegin o kadar yasaması mümkün degil. Yani biz zaten elimizle müdahale ediyoruz dogal secilime.
Ama konu burada ne dogal secilim ne inanc. Burada cok somut zorluklar var.

Rabbim en kısa zamanda sizede yaşatsın inşallah. Gençlikte olur hatalar sizinki baya büyük bir hata olmuş BOl bol dua edip Tövbe edin. Hayılısını isteyin

Yaşadığın şeyi bi ceza olarak da görmek doğru değil tatlım, zamanı vardır ne zaman senin için daha hayırlı olacaksa o zaman sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin allah.

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle belirteyim kısa yazabilen biri değilim...
Eşimle 1 yıldır korunmuyoruz. Maalesef bebek sahibi olamıyoruz. Benim herhangi bir sorunum yok, eşimin sperm hareketi az... Doktorum hamile kalmama engel olmadığını söylüyor. Gelgelim bu durum beni çok üzmeye başladı. Bebek sahibi olabileceğimizi biliyorum. 4 yıl önce eşimle evlenmeden önce hamile kalmış ve bebeği aldırmıştım. Şimdi o kadar çok soru var ki etrafımda artık bunaldım. Bazen bebeği aldırmış olmamla bağlıyorum bu durumu. Ama giden zaman geri gelmiyor. Ne olursa olsun o dönemde bebeği dünyaya getirmeyi düşünemezdim zira genetik bir hastalık taşıyıcısı olma ihtimalim vardı. Şimdi genetik testlerimi yaptırdım temiz allahtan bu konuda rahatım. Yani öyle işte. Toplumsal düzen vb nedenlerinden bunu hep içimde taşıdım hala taşıyorum ve ağır geldiği için paylaşmak istedim.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Geçmişte kötü bir deneyim yaşamışsınız, atlatamamışsınız doğal olarak ama şuanki durumu ona bağlamayın.
Zamanı gelince olur, henüz zamanı gelmemiş demekki. Rabbim gönlünüze göre versin.

niye konu açtın o zaman,ne demek sanane
hem vicdan muhasebesi yapıyorum diyorsun hemde sanane diyorsun
sen suçunu sanane diyerek bastır,ben seni yargılamadım bile
hemadem ailede genetik hastalığın var,niye korunmadın diye sorarlar adama!
Allah sana gerçekten vicdan versin,sen pişman falan değilsin
sadece yanına yandaş arıyorsun.

Uğraşmış bayağı ibretlik yazılar yazmışsınız, elinize sağlık.

Lakin,
"Ama bir insan , bebeğinin engelli doğacağı garanti ise , o bebeğin olmaması için çeşitli metodlara başvurabilir... "
ile
"O zaman Allah neden onlara can ve beden verdi? Onların bu dünyada eziyet olacağını bilemiyor muydu ?"

çelişmiyor mu sizce de? Engelli doğacağı garanti olan ve olmaması için metodlara başvurulmasına izin verdiğiniz bebeğin canını da Allah vermiyor mu?

Ayrıca
"Veyahut dinî inancı olmayanlarımızın mantığı ile; doğa ana o engelli tüm ceninleri, muazzam düzeni ile baştan eleyip atamaz mıydı ?"
Eğer siz o engelli bebeğe bakmazsanız o bebek ölür. Bu da elemedir.
Anne karnındaki ceninlerin ameliyat edilebildiği bir teknolojide engelli bebek doğurmayı doğal seleksiyona bağlamak abesle iştigal.

Doğal seleksiyona temellendirecekseniz savınızı ben de derim ki doğumlara müdahale etmeyin, bakalım anne/bebek ölüm oranı ne oluyor?

Tamam kürtaj karşıtısınız ama işi bu noktaya getirmeniz konuyu amacından çok saptırır.

Ve evet, yüksek ihtimalle engelli çocuğum olacağı söylenirse aldırırım. Siz aldırmazsınız. Bu kadar basit bir olay.
Benim doğuracağım engelli çocuğa siz bakmayacaksanız beni canilikle de itham etmemeniz gerektiğini düşünüyorum.

Siz yazdiklarinizi okuyor musunuz, gozunuz goruyor mu? Konu sahibesinin ne dedigini bir tekrar okuyun, 1ci sayfaya gidip, ne hakla onu veya yaptigini savunanlari hasta, manyak bir insanla karsilastirirsiniz? Konu sahibesi cani mi, katil mi, ruh hastasi mi? Bu nasil bir benzetme?

