• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

4 yıllık ilişkimi sizce bitirmeli miyim? Nolur akıl verin çok zor durumdayım

freeda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2015
40
6
1
33
Merhaba, 4 yıldır bir ilişkim var sevgilimle aynı yaştayız 24 yaşındayız. Muhafazakar biriyim ve ilişkimize evlenmek ümidiyle başladık bu zamana kadar geldik.

Üniversiteden mezun olduk ikimizde istanbul da yaşıyoruz. Sevgilim 1000 tl maaş alıyordu ben ise 1700 o önlisans mezunu çok iyi işler bulamıyor. Mezun olduk 2 sene boyunca İstanbulda çalıştık bir kuruş para biriktiremedi ailesinin maddi durumu iyi değil. ailesi beni bildikleri için kredi çekti oğlumuza ev alalım diye bir kısım parasını ailesi ödedi şuan 100 bin borcu var ama ev istanbul il sınırında çok köhne bir yerde küçümsemek istemiyorum ama ne yazıkki öyle ben istanbulun iyi bir semtinde yetişip büyüdüğüm için bana tuhaf geliyor.

Şuan sevgilim askerde, askerden gelecek ama 5 kuruş para yok. Doğru düzgün mesleği işi yok 100 bin tl kredi var bi yandan. Nasıl geçineceğimizi düşünüyorum. düğün dernek ev düzmek nasıl olaca? Seviyorum evlenmek istiyorum ama kendimi daha fazla bekleyemiycek kadar yorgun hissediyorum.

bana çok deger veren adam gibi adam derler ya öyle biri benim sevgilim anlayışlı sabırlı karakter olarak hakikaten çok iyi bir çocuk birlikte büyüdük. tek sinir olduğum yanı okudugu bölüm iyi bir bölüm olmadıgı ve ennn enn fazla 1500tlden fazla maaş alamaycağını bildiği için iş kurmak istiyor hemde evi satıp borcunu kapatıp kalan parayla iş kurmak ve ikna edemiyorum .

Ne yapacağımı bilmiyorum. Annemde askerden gelince 1 yıl müddet verdim size 5buçuk sene olcak diyor.
Askerdeyken asla ayrılmam beklerim onu seviyorum ama mutsuz olmaktan korkuyorum

Her türlü yorum benim için çok kıymetli şimdiden teşekkür ederim.

Tel sorun para ise bence cozulemez bir durum degil. Eger caliskan ve tuttugunu koparan biriyse acikogretimde bile okuyarak 4 senelik bir universiteyi tamamlayip daha iyi bir is bulabilir. Onemli olan potansiyel gorup gormedigin bence. Yine de iyi para rahat yasam benim icin onceliklidir diyorsan eger, senin hayatin senin secimin diyorum. Umarim hayirlisi neyse o olur :)

Siz de ev parasini odemesine yardim edecek misiniz?
Yoksa tek basina 1000TL gelirle erkek arkadasiniz mi odeyecek?
Eger o evde beraber oturacaksaniz sizin de katki saglamaniz gerekir diye dusunuyorum.
Evet ne yazik ki birileri ceplerini doldururken biz siradan insanlarin cepleri her gecen gun daha da bosaliyor.
Ama tasarruf ve sade yasam ile 2700TL toplam gelirinizle en azindan ac kalmazsiniz.
Siz de sasali dugun dernek yapmayiverin ne olacak? Hersey para mi? Sagliginiz yerinde, sevginiz de var. Daha ne istiyorsunuz?

ama hem aldığı maaşı beğenmiyorsunuz. hem de daha fazla kazanacağını düşündüğü işi için destek olmuyorsunuz.
ne yapsa hoşunuza gidecek ben çözemedim.
İstanbulda ev sahibi olmak çok zor, o köhne dediğiniz yerlerde bile kiralar uçuk olabilir.
elbette bu dönemde evleneceğiniz insandaki her özelliğe bakmalısınız, maddiyat da bunlardan biri.

ama biz size diyemeyiz ki ayrılın. Kimi sıkar dişini geçinir aldığıyla, kimi daha iyi durumdakileri kıskanır. Siz ne düşünüyorsunuz bilemiyorum. kendi bakış açınıza göre değerlendirmelisiniz.

ben tembel, iş sevmeyen erkekler için ayrılın diyorum. ama işini yapıp az kazanan eşe lafım yok, bugün az kazanır, yarın çok kazanır, ya da tersi, bunlar döneme göre değişir. ama tembel olan hep tembeldir. benim yorumum bu şekilde.

bu arada örnek vermek gerekirse; eşim ilk işe girdiğinde asgari ücretin altında başlamıştı, şu an çok çok iyi maaşla çalışıyor.

Bence siz sevmiyorsunuz.. Seven insan başka olur. Siz bir maddiyattir tutturmussunuz. Yok ev köhne falan. O zaman bırakın daha zengin daha iyi maasli birini alın. Gerçekten seven insan bunlara takilmaz. Hatta birlikte çalışıp herşeyi yapabilir yeter ki sevdiği insan yanında olsun.. 4 yılda ne degisti. Herşeyi lüks yaşayınca ne oluyor ki? Ama ne oldum değil ne olacağım demeli insan.. Yarınlar neyi gösterir bilinmez.. Neyse hakkınızda hayırlısı..

İnsan parayi kazanir para insani kazanamaz
Allah iki iyiligi bir arada vermez gercekten iyi karakteli bi adamsa birakma derim ben

Çok uzun yıllar borç ödeyeceksin gibi gözüküyor... Hayal ettiğin hayatı yaşayamamak seni mutsuz edecekse ayrılmalısın

Biz de 6 sene çiktik, ayni evde yaşadik. Neler yaşayip atlattik birlikte. Evlenirken 5 kuruş yoktu kenarda. Hala bir dünya borç ödüyoruz. Ama tek bir gün bile maddiyatla sevdiğim adami bağdaştirmadim. Elbet maddiyat insanin kafasini kurcalar ama çözüm yollari için kurcalar, ayrilayim mi sorusu için değil.

