ben de 2004 te evlendim 2005 te ilk düşüğümü yaşadığımda resmen şok geçirdim çünkü 6 haftalık hamileydim ve daha varlığından bi haftadır haberdar olduğum ilk bebeğimi kaybediyordum sonrası kürtaj kabusu ve tam altı ay korundum korkudan.ama işe yaramadı tam bir sene sonra 7 haftalık bir düşük daha.bundan sonraki korkum daha büyük olduğu için 1 sene korundum.fakat bu sefer de rahmim tembelleşti sanırım ve korunmayı bırakalı bir seneden fazla olduğu halde hamile kalamıyordum.bir doktora gittim klomen tedavisi uyguladı souç alamadık. uzun süre düşündüm hemen cesaret edemesem de sonunda aşılama yaptırmaya karar verdik birincisi tutmadı ikincisi çok şükür tuttu ve şimdi 7.ayımın içindeyim Rabbim olmayan herkese nasip etsin.Siz başınızdan geçenleri anlatırken sanki ben de sizinle tekrardan yaşadım aynı şeyleri.ama Allah biliyor başlarda ben de istemiyordum.daha evlenmeden şöyle 1-1,5 yıl olmasın eşimle hem iyice birbirimizi tanır,evliliğimizi rayına oturtur hem de çocuğa hazır hale geliriz diyordum.ama çok yanlışmış öyle herşey insanın istediği gibi olmuyor.herşey elinde olanbi tek Rabbim var.insan hiç büyüklenmemeli,şu şöyle olucak,bunu böyle yapıcam dememeli.ben yaşadım tecrübe ettim herkese de bişey isterken ya da planlarken inşaAllah demeyi unutmamalarını tavsiye ederim
ben guruba yeni katıldım aranıza kabul edeseniz sevinirim 2 senelik evliyim bende başta olursa olur olmasa olmaz diyordum ama öyle degilmiş benim birlikte evlenen akranlarım hamile kaldılar ama bende yok henüz tedavi oluyorum eşime klomen hapı verdiler tek umut onda sperm sayısı 15 milyon inşallah hepimizin bebişleri olur bide burası köy yeri piskolajim bozul hakkımda bi çok dedikodu çıktı ama takmamaya çalışıyorum allah hepimizin dualarını kabul etsin hepinizi öptm
modelist kardesim haklisin doktor cok önemli... sana yardimci olacak. seni dinliyecek. güzelce herseyi anlatacak... en önemlisi vicdani olacak... dedigin gibi deneyler yapilmamasi lazim. ben burda dört düsügümü yasadigimda... doktorlar bunun neyden kaynaklandigini bile arastirmak istemiyorlardi... Nedeni ise: bir cocugum var. alman kanunlarina göre birtane varsa bile daha sonraki tahlillere gerek yokmus.
ayrica burda gittigim her doktor öyle gamsiz bir sekilde söylüyorlardiki düsük oldugunu... öyle hissiz bir sekilde ki...
sanki "ne var bunda ya her zaman olan seydir" gibisine....
sizlerin yazdıklrını okuyunca bende basımdan gecenleri söyle bir düsündüm ne kadar uğraş göstermişim.bende 2006 hazıran da evlendim hemen bebek ıstemedık ve yaklasık 6 ay korundum neden mi?bende bılmıyorum nedenini...sonra teyzemın oglu kadın dogum uzmanı ona gıttım bana klomenle tedavıye basladı yaklasık 6 ayda onu denedım ve sonuc olumsuz....bana sen hıc bekleme dırek tup bebek yaptır dedı. daha sonra gorumcemın tanıdıgı bır dr la devam ettım aynı tedavıyı uyguladı klomen ve yıne sonuz negatif....bıraz ara verdık ve esımın arkadası bıze bır dr onerdı ona gıttık aslında ben o doktoru hıc hatırlamak ıstemıyorum ama neyse....dr benı muayne ettı ve sana sist yapmam lazım dedı ve hemen sisti yaptı sonuc benım rahmın cok asıgıda oldugu ıcın bebek tutsa bıle dusemıs ve rahım duvarımda bır et parcası varmıs onu amelıyatla alıp rahmımı yukarıya cekecekmıs...esimdende sperm tahlılı ıstedı sonuc berbat dedı ve esımede amelıyat dedı ve sonuc bız YIKILDIK......ve esımle kara verdık bu amelıyatları olamayacagız ve ara verıp bıraz kendımızı dınleyecegız...ve yaptık daha sonra kayınpedrımın bıze onerdıgı dr FARUK BUYRU ya gıttık.faruk beye basımdan gecenlerı anlattım ve bana sızın hıcbırseyınız yok hemen bır aşılama yapalım dedı ve ılk asılamayı yapmak ıcın ıgnelerımı vurulmaya basladım...vuruldugum ıgneler bana yan etkı yaptı ve kanamam hıc kesılmedı....asılama bır dahakı aya kaldı...tekrar basladık ıgnelerı vurulmaya basladım ve ılk asılamamı oldum sonuc NAGATİF....doktorumuza bız bıraz dınlenelım daha sonra devam edelım dedık tamam dedı...eylul 2009 da tekrar gıttık ve faruk bey bu ay ben yokum dıger ay gelın dedı ben yıne yıkıldım cunku kendımı cok hazırlamıstım neyse yıne bekledık ve kasım da tup bebek tedavısıne basladık...sımdı 3 aylık hamıleyım... kızlar lafı cok uzattıgımın farkındayım ama sıze tavsıyem benım yasadıklarımı yasamayın dogru doktor secımı yapın ve kendınızı deney farsi gibi kullandırtmayın...size önerebilecegim tek dr PROF.DR FARUK BUYRU.......
epey olmuş yazalı ama
yaşadıklarının benzerini ben yaşadım. salak doktorlar yüzünden çok vakit kaybettim
faruk bey e gidiyorum. memnunum ben de :)
umarım bebisini kucağına almışsındır
slm kızlar bende 2 yıldır istiyorum.hipotiroid vardı o iyi oldu ama kendiliğinden kalmayınca tedaviye başladık klomen kullandım bu ay.bugün doktora kontrole gittiğimde büyüyen yumurtalar var dedi.4 gün sonra yine gideceğim.klomen kullanıp hamile kalan var mı merak ediyorum lütfen bi mesaj atıp ümit versin bana.beklemek çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?