Bakin, madem aradaki farki bilmiyorsunuz ben size aciklayayim. Hitler'in kusursuz irk ideali dahilinde sakatlar, cingeneler ve Yahudilerin yokedilmesi vardi. Amac: Kusursuz irk yaratmak.

Burda hanim hakli diyenler neyi savunuyor: Sakat olacagini bildigin bir insana bu eziyeti yapmamak. Eziyet etmekle, eziyetten kacinmanin arasindaki ortak nokta nedir bana soyler misiniz?

Burda bir de aci deniyor, neyin acisi ? 10 haftalik hamilelik hucreler toplulugudur, ortada ne beyin, ne kalp var , ne acisi, aciyi neresiyle ceksin bu hucre toplulugu?

cnm doğrusun söylediklerinde de. "sakat olacağını bildiğin bir insana bu eziyeti yapmamak" demişsin ya bu konu sahibi için geçerli değil. çünkü emin değilmiş çocuğun sakat olacağından o zamanda bu araştırma yapılabilirdi. nitekim çocuk sağlıklıymış

bence de evli olmadığı için aldırmış çocuğu. evlilik tarihi de belli değildir muhtemelen. bir yıl sonra evlenmiş erkene almak da mümkün olmamıştır belki bilemeyiz.

Ama neticede yokmuş iste hastalığı, boşuna aldırmış oldu yani..

ihtimali yüksekti,işi şansa bırakmadı, çünkü engelli bir bebek dünyaya getirmek istemiyor,bunu istememk de en doğal hakkı. Hiç bir şey % 100 değil zaten, yüksek risk varmış sonuçta.

Yillar önce olmamasi bir zamanda olmus gebeliginiz , ama dikkatsizlikte , herkes hata yapabilir ..
Bence hamile kalnayisinizi buna baglamayin , 4 yil icinde insanlar neler neler geciriyor hastaliklar vs .

Ama herseyin elbet bir caresi var , tip okadar ilerlediki ..
Umarim en yakin zamanda saglikli bir bebis verir rabbim sana..

siz keyfi yasal sinirdan bahsediyorsunuz, engellilik halinde uzatildigini, insanlarin gelisimini tamamlamis 5 aylik bebeklerin dahi olduruldugunu bilmiyorsunuz sanirim.
bence engelden engele fark var.
mesela down sendromlu bir bebegi aldirmam. iyi bir egitimle down sendromlular normale yakin bir hayat yasiyorlar(is yerimizde calisan kendisi gibi down sendromlu biriyle evli bir kardesimiz mevcut)
gorme, isitme gibi tek engeli olan insanlar da hayatlarini gayet guzel idame ettirebiliyorlar. (gerci bunlar gebelikte anlasilmaz)
tek bacagi olmayacak mesela bunun gobi seylerde bebegimi aldirmam.
lakin bebegin %100 mutsuz olacagi cesitli anomalilerin toplandigi, aci cekecegini bildigim bir durumda cok zor da olsa bu karari verebilirim.
aama sonuc %100 olmali. %99 icin riske atmam.

Yorumunuzu anlıyorum da benim yazdığım şey kürtaj ve bebeğin acı çekme yanılgısı içindi. Benim alıntıladığım mesajın yazdıklarınızla alakası yok.

Konu sahibi engelli olduğu için değil, engelli olma ihtimalini düşünerek aldırdığı için bahsettiğiniz konuyla alakası yok.

Ve engellilik istisnai bir durumdur, derecesine göre hamileliğin tahliyesini ahlaki açıdan da zorunlu kılabilir. 5 ay yazmışsınız, 7 aylık hamilelik bile tahliye edilebilir böyle bir durumda.

5 aylık bebeklerin acı çektiğinin kesin olduğunu düşünüyorsanız, hayır, değil. Hatta belirgin bir iddia acıyla tanışmanın anne karnından çıktıktan sonra oluşabileceği ile ilgili bu konuda İngiltere'de.

Kesin olsa dahi tüm hayatı boyunca acı çekeceği bir engel sahibiyse, yine annenin tasarrufudur bana göre.