Siz için maddiyat, ayriliği kelime olarak dahi zihninizden geçiriyorsa, ilişkiniz için umut yok bence. Sadece 4 yil uzun bir süre olduğu için sorgulamaniz uzun sürüyor. Eğer gerçekten seviyor olsaniz, kuruş hesabi yapacağiniza her problemin bir çözümü olur elbet diye düşünürdünüz.

Zaten annenizin size süre vermesi, onun ailesinin maddi durumunun çok iyi olmamasi, sizin eldeki maddiyata kanaat etmemen filan.. Şimdi olmasa düğün zamani yersiniz birbirinizi..

maddiyat sorun ise o çözülür önemli olan evlenmeye değer mi kişilikli midir sadık kalır mı vefalı anlayışlı sizin gibi muhafazakar mı kısaca her yönüyle kaliteli biri mi eğer öyleyse bekleyin böylesi bu zamanda pek nadir ama sadece bir aşk saplantı ve ilk aşkım son olsun mantığı ise o mantığı kenara bırakın ve daha gerçekçi düşünün derim ama bekleme yıpratıyor. sevgilinize işi ciddiyetini anlatın da para biriktirsin kaybetme korkusunu verin derim sorumluluk sahibi olmalı ve birikim yapmalı

Sürekli ilişkinizde maaşlarınızı, kendiniz ile onu karşılaştıracaksanız ileride de çok zor olur.

Aşk gözümüzü kör etmedikçe hepimiz maddiyatçıyızdır konfor ararız ama planlarında ona destek olmalısın da zeki bir adamsa zaten bir yolunu bulur.

Askerliğini tamamlayıp biraz işleri yoluna koymasını bekleyin derim acele karar vermeyin madem bu kadar uzun bir ilişki biraz daha bekleyebilirsiniz.

Hakkınızda hayırlısı olsun.

Merhaba, 4 yıldır bir ilişkim var sevgilimle aynı yaştayız 24 yaşındayız. Muhafazakar biriyim ve ilişkimize evlenmek ümidiyle başladık bu zamana kadar geldik.

Üniversiteden mezun olduk ikimizde istanbul da yaşıyoruz. Sevgilim 1000 tl maaş alıyordu ben ise 1700 o önlisans mezunu çok iyi işler bulamıyor. Mezun olduk 2 sene boyunca İstanbulda çalıştık bir kuruş para biriktiremedi ailesinin maddi durumu iyi değil. ailesi beni bildikleri için kredi çekti oğlumuza ev alalım diye bir kısım parasını ailesi ödedi şuan 100 bin borcu var ama ev istanbul il sınırında çok köhne bir yerde küçümsemek istemiyorum ama ne yazıkki öyle ben istanbulun iyi bir semtinde yetişip büyüdüğüm için bana tuhaf geliyor.

Şuan sevgilim askerde, askerden gelecek ama 5 kuruş para yok. Doğru düzgün mesleği işi yok 100 bin tl kredi var bi yandan. Nasıl geçineceğimizi düşünüyorum. düğün dernek ev düzmek nasıl olaca? Seviyorum evlenmek istiyorum ama kendimi daha fazla bekleyemiycek kadar yorgun hissediyorum.

bana çok deger veren adam gibi adam derler ya öyle biri benim sevgilim anlayışlı sabırlı karakter olarak hakikaten çok iyi bir çocuk birlikte büyüdük. tek sinir olduğum yanı okudugu bölüm iyi bir bölüm olmadıgı ve ennn enn fazla 1500tlden fazla maaş alamaycağını bildiği için iş kurmak istiyor hemde evi satıp borcunu kapatıp kalan parayla iş kurmak ve ikna edemiyorum .

Ne yapacağımı bilmiyorum. Annemde askerden gelince 1 yıl müddet verdim size 5buçuk sene olcak diyor.
Askerdeyken asla ayrılmam beklerim onu seviyorum ama mutsuz olmaktan korkuyorum

Her türlü yorum benim için çok kıymetli şimdiden teşekkür ederim.
Birak is kursun, ama hemen evlenmeyin. Baktin maddi anlamda olmuyor evlenemiyeceginiz soylersiniz.
Iste daha is guc olmadan uzun sureli iliskiler, ozellikle genc yasta basladiysa bu sekle donebiliyor.

Herşey olacağına varır. Bırakma bence rızkı veren Allahu teala değil mi ?

nerden biliyorsunuz belki 1 sene sonra işi çok iyi olacak veya batacak veyaz siz işten çıkacaksınız ben bunları olması gereken seyler olarak görüyorum böyle seyler olmazsa neyle savasacagız sevginiz bence herseyin üstesünden gelir ne aileler var zengin olup mutlu olmayan az olsun ama huzur olsun sevgi olsun derim ben hep size demiyorum abiki kuru ekmek yiyin çok kötü şartlarda yaşayın zaten öyle bi durum yok he ev için çaba gösteriyor bi kere bunu düşünün çabalıyor az veyaz çok rahatlıkla olmus olsaydı acaba değerli olur muydu

bence sevmiyorsun diyenler
ben deli divane de sevsem kalkıp sevgilimin 100 binlik borcunu istemem:(
bilemedim ya bence şu iş işini iyi bi düşünsün olmaz yoksa o nedir...Allah yardımcın olsun...

Back
X