Burası Türkiye. Kendi iradenle verdiğin kararlar vicdan azabı olup yapışır kalır üzerine.. Kadınım ben benim bedenim, benim kararım dersin, ilk tepkiyi erkekten değil garip bir şekilde kadınlardan alırsın :) Öncelikle yapılan yada yapılacak canını yakıcı yorumlara aldırış etme. İnsanlar (özellikle ahlak bekçileri) bu konularda konuşmayı çok sever. Hatta bir kürtaj yada bekaret konusu açılsada insanlara ne kadar ahlaklı olduğumu göstersem diye pusu da beklerler. Ama unutma ki bu hayat bana en çok ahlakı en çok savunanların en büyük ahlaksızlar olduklarını gösterdi. Kötü bir şey yaşamışsın, ama şuanki durumunu buna bağlamaktan vazgeçmelisin bence. Kafana çok takıp stres olduğun için hamile kalamıyorsundur yüksek ihtimal. Kürtaj meselesi ise sadece senin ve Allah'ın arasında olan bir mesele. Kendini ona affetir kimsenin de dediğini takma kafaya.. Her günahın affı vardır unutma.. İnşallah yakın zamanda bebeğinin güzel haberini alırsın :anneadayı:

Neden engelli ceninlerin kurtaji sozkonusu oldugunda bunu annelerin kendi rahati icin yaptigi gibi bir yanilgiya dusuluyor anlamiyorum. Kendi icin degil, engelli bir bireyin hayatinin ne kadar zor oldugunu bildigi icin, ona boyle bir hayat sunmak istemedigi icin, engelli bir cocuga bakabilecek maddi manevi imkanlari olmadigi ona rahat bir hayat sunamayacagini dusundugu icin aldiriyor olamaz mi bu insanlar?
kendi adima her yakinimin birer engelli adayi oldugunu biliyorum, oyle bir durumda ömür boyu seve seve sirtimda da tasirim. Ama kendi kendine hayatini idame ettiremeyecegini bildigim duzeyde engelli bir bebegi asla bile bile dunyaya getirmem. Sonrada olur o ayri, ama bilerek dunyaya getirmenin, bana keske dogmasaydim, neden boyle olacagimi bile bile beni dogurdun demesinin vicdan azabini kaldiramam.

O yuzden konu sahibini cok iyi anliyorum, engellilik ihtimali olmasa da aldirabilirdiniz bu toplum evlilik disi iliskiye bile ocu gibi bakarken bi de hamileligi nasil karsilardi, siz bu yuku kaldirabilir miydiniz hepsi muamma... ama emin olun kurtaj olmanizla su an hamile kalamamanizin alakasi yok. Millet hobi edinmis gibi cocuk aldiriyor, habire de hamile kaliyorlar.

arkadaşlar benim görümcem 37 yaşında ve kendini bilmeyecek derecede zihinsel özürlü ve kayınvalidemin ben hamileyken geçirdiği korkuları ben biliyorum inanın ben korkmadım onun kadar çünkü doktorum senin genlerin önemli demişti ve çok şükür kızım sağlıklı kv nasıl baktığını nasıl şeyler yaşadığını ben görüyorum ve hep ağzındadaır Allahım arkama bırakma der çünkü inanın ben bile bakamam ayrı odası var devamlı bağırıyor çünkü kv kafam kaldırmıyor diyo kadın ve o zamanlar testler olsaydı dogurmazdım aldırırdım dyor ne yapalım şimdi benim kv suçlumu

Merhaba arkadaşlar,
Öncelikle belirteyim kısa yazabilen biri değilim...
Eşimle 1 yıldır korunmuyoruz. Maalesef bebek sahibi olamıyoruz. Benim herhangi bir sorunum yok, eşimin sperm hareketi az... Doktorum hamile kalmama engel olmadığını söylüyor. Gelgelim bu durum beni çok üzmeye başladı. Bebek sahibi olabileceğimizi biliyorum. 4 yıl önce eşimle evlenmeden önce hamile kalmış ve bebeği aldırmıştım. Şimdi o kadar çok soru var ki etrafımda artık bunaldım. Bazen bebeği aldırmış olmamla bağlıyorum bu durumu. Ama giden zaman geri gelmiyor. Ne olursa olsun o dönemde bebeği dünyaya getirmeyi düşünemezdim zira genetik bir hastalık taşıyıcısı olma ihtimalim vardı. Şimdi genetik testlerimi yaptırdım temiz allahtan bu konuda rahatım. Yani öyle işte. Toplumsal düzen vb nedenlerinden bunu hep içimde taşıdım hala taşıyorum ve ağır geldiği için paylaşmak istedim.
önceden yaptırdığın kürtajın cezasını mı çekiyorum gibi düşündüğün için stres altındasın bence bir rahatla bu cinsellikte önemli evlim değilim ama psikolojik rahatlık istiyor bu durum.olan olmuş artık geleceğe bak.

Back
X